Fast det kunde ju ändå vara värre

70 år sedan Sovjet överföll Finland...idag, enligt Håkan Rombes blogg.

/Hera


Väg 712...

Jag kan intyga att den här vägen är bara sämst!!!

Väg 712!


/Hera

Det gäller att hänga med!

Lillan satt i Lillbultens stol vid middagen. Följaktligen fick Lillbulten en ny position, stolen bredvid fönstret vars gardin hon torkade av munnen på efter middagen. Praktiskt tyckte hon...inte jag. Efter middagen så var det dags för bad i baljan...efter en stund hör jag en uppmaning från badrummet..."kom, ta bort det bruna!"...det är roligt att ha barn...nästan jämt!

/Hera

1:a Advent!

Härligt med första advent! Har fått upp lite stjärnor i fönstren plus att vi har en gran ute :-D

Flickornas sovrum är nu färdiga...förutom garderoberna...men de har flyttat in. Ska bli spännande att se hur Lillbulten tar det för det är första gången i hela hennes liv som hon sover i ett eget sovrum. Hon har ju delat med mig och M sedan hon var född till världen och det är ju snart 3 år sedan...

Vardagsrummet är tömt på snickargreijer, idag tog vi bort presseningen från soffan som stått där inne hela tiden och ...ett stort leende kom på mina läppar...det var som att se en god gammal vän :) Hoppas nu bara på att mattläggaren har tid att komma i veckan! Jag tog lite kort men jag blev så besviken, jag har fått prickar på linsen antar jag ...fukt...får inte bort det hmmmmm

Jag vet att man kan tyckas att nu kan vi andas ut, ett jätteprojekt är i stort sett klart men för mig känns det lite som att nu börjar det. Nu kan jag packa upp lådor som jag faktiskt packade för nu två år sedan...som bara ha fått stå. Packa upp och sortera..vad vill jag ha var...å vad behöver jag inte. Känns kul...men jag önskar det vore sommar så jag kunde rada upp alla kartonger i carporten...men men, får ta allt eftersom :D I-landsproblem kallas det visst!!!

I helgen hade vi vägföreningsmöte i byn, vad glad jag har för att vi har så bra grannar!!! En kunde tyvärr inte komma, han var magsjuk...men Hästtjejen gick dit med en hemmabakad limpa som tröst...har hört att han nu mår så bra att han kunnat smaka på den och jag fick godkänt...eller limpan fick det :)

Ha det!!!

/Hera

Vaccinerad

Vackad ;-) är nu Lillbulten och jag. Svärmor följde med som "Nanny" så vi avslutade med onyttig mat på IM:s gott. Kan tänka mig att i detta nu står M med anställda och beundrar den ny skotaren, Svärfar är också där för att se på skönheten. Världens bästa färghandlare har vi i Vindeln...väldigt serviceminded. Vi blev så förtjusta i mattan vi la in i hallen och ville även ha det i vardagsrummet. Problemet var att klickgolvet vi beställt hem låg redan i Vindeln och väntade...men det fixade dom, nackdelen är att jag inte får in golvet i helgen...men det får vi ta! Igårkväll läste jag en lokalpolitikers blogg...och kommentarer han fått på den, ibland undrar jag ärligt vad folk har innanför pannbenet! Barnsligt!

/Hera


Grattis modern!

Imorgon fyller hon år, modern min :-D 69 år blir hon ...herrejösses, nästa år blir det jämnt! Hon har ingen dator...men jag ska ringa henne också så klart!

Här är hon ...på en filt i närheten av banvaktarstugan i Gevsjön 1941!
Nu har hon fått 5 barn, 14 barnbarn och 4 barnbarnsbarn (hoppas jag inte räknat fel), bra jobbat morsan!/Hera

Länge sedan sist!

Länge sedan sist jag skrev här. Gör nu ett seriöst försök. Sista tiden har jag mer som bara tvär slängtihop något, man känner sig ofta splittrad. Fullt upp har jag här hemma, trivsamt...men ovant :) Lillbulten surrar och surrar, Lillan som antingen sover eller vill ha absolut full uppmärksamhet...det är dock roligt.

En liten tillbakablick...

Rätt kul såg M ut när han provsmakade Harissa åt mig. Ni vet den där algeriska soppan jag gjorde för en tid sedan, den ville jag bjuda på till de som fick lång resa i samband med dopet. Sist jag gjorde den så hoppade jag över Harissa, jag visste inte vad det var och än mindre hittade jag det på någon affär. När jag vid ett tillfälle var in på nya Icaaffären i Lycksele så hittade jag en liten liten konservburk med Harissa...så då passade jag på att köpa den. Hur som haver, kvällen innan dopet så gjorde jag i ordning soppan och tillslut var det dags för Harissa...efter behag stod det i receptet. Rådfrågade maken...om han trodde att det var starkt eftersom burken var så liten...han erbjöd sig att smaka, gav honom på spetsen av en tesked...OJ OJ OJ...det nästan rök ur öronen :-D...han tuggade mjukbröd för att dämpa smaken och jag småskrattade...glömde bort mig och stoppade skeden i munnen...oj, det var starkt fast skeden egentligen var tom.

Dopet...fantastiskt roligt, vi blev trots att en del inte dök upp pga förkylningar 36 personer. Prästen var fantastiskt bra, uppmanar er som var där och fotade att snälla snälla dela med er av bilderna till mig!

Chinook...det är fortfarande tomt, vi lämnar ofta hallampan på nattetid eftersom han var lite mörkrädd...

Pappa...jo det är under omständigheterna bra, i alla fall när jag pratade med honom för ett par dagar sedan.

Ombyggnationer...jo nu listas det, sista rummet tapetseras och sista golvet läggs nog i helgen...hinner nog inte dricka glögg i tv-soffan...till första advent...men nästan.

Snön...har inte kommit :-( nu när jag kikar ut så regnar det...är så besviken!

M:s nya skotare lämnar Rottnefabriken i Småland imorgon...förväntansfullt!

Adventsgran hade vi ingen ifjol men i år har våran kära snickare fixat en åt oss (fattar inte när han hinner allt...), vi har ställt upp den och klätt den med ljus...kul!

Åsså några bilder!
 Räkan och Lillbulten laddar upp inför dopet.
 Modiga flickor som sjöng själva inför publik för första gången (sjunger i kör annars)

Å igår var det pepparkaksbak...å målning!
  

/Hera


Vilken fin dag!

Idag har vi varit ute litegranna i solen, helt underbart! Hästtjejen satt på en pall och kardade ull, M städade lite på ladugårdsvinden i förhoppning att rymma lite till där uppe...jag satte ljus i adventsgranen. Känslan ute var en kall blåsig septemberdag...inte helgen före advent...så det kändes lite märkligt. Speciellt när M drog iväg en tur med Lillbulten i cykelkärran, det är ju ändå november! Men solsken i blick gjorde gott :-D...nu ska vi fortsätta måla!

/Hera

Trött :-(

Lillan bara knorrar...hon sitter i mitt knä...vet inte vad vi ska hitta på. Har provat att amma, mysa, busa...tror det är magen igen för det pruttas en del.

Hittade lillebror i VK..han är den som står bakom bandet. Hoppas att ni bara hittar en aspirant...menar att det bara finns en manlig person i rätt ålder för att kunna vara min lillebror!

På två dagar har jag varit på två utvecklingssamtal. Ett för Hästtjejen och ett för Lillbulten, jo de sköter sig bara snyggt! :-D

Tror jag går isäng nu...hoppas Lillan inte väcker de andra bara!

/Hera


Vad gör du mamma?

Jag stryker aldrig kläder, brukar hänga upp på tork så ordentligt och viker sedan snyggt ihop...stryker möjligen med handen...lite som ArmbrytarHeidis pappa gjorde i filmen. Idag när jag tog ner strykbrädan från vinden för att stryka sängkläder (det är ju faktiskt rätt fint med släta lakan) så frågar Lillbulten försiktigt ...
-Vad är det där?
- En strykbräda och ett strykjärn...
- Den kör som ...en båt!
Jahaa svarar jag tankspritt...
-Men, vad gör du mamma???

Jaaa då var jag tvungen skratta...hon har nog aldrig sett mig stryka

- Jag stryker så att sängkläderna blir släta och fina.
- Stryker platt i sängen...


:D
/Hera


Ont i knät!

Igår halkade jag på väg ner till brevlådan, otur var att svärfar hade slirat lite med traktorn så massa grovgrus tittade upp (trots detta halkade jag) så förutom att slå mig onaskeligt mycket så skar jag en lång reva på både byxa och ben. Tur var att eftersom jag just sanerat vardagsrummet på slipdamm så hade jag arbetsbyxor på mig, benet det läker väl....

Idag halkade jag igen!!! På samma ställe!!! Igår hade jag inneskor så jag tänkte att idag är det lugnt, jag tar rejäla vinterskor...ni ska veta att det gör väldigt ont att slå ett redan svullet knä ännu en gång, byxorna klarade sig men inte självkänslan. Imorgon...tar jag fram stavar, sparken eller skickar min man :-D

/Hera

Deletapp

Som jag skrivit förr så känns det som om det är en lång mara vi springer...och att vi snart snart är i mål...men att det känns lite tungt. Några deletapper känns dock snart avklarade. En stor är dopet i helgen...då hoppas jag även få till något foto på barnen som vi kan sätta ut i tidningen. En annan är att källaren är nu PROPPFYLLD med ved...inte tack vara mig utan Svärfar. Ytterligare en är att städa upp huset, till trots att allt inte är klart...och det har jag gjort idag. Dammsugit och torkat golv, helt underbart...slipper gå med inneskor :-D Till veckan så kommer troligen mattläggaren...så till första advent har vi nog golv och tapeter, detaljer som lister blir när det blir. Snart ska jag skjutsa Hästtjejen till ridskolan...undra om mor och far vaccinerat sig idag...får ringa och kolla det senare.

Ha det!
/Hera


STOR framruta

Var på det öppna mötet som Norrstyrelsen höll här i Vindeln härmodagen. Deltagandet var tyvärr lågt..lägre än vad det väntat kändes det som. Fördelen var att istället för att sitta på läktarna på Forum så rymdes vi runt ett långbord. Det var intressant att höra informationen, att det inte är frågon OM det ska bli en region norr utan NÄR. Nu fick vi ju alla höra igår att det inte blir nu i alla fall...allt pga att man inte är överens om hur gränsen ska gå i södra delen av norrland. Synd tycker jag...för ett enat norrland blir nog något att räkna med för Stockholmare och EU ;) det kanske är därför allt förhalas....nej nu var jag konspiratorisk :-)  www.norrstyrelsen.se där kan ni läsa mer ni som vill.

I Norrstyrelsens arbetsgrupp för näringsliv och innovationer är Lennart Gustavsson (V) ordförande, han var där. (Jag tycker det är lite festligt med en vänsterpartist som ordförande i just den arbetsgruppen...men okey) En man i hans jaktlag uttryckte en gång "att det finns en anledning att framrutan är större än backspegeln", det tyckte jag var ett bra uttryck :-D

Hittade på Norrstyrelsens hemsida ett litet spår efter min syster...det var på det här seminariet hon var och talade när hon hälsade på mig. Hon har dessutom haft flyt på sistonde...eller skicklighet ska man väl säga. Företaget hon är VD för har fått hem en herrejössesstoraffär!


Å hörreni...läste ni det här? Snart kan vi åka hit å dit :)
/Hera

En hyllning till MIN man :)

5 år har den här låten legat på Svensktoppen...men nu har den åkt ut. Ingen låt jag direkt lyssnat på men ändå värd att uppmärksammas tycker jag. Min man är defintitivt värd att uppmärksammas :-D/Hera

Vargavinter

...är det visst, kan man inte tro när man kan köpa en potatissticka för 500 spänn!!! Som hittat! I och för sig vet jag inte om de får sälja några...Nej en sådan vill jag inte ha, däremot har de fina halsband...

/Hera

Dopvecka

Den här veckan är det dop av Lillan, i Vindelns fina kyrka. Det ska bli kul! Lite förberedelser är det ju men vi är många som hjälper till. Det bakas, broderas och stryks i flera stugor :) Idag har Svärmor och jag kikat till församlingsgården där vi ska fika, jättefint är det där...det blir bra! Det mesta har inhandlats, nu ska det inventeras, sorteras plus beställas tårtor. Tapeter till vardagsrummet ska också beställas idag. Just nu sitter jag och pustar ut ...Lillan sussar sött och Lillbulten vilar i korgen. Lugnt och skönt...jag njuter en stund innan jag sätter fart igen!

Här kommer länken till Hästtjejens hemsida där hon berättar om sin praktik!

Fy vad trött jag är...
/Hera

Upploppet!

Känns som vi är på upploppet när det gäller byggnationerna men tusan så tungt det är, mjölksyra i bena och mentala krafterna börjar tryta...man tvivlar på sig själv...ska det här gå? Första advent som en del har sagt...he ä lugnt...tror jag inte längre på men jag vill väldigt väldigt gärna!!! Bara vi kan lägga oss i soffan och slappa så är vi nöjda...å vi reser inte oss ur den förrän efter nyår ;)

Lillan dreglar, gnager och klagar...kan det vara som äldsta syster sa när hon var här...tänderna?

Lillbulten, solstrålen...är numer en mycket bestämd dam som t.om säger NEJ som första ord när hon vaknat...tur man vet att det går över!

Imorse fick jag hem henne igen, Hästtjejen :-D är så glad över det. Hon har gjort så mycket olika roliga saker på sin praktik men hon ska få berätta själv någon dag! Min faster och Hästtjejen kom fram till Vindeln strax före 8 imorse med nattåget. Frukost hemma hos oss och sedan skjutsade jag faster och pappa till Lycksele där fasters man mötte upp för vidare färd hemåt. Tror båda tyckte det var skönt att komma hem. Det är ju så, hemma är ändå bäst.

Är lite fundersam kring det här med vaccinering...hur kan det blir över doser när folk köar som galningar...och hur kommer det sig att man tänker...hmmmm vilka ska vi ringa....jo men några fullt friska idrottande personer...typ hockeystjärnor...det blir bra..det är logiskt!?! 

/Hera 


Vråååål!!!

Dagarna rusar iväg! Tiden går fort när man har händerna fulla. Vi planerar dop, funderar kring tapeter och golv, utseende på bron, bänken i badrummet. Vilka kläder ska alla ha på dopet, vilka kommer och hur många tårtor behövs. Vilka kakor ska svärmor och svägerskan baka till dopet och ja just ja...katten ska ha p-piller idag. M har slipar småtjejernas rum och jag går upp och dammsuger efter honom. Dammtorkar bort det värsta...förhoppningsvis kommer tapeter upp imorgon...hämtade dem idag....fundera kring ekonomin och hur ska det bli för pappa nu när han åker hem imorgon...få se nu...när jag ändå är till Lycksele så borde jag gå in på Jysk och kolla duschdraperier...öhhhh beställa medicin till pappa så att det finns på apoteket i Storuman på måndag och skriva ut papperet han ska ha med sig vid vaccinationen. Hästjejen kommer hem imorgon...KUL!!! Sätter slutligen punkt för dagen med att bada Lillan...M tar hand om henne...Lillbulten tar över badbaljan och jag tar en lååång härlig dusch...efter detta bryter helvetet loss...Lillan skriker skriker skriker som jag aldrig hört en bäbis skrika förr. Tillslut blir jag förtvivlad och vet inte vad jag ska göra...M är förtvivlad och min far likaså. Efter dryga halvtimman somnar hon utmattad...nu har hon sovit 1 1/2 timma men ligger och hulkar i sömnen...stackars liten. Vad var det för fel? Ingen aning! Jag gav henne tillägg för första gången på länge...kan det vara det? Tål hon inte komjölken som finns i den...Puhhhh säger jag bara...nu går jag isäng!

/Hera

Premiär -- Test

Idag var det premiär för Lillbulten, hon var till frissan och kapade av håret. Det kom fram en bustjej, stor blev hon också!
 
Lättkammat hoppas jag det är på morgonen nu...

Test av skorstenen var det idag (av sotarmästare) och det blev med beröm godkänt :)

Annars har det varit fotografering av Lillbulten på skolan, besök på Stor och Liten (församlingsgården), frissabesök, ICA, färgaffären...städa städa städa :)

Joooo ny ytterdörr på plats, värme i HELA huset...premiärkiss i nya toastolen....å dagen är inte över än!

Imorgon är det Umeå och Pappa som gäller!

Puss på er!
/Hera & Lillbulten

Test -- Premiär!

Idag har det proveldats i nypannan, allt verkar funka bra :) Stämningen var verkligen på topp hos alla...jaaaa rörmokaren gör väl det här var och varannan dag så han var väl inte lika imponerad som vi andra.

Hästtjejen har ringt och rapporterat av första praktikdagen. Hon var lyrisk!!!! Hoppas kusinen min fotar henne så jag får se hur hon ser ut i uniformen.

Imorgon ska Lillbultens hår klippas av rejält....för första gången någonsin. Jag har bara toppat det tills nu men varje morgon är det så rufsigt och tovigt så nu blir det frissabesök och lättskött frisyr!

Jag har beställt tapeter idag :)

Premiäreld
Premiärrök
/Hera

Piuuuuuuuuuuh....


Har haft en bra helg! Vi har VÄLDIGT mycket att göra här hemma med huset, sedan ska vi som familj också finnas. Vi har även roliga saker framför oss, M byter ju en av maskinerna om ett par veckor. När man har fullt upp så blir det lätt att man glömmer bort det som är lite längre bort, sådant som inte är så synligt och påtagligt. T.ex. föräldrarna som är 17 mil bort. Mamma har visst haft fullt upp i veckan, pappa mår bra...kämpar på...men han är ju inte frisk å mamma är ju inte direkt kärnfrisk heller. Nu har hon rest bort, lillebror ska bort han med i veckan så pappa är hemma själv. Han mår relativt bra men är svag i benen. Det är dags för läkarbesök på Nus på onsdag så då ska jag möta upp honom...sedan har jag nästan tvingat honom att hälsa på mig ;)...några dagar i alla fall! Vi tycker att det är kul att ha honom här men jag förstår att han gärna vill vara hemma. Ska dock erkänna att det kändes som luften/energin gick ur mig litegranna när jag hört hur mamma upplevt veckan. Jag önskar så innerligt att alla kunde få vara friska och lyckliga men så ser ju inte livet ut. Tyvärr! Det gäller att göra det bästa av det man har, så tänker jag i alla fall...Rock on!

/Hera

RSS 2.0