Inom räckhåll!

Nu är räcket komplett både på bro och altan. Ett varv vitt på södra väggen fattas...alltså midjebrädan och runt fönstren. Nu är det inte långt kvar :-D GUD SÅ HÄRLIGT! Svärfar och jag mätte och fäste brädor på altanen med ivrig fart...maken satte upp boasering inne...svärmor fixade mat och skötte småtjejerna och hästtjejen bakade kaka inför morgondagen som snart är här. Lillan fyller 1 år. (såg ni henne i tidningarna igår?) Ikväll har det städats och bakats tårta så vi är faktiskt rätt trötta nu.

Ute är det alldeles mörkt vilket är ett tecken på att vi närmar oss hösten. För mig är det ju ljust om natten på sommaren...lite trist att det gått så fort men mysigt att tända lampor på kvällen. Det är fortfarande ljust när Lillbulten ska sova vid 19.30 tiden så man får förklara att nu är dagen slut...och trots att det inte ser ut som kväll så är det det. Vill ändå tillägga att sommaren varit utöver det mesta. Varm och härlig...och jag njuter :-D

Nej, nu är det dags att sova. Imorgon så väntas mina fastrar, mina svärföräldrar...i dubbel upplaga faktiskt...och svägerska med familj. Kul ska det bli!

/Hera
Lillan för ett år sedan....nästan i alla fall :)

Lost i Lost...

Sent igår så satte M och jag oss för att kika på inspelningen av finalen på Lost. Jag har inte missat många avsnitt av den här serien...har följt den slaviskt sedan allra början för sex säsonger sedan. Såg för nån vecka sedan reklam om avslutningen. Äntligen tänkte jag...det var sent så jag spelade in det. Lost har varit lite klurigt att hänga med i ...men igår var det riktigt svårt. Kändes som att vi missat en massa...men försökte förstå så gott vi kunde. M var tvungen ge sig eftersom han skulle vara ute i skogen klockan 6...men jag såg klart och efter det så surfade jag in på tv4.se för att se vad de skrivit nu när serien är helt slut. Men hallå!!!! Säsong 6 började i MARS!!! Vi har MISSAT 16 avsnitt i år!!! Hur har det undgått oss att serien börjat. TV4 som jämt har reklam om allt möjligt! SUCK...ja man har väl inte kikat så mycket på tv på sistonde...

Jag önskar mig LOSTs samlarbox (om den finns) , eller åtminstonde sista säsongen när jag fyller år! Då ska min man och jag ordna barnvakt för att sedan strecktitta på Lost en hel helg
:-D (En länk till lite Lostfakta)


Kan bara konstatera att man har haft annat att klura på den här våren/sommaren!

Åååååå säger Lillan också :-D
/Hera


Mycket att smälta

Satte mig för att skriva om och lägga in en bild på min pappa för han skulle fyllt 71 år idag...men jag funderade så länge så det hann bli igår...25:e är hans födelsedag. I lördags spred vi ut hans aska i Juktån, det var strålande solsken. Det kändes som en väldigt fin avslutning som vi, pappas allra allra närmaste, fick vara med om. Min bror och jag har börjat som smått att dela på pappas saker. När vi började lasta så kändes det nästan som om jag knyckte det...men när det väl var dags att åka hem kändes det mer som att...troligen kommer jag inte vara så mycket i Juktån framöver och pappa finns ju inte längre...men varje gång jag använder en sak som jag nu ärvt så kommer jag tänka på honom. Kändes lite som om jag fick med mig en bit av honom hem och det känns tryggt och bra! :)

Ååååå det är så mycket kvar att fixa och så många minnen och tankar...så mycket som måste få sjunka in och bearbetas...Ingen fara, jag håller inte på att gå under. Däremot så känns det att det är mycket att smälta!

Kram kram
/Hera

Här kommer ett foto på pappa från hans 70 årsdag (alltså ett år sedan)
Han var glad och nöjd trots att livets allvar var extra allvarligt och påtagligt vid den tiden.


Som spön i backen

Ett riktigt åskregn har vi fått idag...men väldigt lite av åskan vilket inte gör så mycket. Har just nattat de små, en i taget trots att de delar sovrum. Lillbulten har myst i Hästtjejens säng medan jag sövde Lillan...sedan kom Lillbulten med boken om Verktygsapan under armen och sa:
 - Nu kan jag va tyst!
Bra tyckte jag men vi la oss för säkerhets skull i dubbelsängen. Det är lätt att väcka minsta syster så här om kvällen. Märkligt det där...på dagen kan Lillan sova i vagnen ute utan att vakna...trots att cementblandare skramlat, sågar väst och hammarslag ekat. Grävare kan ha passerat nära och bilar efter 363:an susar tätt...hon sussar tungt. Inomhus verkar det va tji, då ska det va knäpptyst för att kunna sova. Lillbulten håller på att bli stor, slutat med tutten har hon helt plötsligt. Hon har sällan behövt den under natten men för att somna in har den varit viktig...nu pockar behovet som mest under dagen om lillasyster råkat glömma en mitt på golvet...men Lillbulten lägger undan den i lådan där de förvaras...i alla fall om man snällt ber om det.

På söndag skulle pappa fyllt 71 år. Imorgon har maken sin sista semesterdag, han är fortfarande ute på sitt fiskeäventyr...hoppas han inte har behövt frysa. Själv tror jag att jag ska ta mig ett litet glas Martini. Njuta av lugnet och fortsätta läsa boken jag lånat av Svärfar "Den förlorade symbolen". Ni ser, jag ligger långt efter när det gäller att läsa böcker. Det har inte blivit mycket av den varan sedan jag blev trebarnsmor :)

/Hera
Lillan, ett litet busfrö!

Mörkare himmel

Sista nätterna har varit svalare än tidigare. Just nu är himlen väldigt mörk och i mitt huvud värker det så jag antar att mycket regn och kanske lite åska är på gång. 24 grader visar termometern just nu. Hästtjejen jobbar (hemtjänsten) och M är på fisketur med grannmannen som vi hade på 26:an i Storuman. Lillbulten har varit på besök hos sin Farmor och Farfar och väntas snart hem så det innebär att Lillan och jag har varit ensamma hela dagen. Lillebror med sambo och hundar kom förbi igårkväll och åkte imorse.

Tanken var att jag och svärfar skulle plocka hjortron idag men det finns inga på de vanliga ställena...så vi måste söka på andra ställen ...för de finns, vi vet att andra funnit. Istället för att plocka snattren så har jag då lagt ut täckmatrial på trädgårdslandet. Det blir så fint och jag hoppas att det håller ogräs borta men fukten kvar och lite näring förståss. Det är en höbal som blivit kasserad för något år sedan så den är perfekt :) Katten har hållit oss sällskap, legat under duken jag lagt över löken. Rullat och myst. Jag bara hoppas att hon inte rullat sönder nåt!

Blir det nu nån regndag så ska jag städa huset ordentligt. Det är hög tid men varken tid lust eller ork har funnits till det under de här varma härliga veckorna vi haft :)

/Hera
 

Andra utflykter

Älgens hus var Hästtjejens önskeutflyktsmål den här sommaren. Tidigare (7:e juli) har vi besökt Leos Lekland som stod på Lillbultens önskelista. Dit åkte vi hela familjen tillsammans med M:s syster och hennes dotter.

Så här fundersam ser man ut när man som drygt 11 månader gammal släpps ner i ett bollhav....
...men efter en stunds övervägande blev reaktionen denna...

Här är alla tre småkusiner...max 5 år gällde för det där havet...annars har nog jag med kunnat tänka mig att sjunka ner i det!
 Länk till Leos Lekland
/Hera

Ett avbrott i hemarbetet :-D

Åkte till en älgfarm, hur mysigt som helst! (Älgens hus utanför Bjurholm)

 Lillbulten sitter på en älg.

Här klappar hon en av kalvarna...de var sååå söta!

Hästtjejen skulle gärna tagit med en hem...

Själv hade jag lite respekt för dem så jag höll mig på lite avstånd...eller med en matkrubba som skydd ;-D

/Hera

Lite tröttsamt är det.

Fick ett infall...ville blogga litegrann :)

Idag har Svärmor och Svärfar varit här. Svärmor har skött de små och fixat lunch, vi andra har målat målat och målat på huset. Vid 16 åkte hjälpen hem så vi åt middag och fortsatte. Småtjejerna satt och lekte på gräsmattan och bara några minuter efter att jag uppmärksammat M på hur mysigt de hade så reser sig Lillan med hjälp av trehjulingen...ramlar, slår munnen...åsså blöder det ju rätt mycket blandat med saliv...å vilket kaos! Lillan och jag gråter, Lillbulten försöker förklara vad som hänt och Hästtjejen och M försöker kika i munnen och se hur illa det var. Ja ja...det gick väl bra...Lillan och Lillbulten somnade vid 20. Jag gav mig glad i hågen ut i nattlinnet för att måla lite till...20:30 vaknade Lillan och är fortfarande vaken.

Pinsamt var det i torsdags. M och jag tog bussen till Umeå. Vi hade hur mysigt som helst i sommarvärmen. Vi strosade lite på stan, besökte trädgård i norr, drack nån öl, åt god middag, nån öl till åsså såg vi lite olika artister på torget som avslutades med Salem al Fakir :D Han var hur bra som helst. En riktig glädjespridare! Just när han började spela så träffade vi ett par hemmahörande i Vindeln. De var så snälla och erbjöd oss skjuts hem så vi skulle slippa ta 22:00 bussen (vilket skulle göra att vi skulle missa halva Salems uppträdande). Det var bara det att under kvällen hade en huvudvärk smugit sig på mig och just när vi ska hem så har jag den värsta huvudvärken på mycket mycket länge...mådde lite illa till och med (jag lovar jag var inte för onykter!)...kändes inte bara lite pinsamt...paret i fråga är jättetrevliga men vi känner dem inte såååå väl...ja ja...får väl hoppas att de inte tror att jag är så jämt :-D

Har en massa Att göra saker...skittråkigt att känna att det ligger över mig...men det tar kanske inte allt för lång tid att fixa om jag bara tar tag i det. Det är bouppteckningen som borde färdigställas och några telefonsamtal...och ett möte som måste bokas...Har ikväll börjat kontakta mammorna som brukar turas om att bjuda på lunch...på onsdag blir det av hemma hos mig!

Imorgon ska Hästtjejen jobba åt hemtjänsten. Vi andra ska ut till Ljustjärnbrännan. Det ska städas och fixas klart på skogsmaskiner och servicevagn!

Goooooood naaaatttt!
/Hera


Härliga sommar!

Soltider för Bodarna, Idag

 

Uppgång Nedgång
Soluppgång kl. 02:37
18 minuter senare än förra veckan
                               Solnedgång kl. 22:54
16 minuter tidigare än förra veckan


Källa :smhi

Härlig sommardag!

Idag har jag öst in två ...nej tre pallar med ved. Det står två kvar och väntar på sin tur men M måste stapla veden i källaren så att det ryms mer. Sen har M plockat bort alla plattor på framsidan av gården och kört bort sanden under...det var inte bara liiiite många myror därunder med sina ägg..blä! Putsat vardagsrumsfönstren har jag också gjort och sedan avslutade vi med grillad fläskfilé med mumsig sallad och nygräddade baguetter på stranden vid Kärleksudden. Härligt! Hästtjejen satt i solen lutad mot ett gigantiskt träd som blev kvar på stranden då vårfloden ebbade ut och Lillbulten "simmade" lyckligt runt i en av de naturligt bildade bassängerna. Lillan öste sand över sig själv :-D Kvällen har för deras del avslutats i en badbalja i badrummet för att få bort all sand...nu ligger de och ska sova. Det är trögt med den saken dock!

/Hera

Semester

M har semester, skönt :)

Vad gör vi då? Ja vi har haft en underbar midsommar på en holme i Storsjön (Sandviken) med min storasyster och hennes familj och vi kom hem därifrån först igårnatt. Igår tog vi sovmorgon och packade sedan ur bilen...hann lägga igen nästan hela kabeldiket (sedan vi bytte telefonkabel tidigare i vår). Idag har vi varit upp och kollat vid järnvägen...man håller på att avverka utmed järnvägen och nu har man passerat våran vattentäckt. Gav mig tillslut på köksfönstren, inte lätt då man har en dotter som sommarjobbat med fönstertorkning och en make som är en fena på det där...bara kritik kom de med ;-)

MYGGEN kom fram igår.......jag är JÄTTEallergisk och de är JÄTTEMÅNGA!!!

Det ska visst bli varmt i helgen :-D

/Hera

RSS 2.0