Hera

Lego föll henne i smaken!
Slutade en timma tidigare idag (jobbade en timma för länge igår) så jag och Hästtjejen passade på att göra Vindeln. Ett par nya skor till henne och sedan tänkte jag bjuda på gofika på caféet/bageriet men de stänger ju klockan 16 (!) så det kunde vi glömma. Handlade lite på Ica inför lördagens kalasande, en sväng på apoteket och sedan hem för att gratta 2-åringen. Hon fick kritor och ett ritblock av Hästtjejen (när Lillbulten fick se kritorna sa hon oj med samma betoning som hennes morfar brukar säga å fan) Av oss föräldrar fick hon en bondgård i lego/duplo, även det var succé. Själv har jag lekt massor med lego när jag var liten och dessutom har jag ju förmånen att ha en 7 år yngre bror vilket gjorde att legobyggandet satt i långt upp i tonåren. Vi bodde i ett stort hus så vi hade lyckan att få ha ett ständigt uppbyggt landskap som dock var i ständig förändring. Peaken för staden var nog när han fick legotåget som tuffade runt runt... Annars har det bakats semlor här, jag gör alltid små för jag tycker det är godare att kunna äta en liten...eller två än en jättemaffig. 40 stycken blev det...så jag tänkte som så att då räcker det till 20 personer...men så helt plötsligt fanns det bara 34...och det är ju bara torsdag än så det blir nog en sats till imorgonkväll...Nej jag har gjort bort mina kvällsbestyr och nu väntar sängen! Förresten, såg ni brudarna mina i tidningen idag?
/Hera
Glädje men även oro...
Har idag fått en extern disk på 500 gb som är kompatibelt med routern vi har så äntligen kan alla  i familjen nå den via sin dator, bärbar eller stationär. Verkar funka finfint :)  ....eller fått och fått...den kostade en del.

Måndag fyllde Hästtjejen år, imorgon Lillbulten. Blev idag återigen starkt påmind om vilken lycka det är när alla nära och kära är friska, framförallt mina barn. En mycket nära anhörig upplever just nu stark oro för sitt barn som blivit plötsligt mycket allvarligt sjuk...jag lider och oroas med dem och hoppas innerligt att allt ska gå bra.

Bjuder avslutningsvis på ett färskt foto av mina födelsedagsbarn.

14 åringen....och 2 åringen!
Söndag
Lillbulten som blivit mer morgonpigg än förr är uppe vid halvåtta...åtta nu. Så jag hann mycket på förmiddagen, dammsuga, torka golv, sortera Lillbultens kläder, surfa, se lite på tv...träna Chinook på att vara ute i hundgården. Han satt nog en och enhalv timma ungefär. Tyst som en mus men hade gnagt lite på dörren trots ben och leksaker som finns att pyssla med.  Han har lite bekymmer med öronen, har provat att rengöra dem två gånger den här veckan med medicin inköpt på apoteket. Han skakar huvudet så öronen fladdrar och låter flap flap, snart lyfter han precis som den helikopter han är döpt efter. Det märkliga är att han gör det mest på natten när man försöker sova...han sover ju på dan utan problem...

M sätter ihop kranen som visst gick av i slutet av veckan på en av maskinerna, det har rapplat med mycket drygt sista veckan vilket gör honom inte bara lite frustrerad. Punktering, elverk som inte funkar...jag har tappat räkningen...jag försöker trösta och säga att nu kom mycket på en gång men sedan blir det säkert lugnt ett bra tag framöver....att laga och fixa kostar lite pengar, visst men det är timmarna maskinerna inte går (producerar) som kostar skjortan.

Annars då...jo...såg andra Arn-filmen igår, tycker Eriks kör ska vinna körslaget och har en 13-åring på vinden...som fyller 14 imorgon. Sanslöst!

/Hera