Grattis på 15-årsdagen!

Min älskade dotter :-D


/Hera

Fullt upp!

Är det här, speciellt den här veckan med två födelsedagskalas, baka inför det...frissabesök, korpenträning, sminkkurs (va!!! Fick det i födelsedagspresent i oktober...)3-årskontroll...öhhhh...har nog glömt något. Klockan är nu sen, strax efter midnatt men det är ju nu på kvällen min kreativitet kör igång och det beror nog mest på att just nu har sista lilla trollet somnat och det är luuuuugn och roooo. Ska dock upp kvart i sju så jag blir inte långrandig. Vet inte riktigt vad det blivit av min blogg...är liksom ingen dagbok längre...men jag har inte dåligt samvete över det utan funderar snarare vilken inriktning den ska ha framöver...just nu får ni se det som sällan uppdaterad ögonblicksdokumentation utan sammanhang... ;-)

Här kommer en dagsfärsk bild på mina två minsta älsklingar!


/Hera

Puh...fel lösen

Skulle logga in hit men tog mig inte in...nog för det var länge sedan jag uppdaterade och att det inte sker så ofta men ändå...visade sig att jag skrivit fel användarnamn...:-P Tokigt! Nu är jag här i alla fall!
/Hera

Stolt faster...

...typ är jag(stolt ÄR jag...faster... är änka efter killens farbror) Tänk vad stor T blivit...och musikalisk är han...T:s och Hästtjejens farmor spelar bl.a. durspel och deras farmors bror spelar också i band...bl.a. The Bonnets. Här är T i alla fall!


/Hera

Premiär...

Åkt två varv runt spåret här i Bodarna...Premiär för säsongen...kändes riktigt bra andra varvet men ett skavsår påminde sig...måste plåstra innan nästa vända så jag kan ta fler varv...men tusan vilken dålig kondis jag har! Sedan hade det drevat lite så undertill gick det lätt men där det drevat tyngre (motstånd) så...balansen som ändå är sisådär fick jag också öva på, det liksom högg då och då. Hästtjejen åkte i lördags...M är också sugen...det är ju faktiskt så att det inte bara ser roligt ut att åka scate...det ÄR roligt!

/Hera

Hopp om livet :)

Här har magsjukan härjat i helgen...jag mådde bara illa och var trött i lördags...lördagnatt/morgon insjuknade både M och Hästtjejen rejält. Hugaligen...jag har städat, tvättat och pysslat om...men nu är de på benen igen!

Sista veckorna har jag provat på olika surdegsbröd...vet inte om det är min grej...mata den och så går väl bra men nej, för mycket "görm" är det nog för mig. Tipsa mig gärna om något enkelt gott bröd! Här går det åt mycket bröd och jag tycker att det är rätt dyrt att köpa det på affären...

Annars så tränar vi på att sitta här... :-)/HeraStädil.

Började igår...julen skulle ju ut vilket innebär att när man lyfter bort alla tomtar och änglar så kikar en massa damm fram istället. Dessutom har det ju faktiskt börjat ljusna ute vilket är skönt men bristen på städning gör sig dock ännu mer tydlig...så här dammas och fejjas det för fullt mellan varven av amning mm. Just nu frostas frysen av och de nytvättade gardinerna väntar otåligt på att bli strukna och upphängda. Fler fönsterlampor måste jag dessutom söka fram, eller köpa...eftersom vi har fler fönster än förrut...men jag ska ha lampor på lager...någonstans. Var är någonstans? Jaaa på samma ställe som M:s gympadojjor och mina skidpjäxor...fonduegrytan som försvann i flytten 1993 är nog också...någonstans....konstigt det där! Igår var Lillan i Västerbottens Folkblad...imorgon kommer hon i Västerbottens Kuriren...varför då?...Jo hon är ju "nyfödd" ;-D

/Hera


Nytt år!

Då har vi kommit en bit in i nya året, året består bara av tolv månader och vi har nästan avverkat en halv sådan redan! Skolan har kommit igång och dagis likaså, just nu är jag hemma själv med Lillan...en timma till i alla fall.

Skolan började sisådär, Hästtjejen härdade ut förra terminen med en vikarie som hon anser inte kan lära ut...antagligen är undervisningen anpassad till en lärstil som inte passar Hästtjejen (passar säkert några andra alldeles utmärkt)...Härdade ut jaaaa, för ordinarie skulle komma tillbaka nu denna termin. Tji...ordinarie har nu fått jobb någon annanstans och vikarien är kvar. Hur peppar man nu? Ska hon välja bort det här ämnet pga läraren? Det här är en stor nackdel när utbudet inte är efterfrågeanpassat...när samhället inte erbjuder det man egentligen vill ha. Jag har ingen makt, jag kan inte välja en annan lärare, har en tonåring som säger att det här gåååår inte...vilket garanterat inte leder till ett bra betyg i det ämnet. Hmmm måste ta tag i det där på nå vis!

Dagis...eller förskola som det heter, Lillbulten ville inte åka imorse..."gå på skola imorgon" var hennes förslag men väl där så såg jag minsann som hastigast ett leende i det treårstjuriga ansiktet! Ha avslöjad :-D

Lillan är go och glad...försöker börja med lite smakportioner men det är ju sånt mackel med det...kladdigt och omständigt, det är lättare att amma. Vi försöker hålla henne vaken mer på eftermiddagarna så att hon ska somna tidigare på natten och vi är en liten bit på väg...igår somnade hon 23.00 :-D

Jobb jobb...M står ju för avlönat arbete i den här familjen just nu, eftersom det var jättekallt i slutet på förra veckan så ställdes maskinerna...(resulterade i ett mysigt slut på jullovet när alla kunde vara hemma tre dagar i sträck!!!) dock körde han igång på lördagen istället så den här veckan blir lång...men han har morgonpass vilket innebär att han hinner vara hemma med oss på kvällen vilket är kul.

Pappa...har sällskap av min mamma, tack och lov att hon finns...och alla andra som stöttar dem med det ena och det andra när jag är så långt bort. Håller på att ladda inför övertalningskampanjen " Pappa måste hälsa på mig snart"...men är ganska säker på att pappa är medveten om att den kommer så han blir nog inte överraskad...hoppas han känner för att komma hit. Det är tusen gånger enklare än att jag ska vara hos honom. Då kan jag fortfarande stötta Hästtjejen i skolarbete, Lillbulten får busa av sig lite på dagis osv... Ni som inte känner mig eller mina föräldrar så väl ska veta att de separerade 1983 tror jag ...men de är mycket goda vänner och har hjälpt varandra av och till under åren, rätt unikt tror jag.

Å jag då....jag är inne i en läsa bok period, har tre på gång...hunnit med 1 1/2 nästan. Passar bra att pyssla med det när Lillan ligger bredvid en glad som en sol när alla andra sover. Därför blir det inte mycket skrivet här...sorry! Återkommer dock säkert framöver...håll ut vänner!

/Hera
Nu gå hä ont för Lillbult´n

Så här såg hon ut när hon kom hem från dagis...kusinen hade visst råkat veva en snöspade i just under ögat på henne...eller om det bara var snön som träffade...men mer ont fick Lillbulten. Hur ska det här året sluta, det har ju just börjat...får hoppas att hon har gjort bort skadorna för i år redan nu :D
/Hera

Sparkolycka...

Ibland önskar man att dumhet straffade enbart en själv, att man kunde byta plats med den som träffas av den. Igår var vi på kalas hos svägerskan. För att få lite frisk luft i det underbara vädret så gick M och jag upp på berget, den ena med barnvagn och den andra med spark. Lillbulten åkte bil med Svärmor och Svärfar efter att hon övernattat där. Väl där så hade vi trevligt, fikade och surrade...dags att återvända hem. Svärmor var väääälidgt orolig över att Lillbulten skulle åka spark hem men jag lugnade henne och sa...det kommer att gå jättebra, vi ska vara sååååå försiktiga! Det är ju väldigt mycket utför på vägen hem,riktigt roligt så vi åkte lite fortare uppe i Hällnäs där det fanns gott om snö på vägen, halvvägs hem så blir det ju becksvart eftersom kommunen inte har råd att ha på vägbelysningen där...vi kikade på stjärnor och sjöng, det gick INTE fort eftersom M skulle ju hinna gå bredvid med barnvagnen...Å DÅ tvärhögg det givetvis! Lillbulten som åkte i motsatt färdrikting höll ju i sig i pinnen under styret men hon höll inte fast sig så hon flög bakåt, landade på rygg och fick näsan under staget där framme...som man brukar ha foten på om man åker i färdriktningen. Jag svor så det rök men fick upp henne och allt var väl relativt okey. Lite näsblod...M var alldeles tyst....Lillbulten vägrade åka spark längre så vi turades om att bära henne hem. Väl hemma kollade jag mer ordentligt upp att allt var ok och frågade henne hur det kändes och då brast det...oj vad hon grät. M sa att han hade tänkt slänga ner mig i diket, skotta över mig och stampa fast mig...samtidigt som han visste ju att det inte var meningen...men reaktionen var så, tur för mig att han kunde besinna sig :-) Så varje gång jag ser henne nu så ser jag blåningen på näsryggen och det ger mig så otroligt dåligt samvete. Jag önskar att det var jag som hade råkat illa ut istället för henne...Lillgumman...men vi är säker på att det kommer inte ske igen...Dels för att vare sig M eller jag kommer göra så igen och hon kommer nog aldrig mer vilja sitta på en spark! Vi är dock väldigt glada för att det gick så bra som det gick för det såg ut som det skulle kunna gått ännu sämre...
Tänk....om vi tagit boben istället som jag ville, om vi åkt bil istället, om vi lyssnat mer på svärmor, om vi....jaa


/Hera


RSS 2.0