Lego föll henne i smaken!

Slutade en timma tidigare idag (jobbade en timma för länge igår) så jag och Hästtjejen passade på att göra Vindeln. Ett par nya skor till henne och sedan tänkte jag bjuda på gofika på caféet/bageriet men de stänger ju klockan 16 (!) så det kunde vi glömma. Handlade lite på Ica inför lördagens kalasande, en sväng på apoteket och sedan hem för att gratta 2-åringen. Hon fick kritor och ett ritblock av Hästtjejen (när Lillbulten fick se kritorna sa hon oj med samma betoning som hennes morfar brukar säga å fan) Av oss föräldrar fick hon en bondgård i lego/duplo, även det var succé. Själv har jag lekt massor med lego när jag var liten och dessutom har jag ju förmånen att ha en 7 år yngre bror vilket gjorde att legobyggandet satt i långt upp i tonåren. Vi bodde i ett stort hus så vi hade lyckan att få ha ett ständigt uppbyggt landskap som dock var i ständig förändring. Peaken för staden var nog när han fick legotåget som tuffade runt runt... Annars har det bakats semlor här, jag gör alltid små för jag tycker det är godare att kunna äta en liten...eller två än en jättemaffig. 40 stycken blev det...så jag tänkte som så att då räcker det till 20 personer...men så helt plötsligt fanns det bara 34...och det är ju bara torsdag än så det blir nog en sats till imorgonkväll...Nej jag har gjort bort mina kvällsbestyr och nu väntar sängen! Förresten, såg ni brudarna mina i tidningen idag?
/Hera

Glädje men även oro...

Har idag fått en extern disk på 500 gb som är kompatibelt med routern vi har så äntligen kan alla  i familjen nå den via sin dator, bärbar eller stationär. Verkar funka finfint :)  ....eller fått och fått...den kostade en del.

Måndag fyllde Hästtjejen år, imorgon Lillbulten. Blev idag återigen starkt påmind om vilken lycka det är när alla nära och kära är friska, framförallt mina barn. En mycket nära anhörig upplever just nu stark oro för sitt barn som blivit plötsligt mycket allvarligt sjuk...jag lider och oroas med dem och hoppas innerligt att allt ska gå bra.

Bjuder avslutningsvis på ett färskt foto av mina födelsedagsbarn.

14 åringen....och 2 åringen!

Söndag

Lillbulten som blivit mer morgonpigg än förr är uppe vid halvåtta...åtta nu. Så jag hann mycket på förmiddagen, dammsuga, torka golv, sortera Lillbultens kläder, surfa, se lite på tv...träna Chinook på att vara ute i hundgården. Han satt nog en och enhalv timma ungefär. Tyst som en mus men hade gnagt lite på dörren trots ben och leksaker som finns att pyssla med.  Han har lite bekymmer med öronen, har provat att rengöra dem två gånger den här veckan med medicin inköpt på apoteket. Han skakar huvudet så öronen fladdrar och låter flap flap, snart lyfter han precis som den helikopter han är döpt efter. Det märkliga är att han gör det mest på natten när man försöker sova...han sover ju på dan utan problem...

M sätter ihop kranen som visst gick av i slutet av veckan på en av maskinerna, det har rapplat med mycket drygt sista veckan vilket gör honom inte bara lite frustrerad. Punktering, elverk som inte funkar...jag har tappat räkningen...jag försöker trösta och säga att nu kom mycket på en gång men sedan blir det säkert lugnt ett bra tag framöver....att laga och fixa kostar lite pengar, visst men det är timmarna maskinerna inte går (producerar) som kostar skjortan.

Annars då...jo...såg andra Arn-filmen igår, tycker Eriks kör ska vinna körslaget och har en 13-åring på vinden...som fyller 14 imorgon. Sanslöst!

/Hera

Grattis Ferry!

Gud ...jag blir så glad när jag får se ett sånt där lopp så jag gråter :) In på hemsidan och gratta honom nu!

/Hera

Ånäset!

Bilprovningen
Har fått tid för bilbesiktning på Saab:en (är nog den första)...i Ånäset! Det är ju typ bortanför Robertsfors...vem åker åt det hållet när man bor här? Bortskämd med att kunna besiktiga på hemmaplan så får man inse fakta...man flyttade närmare storstan men fick sämre samhällsservice....Jag har nästan 9 mil till Ånäset enligt http://www.hitta.se/  6,7 mil till Umeå och 6,3 till Lycksele...antar att de inte har fullt upp i Ånäset och försöker lura dit en nyinflyttad som mig...jag bokar nog om till närmare håll...eller så kostar jag på 7 mil extra...då är jag i Big Lake...och passar på att hälsa på nära och kära! Vem vet!

/Hera

Lättroade

Ibland behövs det lite för att roa en, Hästtjejen kommer nerrusande från vinden...-Nu är det släktträff uppe, kom jag har moster I via MSN/webkamera. Så Lillbulten och jag rusar uppåt, mycket riktigt där sitter syrran med 2 av sina flickor...vi har inget ljud men skriver och vinkar till varandra! Syrran vrider runt datorn så vi får se hålet de tagit upp i väggen mellan kök och vardagsrum...precis som hon sa att hon ville ha det i somras när vi var där! Gud vad varm man blir inombords när man får se dem man saknar! Jag har ju också en webkamera någonstans...måste kanske plugga in den!

/Hera

Inte den bästa av mödrar...

...var jag idag! M jobbar natt så det är min vecka att hämta på dagis (förskolan heter det väl egentligen), slutade 16.30 var förbi på posten med bankens avgående post...träffade lite bankkunder som ville prata lite...var i Hällnäs precis vid 17.00 då jag senast ska ha hämtat Lillbulten, som är lite trött/hungrig. Väl hemma så sätter hon sig i trappen och väntar på att man ska ta av henne ytterklädern, glada Chinook viftar med svansen rakt på hennes mun, Lillbulten skriker, slutar inte skrika, jag ropar på Hästtjejen, Hästtjejen svarar men jag hör inte vad hon säger, jag skriker...snälla kom och hjälp mig med Lillbulten...Hästtjejen skriker, jag hinner inte för jag gör läxan och om 25 minuter ska vi åka till stallet. STALLET! ....det hade jag glömt, jag som inte ens visste vad vi skulle laga för middag...Lillbulten skriker fortarande...men nu skriker hon MANNING (välling)...Hästtjejen värmer en lasagnematlåda ur frysen, jag äter lite av den överblivna hämtpizzan från i lördags och Lillbulten kvittrar som en fågel efter en flaska välling. Ingen bra mat till någon av oss men vi hinner iväg och kommer nästan i tid. Dock känns det inte som om man plockade 10 poäng som morsa idag! Tur att man har bättre dar...

Inte nu till helgen men nästa så har vi födelsdagsfika för de tvenne brudarna som fyllt år under den veckan...som mor tycker jag att eftersom jag fött dem till världen borde jag med vara värd en uppvaktning :) en kamera så att jag kan förse min blogg med bilder igen kanske vore något ;)

/Hera

Muskelbalansering

Korpen har prova på veckor nu så här i början av terminen, jag testade muskelbalansering...inslag av Yoga, Pilates och Qigong (heter det så?). Dämpad belsyning, tända ljus, lugn "pling plong" musik ( i mina öron). Det är precis vad jag behöver, lugna ner mig, fokusera, träna upp hållning, muskler, uthållighet, stretcha....Hur gick det då? Jag hade så otroligt svårt att fokusera...typ så här gick tankarna...

" speglar, det var länge sedan man tränade inför speglar. Inte sedan jag bodde i Storuman...gud hur man ser ut! Fasen att jag inte hittade den svarta träningsbehån, den här vita är lite liten. Undra hur jobbigt det här kommer att bli, hur mycket ska man ta i...oj vad snurrig man blir när man ska böja sig fram och sedan upp med armarna i taket....jaa man känner ju igen det mesta från träningsdvd:en hemma...fast det här är ju roligare än en tv...andningen glöm inte andning...få se nu hur var det andas med stängt mun hela tiden då det är Qigong...med öppen då man andas ut i Yoga...eller var det tvärt om...vart hör den här övingen hemma i...Pilates...hur skulle man andas då? Ja ja...bara jag andas så jag inte svimmar. Solhälsningen...jo men den har jag gjort många gånger...sist på försvarsmaktens utbildning på Berga i somras, hon som höll i BRAK-en den morgonen var visst Friskis och Svettisinstruktör hemmavid...och hon gav sig aldrig vi var tvungen göra den flera gånger och den är ju inte sååå kul, undra hur många gånger vi ska göra den ikväll...slipper då uniformen och kängorna nu i alla fall...skönt att vara barfota...Första gången jag gjorde solhälsningen var på Träna i Umeå, dagen efter pratade vi om det i lunchrummet och då var den nya killen på Markets, Anders där och han gillade visst Yoga och visade upp övningen i lunchrummet...han var en kul typ...tror vi hade knyckt över honom från SEB...tror inte han jobbar kvar, undra vars han tog vägen..."
 

Jaaaa, fokuserad var jag väl inte men det är väl som svärmor säger...man måste träna på det med, så jag ska då testa en vecka till :)

Har ingen Yogabild av mig...men ett foto sedan 2002 på hästtjejen...lite Yogainspirerad är den ;)


Här pustar Hera ut efter en BRAK, dags för backspegel!
/Hera

Återblick

Valde att läsa alla inlägg under kategorin träningsdagbok, rätt bra att jag skrivit den och att jag så här i efterhand då ges möjlighet att reflektera över det jag började med i våras. Tycker faktiskt att jag kämpade på bra och blir inspirerad att fortsätta. Småler åt mina bekymmer med avsaknaden av varmt duschvatten vid flera tillfällen som jag nu helt och hållet inte tänker på eftersom vi numer alltid har varmvatten. Det är väl samma sak som att vi har diskmaskin, den saknade vi enormt mycket i början, uppskattade ett tag efter vi köpt den men suckar numer mest åt den eftersom den alltid är fylld med ren disk...I-landsproblem kallar jag det.

Idag skulle Lillbulten klättra ner från barnstolen men slant lite och föll ner...rakt på Chinook som låg och sov nedanför. Hon väger bara ca 10 kg men nog tror jag det tog rätt bra eftersom hon hade lite fallhöjd och att han var helt avslappnat. Han lyfte dock bara på huvudet sömndrucket och undrade vad som hände...det känns bra att det gick bra.

/Hera

Fler varsel...

...nu varslas ännu fler i Umeå (670 st), 40 varslas i Dorotea (det är många i en sådan liten kommun) och dessutom 40 i Skellefteåhamn...allt enligt VF. Var ska detta sluta? Det är ju ändå bara början det här...är glad att jag har jobb men kan inte låta bli att fundera kring hur många som kommer att få gå från sina jobb...blir det fler som är hemma än de som jobbar...om man även räknar med pensionärer, barn....hur ska ekonomin gå ihop? Då tänker jag både för den enskilda individen men även för samhället! Man har ju pratat om nödvändigheten att höja pensionsåldern för att vi ska få landet att gå runt framöver...hoppas dock att man börjar med att se till att alla i nuvarande arbetsför ålder får arbete först!

/Hera

Födelsedagar

Januari är fyllda av en massa födelsedagar, så klart! Svägerskan på berget och Väninnan i Big Lake har redan firat sina. Idag har min barndomskamrat firat sin dag, den 17:e min...ungdomskamrat (nytt begrepp kanske)...sedan är det mina två barns tur....

Känns som att jag väntar på något...någon...är det något jag glömt? Hmmm

Schlagerklubb körs i Hällnäs snart...jag är inte med och anordnar men sprider gärna budskapet...enklast för mig var dock att länka till Lizaloops hemsida där aktuell info finns!

/Hera

Ber om ursäkt...2...

...eller vad man ska säga. Jag konstaterar att jag inte bara har okunskap...utan är även "odriftig". För några år sedan bodde jag i Umeå och hade en kollega som räknades som en av världens bästa fotbollsspelare (Moström)...jag kunde enkelt ordna biljetter till en match (banken sponsrade laget)...men gick aldrig och såg någon. Nu har nästa världens bästa fotbollspelare  (Marta) tackat för sig när det gäller att spela i fotbollslaget som befinner sig enbart några mil bort....5 år tror jag hon har spelat där...men inte har jag sett henne heller! Är man helt på pluto eller?

Nej nu ska jag sluta beklaga mig och logga ut för kvällen...god natt!

/Hera

Urmakare...

Bara kändisar i tidningarna....här är min brors svåger (!?!)...även nybliven pappa är han :)

Grattis önskar jag lite i efterhand!

Ber om ursäkt...

...för min okunskap kring kriget i Gaza. Jag kan inte allt men jag brukar ha lite koll på en hel del...men inte i det här fallet. Jag måste ha missat de lektionerna i grundskolan! Jag är på det klara med att de som är osams bråkar kring helig mark...de tror alla på Gud...men inte samma gud. Istället för att alla får tillgång till den heliga marken, accepterar att man inte tror på samma gud men respekterar alla, är överens om att det är just heligt...så är man hatiska på varandra istället. Jag kan samtidigt förstå att om någon mördat eller skadat mina barn, mina syskon, mina föräldrar...mina förfäder..så skulle jag vara jäkligt arg jag med....och det är ju så det är....i alla läger...det är väl kanske det som är största bekymret....ja finns det någon lösning?

Själv är jag mest bekymrad över min okunskap i det här...eller allra mest bekymrad är jag över att jag är nog inte ensam om detta ...

/Hera

Mer spänning än vad jag klarar av...

han kommer ge mig en infarkt en vacker dag!

/Hera


Äntligen en tur

VÄLDIGT kallt har det varit här över julhelgerna, att åka skidor har inte funnits på kartan...sedan någon dag har kylan gett med sig men jag har INTE varit i form. Tröttare än tröttast...igår mådde jag jätteilla...kanske en släng av magsjuka....eller nåt annat... (Svägerskans (på berget) familj har haft en släng av det...)Idag dock...tempraturen kring noll och solen sken. Två varv blev det (är bara ca 2 km) men jag fick röra på mig i alla fall! Ont i fötterna får jag inte lika fort men seeegt som fasen i kroppen var det. Läste att systerdottern varit ute på sin premiärtur och att hon fick prova på att ha GRYMT ont i fötterna, man måste ha provat för att förstå...och jag har provat att vara där. Håll ut är mitt råd :) Det där med balansen hon skriver om tänker man nog inte på när man ser Ferry mfl. störta fram i spåren...men det är inte bara att vräka på utan man måste finna balans och rytm :) så jag ser nog rätt kul ut när jag åker...snyggt är det inte det kan jag bara ana mig till!

Idag har M hämtat hem hundkojan som han och svärfar (svärfar mest) snickrat ihop, just nu gör M en dörr till hundgården. En slags värmematta fattas nu enbart. Chinook ser lite kul ut för vi duschade honom igår...han var fuktig när han la sig i hundsängen Hästtjejen gjort åt honom...den har hon betsat brun...så nu har han en extra brun/gul rand...så det blir nog dusch igen är jag rädd!

/Hera


Onda dockan

Ni som läst min blogg en tid vet vilket förhållande jag har till rysare..i bokform/filmformat...jag klarar inte av det. Jag har således inte läst bok eller sätt film men jag har nog sett någon trailer...Känns dock som att andra tjejen från vänstra hörnet på den här länken liknar " onda dockan" ....tjejen....är faktiskt vår goa snälla Lillbult....waaaa

Nej...kanske inte riktigt...

;)

/Hera

Måndag...

Idag var vi alla lediga så vi passade på att gå till fotograf. Min mormor fyller 90 år i mars och hon ska få ett fotoalbum med sin äldsta dotters barn, barnbarn och barnbarnsbarn i. Alltså min syskonskara med barn och barnbarn. Just min make och jag är fotoskygga personer men nu var det att ställa upp...väl på plats så kände jag direkt att det här kommer inte gå så smidigt. Lillbulten är nysoven, proppmätt och borde vara väldigt nöjd och glad...borde kunna visa upp sin glada min som hon brukar när kameran åker fram...nu ville det sig dock inte riktigt så. Hon tittade nyfiket på paraplyerna, lamporna och jättekameran...pekade förnöjt och surrade men efter några bilder så...nej hon ville inte le...och ju mer vi andra försökte roa henne desto mer misstänksam blev hon. Lillbulten som är en mycket bestämd fröken blev mer och mer trumpen...vi bröt av för alla skulle ju fotas en och en...en lite orolig stämning kändes dock för vi hade ju gruppbilden kvar. Fotografen gick till och med hem och hämtade sin chihuahua för att få henne på andra tankar men icket. Först en gruppbild på Hästtjejen och Lillbulten, Hästtjejen log tappert på varje bild och försökte krampaktigt hålla en trilskandes Lillbult i sin famn. Gruppbilden på oss alla gick lite lättare för då höll M i henne (då brukar hon vara rätt nöjd...pappsen är ju favoriten) men vi var alla nästan svettiga av ångest ;)

En eloge dock till fotografen för han måste ju ha haft det värst av alla! Spännande blir det att se vad det blir för bilder...jag har svårt att tro på publicering i detta forum dock :)

Nu är jag trött...jättetrött! Förresten, jag är inte orolig för att mormor ska läsa bloggen och att jag därmed förstört överraskningen...
God Natt!
/Hera

Nytt år

Då har vi rullat in på ett nytt år, jag har totalt tappat lusten att sitta framför skärmen för att skriva...eller något annat för den delen heller...därför min frånvaro. Vi har haft det jättebra, tittat mycket på film och myst. Svägerskan fyllde år igår...dessutom en god vän i Big Lake. Vi har resonerat kring byggnationerna på huset som ska ske i sommar...vi är en bit på väg. Har funderat mycket kring vad jag ska skriva om här på min blogg framöver. Syftet med den var till en början att nära och kära skulle kunna följa vad som händer här hos oss...men det har känts lite väl mycket dagbok...för lite av andra funderingar...sådana som jag brukar ha. T.ex:

 * Jag har hört att man öppnat en affär uppe på berget men jag har hört det ryktesvägen, ingen annons...funkar det att göra så.

*Annonser har däremot djuraffären i Vindeln men ingen adress så jag har ingen aning om var den är...så jag köpte en säck hundfoder till i stan i stället...hur tänker man då?

* Är det egentligen så dåliga tider nu? Då tänker jag på tjejer i 20-års åldern som går runt mitt i stan i gigantiska fjällrävenjackor som kostar typ 4500 kr per styck (sådana som mina föräldrar hade på 80-talet)  när det är - 3 grader. Det här har de på sin shoppingrunda...vad har de när det är 20 grader kallt?

* Såg i tidningen härom dagen att man ställt in en skidtävling i Vindeln, för få anmälda...jag har inte ens hört att den skulle vara...var den för proffs eller motionärer...vem vet...

Nej...nog för stunden...återkommer...nog.

/Hera


RSS 2.0