Hur fortsätter man efter det här?

Snabba märkliga kast...Ena inlägget handlar om vår nyinköpta diskmaskin, nästa om ett tragiskt öde ...vad skriver man efter det? Svårt...jag har svårt att släppa det där...Den inlåsta kvinnan levde i källaren med tre av barnen, alltså skulle fadern hålla fyra personer med mat och allt möjligt annat utan att någon...inte ens hans fru märkt något...!

Ja...allas liv lunkar vidare ändå....jag är tacksam för att vi har det så bra. Hästtjejen drar västerut till Big Lake imorgon, roligt för henne men det kommer att kännas jättetomt...Hennes farmor och farfar är desto gladare och de är de väl värda! Vår katt "La Zambina" har det lite jobbigt. Grannens stora hankatt stryker runt här och besvärar henne. Hon försöker jaga bort honom, spottar och fräser...men han låter sig inte skrämmas...än i alla fall. Hoppas de gör upp en gång för alla snart.

Förra veckan var ökenvecka, tyckte jag, när det gällde M:s arbetstider. Den här veckan är det bättre. Han jobbar natt, vilket innebär att han ska sluta vid 24...fast det blir säkert längre...sen är det ju helg...tills på fredag. Då ska vi dock jobba båda två :-) Idag träffade jag min blivande chef, nu är det bestämt. Jag förflyttas från Big Lake kontoret till Vindeln...får gå ner till 80% men vad gör det? Jag längtar tills jag får börja!   :-)

/Hera

24 år...

1984...då var jag tolv år gammal....

1984 stängde en pappa in sin dotter i en källare...hon har varit där i 24 år...24 år...fattar ni hur länge det är!

Jag var tolv år...gick ut mellanstadiet, gick högstadiet, varit kär, gått på disco på UG, åkt på klassresor, gått gymnasiet...blivit förälskad igen, förlovat mig, fått barn, gift mig, fått massa syskonbarn, blivit änka, blivit förälskad igen, förlovat och gift mig igen, fått ytterligare ett barn. Jag har hunnit bo på olika ställen, upplevt olika saker...skrattat, gråtit, älskat och levt...ett liv upp och ner men ett härligt liv.
Hela den här tiden har hon varit instängt ...blivit våldtagen av sin far, fött flera barn...24 år...utan dagsljus en enda gång...fått följa världens utveckling via Tv och radio men aldrig fått tillåtelse att delta...24 år

24 år...

Helt ofattbart!

/Hera

Lycka :-)

En bild säger mer än tusen ord...fast...vi behöver en elektriker!
/Hera

image243

Nu är hon hemma!

Nu har de kommit hem med hundvalpen! Min systerdotter med sambo.

Här är en länk till deras blogg med bilder på guldklimpen!

/Hera

V18. Måndag

Dyngförkyld är jag!

Lite ont i halsen, jättesnorig, skallebang...och allmänt hängig! Hästtjejen är hemma för hon är risig i kistan, magsjuka går i vår omgivning. Lillbulten är lite snorig men annars är det bra. M jobbar och står i.

George Sand lär ha sagt att    "Det finns bara en verklig lycka i livet - att älska och bli älskad"   Att det är lycka håller jag med om.

Det finns så mycket att berätta. Systerdottern har hämtat sin hund...väntar med spänning på uppdatering i hennes blogg. Min helt klart sportigaste svägerska (bland de sportigaste personer jag över huvud taget känner) har köpt en ny fräck cykel, fick den här bilden på den via MMS...den lär nog få nöta asfalt i sommar om jag känner henne rätt! Hästtjejen var jätteduktig på musikcaféet förra veckan, hon spelade piano i ett "band". Vi skrev kontrakt för att ingå i en tobaksfri duo från och med nu och hela högstadietiden, så nu blir det ingen feströkning för mig. Jag känner dock att jag gör vad som helst bara hon inte börjar med några sådana dumheter! Slutligen...igår när M, Lillbulten och Hästtjejen kom hem från ranchen så satt Simpson utanför carporten och välkomnade dem...gud vet hur länge han studsat runt här ute...Tur för oss att han ville stanna här hemma!

Kommande vecka då?
Ja, först ska vi bli friska. Jag ska i vanlig ordning "sanera" huset...alltså städa mycket noga...det är en mani jag har när någon är sjuk här hemma. Speciellt när det finns minsta tendens till magsjuka. Imorgon på förmiddagen ska M och jag se om inte vi hittar en diskmaskin i Vindeln som vi vill ha. Annars är det ju valborg...första maj...och på fredag ska jag ju jobba! Det blir riktigt roligt :-) Hoppas alla behörigheter och inloggningar funkar så att man kan göra lite nytta!

Ha det gott folk och kom ihåg att deklarationen ska vara inne senast fredag!

/Hera

Trött efter övning

Hemma igen efter en tvådagars hemvärnsövning, har haft mycket roligt, träffat intressanta människor och lärt mig en hel del. Det tär dock på krafterna att vara utomhus när man inte är van, övernattade på ett cementgolv med tre liggunderlag som en madrass, värmejacka som kudde och sovsäck. Sällskapet var 10 snarkande :) män...och en kvinna.

Kul men trött!
Mer blir det inte ikväll!
/Hera

Play doh

Vi gjorde lite playdoo för en stund sedan.

 

Receptet är
2 dl salt
5 dl vetemjöl
1,5 matsked citronsyra
5 dl kokhett vatten
1,5 msk olja
Karamellfärg


/Hera


Lite ditt och datt

Tömde kameran idag...här var det ditt och datt...bilder som jag lovat tidigare...

Börjar med Lillbulten som hjälpte till att sätta upp den nya köksfläkten.
 

Sedan var det den nya skogsmaskinen...
image238 brum brum

Åsså var det alla dukar jag strök häromdagen
image239

/Hera

Att söka

Gick igenom alla kartonger på ladugårdsvinden för att hitta remmarna för att kunna spänna fast bilbarnstolen i en bil som inte har isofix (som våran har)...visste inte hur de såg ut, bara att de var köpta medans vi bodde i Big Lake. Hittade dem icke..fortsatte i baracken, precis när jag tänkte ge upp så fann jag dem. Bra! På ladugårdsvinden fick jag dock syn på cykelvagnen, så den monterade jag ihop å sen tog vi en sväng. Lillbulten tyckte det var kul!
image234

Hi hi!

Sedan...kolla...jag behöver inte gå säger Lillbulten, jag tar mig till Simpson ändå!
image235
/Hera

Pass 11

Känns skönt att kunna "gena" lite nu...alltså istället för 5 x 6 min med 1 minuts rask gång emellan så kör jag allt i ett. 30 minuter jogg. Största kampen är just nu inte mot min kropp...utan att få möjligheten ATT få tid att jogga. Hästtjejen tog hand om Lillbulten samtidigt som hon gjorde sin läxa...sen sänggång för Lillbulten som inte höll på att somna när hon väl gavs tillfälle. Nej, nu är jag jättetrött så jag säger...God natt

/Hera

Fundering över håriga ben...

Har legat på bron idag, läst en god bok och solat. Eftersom jag inte sysselsätter hjärnan med så mycket vettigt just nu så börjar konstiga funderingar infinna sig...Låg på rygg ett tag med benen lutade mot en stolpe...kikade på dem och konstaterade att trots en dags solande så såg de rätt vita ut fortfarande...och lika håriga som vanligt. Ett av mina mål med mitt springande är att få lite smalare och tjusigare ben...om de nu blir smalare...blir det då ungefär som att man släpper ut luften ur en ballong?...alla hårstrån ska då samsas på mindre yta...så benen ser ännu mer håriga ut...eller är hårstrån per kvadratcentimeter konstant?...

I-landsproblem för en föräldraledig mor...jag vet!

/Hera

Sista Afropowergympan...

...för terminen var det ikväll, lite trist å ena sidan men samtidigt skönt, det vackra vädret lockar fler och fler att vara ute istället. Tackar toppensvärmor som jag fått samåka med...idag tackar jag även svägerskan som tog hand om Lillbulten...

Sedan vad lillbulten tycker vet jag inte...
först blev hon mosad av kusinen... 
(foto av www.brunutanpals.se)

...sedan blev hon utklädd av storasyster med brynja och hårband

Nej skämt åsido...de hade jättekul...Det här inlägget hör ju till kategorin träningsdagbok, nu blev det mycket annat med...

Imorgon ska jag dock springa!

/Hera


Pass 10

Nu är det 4 x 7 min jogg med 1 minuts gång emellan som gäller. M skulle vara hemma vid 20...så då var jag ombytt och klar, ringde för att höra hur långt bort han var...45 minuter....hmmm.. Hästtjejen sa att det skulle nog gå bra att va ensam med Lillbulten så jag gav mig av...(att bli sen kan man...men man kanske kan ringa och tala om det då...)...så jag sprang väl lite på "etre"...i början...och på stressen sedan. Avverkade allt i ett...alltså 1 x 28 minuter...säg inte att jag var duktig för så känns det inte. Nu är alla hemma i alla fall, väntar på min tur i duschen...sedan blir det en kopp tè med M (fast han ska äta sin middag).

CU

/Hera


Hög skatt på bensin?

Det här e-postet fick jag häromdagen, huruvida påståendet stämmer (vad statsministern sagt...eller inte) har jag inte kollat...att skatten var 4 öre 1924 kändes väl inte så relevant...jag menar vad kostade en liter bensin då?... men men ni får göra en egen bedömning , jag är då inte nöjd med bensinpriset...

/Hera


"Bensinskatten

Hej !

Någon hörde en intervju med vår statsminister. I intervjun sade han att det svenska folket INTE är missnöjt med bensinpriset! Reportern frågade hur han motiverar detta uttalande.

- Jo, sa han, det finns ju inga samlade organisationer mot bensinpriset.

Nu får det vara nog!
Dags att protestera. Skicka vidare till vänner och bekanta.
Bensinskatteuppror !!!
8 av 10 resor görs med bil.
Av ett literpris på bensin på 11.05 är 7.15 kr skatt.
När bensinskatten infördes 1924 var skatten på 4 öre.
Skatten höjdes vid årsskiftet med 21 öre.
Bilisterna betalar in 8 miljoner kronor i bilskatter varje timme, totalt 74 miljarder om året.
När man tankar går 70 kr på varje hundralapp i skatt.
En genomsnittsbilist kör 1500 mil / år och betalar över 9 .000 kr bara i bensinskatt. Det motsvarar pålägg på 200 procent.
Listan fylls på riktigt fort!

Klicka på länken nedan och fyll på med ditt namn
http://www.bensinskatteuppror.se/

Rosinedal

Visst låter det vackert...nästan som Rosendal (slottet)...Rosenbad...jag var till Rosinedal igår...närmare bestämt Lidbacken...öhh alltså kommunens återvinningscentral...!

Lämnade en massa textilier från det "lilla" huset. Det där med att rensa bland någon annans saker är ju jättesvårt. När jag håller i en vacker gammal duk som är broderad plus att man virkat en fin spets runt så har jag inte hjärta att slänga det. Trots att den luktar skunk (legat instängt i ett skåp i ett hus som stått orört i kanske 15-20 år)...och att jag vet att jag troligen aldrig kommer att använda det. Tänker på det här med kvinnors arbete förr...vad tänkte den kvinnan på under alla de timmar hon satt och gjorde duken? Tyckte hon det var avkopplande...eller jättetråkigt.

Förr var det viktigt att ha fina linneskåp, broderier...monogram....krusade knytband ....
Numer tar vi gärna reda på gamla möbler och hus...men hur är det med textilier?

För mig är det obegripligt hur de efterlevande kunde välja att hämta foton, smycken och några möbler men lämna allt övrigt...saker som till och med deras farmors mor rått om en gång....men vi är väl alla olika, och det finns alltid en anledning till att man gör som man gör...
Mitt val är att tvätta för fullt allt som var helt och ...i mina ögon... vackert, sedan får vi se om det kommer till användning någon gång.

/Hera

Frusen Cornish Rex

Igår vid 10 låste jag dörren till vårat "lilla" hus efter att ha lastat släpvagnen med säckar fyllda av gamla kuddar, täcken och kläder. Åkte in till Vindeln, badade med Lillbulten...sedan hade återvinningscentralen öppnat så jag lastade av. En sväng på matvaruaffären och sedan hem för att fixa middag. På kvällen så var det musikcafé...M kom hem vid 21.30 och strax därefter så gick vi allihop och la oss för att sova.

Funderade på dagens händelser en stund....kom på att det var länge sedan jag såg katten...hmmm. Undra om jag låste in henne i det andra huset? M offrade sig, upp ur sängen och ut och kolla...jo mycket riktigt....kall och hungrig var hon, plus väldigt sällskapssjuk!

Jag fick dåligt samvete...

/Hera


Musikcafé

Påminnelse om kvällens musikcafé som Musikskolan inbjudit till på Folkets Hus här i Hällnäs
Tiden är 18.30, inträde är gratis och man kommer att kunna köpa fika!

CU!

 Eating Pie 
Hera

V. 17 Måndag

Ökenvecka?

Ja på förhand känns det nästan så.

I och för sig så ska jag bada med Lillbulten idag och sedan gå på musikcafé ikväll ( Hästtjejen ska spela orgel), det blir ju kul. Dock jobbar M...10-19...med dryga timman i resväg så lär jag inte se honom mycket...Du kan ju få sovmorgon varje dag säger han...sovmorgon, min rygg ger mig ingen sovmorgon. Tyvärr! När det gäller ryggen så vet jag vilka stretchövningar som hjälper bäst (min förra sjukgymnasts goda råd)...så jag töjer på varje dag, blir det inte bättre ska jag söka hjälp. Lovar! ...När det gäller arbetstider så är det bara att gilla läget, det kommer andra bättre veckor...fast själv tycker han det är kanonarbetstider (vilket jag kan förstå, han behöver inte kliva upp i ottan!)Helgen ska jag tillbringa i Umeå, hemvärnsövning...ska se om jag kan få åka med "grabbarna" från Vindeln!

Att inte få åka med "grabbarna" är ett internt skämt mellan M och mig. När jag nyss flyttat tillbaka till Big Lake så gick jag åter med i damkören där...den kören brukar uppträda tillsammans med manskören vilket innebar en del gemensamma övningar. Tänkte ligga i framkant så jag gick vid första tillfället över till grannen som är med i manskören och frågade om han ville åka med mig till övningen...nej tack, snällt att jag frågade men han skulle åka med de andra herrarna från bostadsområdet som han alltid gjort...men han frågade inte om jag ville åka med dem, jag skulle ha rymts... Så varje gång det var samövning så åkte dom bil dit, jag tog oftast cykeln och M brukade fråga efteråt...Nå fick du åka med grabbarna ikväll?  He he he

Idag får ni en gammal bild...från 2003, just det året vi flyttade tillbaka till Big Lake från Umeå. Det är M och Hästtjejen som boxas...Herre vad hon har blivit stor nu!


/Hera 

Fiskebrud

Hästtjejen är inte den som säger nej till en fisketur...så här kommer ett litet fiskepotpurri!

Min svärfars storabborre! Året är 2003
 
Tidigare det året så såg fångsten ut så här en dag...

Den här pimplade hon upp på Lumsen...050321     650 gram

Jag har fler fina bilder men på papper...får se om jag lägger ut dom sen...bl.a är det hennes allra första abborre...vi är på ån där min far bor...han ler...skräcken lyser ur hennes ögon....då var det inte kul!

/Hera

Pass 9

Då har jag avklarat sista passet på vecka 3. Jag följer träningsprogrammet som Tjejmilen tipsat om och det går framåt :) Idag var det 8 min x 4 som skulle joggas med 2 minuters raska promenader emellan. M och jag sprang samtidigt idag, Hästtjejen var barnvakt själv för första gången. M sprang Hjukenrundan som han kallar det...upp till Hällnäs...ner mot Hjuken och hem igen. Eftersom jag än så länge vill ha det så flackt som möjligt så sprang jag mot Hjuken och snodde på halva tiden. 1 x 8 min + 1 x 24 blev det. Tänk att jag sprang 24 minuter i sträck...

/Hera

När går hon?

Den här bilden la jag ut 10 oktober i bloggen, när fotot togs var hon bra precis 9 månader gammal.

Hon började krypa rätt "tidigt" , började dra sig upp till att stå i slutet av augusti (minns det klart och tydligt att hon testade den här helgen).


Nu är hon snart 15 månader, hon tagit några steg för länge sedan men kryper ändå mest!
Hon styr sin brandbil på tvären framför sig.
Hon styr sin lekkorg framför sig.
Alltså när hon har hjälpmedel så går hon, trots att hon inte lutar sig mot dem utan snarare bär dem eller slänger dem runt sig men hon går INTE själv. Så vi vet att hon kan, vi vet att hon vill (när hon tar några steg så ler hon stort) men hon IDS INTE! Jag längtar till Räkan (lillkusinen) börjar gå (för det tror jag inte är långt borta) för då kanske Lillbulten blir inspirerad...men det är väl så, rätt vad det är så går hon helt plötsligt...och då tänker man...gu va skönt det var när hon kröp :-)

/Hera


Lite helt EGEN TID

God morgon!

M, Hästtjejen och Lillbulten har åkt till ranchen (svärföräldrarna) för att byta till sommardäck på Saaben. Skönt tänkte jag...EGEN TID....så jag har plockat ihop Hemvärnsutrustningen inför nästa helg, diskat, hängt upp tvätt, burit upp ren tvätt, bakar just nu (assistenten jobbar för fullt), kört igång en ny tvättmaskin....öhhh men snart så ska jag ha EGEN TID...vad man då gör?

Igår satte M upp den nya köksfläkten :-) Den köpte M och jag förra gången vi var till Umeå, säkert en månad sedan nu! Skönt att ha en fläkt som funkar! Jag kollade ytterligare en gång om det inte skulle vara möjligt att klämma in en diskmaskin under diskbänken...det ska gå...så det står härnäst på önskelistan.Hittade några fina koppar i det lilla huset som, om inte jag minns helt fel, ser likadana ut som de pappa har ärvt efter min farmor. Drack lite te ur en igår!Annars har jag ont i armen efter all baseball (wii)  jag spelat...   :-)  
/Hera

Himlen

Heldag i Umeå igår, köpte mig lite arbetskläder plus att Hästtjejen fick sig bl.a. ett par snygga Lee jeans. Hann med att äta en mjukglass ute i solen, strölyssnade under tiden på politisk information om läget för oss medborgare med en högerregering som Lennart Holmlund höll uppe på apberget. Är det verkligen nån som lyssnar på det där undrade Hästtjejen...ja vad säger man?...

Köpte ett Wii :-)...så vi hade kul igår kväll men det bästa med hela dagen var sista butiken vi besökte. PLANTAGEN...jisses, Hera kom till himlen!!!! Kunde ha köpt med mig massor hem till trädgården men snön ligger ju kvar än så jag fick behärska mig. Köpte dock 6 pelargoner för 100 kronor...20 rosor för 40 kronor och en korg penséer. Billiga öppningserbjudanden var det men det som var kul var att det var fina exemplar...   :-)...sneglade på en jättefin doftranka som de ringlat upp i en slags "tubform"...men jag kändes inte riktigt ha råd efter dagens övriga inköp. Dit ska jag igen!

Avslutar med en bild på Lillbulten som fick vara hemma med svärmor igår!

/Hera
image222

Pass 8

 Vecka 3

7 minuter jogg  x 4 med 2 min rask gång mellan gällde idag.

Det blev 1 x 15 min...3 minuters gång och 1 x 14...ville inte ge mig i Böjernbacken därför blev första delen lite längre. Tänker som så att för varje gång jag springer upp för den blir det lättare nästa gång...eller tänkte så idag i alla fall. Känns bra men fort går det inte! Nu ska jag töja ut ben och ryggen medan jag är varm!

/HeraRunner

Sol sol...strålande sol!

Härligt!

Var och handlade på Konsum, de höll på att stöka om...flytta nappar och sånt till hyllan mittemot blöjorna, allt för att få plats för mer barnmat. Enligt fd. Ekträskbönan så ska de satsa på barnfamiljer...då gäller det att bunkra upp! Smart drag tycker jag för finns det några som handlar så mycket som barnfamiljer? Jag diggar Konsum i allmänhet...Vindelnbutiken i synnerhet, de har trevlig personal...man blir sedd där. Det jag dock inte gillar är dessa kuponger som man får varje vecka om man är trogen kund. De kommer alltid i brevlådan när man precis har veckohandlat (känns det som...) och har man hunnit få dom så ligger dom hemma på köksbordet. Snälla...skicka gärna kuponger men ladda rabatterna på kortet istället!!!

Annars har jag stökat ihop på bron och burit fram trädgårdsbordet och två stolar...det är inte lika varmt som det säkert är på altanen hemma i Big Lake (som inte är min längre...och som säkert är full av snö eftersom det saknas tak) men det var jättemysigt att sitta här i solen och dricka kaffe. Har sedan myst i en solstol med en liten filt på mig och ett korsord i handen...Ja jag har varit lat och ledig....Ja det var jätteskönt!

Försökte väcka Lillbulten för en stund sedan men hon sov djupt...ska göra ett nytt försök snart igen för annars blir det en sen kväll ikväll!

/Hera


Afrogympa

Kändes bra att få skaka runt kroppen lite ;-), vattenhjulet var den övning som kändes svårast att ta ut...efter som min rygg är som den är. Istället för plankan på styrkedelen så körde jag vanlig ryggträning...får se om det blir bättre!

M jobbade sent så Hästtjejen var barnvakt med hjälp av svågern..så här cool såg Lillbulten ut då vi kom dit!
image221
Foto av www.brunutanpals.se

/Hera

Lunchat!

Idag har jag lunchat uppe på berget hos svågern och svägerskan. Hon kommer säkert lägga ut bilder på sin blogg senare under dagen så ni får hålla utkik. Många bäbisar var det! Jag gick upp i solskenet...jättehärligt!

Vet ni att man kan få förstoppning om man inte äter kaviar :-) Jag känner en som fått det för...att den inte kunnat äta sin vanliga frukost på grund av att det saknades kaviar hemma! Så är det ibland....

Nej, nu ska jag fixa middag så att jag inte är nyäten när jag ska på Afron...

/Hera

Jag är såååå godissugen!!!!!!!!!!

Choklaaaaad!!!!

/Hera


Pass 7

Vecka 3

4 x 6 minuter med raska promenader emellan på 2 min.
Blev 2x6 min + 1 x 12

Svärmor var här och var barnvakt så jag fick springa i solljus :-) skönt men var för mycket klädd :-(
Första 6 var seg...andra kändes bättre men då fick jag springa upp för hela Böjernbacken :-)...pust...

Ryggen är inte bättre...
/Hera

Högre betyg!

Tyckte det var mysko med min tenta. Jag hade ju 81 poäng....vilket skulle ge ett B. Jag begärde tentan tillbaka och fick den per post idag...jo det stod 81 p på den med så jag e-postade min lärare...självklart skulle jag ha ett B


B = Mycket bra


Känns mycket bättre än bra :-)


/Hera


Nattliga äventyr

Vid 23 tiden igår så jamade Zambina lite annorlunda...hmm, det där har jag hört förrut. Upp ur sängen och ner i köket...jo hon hade lagt en Sorex araneus (vanlig näbbmus) på köksmattan...ut med den och upp för att försöka somna igen...vaknade vid fem av ett konstigt ljud i elementen...pannan kokar...tittar ut, M:s bil är borta så han hade redan åkt på jobbet. Ner i köket...jo...över 100 grader...iförd enbart trosor så sprang jag runt och vred på elementen, helt plötsligt står han där...M...
- Vad gör du här...bilen är ju borta..?
- Jo, svara han...jag glömde börsen, jag har bråttom!
- Ja men pannan kokar ju!
- Jag ser det säger han och börjar pilla på pannan..
- Rör inget, jag har fixat allt...skynda dig iväg nu...

Å så for han....och jag stod förvirrad kvar i köket ...måste sova lite till

Tack och lov gav Lillbulten mig sovmorgon vid 07.40 vaknade jag av att Hästtjejen slog igen ytterdörren...ny dag!

/Hera

V 16. Måndag

Slog upp kalendern för den här veckan och konstaterade att här såg det ju tomt och fridfullt ut...noterade några saker vi ska göra den här veckan och vet ni vad...den här veckan ska nog rulla på den med.


På M:s jobb ska de ha utbildning på den nya maskinen den här veckan så han jobbar morgonvecka. Ikväll ska han och Hästtjejen skjuta pistol via pistolskytteklubben...jag och Lillbulten borde besöka badhuset snart men jag har känning i halsen och ryggen är inte helt ok så jag ska ta det lugnt (jaga en lillbult som kryper runt i omklädningsrummet är INTE lugnt)...Tisdag skjutsar jag Hästtjejen på ridningen och då passar jag på att ta mitt löparpass. (medan hon rider.) Onsdag så är det föräldralunchträff hos svägerskan...Afro för mig på kvällen. Torsdag mitt springpass...helgen, eventuellt kommer en kompis till Hästtjejen hit från Big Lake...Söndag ska jag baka kärleksmums till musikcaféet på måndag.


"De människor som får ut mest av livet är inte de som har levt ett sekel utan de som har levt varje minut"

ColetteLäste nu på morgonen om 49 års kalaset i Big Lake...jag skulle velat vara där...SAKNAR ER!


/Hera


Bananstubbe

Så var det en Cecilia som undrat över recept på bananstubbe. Det här receptet har Hästtjejen tagit med sig hem från hemkunskapen i Big Lake.

Bananstubbe

Ugn 225 grader, ca 8-10 minuter

3 ägg
2 dl socker
2 msk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 hg hasselnötter (males i kvarn)

Fyllning: 3 st tunt skurna bananer och 3 dl grädde

Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Rör i bakpulver, potatismjöl och hasselnötter.
Slå smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, bred ut den i hela långpannan.
När kakan är färdig så stjälper man upp den på bakplåtspapper som är strödd med lite socker, lägg en blöt handduk över kakan till den blivit kall.
Bred lite av grädden över kakan och lägg bananskivor ovanpå grädden. Rulla sedan ihop den, bred resten av grädden på rullen och lägg även lite av bananaskivorna på den.

/Hera

Pass 6

Vecka 2 pass 6

Idag var det 6 min x 5 repetioner med 2 minuters jogg emellan. Vädret var uselt, snön föll hela tiden. Jag var ur form, har haft ont i höger knä och nedre delen av ryggen sista dagarna...var tveksam på att ge mig ut. Sprang mot Hjuken för att få medvind på vägen hem :-)...det gick bra...nu när konditionen blivit bättre så funderar jag på annat än att bara andas för att överleva..hi hi så jag började klura på nästa veckas springning...tänkte att då blir det säkert 7 minuters jogg...vilket resulterade i att jag helt plötsligt sprang 7 minuter idag istället för 6...sista rep. gick så bra så jag slog ihop dem...summma kardemumma:
6 min x 2 rep, 7 min, 14 min
Anledningen till mitt onda högra knä kom jag även på under passet, jag har troligen avlastat vänster hälsena...vilket gjort att högra knät tagit stryk. Nu har jag inte ont i hälsenan längre så jag får försöka tänka på att springa "liksidigt"...kanske är det därför jag har ont i ryggen med?

En del tänker kanske...jaha...3 minuter mer än vad som var tänkt...spela roll gummiboll...men har man USEL kondis så är en minut jättemycket :-)

Totalt dessa två träningsveckor har jag sprungit 2 timmar och 26 minuter...plus lite rask gång och två Afropass. Jag är nöjd med mig själv!

/Hera

Dubbelt GRATTIS!

Önskar jag Familjen Vi idag!


Familjen vi är min systerdotter med sambo och båda två fyller år just idag!


Grattis Grattis!
önskar

Familjen Åström!


(Bilden är tagen från Alice Lindbergs, Sockerkonst)


Jättefesten

Igår kväll gick den av stapeln, festen jag lovat min svägerska. Hade köpt en kartong vin, ostar och kex. På eftermiddagen hämtade min svärfar barnen (M passsade på att jobba över) strax därefter anlände hon. Vi drack en varsin cider som blev kvar sedan förra fredagen...sedan kom en väninna till ...vi åt ost kex...och drack säkert 2 glas vin var! Vi kan parta vi!!!
Skämt åsido så hade vi supertrevligt, hann prata om allt möjligt...tiden flög iväg. Det där gör jag gärna om! Just nu saknar jag bara min familj, hoppas de kommer hem från svärföräldrarna strax.

/Hera

Deklaration och Webbhotell

Då har jag gjort min och Hästtjejens deklaration...började städa igår...först idag blev golven torkade...nu är allt som jag tänkt göra gjort, så nu tar jag helg :-)

Tips:
Har du inte fått hem deklarationen än men är nyfiken...logga in på skatteverkets hemsida med hjälp av bank-ID!
Länk för den som inte vet vad bank-ID är!

Fundering:
Jag har funderat länge på att skaffa en hemsida...där den här bloggen kan ligga...vad tycker ni? Vilket hotell rekomenderar ni?

/Hera

Musikcafé

Missa inte!
Hällnässkolans musikelever har

Musikcafé
Måndag 21 april
18.30
Folkets hus
Det verkar vara gratis inträde och kaffeservering...allt enligt senaste VR bladet!

/Hera

Snart är det grillsäsong...

  ....fick ett e-post från min förra svägerska(hon med guldfickor he he) det löd så här!


GrillningBBQ


Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är här.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till, Eftersom det är den enda matlagningen som en riktig man gör.

Förmodligen eftersom det medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).


När en man erbjuder sig att grilla händer följande:


Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat

2. Kvinnan gör en potatisrätt, sallad, vitlöksbröd, en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet lägger det på ett fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut det till mannen som sitter bredvid grillen - med en öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN.


Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg och så vidare.

6. Kvinnan  går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid.

Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!


Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.


Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och bär ut dem till bordet där hon har lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.


Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen så mycket för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter .

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? När han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han har misstänkt länge) att det aldrig går att göra en kvinna nöjd!

/ Hera


Pass 5

4 x 6 minuter + 2 minuters rask gång emellan...det är lite halt nu...mina asfaltslöparskor i kombination med isväglag är ingen succé...men det gick bra ändå! Det känns så skönt att jag är på G...just nu är M ute, han kör uppför Hällnäsbacken!

/Hera

Afro

Då kan jag lägga till ett Afropass i min träningsdagbok...känns bra...varmvattnet var dock slut när jag kom hem så jag sitter här och skriver svettig och eländig...

/Hera

Marängtårta

Marängtårta

Sätt ugnen på 150 grader

Täck botten på en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper (gärna smort)

Smet 1
75 gram margarin
1 dl socker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2-3 msk mjölk
Vispa ihop margarin och socker, lägg i en gula i taget.
Häll i mjölblandningen och slutligen mjölken

Smet 2
4 äggvitor
2 dl socker
50 gram flagad sötmandel
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret...lite åt gången...vispa ett par minuter.

Bred ut smet 1 på plåten...och sedan smet 2 ovanpå. Strö över mandeln...grädda i 25 min i nedre delen av ugnen.

Låt den svalna, lossa den från papperet.
När tårtan är kall delar man den på mitten...och lägger ihop den med vispad grädde, björnbär, bananer...vad man vill mellan. Den fyllda tårtan kan man frysa om man behöver den sedan!

Det här receptet har jag lagt ut på begäran från min systerdotter...och jag kan bara inte låta bli :)
För några år sedan skulle hon baka den alldeles själv, fick då receptet av sin mamma (alltså min syster) När hon kom till momentet dela på mitten så delade hon , istället för rakt över...mitt itu..., den...precis som tårtbottnar är delade...hon tyckte det var jättepilligt :) men hon lyckades...det var himla bra gjort...för kakan blir inte så himla många cm hög...och det är ju maräng på. Det här är något vi andra fått skratta gott åt många gånger :)

Lycka till nu!

/Hera


Klart å betalt...

...ser inte lika vitsigt ut när man skriver det som när man säger det...på vår dialekt.
I alla fall äntligen...nu är huset vårat!

Å idag fick de hem nya skogsmaskinen från Rottne...M och Svärfar är nog glada nu!
Vi håller då uppe Sveriges BNP i alla fall!

/Hera

Gammsmen

Här är en hemsida om min farfars farfarsfar, Gammsmen! Han var visst en mycket speciell och ..än idag en omtalad man...kika in och läs om historien när han lyfte ett helt stall...


Här är en bild på min farmor och farfar.

Farmor Agnes levde 1895-1969...Farfar Elon mellan 1893-1952...vilket gör att jag inte träffat någon av dem.

/Hera


Snö igen!

Men vad är det här?
Snow BlowerHäromdagen så var vägen lerig och blöt, vi hade VÅR...nu har det snöat och drevat så jag fick ta fram snöslungan och slunga hela vägen! Annars hade jag aldrig kommit ut med bilen när jag strax ska till Vindeln....jag vill ha vår sommar värme!!!!

/Hera

Nu vill jag sola!

  On The Hammock 

Sommarjobb!

 
  Business Woman
Nu har jag fått sommarjobb i alla fall!
I Vindeln...80%...på bästa banken...som jag började jobba åt för....17 år sedan!
Jag börjar 30 juni

 Roll

JIPPI!

/Hera

Pass 4

Vecka 2

4 x 6 minuter + 2 minuters rask takt emellan. Det var kallt som attan när jag började, vägen från ridskolan upp på Tvärålundsvägen var halkig så det var en seg start...men det lossnade till slut. Hade lite känning i hälsenan men det gick över efter en stund.

Skönt!

/Hera

20 År!

Fick idag inbjudan till återträff för avgångsklasserna 1998 i Big Lake.

20 år sen jag gick ut nian...tror inte det är sant...det tror nog inte de som fixat festen heller för de skrev just 1998...men visst måste det bli 1988...Jag är dock jättetacksam för att de fixar det här, det ska bli jättekul!

Försökte hitta en bild sedan dess men inser att jag har inga...min mamma har dom, ska nog lägga beslag på ett gäng nästa gång jag är dit.

/Hera

Tentaresultat

Det hade tydligen kommit igår men jag hade glömt vara inne och kika...ett C fick jag.

C  = "mellan 70-79 poäng av 100 möjliga" = "Bra"

Man kan frå A,B,C,D och F....F är underkänt...jag fick bra.

Känner mig oerhört kluven, jag vet att inför tentan så hade jag ågren för att jag inte pluggat tillräckligt...gick in i en "jag ger upp fas", vilket innebar att jag gjorde med tentan med insällningen att "bara jag får godkänt" Nu fick jag ju det...men jag är inte nöjd..."Bra" är liksom inte JAG...jag vill ju vara jätteduktig!

Ja ja, jag är godkänd...så jag ska va glad!

/Hera

Arbete...och tragik...

...innan slutet av april förväntar jag mig svar angående ett jobb jag sökt...får se hur det går. Ibland undrar man hur vissa personer har fått vissa jobb, typ Pelle Porseryd på TV4. Snacka om oproffsig och klantig! Han hade nog glömt hjärnan hemma i lördags när han gick på jobbet...men han må ju vara en välda begåvning i övrigt eftersom kanalen verkar vilja ha honom kvar.

Ett ytterligare knivdrama har uppmärksammats, vad är det som händer? Sedan har vi ju flickan som är borta...fruktansvärt!

/Hera

Gjort!

Då kan jag bocka av det...har gått igenom alla utgifter genom åren på huset, läst skatteverkets broschyrer för att uppdatera mig och fyllt i blanketterna...som inte ska in förrän nästa år den här tiden. Det vill till att börja jobba så snart som möjligt så jag får nån inkomst...så jag får betala mer skatt....så jag har något att reducera :)

Nice att ha det gjort i alla fall! Har även gjort årets deklaration men inte skickat in den. Gör den givetvis på nätet men jag tänkte vänta tills jag får den i fysisk form, då ska jag gå igenom den en gång till sen lämnar jag in den med hjälp av mitt bankid!

Hästtjejen har varit hemma idag...hon har mått pyton, hoppas det gått över tills imorgon. M har ritat en ritning på våran nedervåning, det kan nog va bra att ha. Han tycker sånt där är roligt, springer runt både med tumstock och lasermätare och ritar och pillar på sitt millimeterpapper. Det är jag glad för, jag tycker inte sånt är roligt.

 
Brushing Nej nu ska jag gå och borsta mina tänder...de andra ligger redan och sover så jag har ju fått en liten stund för mig själv.

/Hera

Uppdaterat långpannerecept

Här är receptet

Köpte 4-kornskross och blandade i....mums vad saftigt det blev!

Så jag uppdaterade receptet med den varianten.
/Hera

Vildmannanappare!

Min före detta svägerska tog hem vinsten på Vildmannanappet i helgen, stort grattis! 5000 kronor är ju inte illa, sen såg jag att hennes pappa vann en motionscykel på lotteriet...det kan till och med vara så att hennes brorsdotter vann en elbåtmotor...Full pott blev det i sådana fall...Det är lätt att tro att det bara var deras familj som var med men det stämmer inte...det var med typ 297 stycken till i tävlingen.

Här kan ni läsa om det i Västerbottens Folkblad

Å här är Vildmannens hemsida

/Hera


V 15. Måndag

"Barn tänker inte på den tid som gått eller den tid som kommer. De njuter ögonblicket, vilket få av oss gör."
Jean de la Bruyère
image218
Foto: V.S.Åström

Den här veckan ska jag försöka slutföra sånt jag har på hög...behöver även fräscha upp mina kartkunskaper...det drar ihop sig till hemvärnsövning och då måste man ha koll på x och y...hissen går upp och sen går man till höger, poppar upp i mitt huvud. Nån som känner igen det?

Jag har lagt upp två kategorier till i min ämneslista, Träningsdagbok och Blir det nån hund? Jag har alltid gillat att träna i grupp, typ spinning, step-up, boxing...där det finns ledare och kamrater som driver på, peppar...och saknar en om man inte dyker upp. Jag går på Afrogympa en dag i veckan men genom min träningsdagbok så hoppas jag att ni besökare jagar på mig istället :)

Idag blir det småbarnssim, onsdag besök på banken för att slutföra husköpet...sen hade jag, för länge sedan, lovat svägerskan en fest på fredag....jag hade sagt att "när alla husaffärer är klar, tentan är gjord....då ska du och jag dricka oss jättefulla".......det är något jag inte gjort på evigheter, det är i och för sig inget jag längtar efter...och det låter ju jätteomoget!....men vi kanske kan ta en lightvariant...en flaska rött, ost och kex...det låter väl mer moget, eller?

/Hera


Pass 3

Vecka 1 pass 3

Då har jag gjort sista passet för den här veckan. Yes!!!!

Jag och Hästtjen följdes till Hällnäskorsningen (hon skulle gå upp till svägerskan), kände av min hälsena på vänsterfoten rejält så jag tänkte det här går aldrig men den mjuknade väl :)

5 x 5 min jogg med 2 minuters rask takt emellan...hade lite tur idag, behövde bara springa uppför halva Böjernbacken...har stretchat rejält den här gången. Nu väntar duschen!

/Hera

Dagen före dagen efter...

öhhh...dagen före idag, alltså igår...missade jag att blogga! Vad hände igår...M målade uppe i sovrummet, jag bar ved från släpvagnen till bron. Blev dyblöt av svett, det var inte jobbigt men jag var nog för mycket klädd. Städade lite i det andra huset, hittade bland annat några fina snapsglas och likörglas...vilket jag saknar så det var perfekt!
 
Sedan kom M:s föräldrar hit på kaffe, trevligt! Tog en dusch inför festen...åt god middag, sen kom en f.d. jobbarkompis till M på besök. De har jobbat åt samma bevakningsföretag en gång i tiden. Det var kul! Sedan var det dags att åka upp på berget...först till Lizaloop och sedan till Prude. Lisse, Tiny Tina, Nattdis, Ice Lady och Motley Crue-Annika var också där...och flera andra. Det var jätteroligt...alla var väldigt trevliga och välkomnande så jag hade haft pirr i magen helt i onödan! Provade på att spela Buzz och Singstar...jag sjunger ju hellre än bra men det var en höjdare! Gissa vem som är sugen på att köpa en konsol och spel? Det fotades och filmades friskt på festen...har sladdat förbi bloggarna men inget är publicerat än...jag är ju en blyg tjej egentligen så ...have mercy on me, be gentle! En av tjejerna på festen har en farbror som är granne med Valter i Strömnäs...så hon känner till Gubben Bergström, Pelle, Dagmar, Eva och Tommy, Puma och Leif...så jag är inbjuden på fisketävling till hennes hemby, Suddisjaur, nästa helg :)   ...men jag tror jag tackar nej ...

Såååå idag är det dagen efter dagen före...lite seg är jag...men jag måste ladda upp för min joggingrunda i eftermiddag!

/Hera

Hundsugna...

...har vi varit länge nu...det blir ingen nu, utan här ska funderas och tänkas till. Vi slår till när det känns helt rätt! Så här ligger det dock till!


Hemma har vi alltid haft hund. Trots, enligt mig då,min mors okunskap om hundar så har hon haft en förkärlek till den mest envisa och egensinniga rasen. Tre stycken fanns under min uppväxt, inte samtidigt (lyckligtvis) Tottan, Tessan och slutligen Tanja. Långhåriga härliga taxar! Jag älskar dem, senast när jag blir pensionär så ska jag också ha en!

En av mina storasystrar, B, älskar hundar. Hon har haft Collie, Kelpie, Schäfer, Tax, Border Collie...nu tror jag det är en flatcoated retriever. Sen har hon oftast haft män med jakthundar :)
Storebror har en Berner Sennen, min svägerska en Riesenschnauzer

image215
(foto G.Carlsen)
Min systerdotter får strax hem sin Beauceron


När jag träffade hästtjejens pappa så hade han en blandrashund. Siberian Husky, Samojed och om jag inte minns fel...vit älghund..(finns det nåt sånt). Han hängde med flera år och var en god kamrat, tyckte alltid det var kul att hänga med ut när man skulle åka skidor, gå eller åka spark! Lydnad var inte hans starka gren, dels tillhörde han väl inte den rasen...sen hade han väl inte riktigt fått möjlighet till det heller när han var liten. Men han var tålmodig, lugn och fin...trots att T & T (hästtjejens kusiner) hängde och klängde på honom ibland.
image213

1998 så skaffade vi en ny hund, en blandras igen. Här är jag väldigt osäker men pappan var renrasig Border Collie och mamman var en korsning mellan...Lab och Flat ? (Retriever)...fast med de där öronen så var det kanske nån spets med i spelet.... Jag gick på valpkurs och forstättningskurs...tränade och tränade...spår...till slut började vi en kurs för att bli hundekipage i hemvärnet, vi hann inte gå upp på sista slutprovet...eftersom hästtjejens pappa dog...förutsättningarna förändrades så vi gav bort honom till hästtjejens farmor och farfar. Där har han haft det jättebra, 10 år fyller han i år!
image214 
Här ligger han vid nuvarande mattes fötter!

M:s föräldrar tror jag har haft en hund tidigare, numer har de en Flat...precis som hans syster har.

På sista tiden har det börjat pocka på igen...saknaden av en hund...frågan är bara vilken ras som skulle passa oss. Vi har sagt att vi ska välja ut några raser som vi sedan forskar vidare kring (besöker kennel, pratar med folk som har erfarenhet...känner oss för).

Idag :) är önskemålet:
En renrasig, så att man (om man känner för det) får tävla! (vilket man inte i alla grenar är välkommen att göra om man har blandras)
En som gillar att jobba med lydnad
En som tycker om att dra när jag ska åka skidor, gillar att hänga med ut och jogga med M.
En som gillar barn
En hund M kan ha med sig när han jagar fågel


En  ras som kommit på tal är Gordon Setter...
Gordonsetter

Har ni några förslag/erfarenheter?

/Hera


Pass 2

Pass 2

Genomfört, sprang mot Vindeln 4x5 minuter jogg + rask gång emellan ...segt var det uppför Böjernbacken!
/Hera

Plockad fågel

Fem cm nysnö har vi ute...ovanpå det ligger massor av svart fjädrar. Någon verkar ha plockat en fågel.

Själv har jag just gjort bort en sak jag gruvat för länge...I sommar är det 9 år sedan jag och min dåvarande man gjorde en affär som så här i efterhand visade sig vara mycket dålig. Jag vill mena att vi blev lurade...under åren har vi fixat och donat och varit tyst...trodde vi åtgärdat allt men i vintras kom en smäll till...som var rätt rejäl...nu är dock även det fixat, jag har sålt huset och de nya ägarna har fått ett nytt hus...i alla fall underifrån... Jag ringde mina säljare och berättade vad slutnotan och resultatet blev. Mannen förklarade sakligt att han har samma ståndpunkt som sist(att det inte är ett dolt fel), kvinnan tar över telefonen och förklarar hysteriskt att jag ljuger, att mina fd grannar ljuger och alla andra med för hon vet minsann. Mannnen tar över telefonen igen och menar att han tycker det är tråkigt för mig att det blivit som det blivit och hur tragiskt mitt liv blev just efter jag och min förra man köpte huset...å att han minsann hört hur det var med historien före min man dog.... Jag frågade vad han menade med det men han ville inget säga. Har du sagt A får du säga B menade jag...nej inget svar. Han önskade mig dock all lycka med min nya man och med mina barn och att jag nu skulle glömma allt det där gamla och lägga det bakom mig! Några pengar från dom kan jag dock glömma. Vem kan hålla tillbaka tårarna och vara saklig i ett sånt läge...inte jag i alla fall. Just nu känner jag bara ....törs man skriva så....gubb och kärring*¤#*-el!

Hur "historien" var innan min man dog har jag min bild av, jag vet inte allt för då skulle det troligen inte gått som det gick men jag vet betydligt mycket mer än vad andra vet eftersom vi, liksom många andra par inte visade allt utåt. Grunden till allt var dock inga bekymmer mellan oss(vad jag vet)...otrohet, saknad av kärlek mellan varandra osv utan annat....å jag fattar inte vad säljaren ville insinuera...å varför han tog upp det men inte ville berätta...och därmed ge mig chansen att bemöta, förklara...eller inse något jag inte vetat....Jag hatar rykten, skvaller...jag längtar efter ärliga, rakryggade personer!...så Ja säljaren, jag tänker inte prata med dig igen!


/Hera

Långpannebröd

Enkelt snabbt och gott!

50 gram jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk olja
2 msk brödsirap
1,5 tsk salt

Sedan tar man vad man haver, havregryn, vetemjöl, dinkelmjöl, rågsikt...solrosfrön, valnötter, linfrön..

T.ex har jag provat:

3 dl havregryn och sedan vetemjöl eller dinkelmjöl tills smeten är så tjock så den släpper från kanterna i bunken
ELLER
2 dl grynblandning, 1 dl solrosfrön, 1 dl linfrön, en näve valnötter (som jag pillade sönder lite)...resten mjöl.
ELLER
1 dl 4-kornkross som fått puttra i 2 dl vatten i 10 min (det vattnet är utöver vattnet i receptet ovan)
1 dl grynblandning, 1 dl solrosfrön, 1 dl linfrön, lite valnötter och pumpafrön
Den här varianten blev väldigt saftig, mättande och framför allt gott. Bra frukostbröd!


När degen är klar så låt den jäsa 30 min. lägg över den i en smord (margarin) långpanna och platta ut den. Låt den jäsa 30 minuter till och skär lämpliga bitar (12 - 16 kanske)

Grädda 15-20 minuter
225 grader


Har ni fler förslag på vad man kan stoppa i, förutom russin som inte jag gillar!

/Hera


Spännande...

på lördag ska jag gå förbi hos Lizaloop (som jag aldrig träffat) sen ska vi gå vidare till en annan tjej (som jag aldrig träffat). Där är det fest så jag kommer få träffa ännu fler (som jag troligen inte heller känner).

Spännande!
/Hera

Lite mindre onyttig Brownie...

Chokladkaka.

3 dl vetemjöl
1,25 dl farin
3 msk kakao
1,75 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
50 gram hackade valnötter
100 g smält margarin
2 dl vatten

175 grader i ugnen

Blanda ihop smeten och häll den i en form 20x20....(vik en av bakplåtspapper om du inte har en form), grädda i ca 15 minuter.

Mums

/Hera


God morgon i snöfallet!

Åsså snöar det igen! Nu räcker det tycker jag, igår sken ju solen...helt underbart. Igår hade var vi sex föräldrar och 5 småbarn här. Kul att en pappa hängde med! Han är nog den första i gänget som börjat på sin ledighet...så det skiftar väl över från en kvinnligt dominerad lunchträff till en manlig...

Jag följde svägerskan upp på berget efteråt, konstaterade att jag kommer få en jäkligt snygg rumpa om jag styr upp barnvagnen där varje dag...tyvärr så kommer ingen lägga märke till det eftersom alla alla Hällnäsbor har väl redan det eftersom de bor där uppe och knatar runt i backarna hela dagarna...eller hur det nu var :) Sen blev det Afrogyman med Core....jag är rätt mör idag...men jag ska ju ut och jogga ikväll så snart M kommit hem.

M har långt på jobbet nu...han börjar klockan 6 ute i skogen, klockan ringer 04.20...han slutar 15...igår var han hemma strax före 17...rätt långa dagar för honom å han ser lite sliten ut...i söndags var vi ut till maskinerna eftersom någon huggit hål i rastkojan och stulit i stort sätt alla verktyg. Har mycket att säga om det märkliga att vissa människor verkar tycka att det är helt ok att ta andras saker...men jag sammanfattar bara det hela med att säga. Fördjävligt!

Märkligt är det också att man kan tycka att det är ok att ta pengar på banken bara för att de inte ligger i en låst låda!

Oj vad jag flaxar iväg i mina tankar...jag avslutar med att berätta att jag fått en ny hästtjej, igår klippte hon av sitt långa hår till ...typ en pagefrisyr med snedlugg. Hon blev jättefin! Ska fota henne ikväll så ni får se!

Kram Hera

Nu börjas det!

Då kan jag bocka av första träningspasset...tog det under tiden hästtjejen hade sin ridlektion. När vi kom hem så var vi utelåsta...Lillbulten och M var borta....så då fick jag ett extra träningspass ,bära ved från släpvagnen till bron, tills de kom hem!

Nåväl, eftersom jag är totalt otränad så kör jag nivå 2...målet är därmed att orka jogga hela milen!

Är det ingen som vill hänga på? Jag menar inte att vi ska springa tjejmilen tillsammans (vet inte ens om jag ska genomföra den i år)...eller att vi ska träna tillsammans men nog måste det väl vara fler än jag som vill komma igång nu efter vintern? Vi måste ju peppa varandra! För mig brukar det gå bra de första veckorna men sen blir det segt...Kom igen nu!

/Hera


Att avslöja andras Alias!

Det här med att välja sig ett användarnamn som inte är sitt riktiga namn...alltså ett alias är ju väldigt vanligt i cyberrymden. Anledningarna till det varierar säkert men det jag finner intressant är ...alla som avslöjar andras alias. Det är säkert en helt oskyldig, ogenomtänkt händelse men det är väldigt vanligt...speciellt, anser jag, bland de yngre. Själv är jag medlem på ett par communitys (typ apberget, lunarstorm, blip osv) där min dotter är medlem, anledningen till det är att jag tycker att det är sunt att vi vuxna vistas där våra ungdomar finns. Själv heter jag då Hera på de flesta ställena, om inte det redan var upptaget. Kikar jag då in på min dotter....eller någon annans "vännerlista" så finns där...alla möjliga fyndiga användarnamn. Som medlem har man möjlighet att lägga in kommentarer, tanken är väl nån slags minnesnotering eller något annat kul som rör den vännen. Själv brukar jag skriva typ...kusinvitamin, grannen...osv...Det gör inte de flesta av de andra medlemmarna utan de skriver ut för och efternamn på vännen, alla andra kan se detta...vilket gör alias ganska meningslösa...att man gör så här tycker jag är jättedumt, för valet att lämna ut sitt namn på nätet bör man få göra själv!


Hera....varför heter jag Hera....nej det har inget med den grekiska gudinnan som var mycket svartsjuk, troligen på grund av sin notoriskt otrogne make/bror(!) (tack och lov har jag varit förskonad från sådant)...nej det är så enkelt att jag skulle en gång välja ett användarnamn på en hemsida (har glömt vilken) för nästan 10 år sedan. Funderade då över vilket jag skulle ta, hmmmm. På den tiden så hade en granne lite längre bort på kvarteret två hundar, ena var en syster till min hund...den andra lite äldre hunden hette Hera...det namnet tar jag, tänkte jag just då...och på den vägen är det!

Hera i Wikipedia

Hera. Romersk kopia av helleniskt original från 100-talet.


V 14. Måndag...på en tisdag...

Carmen Sylva


"Glädje är att se livet genom en solstråle"


blogg.se har i helgen bytt plattform vilket har gjort att man inte kunnat uppdatera sin blogg...men nu är man igång igen!


Jag är glad som en lärka...ingen pluggning, bara vara föräldraledig. Känns bra, så om nu bara solen ville titta fram så skulle jag åka bob och äta grillad korv med lillbulten hela dagarna!


Idag så säljer jag huset i Big Lake, köparna har flyttat in...de fick jättefint! All lycka i världen med boende och allt övrigt önskar jag dem! Vi ska färdigställa husaffären här med, överklagandetiden gick ut i fredags så nu väntar vi bara på handlingarna från Metria per post...säljaren knorrar att det tar tid men det är ju inget vi kan rå på! Vad skönt det ska bli när allt är KLART!


Annars så har jag anmält mig på några kurser på högskolan till hösten (Ja, ni har rätt, jag är galen!). Kikat på ridläger för Hästtjejens del...spännande för henne :-) I veckan ska jag göra i ordning deklarationen på försäljningen av huset så det är klart när den ska lämnas in om ett år!


Imorgon ska jag(!) ha föräldraträffslunchen här så just nu står chokladkakan i ugnen, sedan ska jag baka bröd. Jag har ju blivit så huslig så jag bakar nästan allt bröd själv, vem hade kunnat ana det om mig. "Pratar" just nu med svägerskan via msn...hon har bakat ett strösselkaka och har sedan bullar på gång! Sanslöst!  Klockan är ju bara kvart över åtta! Tur att vi börjar jobba om några månader...annars har vi väl skaffat kor och höns och blivit självhushåll!


Höres!


RSS 2.0