Hera

Tack för krysset!

Träffade Louise i förrgår på ett föräldramöte. Hon grattade mig för att jag fått 20 kryss i valet. Hon hade själv fått 12 stycken och vi var båda väldigt glada för våra kryss. Vi är båda två inflyttade till kommunen och har ingen "tjocka släkten" som vi kan räkna med ska kryssa ...Vet inte hur hon gjort men själv har jag inte marknadsfört mig så mycket...utan har mer plockat upp mitt politiska engagemang som jag släppte lite grann när jag lämnade BigLake kommunen. Har tack vare partiet fått lära känna fantastiskt engagerade människor, riktigt roligt och inspirerande. Har funderat en del på vilka som kryssat...träffade en av dem när jag var och handlade häromdagen. Hon frågade "hur gick det!"...nja...jag fick inte 5% av S-rösterna...så jag avancerade inte men partiet plockade ytterligare ett mandat så jag ligger precis utanför fullmäktige. På tretton personer så är dock risken stor att alla inte alltid kan delta och då är jag på första reservplats (risk blev möjlighet för mig)...så jag kommer nog få möjlighet att påverka. Roligt att damen och hennes man hade kryssat mig, det var inget jag hade tagit för givet! 20 kryss är inte många...men för mig känns det som många...det finns 20 stycken i den här kommunen som valde att kryssa just mig av alla politiker som finns... 

Vad vill jag då?
Jo jag vill att allas bidrag till det gemensamma (skatt) ska nyttjas på bästa och effektivaste sättet.
Som maken brukar säga...hur får man mest pang för pengarna?
Jag har, tycker jag själv, erfarenhet kring hur livet kan te sig när man är i sitsen att man behöver hjälp/stöd från samhället.
Jag tror på ett samhälle där man rimligt bidrar efter förmåga och kan räkna med att få hjälp när man är i behov. Jag tror inte på ett samhälle där man bara kan få hjälp utifall någon annan känner för att bidra. För att skapa ett tryggt samhälle är det viktigt att alla kan känna en god självkänsla, det har man knappast om man ska stå med mössan i hand och tacka ödmjukast för att någon förmögen person helt plötsligt ömmar för ens situation och ställer till med en insamling bland sina rika vänner...
Jag har dock oerhört mycket kvar att lära av livet och det känns underbart!

Nu vill jag gratulera Louise för hennes kryss, tror att jag glömde det i vår glädjestund. Rolig kommentar från henne var att vi överträffade en del riktigt gamla rävar :)  Nu ska jag använda ett favorituttryck en fd kollega till mig brukade använda. Jag tycker Louise verkar vara en riktigt "redig" tjej och både hon och jag har framtiden framför oss så jag hoppas våra vägar möts i politiken framöver!!! (Louise har ju gjort det konstiga valet att va centerpartist ;-) ) Valet 2014 då kanske man slår till med en krysskampanj :-)

Länk till www.val.se....personröster.

Slutligen vill jag tacka er 20 som kryssade mig...det värmer :)

/Hera

Stående inbjudan
Skickar härmed en stående inbjudan till Svärföräldrarna. De var här ikväll eftersom jag skulle på ett möte och M jobbar sent. De fick därmed äran att natta barnen...vilket de inte alls har bekymmer med hemma hos sig. Tänkte nu att NU får de se att det inte funkar lika bra här....men jag hade fel. Svärfar fick Lillan att somna på typ 5 minuter precis som vanligt (för honom vanligt)!!!!

Frågeställning:
Beror det på att jag bäddade rent i hennes säng imorse...eller är det så som min kloka Hästtjej påpekar..."det är din inställning mamma...du måste tänka rätt"

Jag röstar rena sängkläderalternativet men önskar nattning av barnen varje kväll ;-)

/Hera
Vackerväre!
Väldigt vackert väder har vi haft på sistonde. Härligt :) Har påbörjat en liten kryddträdgård i skogsbrynet bakom huset...veden är nu kluven och staplad (som blev av träden som kapades ner i samband med bodflytten)...behöver måla färdigt boden (Hästtjejen har målat ett varv åt mig)...och fönstren behöver putsas innan kylan får slå till.

Just nu känns det som man inte har någon egen tid. Speciellt en vecka som denna då M jobbar sent...eller både dag och sent :( Just nu...inledde jag med....sista tiden ...evigheter....Lillan är det envisaste som finns...å Lillbulten är ju egen hon med... En dag hos oss börjar med uppstigning, frukost...och enbart efter ett par timmar är Lillan trött...jag ser till att hon är mätt i magen och klär på henne för att slutligen bädda ner henne i vagnen. Hon somnar på nolltid! På kvällen har hon varit vaken i massor av timmar...pyjamas, välling, tandborstning och slutligen börjar infernot. I och med att jag sänker ner henne bakom spjälsängskanten så blir hon upprörd. Hon ligger och jollrar, klappar på sig själv i ansiktet, klappar bredvid sig på madrassen och priset ikväll var när hon nästan stod på huvudet. Allt för att inte somna. Den här veckan när jag inte har hjälp av M så ska jag samtidigt försöka få Lillbulten att somna...som är en rutinmänniska...fast det är hon inte riktigt heller utan hon vill bara göra i sin ordning, i sin takt. Flexibilitet saknas totalt, särskilt såna här kvällar. Precis när Lillan lugnat sig och det finns mikroskopisk chans att kanske somna så måste Lillbulten bara ha den där boken som ligger i ett annat rum på ett annat våningsplan. Allt annat är otänkbart...osv.

Ikväll kom dock en ängel hem....Maken som åkte vid 7 imorse (trots att han slutade sent igår) kom hem mitt i allt och bytte av mig. Själv så försöker jag intala mig att det går snart över...de blir äldre...och då vill de inget annat än att sova ;-) Då kommer jag ha oceaner av tid på kvällarna :-D

/Hera

Så här sover jag gott. Nerbäddad och fastspänd ute i friska luften!