Ett stort rum?

Nej det är det inte men det är fyllt av funktioner! Vi sover på övervåningen som vanligt men i övrigt så lever vi i det här rummet.
Om vi börjar med bilden som sådan så ser ni ju att det är köket.
Här lagar vi mat och äter den.
Om vi sedan börjar från höger i bild så ser ni tv:n på köksbänken så det är alltså även tv-rum.
Rakt fram bakom stolarna har Lillbulten sina leksaker plus i korgen under tv:n för det här är hennes lekrum.
M har sina arbetskläder plus att vi andra har lite kläder hängda här och var eftersom det här funkar lite som  förråd.
Till vänster finns en dörröppning till en liten alkov som funkar som gästrum och kontor. Inga problem att surfa och titta på tv samtidigt.
I vänstra hörnet ser ni skötbordet för Lillan...skötrum.
Under skötbädden ser ni vedlådan...eftersom det här även är pannrummet.
Sa jag att vi är fem personer?
Jaaa, jag har säkert glömt något...men jag ser fram emot att få sprida ut oss lite :)
/Hera


My best buddies...

De här är mina städkompisar numer...ser fram emot att dammsuga med en vanlig dammsugare och framför allt få ta fram skurmoppen. Gipsdammet sitter överallt...känns som om jag t.om. har det i munnen, vilket jag säkert har...i helgen ska det spacklas lite till, sedan ska det putsas och taken ska målas...sedan är det tapeter och mattor som ska på plats...efter det ska det STÄDAS ÖVERALLT!!!!! Någon som vill hjälpa till?

/Hera


Vilka beskrivs och vem kommer att få dem?

"Det är personer som i hög grad gillar marknadskrafterna, valfrihet och individualism, men samtidigt bejakar och försvarar den svenska skattefinansierade välfärdsmodellen. Den svenska medelklassen är i hög grad solidariska individualister eller för den delen marknadsliberala välfärdskramare. Personer som vill ha starka, gemensamt finansierade trygghetssystem - men ogillar kravlösa bidrag. "

Citat från denna artikel ur Aftonbladet

/Hera

Lugn som en filbunke

Nu for Svärmor iväg med Hästtjejen till flygplatsen. Hästtjejen var lugn som en filbunke...det var inte jag. Jag är inte orolig för att hon ska missköta sig eller nåt sådant utan det kändes bara så spännande :)
/Hera

Snart helg igen!

Tiden rusar iväg! Snart är det helg igen, samtidigt känns det som om jag varit föräldraledig länge nu...tre månader. Det ska bli skönt att det lugnar av med byggnationerna...mycket kvar innan man kan slå sig till ro i tv-soffan men ändå, det blir lugnare på dagarna. Jag har inget emot sällskapet jag haft av snickaren och svärfar men det är mycket spring ut och in i dörren (= det drar) och mycket av att det lever om.

Imorgon bär det iväg för Hästtjejen. Flyg från Umeå till Stockholm...tåg ...buss...till slut framme i Grästorp...vidare till Såtenäs...Tun...praktik på F7. Jag är avis men känner även lite pirr inför att skicka iväg lilltjejen min...som inte är så liten längre :) Hon frågade mig idag varför inte alla killar är som dom på film...jag menade att de killarna inte ser ut så i verkligheten...jo men som dom är...beteendet...jaaa...hon har visst kärat ner sig i en vampyr :)

 M har fotat här hemma...fin utsikt!
/Hera


Många erbjudanden blir det...

Jag är inte den som handlar kläder till mig själv särskilt ofta, beställa kläder från katalog gör jag aldrig (föredrar att klämma och känna på saker innan jag handlar) ...beställde dock ett överkast och gardiner till Hästtjejen från ellos för ...två år sedan. Ellos kan inte ha särskilt många kunder eftersom de ser mig som en av deras viktiga kunder och därmed väljer ut att skicka brev till mig ungefär var tredje vecka(minst). Det är erbjudanden om si och så mycket rabatt på första varan...andra varan...eller/och ingen exp.avg...jag har fått checkar att handla för om jag handlar över en viss summa...att de inte tröttnar! Tycker de verkar vara i det närmaste desperata...jag ber dig, P-O Gustafsson(marknadschef) ....lämna mig ifred...ju mer ni tjatar desto tjurigare blir jag ;(

/Hera


Jisses!!!

Var på ett möte ikväll med, har ju bestämt mig för att åter bli aktiv inom politiken. Känns riktigt roligt! M jobbar natt i veckan så Lillan fick följa med, gick riktigt bra till en början trots att jag glömt skötväskan hemma. Tur var att jag hade en av Lillbultens blöjor i bilen...lite stor var den men det gjorde att jag kunde stanna kvar ett tag till. Märkte att hon blev mer och mer orolig...efter drygt två timmar var hon less...så jag åkte hem...väl hemma var hon otröstlig...skrek en bra stund så till slut gav jag upp! Lade ner henne i korgen och gick för att koka tillägg...tänkte att hon kanske inte får nog med mat från mig ändå...(hade checkat av allt annat...typ ny blöja, rapa, massera mage om prutt satt på tvären men inget hjälpte)..innan vattnet kokat så hade hon somnat...hon kanske helt enkelt bara ville vara ifred :)

Mötet då? Jag kände igen många som var där, en del mer en del mindre. Eftersom Lillan var med hann jag inte vara kvar för att mingla efter mötet men jag tycker det var ett bra gäng! Vilket parti? S såklart :) Jag tilltalas av strävan mot ett samhälle som genomsyras av solidaritet, jämlikhet, frihet...demokrati. Jag är dock övertygad om att man alltid kan göra saker på ett bättre sätt, smartare, effektivare...bara man lyssnar på de som i de aktuella fallen ska "göra jobbet"!...Hmmmm det där blev flummigt!

Här hemma har badrumsmattan lagts in idag, imorgon blir det vägg...Skorstensstosen (heter det så?) har satts upp ...stuprören skruvats upp...nya trappen till källaren har monterats (hade lånat en av svärföräldrarna)...och M som la sig någon gång efter 01.00 inatt klev upp 7 för att åka på jobbet...och är inte hemma än på ett par timmar...undra hur pigg han är till helgen på att gå på det årliga halloweenfirandet...

Hade tänkt skriva om när jag på 80-talet genom min storasyster fick möjlighet att åka på Unga örnar läger i Lysekil...och SSU läger (minns inte var)...vad spännande/utvecklande det var för en liten tjej på 11-12 år... och hur glad jag är att min 14 åriga dotter nu ska få åka på praktik på F7 (flygflottilj i Såtenäs)...men det blev så mycket annat nu så det får bli en annan gång :)

Höres!
/Hera

Höstlov!

Nu är det höstlov, något jag i regel inte brukar märka av särskilt mycket eftersom jag alltid har valt att jobba trots att Hästtjejen är ledig. Skillnaden brukar möjligen vara att hon åkt bort...men annars är det i år...nu är jag hemma! Sååå idag var vi in till Vindeln, hon hade lite småärenden att fixa liksom jag hade. Till sist avslutade vi med ett fika på Cafèet i Vindeln, trevligt! Imorgon ska vi koka palt (raspeballer) till lunch (!)...tänkte bjuda de som är här och jobbar :)

/Hera

Undra om Lillbulten saknar tvsoffan...man tager vad man hafver dock....jag saknar den!

En farmare är jag!

En farmare är jag, i alla fall i den virituella världen. En applikation som finns i Facebook heter Farmville, vilket är ett spel där man har en farm och vartefter man sår, skördar och sköter sina djur så tjänar man pengar (coins)...så att man kan köpa mer mark, så ännu mer...osv. Har spelat några veckor nu och det går rätt bra, har gott om pengar men börjar tycka att det blir segare och segare att gå upp på nästa nivå. För varje gång man kommer på en ny nivå så finns nya grödor tillgängliga att så...eller nya hus att köpa. Lite sur är jag för det är nämligen så att varje gång man kliver upp på en ny nivå så belönas man med en cash (en sedel), man kan även köpa cash för riktiga pengar men det skulle aldrig falla mig in, hur som haver efter noga övervägande och väntan på att tillslut ha 25 cash så köpte jag en 10 litersdunk med bensin till mina motordrivna fordon. Denna dunk räcker således 10 gånger längre än den 1 litersdunk jag hade och den återfylls genom att man låter tiden gå...men igår hade den försvunnit....helt plötsligt var 10 litersdunken en 1 litersdunk igen...som inte räcker någonting! Vad ska man göra? Gå upp 25 nivåer till? Det tar ju evigheter! Måste vara någon bugg i spelet :( Hoppas den dyker upp igen dock!
Min farm...på långt håll...

Inte har jag tid med sånt där trams...kanske en del av er tänker...jaaa, jag kanske inte gör något som ni gör....tittar på sporten t.ex....Vet jag att jag inte har möjlighet att kika in på farmen på några dagar så planterar jag en gröda som tar t.ex. fyra dagar att växa så att det är dags att skörda. Tar en växt fyra dagar på sig att bli klar har jag dessutom lika mycket tid på mig att skörda...alltså ytterligare fyra dar. Det som däremot gör att jag funderar på om jag håller på att bli snurrig är att jag sorterar, grupperar och radar upp olika trädsorter och djur. De står alla helt onaturligt på rad alla vända åt samma håll. Jag försöker utnyttja markytan till max, dessutom så har jag odlat grönsakerna i rutmönster så att det liknar en lapp som kan ingå i ett lapptäcke...det är kanske mitt sätt att kompensera för att jag inte får använda min hjärna på jobbet för att fundera på...t.ex. hur ska jag ställa frågor på bästa sätt så att jag kan utröna vilka behov en kund har och hur jag kan möta det med ett erbjudande från banken...eller så är det bara ett sjukt meningslöst tidsfördriv...vad vet jag...men jag trivs med det här just nu och så länge det är roligt så är det okey. Eller hur?

/Hera
Här ska jag dock farma på riktigt till våren...LYCKA :-)


Saknar!

Förkylningen håller nog på att gå över, det känns då lite bättre...bra! Idag har jag varit ute med Lillbulten. Plockat undan krattor, spadar, leksaker å sådant. Gjort vinter helt enkelt...tog fram pulkor och boben till Lillbultens stora förtjusning. M är hos grannarna och hjälper dem med att gräva in vatten till ladugården. Hittade en kul blogg idag, en Vindelnkille som bor i Stockholm...han skriver på mål...vilket jag tycker är det roliga...dialekter skiljer sig åt och jag tycker faktiskt att han skriver som jag upplever att folk pratar här. Riktigt festligt! Öhhh ni kanske också vill läsa...www.hellseekes.blogg.se/

Fy vad jag saknar Chinook!

/Hera

Helg!

Skönt med helg...men jag är grymt förkyld! Även Lillbulten, Hästtjejen är det..

Imorse skjutsade jag in min Storasyster till Umeå, hon var inbjuden som talare där på ett möte som ...är det Norrlandsregionen det heter...hade. Så kul att hon svischade förbi! Synd att jag är så förkyld...kändes som jag har en burk på huvudet...men det blir väl fler gånger! Hoppas vi inte smittade ner henne för hon ska ju till Kina på måndag och där är de visst jättepetiga på att folk är friska innan man får komma in i landet...och ut. De kollar febern på ALLA!

Vi har fått brolyse idag :) och badrummet är spacklat!Annars är det mys i tvättkorgen här!

/Hera

Fönsterbytardag

Svärfar tyckte jag skulle fotat tidigare  "nu har jag ju hunnit städa"...
Nya fönstren har lite annat format så det har sågats med motorsågen i väggen ...sovrummet är rätt dammigt nu...men innan kvällen ska det vara klart och städat! Vid 17 kommer äldsta syster yster hit så hon får väl hjälpa till...annars blir det trångt i gästsängen inatt ;)

/Hera

Tuggar tuggummi.

Hittade en påse tuggummi som jag köpte igår när jag var i Umeå...var så gott så jag tog en till, en till, en till...nu har jag alla i munnen och har tuggat en stund så det gör nästan ont i käkarna! Smart...nej men gott!

M spacklar allt han bara hinner, själv sköter jag "markservicen"...lite traditionsbundet kanske men så får det vara ett tag nu. Jag tycker inte om att spackla... än mindre att slipa, får obehaglig ståpäls bara av att tänka på det. Därför plockar jag gärna i och ur diskmaskinen osv hur många gånger som helst för att slippa! Ni kanske undrar vad som händer här hemma på byggfronten...det "händer" överallt så det känns svårt att beskriva men...innerdörrar har kommit upp, det har spikats runt fönster ute, bytts fönster, tagits hål i taket för skorstenen, golv har lagts på bron, trappsteg till bron...under början av den här veckan.

Imorgon kommer min äldsta syster på snabbvisit, hon ska jobba på fredagen i Umeå. Kul :) det är första gången hon ska bo hos mig, jag däremot har bott hos henne hur mycket som helst. Minns med glädje när man fick åka till henne på sommarlovet, fiska kräftor, bada :)

Lillbulten...vad ska jag säga...hoppas att det är en trotsperiod hon är i...så det monster ;)hon ibland nu är inte hör till hennes personlighet....tror inte M har fattat vad jag menar förrän nu sista dagarna...ser på honom att till och med han nästan tappar fattningen. Man är ju inte mer än människa!

Har inte pratat med pappa på ett par dagar...borde ringa honom...jag gör det NU!

Hej då!
Hera

Status mitten oktober 2009


Klicka på bilderna så blir de större.

 M målar brädor i källaren...rött å vitt.Lillbulten kommer från köket in i det som en gång var vardagsrum...numer toalett och korridor
Det här är i samma rum men en annan vinkel, denna vägg har jag rensat på skräp idag...men jag hann inte klart.


Nu har jag vänt mig om och fotat in i nya vardagsrummet, här tänkte jag sitta och dricka glögg och äta pepparkakor till 1:a advent...det är väl ett rimligt mål?


Å här står jag där soffan ska stå...och kikar in mot köket..å där kommer Lillbulten som inte har några inneskor på sig fast jag sagt till tusen gånger...men vad då, mamma har ju tvättmaskin! Ser även att jag måste rengöra kameran...lite prickigt är det!

/Hera

En bra helg!

Helgen har varit en bra helg! Trots att vi pysslat på här hemma så känns det som att vi hunnits umgås, vilket var länge sedan. Vad har vi då gjort ...jo vi har hunnit klura på golvmattor/klickgolv...inbyggda skåps utseende, fyllt källaren med lite ved, staplat ved, städat lite ute, målat brädor som ska sättas upp kring fönstren ute, fixa till en innertimmervägg (pilla bort skräp ur springorna i den)...listan kan nog fyllas på ännu mer. Jag har hunnit fylla 37 år...37!!! Jisses vad tiden går! Jag kände att ett glas vin till maten skulle nog sitta bra, så där på sin födelsedag. Vi hade inget hemma men M som är handlingens man ringde sin syster för att höra hur hennes förråd såg ut...jo det skulle nog finnas lite (själv var hon borta), glad i hågen drog han iväg upp på berget...hem kom han med en vindunkspåse...1 dl kanske...men jag fick ju lite vin i alla fall...Skål :)

Ikväll har jag varit på ett möte, kändes riktigt bra!

Här kommer en bild på Lillbulten, den togs när vi var hemma hos min far...och hon pratar med sin far..

Det ska börjas i tid!
/Hera

Doft av nybakat!

Här doftar det nybakat, provade att göra muffinsen som fanns i ...var det gårdagens Folkblad. Spännande...ska ta en till frukost imorgonbitti! Konstig vecka det här blev...borde baka och fixa inför helgen...bjuda på mat och fika men den började så tråkigt så allt kom liksom av sig...får se vad det blir...jag har en gång blivit bjuden på en långpannekaka som bestod av sockerkaka...riven mandelmassa och röda vinbär men hon som bjöd har inte kvar receptet och jag hittar inget likande på nätet. Har någon av er något sådant?

Nu är det snart fredag, trevligt :)
/Hera

Värdigt

Hoppas att jag får ett lika värdigt slut...men det får jag knappast. Chinook fick en bädd av granris och favoritfällen att ligga på, sedan täckte vi honom med granris tills han inte syntes mer och fyllde varsamt med jord...för hand det mesta. Annat är det när vi människor begravs...tänker på hur det gått till på Vännäs kyrkogård...och många andra ställen...förrut i alla fall!

Nä nu behöver vi sova!
/Hera

Sorg

Nu behöver han inte ha ständigt ont längre, vår älskade Chinook. Han har fått somna in...så grymt tragiskt och ledsamt det är. En så fin och glad hund som så gärna ville...men inte kunde. Andra omgångens röntgenplåtar visade tyvärr ingen förbättring snarare tvärtom. Vetrinärerna i Vännäs hade inte sett något liknande, samma i Strömsholm. Remiss kunde skrivas för att åka med honom till Strömsholm för mer provtagning,undersökning...och operation (-er?)...men några garantier att han någonsin skulle bli bra igen får man ju inte...När vi hörde hur operationen skulle gå till och funderade på tiden efter operation valde vi att skona Chinooken från det. Han har inte haft en meningsfylld vardag på många månader...och skulle inte kunna få det på bra länge framöver...om någonsin, sitta i hundgård...bara gå koppelpromenader på max 15 minuter är inget liv för en fågelhund på 40 kg. Jag tog hem honom, ikväll blir det begravning.

/Hera

Hemma hos uppfödaren. Augusti 2008

Nyss kommen till Bodarna September 2008

Han gillade att äta!

Maj 2009...jo han växte fort!
Han var en färgstark vovve som vi alltid kommer att minnas!

En fräckis...

Nu är jag hemma igen :) Borta bra men hemma bäst...dock så har jag så mycket på g så jag har ingen kreativitet när det gäller bloggen. Bjuder istället på en fräckis som jag fick tillsänd mig via e-post, eftersom hon inte lagt ut den på sin egen blogg så nämner jag henne inte vid namn :)

Ett skratt förlänger livet.

Det var ett medelålders par som tyckte livet började bli ganska trist och tråkigt.
De bestämde sig därför att de skulle liva upp vardagen lite och gick till bolaget och köpte en dyr flaska vin.
Sen gick de och köpte sig lite goda räkor med tillbehör som de gick hem och dukade upp och sen satte de sig till bords.

Efter en liten stund fick de se att ett UFO som landade i deras trädgård, och båda rusade till fönstret. Ut ur UFO :t
kom en manlig och en kvinnlig utomjording. Mannen tittade på frun och sa: -Ska vi bjuda in dem?
-Ja, det gör vi! sa frun. Utomjordingarna kom in och satte sig och åt av det som bjöds. Mannen på frun och frågade med

glimten i ögat: - Vad säger du om att byta partner?
- Ja, kanske det? Svarade frun. Sagt och gjort, frun i huset och den manliga utomjordingen gick upp i sovrummet och

mannen och den kvinnliga utomjordingen stannade nere.
Frun och den manliga utomjordingen klädde av sig. Hon tittade på utomjordingen och utbrast: - Är den inte lite väl liten!?
- Jaså? säger utomjordingen och vred på sitt högra öra, då började den växa och blev precis lagom lång. - Men är den

inte lite väl smal, säger frun?!
- Jaså, säger utomjordingen och vred på sitt vänstra öra och i ett nafs växte den till sig och blev till belåtenhet.
Natten gick och morgonen kom. Frun i huset gick ner för trappan och i köket mötte hon sin man som frågade hur har natten varit.
- Helt underbar, svarar frun. Hur var din?
- Det ska jag säga dig, att aldrig mer en utomjording! Hon höll ju för fan på att vrida öronen av mig...


Få röra på sig...

Har nyss varit upp till brevlådan här hemma hos pappa...100 meter kanske det är...dagens motionspass? Tanken var att Lillan och Lillbulten skulle med ut men när jag hade ammat Lillan klart...så hade Lillbulten somnat. Igår gick jag upp till brevlådan 2 ggr (!). En gång för att hämta posten och konstatera att soptunnan äntligen tömts, den andra gången för att fylla på med fler påsar (tunnan får stå kvar för den är snart full ändå...ingen brukar komma ihåg att dra upp den) Gick i och för sig till vedboden 3 ggr för att fylla upp de tömda kartongerna med ny ved. Skulle vilja ta en långpromenad men jag har barnvagn för ett barn och ingen som kan se till den andra...känns som jag har myror i kroppen av att jag inte kunnat röra på mig på länge nu.

Tänk att det här med att hålla sig i form ska vara så svårt. Det är ju faktiskt helt gratis...man behöver inte äta onyttiga saker som glass, kaka till kaffet...godis...och man kan promenera, göra armhävningar...sit-ups...det går att rada upp hur många övningar som helst som bara kräver kroppens tyngd, inga maskiner...helt gratis och tillgängligt för oss alla...men det verkar vara så svårt...för de flesta av oss....


Konstaterar att man är olika, när Hästtjejen var liten kunde hon vada i snö så bara toppen av luvan syntes och hon var lika glad ändå...om inte ännu nöjdare. Lillbulten klagade igår när hon gått 20 meter i 5 cm snö...hon hade ont i stövlarna(?!?)...det kan vara att de är små, får ta tag i det när vi kommer hem...

Har fått lite mer information om Chinooks tillstånd...det bådar inte gott tyvärr!

/Hera


Provtagning

Idag var det dags för provtagning för pappa så vi åkte upp i god tid och hälsade på mamma en stund. Själva provtagningen på sjukan tog typ 3 minuter så det var fort gjort. Lillbulten badade under tiden i badkaret hos mamma, hon badade när jag for och badade när jag kom tillbaka. Mamma sa att jag själv skulle få äran att bestämma när det var färdigbadat...när Lillbulten suttit 1 1/2 timma (mamma hade bytt vatten under tiden) så sa jag att nu är det nog...inte blev hon då nöjd när sista vattnendropparna åkte ner i avloppet! Middag åt vi hos Storasyster, mammas stekta sill...så så så gott! Lillbulten hoppade studsmatta ute med kusinerna, det är nog sista dagarna dom har den framme för nu lurar vintern runt hörnet!

/Hera

Tid för annat.

Istället för att fundera på hur det går hemma med byggnationerna så försöker jag fylla tiden med annat här hos min far. En dag var vi ju  och fikade hos min faster. Igår var vi upp till Lillebror och Storasyster. I eftermiddag for jag med barnen till några jag känner inne på byn, jag har länge sagt att jag ska hälsa på dem och idag blev det av. Det är 5 år sedan de köpte huset så det var hög tid! Det var jätteroligt, Lillbulten fick leka med jämnåriga och jag fick surra av mig lite :) De bor otroligt vackert till i byn och har ett fantastiskt fint hus! Härliga positiva människor :) Imorgon blir det provtagning för fadern, hämtning av mer mediciner och att hälsa på min mamma...sedan tror jag det var stekt sill som vankades hos syrran. 

Som ni ser så har jag det rätt bra...men det ska bli roligt att åka hem så småningom!

/Hera

Vilodag?

Söndag, vilodag och kanelbullens dag !?!

När jag steg upp hade pappa gjort frukost, precis som igårmorse. Trevligt, det är jag inte van vid! Det bar sedan av till Storuman för att hälsa på lillebror och fara å kika på något de (han och hans sambo) funderar på att köpa. Köpte sedan grillkorv på SO macken, lite bullar...och tillagade det (grillkorv, kaffe bullar) hos min storasyster. Lillbultens kusiner tog sig an henne...hon fick karameller och se film, det tyckte hon var kul :) Syrran har köpt en tax...så jäkla goooo!!!! När jag växte upp hade vi tax i stort sätt hela tiden. Den sista, Tanja, tror jag blev typ 14 år...men jag tror...obs obs...tror inte att jag vill ha en egen för de är så i bengen tjuriga! Kul dock att syrran har en som man kan gosa med :) När vi åkte hem så skulle Lillbulten gå från huset till bilen...när det typ tog evigheter, eller jag uppfattade det som evigheter, så jag tog henne på armen och pulade in henne i bilen. Det innebar att hon gallskrek i typ 10 minuter. Helt hysterisk, jag lovar! Efter att jag gjort ett ärende så stannade jag på Bilisten för att köpa lite smågodis innan hemfärd (då hade hon just lugnat sig) så ville hon där inne "åka vagnen"...problemet är att de har ingen kundvagn där (vilket de i och för sig sällan har på mackar)...så då gallskrek hon igen...oj oj oj vilket humör hon kan ha! Kassörskan öppnade dörren åt mig eftersom jag hade en arg Lillbult på ena armen och den andra bar jag Lillan med. Den unga kassörskan var säkert glad att jag gick och kommer nog vänta några år med att skaffa barn...

Imorgon ...är det en annan dag!
/Hera

Saknar några

Saknar Hästtjejen och M, familjen är liksom inte komplett helt enkelt. Lillbulten är inne i ett il, jag får tampas med henne flera gånger per dag. Idag började det med att hon inte ville ha något annat än strumpbyxor, vilket är lite kläder om man ska åka in på Konsum...sedan vill hon inte äta, inte sova, inte byta blöja, inte vara utan blöja, inte att Lillan ska nudda vid henne...för att i nästa stund sätta i sig en vuxenportion havregrynsgröt, lägga sig och sova lunch alldeles för sent på eftermiddagen, sätta på sig gympaskorna själv osv...

Efter handling på Konsum och surr med bybor och andra "hemvändare" så kikade vi förbi hos min faster L, alltid lika trevligt. Hon överraskade mig med att ge mig några delar av en service som hon ärvt efter sin mor...alltså min farmor. Jag blev jätteglad!!! Det ska jag vara rädd om! Min farmor dog i slutet av 60-talet...så den har några år på nacken! :) Pappa hade några fat så de fick jag av honom när jag kom hem till honom:) Pappa är jättepigg (allt är ju relativt)...imorse var det han som dukat fram frukost! I eftermiddag satte vi in lite kort i fotoalbum men vi behöver mer fickor. Lillebrorsan var förbi och bytte till vinterhjul på sin och pappas bil plus monterade bort ett bakhjul på traktorn, det ska få nytt däck...brorsan skulle lämna in det...på ringcentralen antar jag!

Jaa...nu har tjurbulten just somnat...man kanske ska göra samma sak själv!

/Hera


Lika?

Jag tycker att lillan är rätt lik min lillebror...som jag håller i här!

Mange

Jag blir alltid så glad när jag hör en låt med Mange Schmidt...han har en härlig dialekt/språkmelodi, påminner en hel del om den som en av M:s kusiner svänger sig med :)....sedan att den här låten har Ratatas Jackie som grund gör ju inte saken sämre! Jag bara ler :-) Är dock övertygad om att frågar man dem så tycker de att de talar rikssvenska...På tal om rikssvenska så träffade jag en gång en äldre herre som undrade var jag kom ifrån (jag var ny på banken i Vindeln), ja han hörde på dialekten min att jag inte var från Vindeln...var tror du jag är ifrån då undrade han...jaaa, jag vet inte svarade jag...men inte härifrån för du har en annan dialekt...."Det stämmer, jag är inte härifrån men jag har ingen dialekt för jag talar rikssvenska!"...okey...undrar var han kom ifrån??? Troligen från någon ort kring Mälaren...Jag gillar dialekter, när jag var liten kunde jag höra skillnad på t.ex. Åskiljebor, Gunnarnbor och Barselebor...det gör jag inte nu...de flesta pratar fortfarande dialekt men det särskiljer sig mindre...tycker jag i alla fall!

/Hera

Pappa!!! Morfar!

-Pappa
-Morfar
Pappa, ropar jag högre
Morfar!, säger hon
PAPPA, ropar jag enfaldigt ännu högre...jag  vet att han hör inget på höger öra, dåligt på vänster, sitter  i ett annat rum vid tv:n och är djupt försunken i ännu ett korsord.
Morfar säger Lillbulten lika snabbt och bestämt som tidigare.
PAPPA ropar jag så högt man törs ropa när man befinner sig vid en nerbajsad 2 månaders baby...
- Det är morfar!
Jaaa men det ÄR MIN PAPPA...svarar jag henne lite småsurt och inser att jag får hämta pappa för att få hjälp ...sedan får jag jättebra hjälp...jisses hon hade bajs långt ovanför naveln! Inte konstigt att hon skrek tidigare konstaterade min far lugnt...mmm, bort med det mesta och sedan blev det dopp i diskhon!

Ingen Stenmark i Superstarsfinalen och då blev det helt plötsligt ganska ointressant...

Saknar Hästtjejen...Saknar Mannen (M)...redan!

God natt!
Hera

Borta hemma...borta

Nu är jag borta, hemma hos pappa. Mamma hade eldat och lagat mat så det var rätt varmt när vi kom och vi kunde sätta oss vid dukat bort. Mums! Modern åkte på teater, vet inte om hon kommer ner något mer i helgen. Hemma så ska vardagsrummet rivas i helgen så jag väntar nog ett tag innan jag åker tillbaka....Idag fyller Lillan 2 månader, vägning och mätning var det igår och hon låg exakt på normalkurvan...nästan 5 kg.

Höres!
/Hera

RSS 2.0