Stekhet helg!

Tur att det har blåst rejält, trots det var det varmt varmt varmt :)

Mina föräldrar har varit här, mor älskar värme och sol men min far tacklar värmen sämre...liksom min make. Det har varit jätteroligt att ha dem här, det har tvingat M och mig att inte göra någonting...vilket man ibland behöver...ta sig tid att slappna av och umgås! I eftermiddag bjöd mina svärföräldrar oss allihopa på middag, efter mina föräldrar åkt så tog vi hundarna till en badplats. Svärföräldrarnas flat älskar vatten (såklart)...Chooken är väl inte riktigt lika förtjust men när Tuva simmade runt där ute med en pinne så tvingade han sig ut en bit i alla fall...vilket var våran tanke med att de skulle bada samtidigt. (kvinnlig list ;)....)


Stenhårda Tuva som simmar långt ut och dyker trots kallt vatten och hård vind!Badkrukan Chinook väntar närmare land på att Tuva ska komma med pinnen som svärfar kastat ut...sedan kan han tänka sig vara med i leken...


Idag kikade vi på när det badades...nästa gång är det kanske nog varmt vatten för oss också...


Imorgon kommer betongbilen, det rör på sig!

/Hera

Betongbilen kan komma nu...


Snart helg...varm helg :)

Hörs ska bli finväder i helgen, passar mig perfekt :) Det går väl an att ha dåligt väder på veckan och bra på helgen när man jobbar under veckan...

Så här ser det ut i "hålet" idag...ser ut att vara klart för gjutning!

Annars så kan man väl säga att jag var nog lite upprörd när jag skrev det jag skrev igår...jag förstår att alla inte håller med mig om allt...och jag fick nog inte "ur mig" alla tankar heller men jag lämnar det så för stunden...får se om andan faller på igen senare. Ska även i ärlighetens namn säga att jag lämnade mötet vid 21 (efter 1 1/2 timma), behövde åka hem till barnen som var själva...det kanske blev en mer positiv anda på mötet i slutet...vad vet jag?

Ska bli skönt med helg, M har jobbat natt i veckan ...och lite hemma på dagarna, så vi behöver nog sova lite nu...jag har numer lite svårt att sova när han kommer hem så rackans sent...och trögt är det att kliva upp på morgonen när man själv är trött och han ligger där varm och mysig ...hmmmmm

Mor och far min kommer på lördag :)


/Hera

Möte angående skolans framtid i Vindelns kommun

Det har jag vart på ikväll, på Folkets hus i Hällnäs. Förslag för att spara pengar och att möta framtidens krav när det gäller kompetensnivå är bl.a. att flytta alla sjätteklassare in på högstadieskolan för att kunna börja med ämnesundervisning ett år tidigare. Föräldrar är emot det bl.a av rädsla för att det bara är början till nedläggning av 3-6 skolverksamhet i byarna Hällnäs och Tvärålund...småskola har man redan i Åmsele och Granö.

Det här känner jag...kan bara tala för mig själv.

Min irritation som jag känner nu är när man börjar ifrågasätta samhällsutvecklingen, då inte bara i Vindeln, Västerbotten, Sverige, Europa utan hela Världen på ett informationsmöte(tänker då på krav på kunskap hos kommande arbetskraft och konjunkturläget som gör att kommunen får mindre intäkter) . När man ifrågasätter förvaltningschefens förslag, hennes eventuellt dolda agenda på ett informationsmöte. När man utgår ifrån att förändringar innebär försämringar. När man inte har egna förslag eller konkreta frågor utan bara en hel del påståenden. Jag flyttade inte från Storumans centrala samhälle till Bodarna för att mina barn skulle få gå på den förträffliga Hällnässkolan (nu är jag lite ironisk, jag vet). Flyttar man sjätteklassare...eller för den delen hela skolan till Vindeln så flyttar jag därför heller inte härifrån pga det. För mig är det viktigaste att undervisningen har bra kvalitet, blir konsekvensen de att får åka 13 km för att få det så är det helt ok för mig. I tid mätat så är det inte längre än vad någon stadsunge har...på ett informationsmöte får man information...man har möjlighet att ställa frågor och föra fram tankar och idéer...den man ska ställa till svars eller vädja till är politikerna för det är de som bestämmer på uppdrag från oss väljare. Eller är den här kommunen tjänstemannastyrd...är min fråga? Jag kan även känna att har jag valt att bosätta mig i buschen så får jag ta konsekvenserna också...har jag valt att bosätta mig i tätorten får jag ta konsekvenserna av det..det finns fördelar och nackdelar på båda ställena...Det som irriterar mig mest är att om man stenhårt tror på ett förslag som tjänsteman så borde man kunna lägga fram det på ett mer positivt sätt, kunna argumentera/lägga fokus på hur bra det kan bli kvalitetsmässigt och att man dessutom som grädde på moset sparar pengar...lite mer stolthet och glädje, inte i förskott i stort sätt stå och huka sig för att man tar för givet att folk blir förbannade...En eloge till henne dock för att hon tog på sig mer än att informera...fler politiker borde ha varit där och lyssnat  och svarat på frågor från sina väljare.

Min farhåga är kring hur förberedda är man/kommer man vara på högstadiet inför att ta emot barn som är en årgång yngre. Hur har det gått i övriga kommuner där man redan hunnit prova, kan man/tar man till vara på erfarenheter så att man slipper göra samma eventuella misstag...sparar man verkligen några pengar...En annan undran jag har är vad händer om man inte flyttar sexorna...utan skär bort på utbildning på annat vis, vad blir konsekvenserna då?

Mitt önskemål är dock att Hällnässkolan ska få vara kvar...varför tycker jag då det?
Jo...alla som bor utanför Vindeln bor ju inte där jag bor ;-) utan många bor ju ännu längre bort t.ex Åmselebarnen har ju redan åkt drygt 3 mil när de kommer till Hällnäs. En annan anledning är att för mig som jobbar i Vindeln så funkar det väl bra att barnen går på skolan där men för de som inte gör det...t.ex. min make som t.ex. nu ska flytta maskingruppen till ett område utanför Bastuträsk så är det praktiskt att han kan hämta barnen på fritids i närheten av där vi bor...men är vi alltid garanterad att ha de lägre skolklasserna kvar här så är det ok för mig att flytta sexorna....om de bara tas emot på ett bra sätt...å det är ju där skon klämmer, jag vet för lite kring det och upplever att ingen annan har koll heller...
Är det det dessutom så att alla andra som bor härikring (både privatpersoner och företag) flyttar härifrån om skolan läggs ner(vilket ingen sagt att den ska, tvärtom så har man plöjt ner rätt så mycket pengar i skolan för att bygga om inför att ta emot dagisbarnen till hösten)  så vore det ju också tråkigt för mig då som kommer att stanna kvar här...har skolan verkligen den betydelsen så visst ställer jag solidariskt upp och talar för att ha kvar den.

Min undran är....skulle man kunna spara pengar i kommunen på något annat sätt???

/Hera

GRATTIS!

Är det graviditeten som gör mig så glömsk och tankspridd...varm och trött??? Hoppas det så det inte är något ålderstecken...hur som haver...Hjärtligt grattis på din födelsedag svärfar!!!! Du är kanske bara glad att jag inte kommer åt mina bilder...annars skulle jag nog publicera en..men jag kan länka till ett gammalt kort som är publicerat sedan förr!

Hera

Minns inte...

Har angripit problemet med nätverkshårddisken ikväll...tänkte att man kan väl börja om...men jag minns inte, försöker läsa handboken på nätet men får inte till det. Lampan lyser i routern som om den kände att disken finns men den bryr sig inte...ORKA!!! Det är bara det att nu är ju allt sparat på den där J****a disken för det skulle ju vara så bra att ha det utanför sin egna dator...och nu kommer vare sig Hästtjejen eller jag åt den hur trådlöst och praktiskt det än skulle nu vara...får väl ringa supporten imorgon för nu "tyar jag inge mer". Det går ingen nöd på henne dock för så länge hon kan surfa så är hon nöjd...

Vad har hänt här hemma då...vet inte...hålet är kanske lite större!

/Hera

Bra eller dåligt...?

Vad gör vi undrade Lizaloop...bra fråga ;) en källare just nu...sedan ska det väl bli något ovanpå :)

Så här såg det ut när M och jag kom hem från jobbet idag...sand sand sand, inga fuktskador här inte men lite flyktigt är det ju..så att säga...man ska ha nerver av stål!!!

/Hera

Härliga dagar

Känns som att vi fått vara lite lediga, jobbade fredagen men ändå! Just nu är det stilla lugnt här hemma, M och Lillbulten sover ute på ranchen, Hästtjejen och en kompis i baracken...jag och hunden är själva...plus katten...katten som ligger och jäser överallt ;) i barnvagnen, på skötbordet, på skrivbordet...har idag knuffat ner den externa hårddisken så den hängde och dinglade i en sladd från routern och nu verkar den inte vilja funka (*'^X%$¤).


Öhhh...måste ni ha den här just här då...jäsp...


Lillbulten verkar vara i högform när det gäller trots just nu, allt är hennes och hon vill ha allt på sitt vis...lite jobbigt är det.

Bäbisen sparkar och har sig i magen, ibland sparkar den nedåt så det känns som att jag inte skulle bli särskilt förvånad om en liten fot tittade ut...men så är det ju inte, det är ju bara känslan. Känner igen den från att jag väntade Lillbulten...Lillbulten var det "arbetsnamn" vi hade på henne innan hon föddes, på den här har vi inget utan pratar bara om bäbisen...vad ska vi kalla den på bloggen när den väl är född? Kan väl inte heta Bäbisen jämt...fast Lillbulten kan man väl egentligen inte heller kallas... 65 dagar kvar till förlossning ska det vara...

Hästtjejen har en kille...vet ni hur konstigt det känns när hon står där mitt framför er med en söt kille som håller om henne...min lilla tjej...oj oj, jag var i chocktillstånd hela kvällen igår ;) för han var förbi en sväng medans hans föräldrar var på en 50-årsfest på Folkets hus i Hällnäs (han som fyllde år är faktiskt från Storuman)...oskyldigt, gulligt...men lite traumatiskt för mig ;)

Imorgon är det jobb som hägrar...8-18.15...så jag ska nog plocka ihop för kvällen nu!
God natt!

/Hera

Då kör vi!Här har Svärfar börjat...kör så det ryker...putsade bort matgjorden idag och frilade lite granna närmast huset. Så pass mycket att grundstenarna trillade bort (!), imorgon kommer snickaren och då ska det grävas mera och pallas upp...2 1/2 meter nedåt blir det väl ungefär...och det är sand sand sand...
 

/Hera

Dåliga vägar

Det här har M fotat på väg hem från jobbet...tror inte det var så himla långt här hemmifrån...

The 90´s - ett försvarstal

Såg vi igår på TV...av och med Henrik Schyffert, riktigt riktigt bra...här kan man se det på svt.play.se

/Hera

Förberedelser....

Har börjat på med lite förberedelser inför grävningen som kör igång...lite på söndag. Jag har grävt upp några lökar ur rabatter för att rädda de växter som jag tycker extra mycket om.  M har gjort det omvända...tagit kol på några träd som stod ivägen för grävaren....

Livet ler mot Chooken igen...han har fått vara lös ute på gården idag, nu är hans medicinkur i stort sätt slut så nu gäller det bara att vi kommer ihåg att inge studs och lek på ett bra tag!!!!

Visst ser han lycklig ut!


Full fart...

...dagarna springer iväg, både på jobbet och hemma. Ikväll träffades kontoren från "kransen" inne på citykontoret, utbyte mellan kontoren och info från chefen för området Umeå/Ö-vik. Känns bra :), att det är fullt upp på jobbet är ju bra...(vore ju något fel om ingen ville göra affärer med oss) men man känner sig otillräcklig ibland...sedan sådana här veckor som är upphackade med röd dag mitt uppi alltihop gör ju inte saken bättre....

Sååå...just nu är jag en trött Hera...glad som igår...men även trött!

/Hera

Gissa vad :)

 Glad Hera...


som kom med posten idag!!!
Nu kan jag fota hur mycket som helst!!!!
Reflektion...varför skickar de med ett minneskort på 32 MB (?) Det lär rymma 11 bilder enligt instruktionsboken...snacka om bortkastad resurs! Nu köpte jag ett 4 GB minne...rymmer ca 1500 bilder :-0

/Hera
Pelargon jag köpte på Plantagen...

Helg

En härlig helg till...solsken och frid :)

Idag har vi börjat måla sista kortsidan på ladugården, den hanns inte med ifjol...men tillslut var färgen slut. Björkarna som fälldes under vintern i den lilla skogen vi har bredvid huset gjordes upp till ved under helgen. Jag var stapelmästare (vilket jag inte är mästare på) och M svingade yxan. Vi har även fått in en bäddsoffa plus TV i baracken så nu är Hästtjejen helnöjd...en brandvarnare och sedan får hon bo där så mycket hon vill!

/Hera

Fairytale...

...ja men vilken kille :)


Hera

Nu blir det bilder framöver :)

Pappa har en kamera nu...Men inte mamma....


...nästa vecka...då ni ska min kamera ha kommit!

/Hera

Helg!

Underbart, nu är det helg! Var ute och rastade Chinook...hältan har gett med sig men nu gäller det väl att hålla ut de två veckor vi lovat...bara rastas, bara i koppel...inget bus! Vi var ner till älven en sväng och gick då genom fårhagen, på vägen tillbaka kom de nyfikna fåren och ville snusa. Chinook satt bredvid mig och de kom närmare nämare...speciellt en av dem..när fårets nos nästan nuddade Chookens så studsade han till och satte sig på mina fötter, knuffade nästan omkull mig och fåren hoppade minst lika långt åt andra hållet. Såg för himla kul ut :)

Min kamera är enligt postens logistikservice i Ånge, den här veckan har varit långa 2-3 dag tycker jag !?! Har dock testat M:s kamera men han ser mest orolig ut när jag fipplar på alla knappar som den har :)

Idag var dödsannonsen jag saknat inne i tidningen, början av april dog han...

Annars är det nog lugnet före den stora stormen här...troligen börjar det grävas här nästa vecka!

/Hera

En bild på Chook efter en natts arbete, han verkar vilja säga..."dags att åka hem va...det är lite mörkt och läskigt här i skogen" !

Ytterligare begravning...

...min syster berättade för mig vid förmiddagens jordfästning att en kille från vår hemby som är lika gammal som henne skulle begravas senare under dagen...jag visste inte ens att han dött! En fin trevlig kille som fanns med i min uppväxt, vi umgicks aldrig men hade gemensamma bekanta. Jag brukar ha tänkt då och då på honom, vart han tog vägen...fick veta att han bott hemma hos sina föräldrar sista tiden...och valde själv att avsluta sitt liv. Känns lite märkligt att man inte sett någon annons eller hört något...beklagar sorgen för hans föräldrar och övrig släkt och vänner...vill även sända en tanke till Håkan...jag bär dig ljust i mitt minne i alla fall!!!

/Hera

Extra farmödrar

Under begravningen idag kom jag underfund med att jag nog sett/ser mina fastar som extra farmödrar...jag har ju aldrig träffat farmor (hon dog innan jag föddes)...och har inte haft den bästa kontakten med min mormor ...så jag har nog alltid sett mina fastrar som en länk till min farmor...här kommer ett foto med några av dem...plus min farbror. De var bara två pojkar som kom till vuxen ålder, farmor födde ytterligare en son men han blev endast några veckor gammal. Totalt fick farmor och farfar 12 barn.

Visst är dom snygga!
Ingen av dem lever idag...Faster G står längst ut till höger...vet inte om jag ska skriva ut namnen på dem...inte idag i alla fall!

/Hera


Hemma...

Lillbulten och jag åkte hem till min pappa igåreftermiddag...först åt vi dock middag hos min faster L...god älggryta! En kusin till mig var med, han har bott hos min pappa i ett par dagar eftersom han bor i Stockholm men kommit upp för begravningen av min faster G.

Kl 10.00 idag var det så begravning...för mig kändes det som att det var någon som fattades...just hon alltså, för hon var ju alltid med vid den här typen av släktsamlingar, tar tid att vänja sig vid att någon inte längre finns. Det var en fin begravning med väldigt trevlig minnesstund efteråt.
Jag tycker dikten är jättefin!

Sååå som dikten säger..."nu sakta de börjar gå, nu är de åter samman"...hon är nog hemma igen!
Lillbulten och jag är också hemma...borta bra men hemma bäst!

/Hera

Ja men det här gick ju bra!

Aftonbladet!

Missförstånd...

...det här med kommunikation, det är inte lätt alla gånger! M som efter att ha jobbat kvälls/nattskift kom isäng vid halvtvå kan jag tro...8.00 skulle han vara hos revisorn imorse. Jag hade nämnt för honom att jag skulle träffa barnmorskan 9.00 så det vore ju kul om han kom förbi, träffade henne...lyssnade på bäbisen våran....och så...Joo, var han bara klar till dess så skulle han givetvis komma. Barnmorskan har rummet som vätter mot redovisningsbyrån så jag hade full koll mot utgången och bilparkeringen...fast det visste ju inte han....han vet ju heller inte att hon har telefontid fram till 9 vilket gör att om man bokat tid 9 så kommer man i regel inte in förrän 10 över...han vet ju heller inte att det tar en liten stund, det ska ju mätas, vägas, tas urinprov, blodprov osv....så han knallar ut på parkeringen vid kvart över, vilket jag ser och blir jätteglad...jag rusar ut i foajen för jag såg ju att han försvann runt hörnet, han var inte där...jag går ut...han är inte där heller...lite förbryllad återvänder jag till barnmorskans rum och upptäcker då att hans bil med släp fylld av oljefat är borta!...vad jag inte vet är att han tror att jag inte varit på jobbet innan barnmorskebesöket och lämnat bilen där utan han gör bara en lov ute på parkeringen och konstaterar att jag inte är kvar (bilen finns inte)  och piper snabbt och lustigt vidare för att lämna oljan på återvinningsstationen i Umeå...jag blir givetvis lite ...besviken men genomför tappert besöket men ringer honom vid kvart i tio och frågar om han blivit helt j*a tossig i hjärnan!...Han blir givetvis lika besviken för han hade ju faktiskt gärna varit med...sedan med alla hormoner i kroppen så är man sig inte riktigt lik så jag återvänder till banken med tårar som formligen sprutar...gud vad jag kände mig löjlig!

Nästa vecka är det andra träffen av tre på föräldragruppen...nu har jag talat om för honom att det är klockan 14.00 på onsdag....och att jag förväntar (enligt föräldraledighetslagen så ska man få gå på sådana här träffar man kan t.om. ta ut ersättning från försäkringskassan och eftersom han är sin egen chef så borde väl ledighetsansökan kunna godkännas...kan man tycka ) mig att han är där eftersom det ska pratas om förlossningens skeden, smärtlindring osv...så jag hoppas att vår kommunikation funkar bättre den här gången...annars kan ju ni som läser det här påminna honom ;)...nu är han i skogen och jobbar igen...slutar 24.00...ska köra hem...duscha...sova...hoppas han är rädd om sig på vägen hem så han inte är utslut på och somnar vid ratten...hoppas att han har ro och sover ut rejält imorgon...

/Hera...som såg Ernman sjunga nyss i finalen...grymt vad hon är vältränad!

Beställt!

Nu har jag beställt en kamera :) så snart kan jag förgylla bloggen med bilder igen...blir perfekt att hinna fota nu till ombyggnadsstarten som väntar!...och lilla bäbisen med för den delen!

Jag har även beställt en barnvagn, i Lycksele...inga problem där inte. Jaaa hon kunde inte leverera en -09:a men väl en 10:a för samma pris...i slutet av maj...jaaa det kan man väl leva med...en nyare årsmodell till samma pris...(!?) Dessutom är ju bara barnvagnen typ 500 spänn billigare i Lycksele jämfört med om man köper den i Umeå (jämfört med barnens hus och babyproffsen)..även diverse tillbehör är billigare! Vilket håll vi åker för att hämta den spelar ingen roll för vi har lika långt till Umeå och Lycksele.

M har beställt oljebyte på Bjuhrs i Storuman...nu när jag ska hem för begravning...vi gillar Bjuhrs...en duktig allsidig företagare. Har begravningsbyrå, saabverkstad, bärgningsbil...tror han har slutat med bilskroten dock...nu gör ha ju inte allt själv utan har ju fru och barn i företaget...

Lillbulten kom igår på en sak...när M lägger henne så vill hon ju att han ska sitta kvar tills hon somnat, vilket kan ta en stund. När jag lägger henne så lägger jag henne och går ut...går hur bra som helst. Igår när M lagt henne satt han en stund och sen sa han " nej nu måste jag gå ner för jag ska gå på toa..."....jag med tyckte lillbulten! VA? Hon som konstant har VÄGRAT sitta på pottan sedan hon bajsade på den för minst 6 månader sedan...(hon tyckte det var urvidrigt...det som kom ut alltså)....så hon hann sitta både en och två gånger igår...(inte för att hon gjorde något i den men hon satt i alla fall där)...tills fadern genomskådade henne och sa att nu får mamma följa med dig upp... Ja ja...det positiva är att hon suttit på pottan idag med (utan att fylla den med något), så hon kanske blir torr hon med någon gång!

Nej gott folk, det får vara allt för idag...Jooo grannen har en vallhundsinstruktör från Skåne här...de har kurs så nu springer det runt många Border Collies här...hann se lite ikväll, de är duktiga! Dom håller på hela dagen imorgon också så har ni vägarna förbi kan ni ju stanna och kika en stund!

/Hera

Hur har det gått?

Jo, Chinook hade feber och (speciellt på ett ställe på benet) ont så han fick en spruta och en drös tabletter...det ska vara växtvärk trots allt...två veckor absolut ingen motion utan bara rastas med koppel. 39 kilo mätte vågen...han är stor! Såg på papperen imorse att veterinären var en kändis för mig, en som höll till i Storuman på mitten av nittiotalet. (Pettersson)

Vid ett inatt landade M i sängen...så jag fick verkligen tala lent imorse för att få upp honom ur sängen för att åka till Umeå. En av anledningarna till att jag ville ha med honom var att vi skulle besöka Comfort som är en 300 kvm stor badrumsbutik (vi ska ju bygga nytt badrum i sommar), hade på nätet kollat att det var lördagsöppet, öppettider och adress....när vi kom dit var det svart som natten...de har lördagsöppet...men inte just den här lördagen för de hade stängt för utbildning !!!! Ja ja...vi fick annat gjort, han bytte ut sin trasiga Mp3 till en I-pod, jag fick kika på kameror...vi kollade på barnvagnar (som vi borde beställt för fleeeera veckor sedan enligt butikspersonalen).

Nej...nu ska jag göra något annat...det är ju lördagkväll trots allt!

PS. Hur sugen blir man inte när man kikar på växter på lantmanna och Plantagen????? Nästa vår då J****r ska jag fixa trädgård!!!

/Hera

Hälta på fel ben

...kom i eftermiddag underfund med att Chooken haltar på fel ben! Alltså han har ont i det andra frambenet...rejält...nu ikväll har han till och med börjat gny, flämta, droppar från tungan...rastlös...jättehalt...Något är fel, han kan ha blivit biten av något, trampat på något, fått inflammation (vi hittar dock inget själva) Vi ringde uppfödaren för att få råd om man kan ge värktablett, jo det skulle vi kunna ge honom och hon tyckte vi skulle avvakta till måndagen men sedan besöka veterinär... men vi är väl blödiga...ringde Vännäs veterinär, M och Chook är på väg dit...vi lär bli ruinerade men Chooken får hjälp!

Stackars lillgubben...och storgubben som började 06.00 i skogen den här morgonen, har kört maskin, hämtat greijer i Malå tror jag det var, reparerat något på nån av maskinerna, varit med ett däck till Vindeln, slängde i sig en hamburgare, helghandlat till familjen, ut i skogen dit med däcket...hem....å nu till Vännäs...undrar om han står fast vid våran planerade Umeåresa imorgon....hmmm....jaaaa jag har Lillbulten snarkandes däruppe, två tonårsbrudar ute i baracken...åsså jag...man kanske ska gå och sova?

/Hera

TV-Reklam

Om jag kikar på ett program...det blir reklampaus, jag bestämmer mig för att zappa...så är det oftast reklam på de andra kanalerna med...är det uträknat?

/Hera

Att tanka bilen

Har man skruvat ner farten på pumpen?
För att det ska kännas som man får mer för pengarna...jag tycker det går saaakta när man tankar bilen!

/Hera


Smart

Tänk om man vore så här smart... jag kan inte låta blir att bli imponerad...jag menar, de som har byggt systemen är säkert supersmarta..men han knäcker det vid 16 års ålder!

/Hera

Back on track

Det här med hur man uttrycker sig som jag skrev om tidigare...smålog för mig själv när jag läste kommentaren från Lars-Gunnar...det var väl inte riktigt så jag kände när jag skrev att jag inte hade lust att blogga...man kan lätt missuppfattas.

Här snurrar livet på, idag har det regnat lite här men solen kikar nu åter fram. Plöjde runt i Storumabloggarna för någon timma sedan och inser att där har det snöat!...Hav tröst säger jag bara...

Chinook haltar sedan igår igen, han har ju haft uppehåll i nästan en vecka nu...men M hade med sig honom på promenad i skogen upp till brunnet i förrgårkväll och det blev tydligen för mycket...eller så har han stött sig på något annat sätt. För några veckor sedan pratade jag med en person som är uppfödare och hon sa att en så stor hund som Chooken är så består han i den här åldern av i stort sätt bara brosk...inte så mycket ben...och då tål de jättelite...suck. Får se om det går över igen annars blir det till att besöka vetrinär och röntga så det inte är något annat tokigt.

Nästa sjukling...våran kattunge Lila (hon är inte året än)...skrek till häromkvällen...hon satt uppe i en tall, högre upp än vad huset är...när Hästtjejen lockat ner henne visade det sig att hon ....å fy jag får rysningar bara jag tänker på det...skurit upp bakbenet rejält...Vad gör man kring 22 tiden med många mil till vetrinären...katten verkade oberörd så jag tröstade Hästtjejen med att det säkert ordnar sig och med stark förmaning att inte vara där och pilla...Nu har det gått ett par dagar och det verkar gå bra...länkar till en annan blogg med ett foto på Lilas mamma som gjorde illa sig på likande sätt för bara en kort tid sedan, för henne gick det mindre bra. OBS OTÄCKA BILDER!

När det gäller oss folk i huset så är allting väl i alla fall! Jag har anmält ett lag till Vårruset, Vindelälvorna där grannfrun, Hästtjejen, Svägerskan, Svärmor, en bekant och jag ingår...det ska bli roligt. Kommer själv inte kunna springa i år men ska gå i så rask takt jag kan...kommer nog inte hålla samma gångtakt som jag gjorde under tjejmilen (då jag väntade Lillbulten) för då var jag väl bara i tredje månaden...men man gör så gott man kan!

So long på er!

/Hera

Villvinte...

Vill inte...eller som Lillbulten säger...Villvinte....dock rättare sagt jag känner inte för det...att blogga alltså...

/Hera

Superhärlig helg!

Vilken kanonhelg!

Varm och härlig! Skolgång och jobb gällde på torsdagen men vi avslutade den uppe på berget med Svägerskans familj och Svärföräldrarna. Jag hade gjort en potatissallad på beställning (gott gott...potatis, ruccola, körsbärstomater, paprika, god oljevinägrett...) till det bjöds kött...en kanonförrätt och en ännu godare efterrätt :) proppmätta rullade vi ner till majbrasan för att skåda den och träffa lite folk! Trevligt...den var lite seg på slutet dock eftersom M envisades med att se på 24:a (serien som aldrig tar slut ;)

Fredag...det byttes däck på servicevagnen, (den där urgamla vi drog hem i höstas) pumpades däck på gräsklippare och cyklar, ställde undan snöslunga och andra traktortillbehör, städade ur vedboden som var fylld med snöbjörnar, åkmadrass, bob, pulkor...you name it! Kratta hann vi också med avslutade med att elda lite gräs...Lördag...M var mest hos svärföräldrarna, han och svärfar håller på att skruva i traktorgrävaren. Byter oljor här och där...fick låna sopkärran som man sätter bakom gräsklipparen så Hästtjejen har kört runt runt så nu är allt krattat och klart! Vi lånade även fyrhjulingen för att köra hem lite träd vi kapade ner i vintras...så nu är "vårbruket" gjort för våran del. Hästtjejen har även kört Gasgas i fårhagen...den är ju inhängnad...lite jobbigt för småarmarna var det nog...och benen (det finns ju ingen sadel på en sådan). Trött trött...e jag! Helgen har dock varit underbar och den är inte slut än för det är ju bara lördag!

Fick just ett telefonsamtal...kan bara konstatera att ju fler kockar desto sämre soppa...kommunikation som inte funkar gör att man lätt missförstår varandra...men det löser sig!

/Hera

RSS 2.0