Jag ångrar...

...senast igårkväll sa jag till M att det är ju helt otroligt hur bra det går att lägga Lillbulten (för mig). Jag sätter mig i fåtöljen bredvid hennes säng, läser en saga, säger god natt, släcker lampan, går ner....på en stund sover hon. (För M brukar det vara liiiite kinkigare) Så här har det varit läääänge...men hörni...jag tar tillbaka det. Som om hon kände på sig hur mallig jag var så...har jag nu kutat upp flera gånger, hon hörs ha gjort Bang Bang (nr 2 i blöjan)...fast hon inte har det, hon tappar saker på golvet som hon mååååste ha tillbaka, vad har hänt?....jaa, vi får se hur det slutar!

/Hera

Träningsvärk

Läste en artikel i Västerbottens Folkblad om myten om att stretching motverkar träningsvärk. Jag har för mig att Björn Ferry sa en gång till mig han aldrig stretchar ...och att det går bra ändå (som elitidrottare bör han ju ha koll)...nu verkar forskningen kommit fram till att han har helt rätt. Hur är det då för min del...jag som får en välda träningsverk då jag glömt stretcha, är det inbillning? Träningsvärk är dock tydligen ett bra tecken enligt artikeln eftersom det betyder att musklerna växer, förbereder sig för nästa genomkörare...och det håller jag med om...det känns alltid bra att ha träningsvärk, som om man gjort nytta :) Hur har ni det med värken?

/Hera

Jo...det är mina barn...

Efter tillåtelse från äldredottern gick jag in på hennes bildmapp i vårat externa minne för att hitta några fina bilder på Lila...hittade ingen (hon har väl dem på sin egen dator) men däremot hittade jag ett kort på mina döttrar...eller är det dom?

/Hera

Skägglös...

När jag väntades till världen så var min far uppe i norrbotten på repmöte...när han kom hem till min mor igen i Västerås så hade han skägg...vilket han haft ända sedan dess. För ett par år sedan skulle han genomgå en bypassoperation och då rakades allt skägg bort plus allt hår på bröstkorgen .Det var således första gången jag fick se honom live utan skägg...och han var nog inte så nöjd med det, kände sig lite naken tror jag. Lite av samma min hade Chinook ikväll efter att jag klippt bort allt hans skägg, jag hade ju lovat M att det skulle ske efter utställningen eftersom både smått och gott har en förmåga att samlas i det. Nu är Chinook dock inte renrakad utan bara klippt kort, sedan har jag inte klippt något ovanför mungiporna så man kan säga att mustacherna är kvar...han ser dock rätt dum ut...som en gammal farbror, pipan och monokeln saknas dock :)

Tur för Chinook är väl att precis som på min far så lär väl skägget växa ut igen!

/Hera


Diplom

Då var man hemma från en lång dag känns det som. Ställde fram klockan på mobilen innan jag gick tillsängs igår, plus att jag gjorde samma sak på M:s väckare. Mobilen ringde godmorgon halv sex....kändes segt...M:s väckare var dock halv fem...min väckare som jag inte ställt om alls halvfyra...man är inte rapp i tanken den tiden på morgonen...men jag lyckades räkna ut att mobilen ställt om sig själv, så jag kunde sova en timma till. På tok för tidigt var jag på plats men det var ganska bra ändå för jag hann se hur de andra förberedde sig osv. Chinooks uppfödare kom och höll mig sällskap och hjälpte mig att putsa till det sista och ge goda råd. Det var rätt spännande att se Chookens reaktion när han kom in i ridhuset som var fullt med folk och hundar, jag tycker det gick otroligt bra!

Hur gick det då? Jo det gick väldigt bra men ändå inte...I grupp sju var det enbart 2 tävlande, min Spinone och en Strävhårig Vorsteh...det här kommer gå bra sa uppfödaren när hon såg konkurrenten! Domarutlåtandet blev:

Hane av mycket god typ.
Härligt temprament.
Rastypiskt huvud med trevligt uttryck.
Bra hals.
Vällagd skuldra

MEEEEENNNNN Han kunde inte bedömas på grund av hälta!

Chooken har varit halt av och till sista ...kanske veckorna men sista veckan har vi tagit det jättelugnt med honom och jag trodde det försvunnit...men inte idag inte. Jättesynd! Jag lovade domaren att han skulle få ta det lugnt nu tills hältan gett med sig. Koppelpromenader blir det väl en tid framöver, inget bus med andra hundar. Den andra hunden fick inte heller något pris, vet inte varför...halt var den då inte...Ja ja...jag är jättenöjd med utlåtandet, för hältan det går över men utseende och mentalitet är svårare att ändra på så det kommer väl fler gånger. Jag är jättestolt över Chinook! Sandiga är vi både på ut och insidan...tygburen vi fick låna av svägerskan var kanonbra (sådan vill vi med ha) men den är snarare ljusbrun än svart numer...

Nu tänker jag lägga mig i soffan och ta en lur :)

/Hera

Så förberedd man kan va...

...nu är Chinook nytvättad undertill...alltså mage, rumpa och ben. Klockan 6 åker vi imorgonbitti...inse att vi ställer om till sommartid...inse att det blir TIDIGT för kroppen! Hästtjejen ballade ur, hon åkte till Ekorrsele istället så jag blir solo med doggen imorgon....utställning, jag som inte ens varit på en!

Jag går faktiskt isäng nu!

/Hera

Varför blir det så?

För nio år sedan så var det en tuff tid för mig och min familj. Våren började med att min pappa blev allvarligt sjuk, vi var väldigt oroliga för honom. Sedan kom det sig att inom en månad så förlorade min syster sitt barn precis innan det skulle födas och jag förlorade min make som inte orkade med att leva längre. När livet visar sin sämre sida mot en och sina kära så är det väldigt tufft, man genomlider det...men det är tufft. Det gick bra för min pappa, min syster har fått två härliga barn till och själv har jag bildat familj men en ny man. Vi har det alla bra idag men det är med stor sorg vi ser tillbaka på den tiden...ärren finns kvar....och saknaden efter människorna som fattas oss.

För en vecka fick mina bekantas vänner en son, de fick som jag förstår det högst ett dygn med honom...dödsannonsen var i tidningen idag. Jag lider med de nyblivna föräldrarna och jag undrar varför livet måste vara så här ibland. Vad är meningen med det...eller finns det ingen mening, blir det bara så här...

Precis som när jag väntade Lillbulten så är jag orolig för att graviditeten inte ska gå bra, har själv fått missfall tidigare plus tankarna på sonen min syster fick som vi fick äran att träffa, se och röra men aldrig möta blicken och kommunicera med....nu är jag ännu mer orolig men det hjälper föga...man måste lyfta blicken och våga att leva, njuta här och nu. Vem vet hur länge någon av oss får vara med på denna fantastiska, om än ibland väldigt svårbegripliga, resa livet är.

/Hera


Tisdagkväll...

...så landar man här vid datorn...utan sug efter hamburgerspel ;) tänkte slippa drömma om att fylla colaglas, göra milkshakes och göra hamburgare med bacon, ost, sallad och tomater till stressade surfare...he he

Våran katt Lila använder vårt externa minne som värmedyna...vet inte om det är så bra för boxen som troligen gillar att svalkas av...men hon mår gott! Själv har jag just kommit hem från Vindeln, Hästtjejen har haft ridlektion och jag passade på att jobba en timma...ringa lite kunder så här på kvällen när de är hemma. Är dock vansinnigt hes fortfarande men det blir bättre och bättre...Chinook har varit en heldag i hundgården för första gången (då vi är borta alltså) det verkar ha gått bra men så har ju vädret varit underbart...undra just hur hans ljusbruna nos klarar av solstrålarna...måste kanske smörja lite solskyddsfaktor på den ;)

M har bytt till en ny skördare, så han är glad som en spelman...nytt är alltid roligt...och säkert funktionellt. Lillbulten som nu i stort har hämtat sig från förkylningen är glad även hon, idag var dagis (eller förskolan som det faktiskt heter) till Vindeln för att se på teater...hade visst varit jättespännande...stenar med ögon som blinkade...undrar om hon får mardrömmar inatt :)

Vi har bundit vårat elavtal på 3 år (har haft rörligt i flera år nu)...var det smart? Inser just när jag skriver att jag kunde ju faktiskt rådfrågat någon först...min systerdotter som faktiskt jobbar åt ett elbolag...hmmm...sorry!

En annan systerdotter jag har  blev mor för fjärde gången häromdagen. En kille till kan hon lägga till samlingen av grabbar sedan förrut. Först fick hon en kille...sedan två ...och nu en...hon är ung och hinner med fler...ingen "gammal avelsko" som jag ;) (min morbrors fru sa till min make att det inte var så smart av honom att skaffa en så gammal avelsko när han ändå skulle byta fru...med glimten i ögat hoppas jag...jag tar det så i alla fall fast lite sanning var det ju...men han är ju ingen ungdom själv ;)   )

Nej men nu har jag jamsat nog här...verkar inte som att jag hade så mycket klokt att säga idag...Ha det!

/Hera

Lokala talanger

Måste ju passa på att lägga ut ett youtubeklipp som är lite mer lokalt än det jag brukar bjuda på ;) Antar att det är från musikcaféet som var på Folkets hus igår här i Hällnäs. Hästtjejen var där och kikade...men tyvärr inte jag!

/Hera

Har inte tid!

Att blogga...all ledig datatid går åt att spela ett dataspel jag fick av svägerskan...man har en hamburgerrestaurang...men snart är det klart :) M suckar... /Hera

Pessas Spa

Var upp till Svägerskan igår med Chooken. Han fick ligga på klinkersgolvet i deras fina duschrum med golvvärme och bli ompysslad av tre brudar. Vi klippte klor, hår under tassarna och slutligen bli duschad. Skööönt! Snygg ska han ju vara inför utställningen nästa helg. Tack snälla svägerskan för all stöttning! :) /Hera

Jag har så ont i halsen...

och är så snorig, trött...solen skiner...man borde ligga ute på ett renskinn...men nej... /Hera

6 års franskastudier

har jag genomlidigt...och då menar jag lidigt! I Storuman var vi...kanske 6 stycken som läste franska i min årskull...lärarinnan var stenhård och tyckte att jag var nog en av de sämsta elever hon haft...men hon var rätt kul ändå, så jag höll ut. Från en rödhätta till en annan...ytterligare 3 år i Lycksele och den damen var inte att leka med! Jag säger som jag hört äldre i min släkt brukar uttrycka sig...hon var nog nervklen...   ;)...lite nyfiken var jag nu dock på Ernmans text...så här kommer det! Blev lite smått förvånad när jag på nätet googlade fram att hon är född 1970, alltså är hon 2 år äldre än mig...jag tycker hon såg mycket äldre ut (hon verkar dock grymt vältränad)...säkert 40 år...inser då chockat att det har jag ju rätt i...hon fyller ju 39 i år...och då betyder det att jag...HJÄÄÄÄÄÄLP!

Sagor

När jag var liten så var jag rätt kinkig när det gällde barnprogram...sagor...tyckte inte om konstiga människor/varelser men upplevde att de dök upp i både böcker och på TV. T.ex Emil som var så odygdig och hade en så elak pappa som skrek, Manne tror jag en märklig mimande figur hette, Storpotäten i Vilse i Pannkakan, Pippi och Madicken var också ungar som hittade på konstiga saker som man egentligen inte får göra...vilket jag tyckte var otäckt! Jag minns att jag gillade doktor Snuggles och Baltazar...Kalle Anka läste jag för den har alltid funnits hemma plus när jag var lite äldre Finn och Fiffi (klar favorit).

Lillbultens favoritsagor just nu är de om Nalle Puh...som jag tycker är förskräcklig! Nalle Puh, Ior, Tiger, Kanin, Nasse.... mer nervösa och osäkra figurer får man ju söka efter...dumma till gränsen till elaka med varandra tycker jag de är...hoppas hon hittar någon annan favorit snart! TV:n har hon inte riktigt fastnat för än...jo när det är reklam rusar hon fram och kikar...men idag så kikade vi på ett avsnitt av Pingu tillsammans, tror faktiskt att det är något hon kan komma att gilla, vi får se!

/Hera

Hmmmm

Nu funkar internet...M fick faktiskt förbarma sig över datorn idag...jag är så döless på att vara "tekniknisse" i huset, när jag egentligen inte är den bäst lämpade.

Bäbisen grejar i magen...som en liten fisk som kör runt :) skönt...men jag är ändå lite orolig...känner mig inte i form. Ska vara hemma imorgon och ta det lugnt...

Det finns så mycket jag vill dela med mig, om hur kul det var i helgen när pappa, brorsan och svägerkan var här, om känslan som infann sig när man stod bredvid främsta ledet på starten av Vindelälvsdraget vid Hällnäskontrollen, om hur spännande melodifestivalen var, om hur svågern i Sandviken ropade Sandviken Rules när brorsan ringde till honom strax efter omröstningen var klar, om hur roliga vi hemvärnssoldater säkert såg ut igår på utbildningen när vi sprang runt i skyddsmasker och C-vätskeskydd runt Forum i Vindeln, om hur jäkla taggade en del är på jobbet och är ute och går för jämnan för att samla steg till www.tappa.se, om hur ont i halsen vi i familjen haft sista dagarna, om hur bra jag tycker Mästarnas mästare har varit...att Lost börjar ikväll...om hur jäkla korkat jag tycker det är av samerna att låta sina renar gå och slicka salt på 363:an i nästan två veckor (snacka om att låta sina husdjur vara självmordskandidater), om förtvivlan jag kunde känna när man var och varannnan dag såg en ny ren ligga vid en vägkant...fått sätta livet till för att inte människan tar ansvar...men jag har ingen lust just nu!

Så sov gott...jag återkommer!

/Hera

Ofrivillig frånvaro

Från bloggen har jag haft....eller har. Lånar just nu dotterns bärbara, där går det finfint att surfa. Jag kan vara inne på MSN på min egen dator...å prata där. Kan även kolla min e-post i outlook...men surfa går inte! Å jag som hatar att pilla med sånt här! Sitter och jämför inställningarna i datorerna men vad hjälper det!

I helgen har det varit Vindelälvsdraget. Svägerskan från Storuman var med och körde en sträcka varje dag...så hon, brodern och min far har övernattat här. KUL :) Lillbulten och vi andra har rejält ont i halsen, hon har dessutom haft feber...igen.

På jobbet är vi med i en stegtävling via www.tappa.se :).....bäbisen sparkar och greijar i magen :) Imorgon ska vi ha hemvärnsträff...uppdatering på CBRN...så jag inser just nu att jag måste plocka fram skyddsmasken med tillhörande väska...

Nej nu ska jag klura vidare!

/Hera

Snurrig i huvudet

Blir man efter en sån här dag. Inledde med ett möte i Umeå...tillbaka till Vindeln, kundbokningar hela eftermiddagen...var klar 16.45...skrovmål...till Balsjö...Hemvärnsinfo där till 21.30....tillbaka hem...nu borde jag sova.

Har ju lärt mig karta RT...nu har vi en internationell övning på gång och då måste vi använda oss av UTM istället....blir inte riktigt samma sak....jo det är samma sak fast tvärt om ;) fast man skriver lite annorlunda...eller läser kordinaterna annorlunda...eller hur man nu vill se det....sedan var det ju den där engelska signaleringen, måste träna! Klippan Karin var där och uppdaterade oss. Hon vet minsann hur unga Lottor och äldre Hemvärnsmän ska tas ;) ha ha ha!

/Hera

Söndagsdopp!

Fick träna lite benmuskler på söndagen med! Hela familjen åkte på småbarnssim...jättekul var det. De har så fint badhus här i Vindeln tycker jag (tror inte de som bor här upplever det så)...som faktiskt är van med lite sämre...Badhuset är i tid byggt ungefär samtidigt som i Storuman men här har de en större bassäng och intrycket är trots allt fräschare. Jag tror de flesta småbarnsföräldrar från Hällnäs området var där för vi kände igen många andra dagisbarn :) Det schyssta när man åker hela famijen är att man kan hänga fast sig i bassängkanten och köra lite bensparkar för att stärka musklerna. Jag känner att helgens ben/rygggympa har varit mumma mot den ischias jag fortfarande dras med...det är inte bra...men lite bättre!

/Hera

Skidåkning

Borde väl uppdatera min "träningsdagbok" :) som jag för här på bloggen. Jag var ju ute i lördags i det vackra vädret, åkte 30 minuter skidor i lugn takt...från oss här i Bodarna mot Mesele. Stannade av i Böjern för att koppla Chinook eftersom jag inte visste om de hade sin lilla hund ute. Han fick inte dra något utan sprang snällt bredvid. Så småningom hann M, Lillbulten och Hästtjejen upp oss med skotern så då fick jag tolka sista biten till Mesele. Chooken var efter en bit trött men ville inte åka på skotern (han har aldrig provat det) och kröp av rädsla förbi släden där det låg en massa renskinn...så han fick springa en bit till...men tillslut när vi nästan var framme så tog tröttheten över rädslan så han åkte då släde...:) I Mesele bjöds på fika hos trevliga vänner med Svägerskans familj som sällskap. En riktigt trevlig dag som avslutades minst lika trevligt med gomiddag i samma sällskap! Nu blev det mycket nöjen och gomat...men jag åkte skidor också :)

/Hera

Halvtid!

Imorgon så har jag varit gravid 140 dagar av 280...alltså halvtid...bäbisen lär vara ca 25cm lång och väga ungefär 250 gram. Spännande!

Måndagar är min långdag på jobbet, idag blev den extra lång...så lång att jag inte hann träffa maken, Lillbulten eller Chinook innan de åkte ut till ranchen (svärföräldrarna) för övernattning. Lillbulten är ju där varannan tisdag och då blir det så här dom veckor M jobbar morgon, annars måste han riva upp dem vid 5 för att skjutsa dem...å det är ju lite väl tidigt! De bor åt det håll han kör när han åker till sitt jobb vilket är motsatt håll jag åker...

Jag brukar säga "jag älskar dig" till Lillbulten...men hon verkar aldrig ha förstått vad jag menat utan bara tittat på mig men imorse kramade jag om henne i bilen innan vi steg ut för att gå in på dagis...åsså sa jag det "jag älskar dig"  och då log hon och sa samma sak tillbaka...och då log jag...och skrattade...å hon skratttade...så det blev en trevlig morgon för oss båda...sedan om hon förstår vad orden betyder...det vet jag fortfarande inte :)

/Hera

Ont i fingret

Har sökt den stora ukuleleboken sista veckan...fick ett sug att spela lite igen...det är ÅR sedan sist..och eftersom jag aldrig lärde mig att spela helt så måste jag ha boken som hjälp. Hästtjejen fann den idag i en ouppackad boklåda i ladugården :) så jag har nu tränat en liten stund och därmed fått ofattbart ont i vänster ringfinger. Antar att ovanan gör att man tar i som en gnu så strängen skär in...Roligt var det i alla fall, får vila tills imorgon, sedan är det bara på den igen :-)
Här har ni en länk till Ukulelemannen...Thomas Allander!


/Hera

Kaffe med dopp

Åkte upp till svägerskan efter maten för kaffe med dopp...hon bad om ursäkt för Inga hade inte baket men ställde ändå fram ett fat med vetelängd. Jaaaa, tur för mig att hon inte hälsat på hos mig för då fick hon hålla tillgodo med sockerskålen. Man kanske skulle baka lite bullar...

/Hera

Sportlov

I veckan är det sportlov, i alla fall för Hästtjejen och en kollega till mig som har en son i samma klass som hästtjejen. Det här har inneburit fullt upp på jobbet (kollega du är saknad;) ) och att Hästtjejen gått på miniridläger (hoppning) i två dagar. Hon hade hoppat 85 cm idag...vilket i mina öron är högt (fast det tycker ju jag att det är t.om när bommarna  ligger på marken he he)

Min mage har "tvärvuxit" kanske för att det nu är offentligt och man därmed törs slappna av..släppa ut den...och inte behöver på att bära fluffiga tröjor. Bävar för hur jag ska se ut innna det här är klart. Vikten står ganska stilla i alla fall, vilket känns bra med tanke på att jag väger lika mycket nu som när jag åkte in på BB för att föda Hästtjejen...visst har jag gått ner i vikt emellanåt men...för mycket har det varit i ett par år nu.

Det drar ihop sig till en övning med hemvärnet, en samövning med förband även från Norge, Danmark och Finland...det här kräver lite repetitioner...så det lär bli lite mer sånt fram till i maj...det känns spännande :) Nästa vecka är det två kvällar, en i Vindeln och en i Balsjö....Balsjö, tror att jag varit där en gång i våras...får ta fram kartan igen :) Det är som om allt på andra sidan Blå vägen i den här kommunen finns inte...eller till och med andra sidan av Vindelälven...men så kanske dom tänker även de som bor på just den andra sidan..hängde ni med där? Det gjorde jag nästan inte själv och det brukar vara ett tecken på att det är dags att gå isäng...

Missade att välkomna Ludvigssons hit idag...fick mess imorse men mobilen var hemma. Dörren är alltid öppen för er så har ni möjlighet...kom förbi!

God natt!
Hera...som faktiskt tänkt se Brothers & Sisters nu....gäsp!

Jag vann!

Fick två försök till av maken...på det andra gick det...kan inte förklara hur men vi lyfte på hög kant och upp upp upp. Vilken härlig känsla :)

/Hera

Surar :(

Gör jag för vi får inte upp det där d-a skåpet på vinden. Har peppat hela dagen, bearbetat M i ett par dagar att skotta fram ingången till stugan och bära in skåpet. Övertalat honom att skåpet är inte för tungt för mig att bära...Nu står det i hallen nytorkat och fint men när vi skulle bära upp det fastnade vi på halva vägen. Hur jag än funderar och mätar så går det inte! M sa att det inte gick för en timma sedan men jag vill inte fatta det...det skulle passa så himla bra där uppe och jag behöver det!...men jag måste inse...det går inte. Nu står det där d-a skåpet i hallen och retas...är i vägen. Skulle kunna hugga upp det till ved!

Så jag är sur...jaaa riktigt SUR!

/Hera

Lugn fin musik...


Snälla snälla...tycker jag var gripande...
 
Du är älskad där du går...känns tänkbart i de här tiderna...där någon förlorat sin kära...ibland får vi påminna varandra...

Hon kom sist igår...jag tycker den var bland de bättre!
/Hera

Stora vinster till kolonin

Det är inte många bofasta gårdar där pappa bor...6 stycken kanske...500.000 skrapade dom ihop!...

Postkodmiljonären

/Hera


Puh!

Det där var jobbigt! Med magsjuka alltså, den var dock inte långvarig på ett dygn kunde jag äta igen men orken har inte vänt åter förrän idag. Har sovit otroligt mycket i helgen! Missade starten på Vasaloppet imorse men det gjorde inget för det avgjordes ju inte förrän nästan in i mål.

En ung person har valt att lämna jorden hemmavid i Big Lake, jag vet säkert vem det är när jag hör namnet för många av mina vänner som bloggar skriver om henne men det är ingen som står mig nära eftersom jag inget hört. Det är alltid oerhört sorgligt och oförståeligt när det händer. Många frågor väcks till liv och det tar lång tid innan man inser några slags svar, om ens någon gång. Det är beklagligt att det sker men tydligen hör även det till livets varande...att vissa inte orkar längre. Det är som i dikten när någon går bort...att tiden liksom hejdar sig ett tag..., allt känns osannolikt och omöjligt. Jag tänker på hennes närmaste, hennes familj...jag lider med er!

Idag har det blivit en liten promenad med Chooken, Maken och Lillbulten. Har burit in den utdragbara sängen till Lillbulten, får se om hon vill sova i den inatt...tänkte vi skulle byta ut spjälsängen i goood tid innan vi börjar riva och röja i huset...sedan är det ju någon annan som ska sova i spjälsängen och då hade vi tänkt att Lillbulten ska tycka att det är ok. Vi är inte övertygad om att hon kommer att uppskatta att inte längre vara universums medelpunkt...att hon ska måsta dela med sig till någon annan...men vi hoppas att vi har fel! Har även fått skåpet som jag ska ha dukar och gardiner i från lilla huset till bron idag, nu ska det "bara" upp på vinden. Det är nog inte så tungt...hoppas jag!

Sköt om er!

/Hera
 

RSS 2.0