+3

Kalla mig inbillsk, paranoid, sjåpig, förhoppningsfull, drömsk ...vad ni vill men inatt tror jag!!! Har laddat upp hela dagen i solstolen, okey det var ingen sol men det var skönt ändå...har kikat på M som polerat saaben och Lillbulten har lekt...själv har jag läst deckaren

/Hera

+ 2

Fy f*n vad varmt det är!

Hästtjejen med kompis cyklade iväg imorse med stora ryggsäckar...ska tälta hos en kompis i Granö inatt, en nätt tur på ca 3,5 mil...sedan ska de cykla hem imorgon. Kul för dem men det innebär att jag är ensam hemma med Lillbulten och Chinook och jag känner mig verkligen ensammen...Svägerskan är borta på semester, Grannarna är borta på semester, M är minst en timma bort hela tiden (jobbar)....Chinook har jag stängt in i hundgården idag så jag bär på ett otroligt dåligt samvete men jag kan bara inte ta risken att han joggar iväg till grisarna hos grannen nu när jag knappt tar mig fram själv för egen maskin och har en Lillbult som inte riktigt är på bra humör...det känns som om bara M var hemma så jag kunde slappna av så skulle det sätta igång men han kan ju inte gå hemma och hålla mig i handen hela tiden...det skulle också stressa mig...jag vill hellre ha honom hemma efter förlossningen...Parkerade till slut Lillbulten framför Mamma Mu och Kråkan filmen för att få lugn och ro...vilken morsa man är! Har i alla fall tvättat sängkläderna, vädrat, askat ur pannan, hade tänkt dammsuga och torka golven men jag väntar tills M är hemma...jag tror jag ska lägga mig i soffan och titta på filmen jag med!

/Hera

Robyn & Röyksopp

Jo men jag gillar henne verkligen! The girl and the Robot

nybadad och trött...

7823318a8ef85d4827bb6d37fc4aa54e.png


+1

Åååå vad härligt solen värmer :) har legat i solstolen idag och läst, spelat spel med Hästtjejen och lyssnat på Lillbultens ösande med vatten hit och dit. Nu har jag stoppat ner henne i badbalja i badrummet för att kyla ner henne och hålla henne borta från solstrålarna en stund...hon är sååå nöjd! Annars såg vi en liten liten slags ödla idag! Jag har sett sådana där hemma hos pappa med men det är inte många gånger...snabb som attan var den!

Höres!
/Hera

Nybadad Hera...ser ut som lägenheten i Västerås...kan det vara så?

Chinook

3be94de6de22a76a166cdd86109856a8.png
0 dagar kvar...

...tänk i början kändes det så länge till den här dagen och tjoff så är den här! Imorse var jag till hårfrissan, känns fräscht och skönt med nyklippt hår. Hästtjejen och jag kappklippte gräsmatta när vi kom hem, allt för att hinna innan regnandet satt igång igen...har fått ut skrivbordet ur alkoven nu, hälften står på bron andra halvan i vardagsrummet...det blir något för M att bära bort när han kommer hem. Gud vad alkoven blev stor :)...nästa år ska den ingå i köket.

Gick promenad med Chinook idag för att söva Lillbulten...han har det lite bättre nu när han går på medicin...ser lite kul ut dock för han blev lite grön efter att ha fått jogga runt lite själv på den nyklippta gräsmattan :)

Ska fixa det där med mobilbloggning, tack Lizaloop...varje timma Pernilla....he he...det vore något...önskar dock att mamma då hade dator för då slapp hon ringa och fråga om allt möjligt konstigt...(för hon vet att jag INTE vill att hon ska ringa och fråga "har du känt nåt?"!)

Jag och pappa!
Jo jag är född på 70-talet :)

1 dag kvar...

Imorgon ska det smälla...enligt teknikens beräkningar i alla fall ;) Träffade barnmorskan i Vännäs idag, tillvägagångssättet var lite annorlunda jämfört med det jag varit med om tidigare...man fick bl.a. doppa pappersremsan i urinkoppen själv och sedan pilla in den i mätapparaturen...men alla värden var bra och det var full fart på hjärtljudet :)

Ska försöka skriva något varje dag här så ni vet om jag är hemma eller ej...borde kanske kolla hur man mobilbloggar...får se!

/Hera

Mamma och jag...

Kalasat!

Nu är vi hemma igen, 70 åringen är firad! Har haft det jättebra i helgen men klockan är sen så jag skriver inte så mycket just nu...bjuder på en bild där jag, lillebror och pappa är med...det var inte pappa som fyllde år den gången utan lillebrorsan som var så sööööööt! Förresten...tjejen jag serverar tårta blev mamma för några dagar sedan...Grattis!

God Natt!
/Hera


Nån som känner igen sig?Första bilden är det jag...och farbror Bertil, vi sitter i Slåttesviken.
Nästa bild är det min fasters man Ola, jag...men är det någon som känner igen sig där i mitten?
Du behöver bara ge dig tillkänna om du vill :-) Tyckte det såg så mysigt ut! Kan tro att det är en påskhelg eftersom farbror Bertil kommit hem från Västerås

/Hera

Ehhhh...go morron...

Jag vaknade just efter fyra imorse och kunde icket somna om, var på toa, hittade lite kall härlig måltidsdryck i kylen, "städade" i mobilen...funderade på att sms:a någon ;)....halvsju tänkte jag att ...om jag ligger en halvtimma till...eller timma så kan jag ju stiga upp sedan...Halvtio står pappa i sovrumsdörren och harklar sig lite försiktigt och undrar om vi inte ska kliva upp nu...Lillbulten var vaken men låg och drog sig och jag hade somnat om och sov som en stock! :)

Idag har vi handlat i Storuman inför helgen plus att pappa lånat talböcker på bibblan...han har redan hunnit få en present av sina systrar mfl...en CD walkman! Under tiden missade vi när en av mina kusiner var förbi med ytterligare present (från honom och hans bröder med familjer) och urtjusiga blommor, jag hade fått för mig att han skulle kika förbi på eftermiddagen så det blev ju tokigt men han får göra sig en till tur någon annan gång :) Jag som hade tänkt bjuda på rabarberpaj...men hans fru är en riktig mattant(!) så han är nog van vid godare!

Snart ska jag koka Raspeballer!

/Hera

Då och nu...

...jag gillar ju det här med kika bakåt och framåt...nutid.

För 70 år sedan så gick min farmor (som själv var född 1895)  och väntade i just detta hus på att föda sitt elfte barn...i rummet jag just nu sitter och skriver så födde hon sin tredje son (min far) om tre dagar...alltså på lördag.

För drygt 14 år sedan...januari 1995 (100 år efter att min farmor föddes) så gick jag själv i just detta hus och väntade på att få min första dotter, Hästtjejen...bilen utgick härifrån till Lycksele BB...I rummet där jag nu sitter hade vi vårat vardagsrum...så jag låg nog mycket och kikade på TV...eller så sov jag för natten i rummet ovanför...precis som jag nu ska gå och göra...

Idag så går jag åter ...i detta hus och väntar nu på mitt tredje barn...undra om det blir härifrån jag får åka in på BB?
Hmmmm

/Hera med kanske 6 dagar kvar...

Vilken middag!

Supertrevligt var det, god mat var det...hos grannars alltså, fick träffa grannfruns bror med familj plus att alla utav grannarnas barn var hemma, jag har aldrig träffat den äldsta. Jag tycker det är roligt när tjocka släkten träffs så där, påminner mig om när våran släkt träffas...mycket barn, liv och rörelse :)

Hittade ett färskt flygfoto över där pappa bor, huset syns inte bland träden men ladugården dock...det är gården närmast brofästet! Hon som fotar "Lovebuz" är en sådan begåvning!

Snart ÄR det Morden i Midsomer!

:)
Hera

Upp med tuppen!

Idag fick jag kontakt med mödravårdscentralen i Vännäs...nej det är ok att inte kolla denna vecka...men de har inte så mycket tider att välja på så klockan 9.00 på måndagmorgon är det som gäller, i Vännäs. Hmmm...jag som hade tänkt att vi skulle åka hem under måndagen men istället kan jag ju i och för sig åka till pappa redan imorgonbitti då! Har vi riktigt tur så får vi åka på BB istället för på tisdag, om en vecka alltså så är Bäsa beräknad att komma!

I eftermiddag ska vi till grannarna norr om oss i byn, är bjudna på middag. Ska bli riktigt trevligt...har hört glunkas om att det är någon som fyller myndig där i veckan! Tänk...det är inte så fasligt länge sedan jag fyllde 18 år...fast...barnen som föddes den där sommaren, den där sommaren jag började på Föreningsbanken i Storuman...de är just de som fyller 18 år nu...

:)

/Hera

Regn igen...

...nu regnar det igen, det varmt och regn omvartannat! Idag har jag städat skafferiet (!), bakat långpannebröd (mums), rivit lite på bron...vi har fällt upp myggtältet (eller som jag kallar det katttältet = skydd mot katt i barnvagn)....M har rökt Abborre...hmmm...har det rätt bra faktiskt!

En som har det mindre bra är Chooken....han haltar lite nu igen...jag blir gaaaaalen!!!!  Tanken med att skaffa hund för mig var att få en som kan få mig...min kropp i bra form...det är ju inte han som ska vara risig!

/Hera

Torget i Vindeln

Satt häromdagen och åt glass på torget i Vindeln, rätt mysigt faktiskt...tills åskan mullrade in...
började kika omkring mig...vad hände här? Ser ut som om det saknas några hus, har man aldrig byggt dem eller har de stått där bredvid och blivit rivna...nån som vet? Förstår ni vad jag menar? Jag har bara sett den här typen av hus i hörn där det trängts andra hus bredvid...i detta gula hus finns min hårfrissa, världens bästa hårfrissa ;) och trafikskolan...
 Sedan har vi snygga icahuset mitt emot som ni ser på bilden ovan, bredvid  Ica har vi...det här...som nog skulle behöva en liten översyn... och mitt emot det har vi det "pampiga" kommunalhuset...som valt att ha sin entré på bakgatan......nu har vi bara sett hälften...få se om jag "snurrar" vidare en annan gång...

/Hera

Vill ha en fisk!

I eftermiddag åkte vi till Ekträskby med mina svärföräldrar, de har stuga där. Väl där så åkte vi ut med flotten för att fika och fiska...det blev några abborrar som vi ska röka om någon dag plus att Hästtjejen fick en gädda på 4,5 kg, hon var jättenöjd :)
 Så här ser en nöjd M ut...

Lillbulten provade att meta en stund men började på något osammanhängande sätt börja surra om masken som borde gå och sova...
- Vadå? Jag förstår inte vad du säger... påtalade jag
- Du måste hjälpa mig... ta bort masken...
- Ja men vadå? Vad ska du ha om du inte ska ha mask...?
- Jag vill ha en fisk!....

Ja men självklart ville hon ha en fisk på kroken istället för en mask :) Vi fick oss alla ett gott skratt!

Här är ett foto på Hästtjejen där hon är i samma ålder som Lillbulten är nu, hon får sin allra första fisk...en rätt stor abborre...jag minns hur jag, Hästtjejens far och min far ropade och hurrade...hon däremot var skräckslagen, som ni säkert ser :)


Hittade en annan fin bild på Hästtjejen och några av hennes kusiner, de är vid en rätt stor tall ett par km från där min pappa bor....den bär nog många minnen...


/Hera

Innan döden kom & Rismodern

Har i månader (!) läst Innan döden kom skriven av Elizabeth George...som ni vet så gillar jag deckare och jag har både läst och sett filmer som handlar om Thomas Lynley. Den här var dock lite annorlunda, istället för att få ta del av en spännande beskrivning av hur han löser ett fall tillsammans med Barbara Havers så fick man följa tre syskons öde som till slut ledde fram till att en av dem  sätts dit för mordet på Lynleys fru...man hade liksom vänt på prismat...kikat på en händelse från ett annat håll, vilket gav en rimlig förklaring till hur något så horribelt, som ett mord är, sker. Boken fängslade mig inte som böcker brukar göra (jag läser ut en på bara några dagar)...men jag kunde ändå inte ge upp den utan ville veta hur det skulle gå för Ness, Joel och Toby...

Kastade mig, igår tror jag det var, genast över en bok av Rani Manicka, Rismodern...Hästtjejen väntade på mig en eftermiddag i bankens fikarum och hittade boken där i bokhyllan och hade börjat läsa den, hon tyckte den verkade bra...Den var helt annorlunda, handlade om helt andra saker , jämfört med Innan döden kom, men hade ändå samma tema/tanke...det här att vrida och vända på verkligheten...hur man upplever saker olika beroende på hur man ser på det. Rismodern handlar om den indiska flickan Lakshmi som blir bortgift vid fjorton års ålder, sedan förs man fram i tiden från tidigt 1900-tal till nutid genom familjens fyra generationer, alla kapitel skrivs i jagfom men berättas av olika familjemedlemmar...i ena kapitlet tycker man att någon i familjen uppför sig märkligt men i ett senare kapitel får man se dennes syn på livet och då förstår man plötsligt varför den handlat som den gjort. Det här är en av de bästa böcker jag läst faktiskt, jag älskar författarinnans otroligt färgstarka...beskrivande språk...läs den!

/Hera

Serviceminded...

Fick starta dagen med en oerhörd ilska som höll i sig en bra stund...så här drygt ett halvt dygn senare så kan jag bara konstatera att något är sjukt fel i samhället vi lever i...

Min far fyller 70 år nästa helg, själv har jag haft semester i en vecka nu och min make har lyckats vara ledig någon dag här och där så under nästa vecka så planerade vi att åka upp till Gunnarn för att hinna vara där några dagar innan helgens begivenhet (som inte ska bli något upphaussat för det vill inte pappa)...ha lite semester helt enkelt...med min släkt. På vägen dit tänkte jag i mitt stilla sinne att vi kunde besöka hälsocentralen, Stenbergska, för att göra veckokontrollen man ska genomgå så här sista veckorna tills bäbisen föds. Glad i hågen ringer jag till barnmorskan där för att boka en tid, min barnmorska här i Vindeln sa att jag var tvungen ringa själv för hon kunde inte boka i Lyckseles kalender. Lyckselebarnmorskan upplyser mig om att det går inte för jag tillhör Vindeln och under de närmaste veckorna då MVC i Vindeln har semesterstängt så ska vi, Vindelnkommunbor, vända oss till  Vännäs mödravårdscentral...jo jag vet förklarade jag men Vännäs ligger 6 mil i en riktning och vi ska till Gunnarn som ligger i stort sett motsatt riktning...om vi hemmifrån åker typ 6 mil så hamnar vi just i Lycksele och har därmed enbart 7 mil till att åka för att komma fram istället för typ 17 mil. Lyckselebarnmorskan upplyser mig om att det är sååå många som ringt från Vindelns område och att vårdcentralen i Lycksele inte får ersättning för att hjälpa oss så det går bara inte, "det har min chef sagt". Ja men tack då vet jag avslutade jag samtalet syrligt...

Ilsken som ett bi blev jag... jag har elva dagar kvar enligt beräkningar...man retar inte upp en höggravid kvinna...

* Jag och min man betalar båda skatt till Västerbotten läns landsting...om min närmaste vårdcentral har semesterstängt borde jag väl få välja var jag vill gå inom det länet...gå där jag befinner mig, jag skiter fullständigt i om de har ett uselt system för sin interndebitering!

* Förakt är vad jag känner inför folk som säger att "det har min chef sagt" likt ett trotsigt barn som gömmer sig bakom sin  mammas kjolfåll...Om jag som anställd inte kan stå för det min arbetsgivare bestämmer, så får jag ta tag i det...diskutera med min chef, påtala vad jag tycker är fel. Lyckas jag inte övertyga så får jag välja, antingen slutar jag eller så sväljer jag stoltheten och för jag fram budskapet...t.ex. ..."jag har förståelse för ditt dilemma...skulle vilja ...men jag har tyvärr inte möjlighet att hjälpa dig under nästa vecka"... (som kund kan jag ju då tro på att orsaken är att almanackan är fylld till brädden...inte att de säger nej av ovilja).

* Om jag inte fött två barn redan på BB i Lycksele, vilket gör att jag känner mig lite som hemma där,  så skulle jag mycket troligt känna att då kan ni i Lycksele ta erat BB och stoppa upp det någonstans...för jag åker till Umeå...kan ni inte hjälpa mig så hjälper jag inte er (de behöver nog varje förlossning de kan få där)...fattar inte folk att Vindelnbor som känner att Lycksele BB är naturligt att bruka sig av vid förlossningen även skulle tycka det vore naturligt att bruka även Vårdcentralen där vid kontrollerna...det är ju för guds skull en grannkommun dit många har mycket närmre än till Vännäs eller Umeå kommun...
Kommuner i Västerbottens län

Jaaa nu får den stackars barnmorskan i Lycksele klä skott för mitt spott och spe över en organisation som enligt mig funkar uselt...(när jag ringde barnmorskan här i Vindeln några minuter senare sa en telefonsvarare att hon gått på semester och att man skulle ringa Vännäs....när jag ringde Vännäs Mvc så sa en telefonsvarare att jag skulle ringa Vindeln eftersom de har semesterstängt än...) På måndag är det en ny fräsch vecka...får prova att ringa Vännäs igen, då SKA de vara tillbaka...eller så löser jag det på annat sätt...får se!

Socialdemokraten i mig vacklar...om det funnits en privat klinik så har de troligen varit liiiite mer serviceminden och löst de interna problemen ...jag kan gärna tänka mig att betala en slant för att slippa köra en rejäl omväg med bilen fullpackad av make, två barn, hund, katt och packning...Så där skulle ALDRIG ett privat tjänsteföretag kunna uppföra sig, känns helt främmande för mig som jobbar åt ett....till Socialdemokratens försvar tillägger jag att om vi bara skulle förlita oss på privata lösningar så fanns det kanske inga vårdinrättningar alls i norrlands inland...(tro f*n det så ogästvänligt jag upplevde det i morse)....

/Hera


Mentalt trött...?

Det har känts tungt sista dagarna, känns som om huvudet står i läge och att det kan  bära till när som helst...det gör ont /känns när jag går. Idag har det känts lite bättre, det var dags för koll igen hos barnmorskan...allt var bra meeen hjärtljuden på bäbisen var lägre än de har varit vid tidigare kontroller sååå för säkerhets skull tyckte hon att vi skulle åka på BB för att kolla upp lite mer...det var ganska tyst i bilen hela vägen till Lycksele ska jag säga.

Kände direkt när jag kom in på BB att trots att jag har känningar när jag rör mig och haft en hel del förvärkar så är det inte dags...jag blev kopplad till maskinen som kollar mitt och bäbisens hjärtljud plus värkarbete. Ja bäbisens hjärtljud är låga men ligger ändock inom normalläge och var jämnt så överläkaren sa att det ser  baaara fint och bra ut. Ja det känns bra att ha kommit hem igen men ändå så gnager det lite i mig...skulle känts bättre om det visat sig vara en tillfällighet och att det låg i mitten inom normalområdet istället för på den lägre skalan...men normalt ska ju vara just normalt så jag borde vara lugn. Trött är jag...jag är nog egentligen mest mentalt trött....Kära bäsa, jag längtar efter dig :) ...skulle kännas bra att du kom ut snart så jag kunde kika på dig och se att du mår bra...samtidigt så har den det säkert bäst precis där den väljer att vara.

Tänk att man kunnat landa på månen men inte räkna ut vad det är som gör att bäbisen tycker att det är dags att födas....

Höres!
/Hera

Veckans höjdpunkt!

Jag som älskar engelska deckare sjönk ner i soffan ivrig för att se veckans avsnitt av Morden i Midsomer...men idag fyller ju kronprinsessan år så det blev man blåst på :(
Ja men grattis då!

/Hera

Väntar

Hade lovat mig själv att INTE börja vänta på bäbisen innan beräknad tid uppnåtts, alltså 28 Juli...Började vänta alldeles för tidigt både med Hästtjejen och Lillbulten men har hela tiden trott att det berodde på att jag gärna ville att de skulle vara födda i januari och inte i december...så när almanackan slog över på 1:a januari så slappnade jag av och sa att nu kan de komma...den ena var beräknad till 16...föddes 26:e...den andra var beräknad till den 18:e tror jag...det blev 29:e...jäkligt lång väntan... Idag har jag haft min första semesterdag men tror ni inte att jag går och väntar, trots att det är länge kvar till 28:e och vem vet...jag kan få vänta en bra bit in i augusti. Man är väl helt enkelt väldigt nyfiken på bäbisen och inspirerad av att grannarna fick sin tjej häromnatten. Grattis till dem!

M och svärfar har isolerat utbyggnaden innifrån idag, jag har målat insidan av två ladugårdsdörrar. Lillbulten har i vanlig ordning öst antingen vatten eller grus mellan olika byttor och Hästtjejen har hjälpt svägerskan att storstäda på en arbetsplats i byn...jag väntar på finväder och timmar på sandstranden (imorgon kanske?) ...Just nu är M och Hästtjejen på väg ut i skogen med lite greijer till skotaren.

Kära vännen i Umeå ringde idag, hon åker på semester till Göteborg i mitten av veckan...hon har nu besökt mig och ringt mig, jag ska vara duktig att höra av mig när hon kommer hem för jag vill inte att det ska ta typ 5 år igen till nästa gång. Tycker om henne för mycket för det! Har pratat med min pappa idag, han verkar under alla omständigheter må väldigt bra och ta livet på ett underbart bra sätt...Eloge till honom för det!

M konstaterade idag att vår hund må kanske i tränad form vara seg och orka länge (enligt rasbeskrivning)...men är inte alls särskilt snabb...han har cyklat med honom i någon vecka nu och det ska inte ha gått fort (jag har hastighetsmätare på min cykel)..." du lär ju åka ifrån honom på skidor i vinter"...låter inte bra för det var ju liksom därför jag ville ha en hund...men jag hoppas att det beror på att han är väldigt otränad och att vi inte vill pressa eller stressa eftersom han inte vuxit klart riktigt än...

Jaaa...det var rapport från Bodarna det...Jo, jag har fått igång internet på min stationära dator igen :)...därav textmassan!

/Hera med kanske....15 dagar kvar till förlossning...

MAGSJUKA!

Hästtjejen kom till vår stora glädje äntligen hem i eftermiddag...hon sms:ade dock tidigare idag angående att hon inte mådde helt ok...hon kom med bussen...åt inge mycket till middagen...såg en film...ville sova....mådde mer illa....krääääk...M har spritat hela toan...alla handtag i huset...hon sover nu...M och jag rör ej varandra...nu är det karantän....smittan får inte sprida sig!

/Hera med 18 dagar kvar tills bäbisen är beräknad att födas...å vill absolut INTE ha magsjuka!

SEMESTER!

:-)

Ganska lugnt.

Här händer inte mycket...fast det gör det kanske ändå vid närmare eftertanke. Idag efter jobbet så dök en av mina kollegor från banken i Storuman upp med sin familj, tur vi hade lite glass hemma att bjuda på :) Sedan har vi dammtorkat och dammsugit hela huset, det var välbehövligt...dels så är det massa damm sedan "torrperioden" pga av att vi har mest sand ute på gården, sedan lossar katten rätt mycket hår...och hunden förståss...sedan var det inte igår vi städade sist om man säger så...Barnmorskan har jag besökt idag, allt var helt ok, jag hade tid bokad i förrgår men glömde gå dit...skäms Hera...som jag sa till min far, jag kommer nog glömma bort att föda det här barnet eftersom jag har så mycket annat runt omkring mig att klura på ;)...men nu jobbar jag  bara två dagar till, sedan ska jag försöka slappna av lite...hade ett välbehövligt fotbad ikväll så nu ser mina fötter någorlunda ut...så jag kan åka på BB utan att skämmas...(som om dom skulle bry sig om mina fötter???) men sådan är jag! Hästtjejen tror jag har flyttat till Ekorrsele, hon har ingen brådska hem...men jag är glad för att hon har det roligt hoppas dock familjen har vett att sätta henne i jobb eftersom de låter henne göra så mycket roligt...t.ex. forsränna...

Nej, klockan är snart 23:30...jag måste sova!

/Hera

"Boar" man?

Har börjat plocka ihop på jobbet lite, har bara 4 dagar kvar där nu...så jag tog fram en kartong där jag la ner mina visitkort, lathundar och annat smått och gott. På fredag ska jag ställa ut den i internvalvet i väntan på min återkomst ;)

Hemma har M och jag plockat ihop lite i alkoven som vi använder som kontor...ska försöka hitta igen mitt skrivbord som är väldigt grunt så att vi kan ställa datorn på det istället för jätteskrivbordet vi har nu...måste försöka få undan lite där eftersom väggen som skrivbordet står mot ska sågas upp lite...ges plats för ett fönster...ska fota framöver så ni förstår hur jag menar!


Fick idag kort från Räkans kalas...gladskitar på kudden :-)

Å här är en bild på "förfäderna" som beundrar dem ;-)


Det här med lagring verkar vara jobbigt för oss nu...har fortfarande inte löst gåtan hur man får ut information ur ett externt minne där porten till sladden pajjat...sedan hade jag glömt min minnespinne i svärfars dator igårkväll...vilken blivit böjd krokig av troligen min hund som stött till den...men där hade jag tur...den funkade ändå...Nej...tacka vet jag disketter ;)

Kan annars konstatera att hästtjejen blev borta någon dag till och att pappa tyckte det var skönt att komma hem till sin egen vrå...han har numer sitt sovrum i samma rum där han är född ,för om ett par veckor, 70 år sedan...coolt!

/Hera

Bottenbrädor...

 2:aJuli...

     3:e Juli...

/Hera

Svalare

Riktigt behagligt! På förmiddagen var pappa och M ute på ranchen, M har svetsat lite på skotaren...han ska fortsätta imorgon, under tiden så klippte jag gräs här hemma. På eftermiddagen så körde vi var sin trimmer så nu ser det rätt snyggt ut här ute trots röran ;) Ikväll drog pappa och M iväg till Umeå för att köpa en vattenbehållare som M hittade på annons imorse...sedan har vi tagit det lugnt. Imorgon åker pappa hem, önskar att han skulle vara kvar men även jag vet att borta kan vara bra men hemma bäst, hästtjejen kommer dock hem från Ekorrsele. Jag är så glad för alla som ställer upp och hjälper till...svärmor har bakat bullar och gör rabarbersaft, svägerskan skjutsar och grejar, svärfar bygger gräver och fixar. Syskon och mamma som fixar och donar för pappa när han kommer hem, varit hemma...Har jag berättat att jag låg vaken två timmar i förrgårnatt för att jag hade värkar?...Jag tror att magen skjutsat ner lite :) Jag längtar!

Imorgoneftermiddag ska jag nog också åka ut på ranchen..se om man kan få sig en bastu...Måndag är det sista arbetsmåndagen på ett bra tag...

/Hera

Livstecken

Här kommer ett livstecken från mig, blir inte mycket blogga nu dels för att jag inte haft ro att sätta mig vid en dator...sedan funkar inte min stationära utan jag måste pilla på antingen M:s eller Hästtjejens bärbara som ...är så...jag vill ha ett riktigt TANGENTBORD...och en skärm stor som ett lakan ;)

Har fotat huset men det känns lite omständigt att lägga ut bilder...så det kommer sedan! Idag har vi fått bottenbrädor på hela långsidan bak, det blir nog fint...

Igår var hon här, min andra hälft under gymnasietiden...det var länge sedan vi träffades sist men det kändes som om det vore igår ändå. Ååå vad roligt det var...pappa kände igen henne direkt, han sa att hon såg ut som när hon var 16-17 år...det tror jag inte att han tycker att jag gör ;) men visst har han rätt.

Ikväll har vi äntligen uppvaktat Räkan, Lillbultens kusin, som faktiskt fyllde år på midsommarafton! Hoppas Svägerskan skickar någon bild från det till mig som jag får dela med mig utav här!

Nej gott folk, snart vill datorn att jag ska ladda på mer ström och det kändes olidligt jobbigt att hasa mig ur sängen för att fixa det så jag säger ...GOD NATT!

Kram Hera...26 dgr kvar...?

RSS 2.0