Skatter...

Har tillbringat dagen på skattekontoret i Lycksele, är ledamot i skattenämnden. Det handlar om att när man lämnar oriktiga uppgifter och därmed blir rättad och får skattetillägg så får inte tjänstemännen själva ta beslut utan då måste det dras och beslutas i skattenämnden.

Jag tycker ju det här är intressant...men det finns många tråkigheter också...det kan också handla om folk som struntar i att deklarera och därmed blir sköntaxerade...oftast beror det på att livet i övrigt är trist så då orkar man inte med att göra deklaration. Vilket man i och för sig kan förstå...

Idag väntade jag svar från min handledare när det gäller mitt PM... men inget svar har kommit....

Nu vankas i alla fall mat!

Förresten, åt lunch på resturangen vid MB idag...halva Storuman var där! :-) (nja åtminstonde 15 st ungefär)

/Hera

Kusinbild

Idag är vi hos Svägerskan så här kommer ett rykande färskt kort på kusinerna!

Lillbulten är 9 månader o Räkan är 4 1/2 mån.


Måndag v 44

Veckans citat " Skratt är ett lugnande medel utan några biverkningar"

Tur för mig som gillar att skratta :)

Är hos M:s föräldrar, allt är bara bra förutom lillbulten som är "förkyld" i ögat. I morse var det alldeles igengeggat...ringde bvc och jag skulle avvakta, så länge det inte är rött så är det troligen ingen bakterie!

Onsdag har jag skattenämndsmöte i Lycksele och torsdag ska jag på kurs i Skellefteå....fredag börjar vi få veta mer om huset...

Ha det så länge allihopa!

/Hera


Söndagsbild!

Ulrika västerås

Här är kommer en bild på mig!
/Hera

F*n..j*vl* sk*t.......sk*l t*m*f*n

 Har tillbingat hela lördagen till högskoleprovet...och det har gått jäääätttteeedåligt!Mean
Första två delproven var läsförståelse, först på svenska sedan på engelska, det gick värdelöst. Kändes som hjärnan inte vaknat...vet inte vad jag ska skylla på...

Jag har gjort högskoleprovet år 2000, då kändes det som det gick jättebra...

Har rättat nu här hemma och det gick som det kändes...till och med ordförståelsen som kändes ..i alla fall bra... hade jag 75% rätt på (det blocket var ju enkelt...) nej det här var inte kul!

Nej, M har slagit upp ett glas vin till mig nu...så till och med jag som tappat fart när det gäller alkoholkonsumtionen säger skål!

Antal rätt jag har räknas som råpoäng, hur många normerande poäng det blir få vi se om fyra veckor, återkommer!

/Hera

PS (i morse var det kyligt så jag använde mina nya "sportbyxor" :)  )


Adjö för en stund

Sa just adjö till Hästtjejen, hon tog bussen till Hällnäs. Tur som var så var det en dam hon känner till som skulle med samma buss så hon kände sig nog ganska lugn. Missförstå inte, hon har åkt buss för, bl.a. när vi bodde i Umeå men hon har en dålig erfarenhet av en busstur då en äldre alkoliserad herre propsade på att sitta bredvid henne och hon vågade inte säga nej....så hon har rakt ut vägrat i säkert två år...men nu blev längtan så stark och minnet lite vagare så hon vågade sig iväg! Men hon var lite nervös!

Jag shoppade "tant" täckbyxor som jag kallar dem idag, jag fick pengar till det när jag fylllde år plus att jag köpte pulsklockan som jag också fick bidrag till. Det blev en billigare variant men den duger säkert till mig...så nu är det bara att GÅ. Är också lite sugen på den här ljudboksvarianten, menar att det låter utmärkt att man vill gå en snutt till för att höra hur det ska gå...för min del får det dock inte vara för otäckt för jag är ju lite mörkrädd...

Nu ska ni få höra, jag har läst djurkyrkogården men på engelska för att det skulle bli mindre otäckt. Så lättskrämd är jag!

Trevlig fredagkväll
/Hera Spinning 3D Werewolf 

Buzy Friday

Morgonen började med att väckaren ringde 07.30, Lillbulten hade varit vaken en stund men vi låg kvar och mös..07.40 ringde storebror. Han hade nog vart uppe ett tag och blev lite förvånad att jag låg i sängen :). Han tipsade mig lite kring en pulsklockor...

Vi masade oss upp och fick skynda oss till BVC för vägning och mätning, nu väger hon 7530 gram och är 68 lång. Följer sin kurva så allt var ok.

Hastade iväg till mötet som fritid, kultur och utbildningsnämnden hade idag för att framföra centralskolans föräldrars tankar kring besparingarna...jag kom i sista stund till utsatt tid och väntade mig att prata inför nämndens ledamöter....men det satt typ 20 till där :) alla som ville fick lyssna på förmiddagen. Det är ju bra men det blev ju helt plötsligt lite pirrigt ...

Jag är inte helt ovan att prata inför folk, under böran av 2006 så åkte jag och en kollega norrland runt och höll i utbildningar kring arbetssättet vi på banken har i våra kundmöten. Kursdeltagarna var då våra kollegor och utbildningarna var 2 dagar plus en 1/2 uppföljningsdag. Som en parantes kan jag säga att det är bland det roligaste jag gjort men för att återkomma till idag så kan jag säga så här...nu när man är föräldraledig pratar man nästan inte med någon om dagarna, än mindre står inför stora grupper...

Känns bra att vi fick möjlighet att komma till tals, sedan pratade jag lite med andra som också kommit för att ge sin syn på saken och det kändes väldigt bra. Bla träffade jag killen som dragit igång protesterna i Stensele och vi var överens om att det är viktigt att man pratar MED varandra och att vi alla ska hjälpas åt att göra det bästa av det som blir.
Sammanfattar detta med att hur det än blir så känns det förhoppningsfullt för det finns så mycket folk med kloka tankar där ute!
Tack för att ni finns!

Nu ska jag hjälpa hästtjejen med packningen för hon drar till Hällnäs ikväll!

So long!
/Hera


Ville sig inte

Min fina blåa ville inte funka...så nu är det stjärnor o rosa istället...får duga för stunden. Ska börja om någon annan dag, ha det!

/Hera Hello 

Ändra utseende

I höstas ändrade ju alla bloggkompisar utseende i sina bloggar, jag gjorde ingenting då...hade inte ork eller vad det var. Nu blev jag så impad av Annaslya så jag var ju tvungen testa att ändra :), det är ju riktigt kul! Nu är jag ju ingen expert...men så här blev det just nu :) Skulle vilja ha en instruktionsbok...skulle underlätta...Har en annan med stjärnor...får se om jag byter om nån dag igen...:)

Anna har lärt mig att "länka snygg"...tjusigt va!

/Hera

Hetsätande katt

det har vi!

Katten vi har skulle egentligen avlivas men vi tog hand om henne istället, hon var då ungefär två år.  Hon var rätt en rätt stressad tjej som då kom till oss, hon var van vid andra katter och hundar men ville mest vara ifred (vilket hon inte kunde där hon vuxit upp). Så vi gav henne lugn och ro, nu går det bra att träffa både katter och hundar...

Däremot tror jag att hon är anorektiker! Om matskålen blir tom och man fyller på så käkar hon upp allt, sen kräks hon upp allt direkt...så vi brukar se till att det är lagom mycket i den hela tiden och då går det bra!

Imorse så fann vi att hon kräkts...på fönsterbrädan i köket, dolt bakom gardinen.....gissa vem som fann det...inte var det jag...say no more....

/Hera Shock 

Ville se ut som Harry Potter

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article1080667.ab

Lovar att ge mig för dagen nu, kunde inte låta bli, kolla denna stackars gosse!/Hera

TV-nyheter - från Stensele

Mamma ringde just, syrran hade ringt henne...(värsta skvallerapparaten driver tydligen våran familj...)

I alla fall, efter nyheterna i samband med vädret brukar man visa en snutt från länet...idag har de filmat i Stensele på stallet. Min syster och hennes dotters häst Filur kommer kanske med...några andra med kanske?

Vilken kanal, vilka nyheter och vilket väder det blir imorgon vet inte jag men modern sa att det nog börjar vid 19!


Undra om det blir någon Oscar för det???
Oscar Red Carpet 1/Hera

Draculas slott till salu!

Det här kanske vore något för oss :-)
Jag som alltid drömt om att driva en konferansanläggning!
/Hera

Artikeln är hämtat från:
http://www.e24.se/dynamiskt/klacksparkar/did_14402515.asp

Draculas slott till salu

2007-01-11 | Publicerad kl. 11:06

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snöbeklädda berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år.

|

Familjen Habsburg vill sälja sitt slott i Transsylvanien, Rumänien, som är känt för kopplingarna till den medeltida fursten Vlad III Dracula. Prislappen ligger på nästan 540 miljoner kronor. Lokala myndigheter är intresserade, men landets kulturminister tycker det är för dyrt.

Ordföranden för de lokala myndigheterna, Aristotel Cancescu, reser på måndag till Wien för att diskutera möjligheterna till banklån. Men Rumäninens kulturminister, Adrian Iorgulescu, tycker att köpet är dumdristigt. Enligt hans uppskattningar är slottet bara värt en fjärdedel av det begärda priset, skriver AP.

Säljarna, familjen Habsburg, försäkrar dock sina ädla intentioner. Det är de stora kostnaderna för underhåll som gör att familjen vill sälja. Och de är angelägna om att slottet hamnar hos de lokala myndigheterna som kan garantera att det behåller sin historiska karaktär.

- Vi försöker hitta det bästa sättet att bevara slottet i familjens och folkets intresse, sa Dominic Habsburg i ett pressmeddelande till AP igår.

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snöbeklädda berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år. Slottet har också attraherat skapare av filmer med Dracula och andra läskiga teman.

Tidigare har farhågor funnits att familjen Habsburg skulle sälja slottet till en hotellkedja eller låta det bli medelpunkt i en nöjespark.

E24


Demonstration i Stensele

Det här hittade jag på www.alltomstoruman.se

Hmmm, ska bli spännande att se vad det här blir...jag är så nyfiken på vilka besparingar de är för eller om man vill ha högre skatt. Ser fram emot bra förslag, tycker det är kul att folk engagerar sig. Ett sundhetstecken!

Demonstration i Stensele

2007-10-24


På torsdag anordnas en demonstration mot besparingarna inom vård skola och omsorg i kommunen. Initiativtagare är Stensele Förädraförening.
- Vi vill att så många som möjligt går med i det fackeltåg vi anordnar. Vi startar vid Blå Kupan i Stensele och kommer att gå till Torget i Storumans centrum, säger Tor Karlsson, en av initiativtagarna bakom demonstrationen.

Fackeltåget startar i morgon torsdagen den 25:e oktober klockan 18.00 vid Blå Kupan i Stensele.
Om du inte vill och kan gå med i fackeltåget från Stensele till Storuman, så kan du ansluta vid 19-tiden på torget i Storuman.

- Vi har bjudit in samtliga partier till torget i Storuman för att bemöta våra protester, avslutar Tor.
________________________
/Hera

Den nya affärsredovisningen...

 En ny kompis...vi ska egentligen inte börja träffas än...men jag kan inte låta bli :)
 


Är lite trött på min gamla...men måste umgås med den extra mycket i två veckor nu men sedan får det vara!
 Backpack 

Mitt djursjukhus

Hästtjejen fick bl.a. ett pc spel som tack för att hon sålt jultidningar, det heter Mitt djursjukhus och påminner lite om mitt favoritspel med stort F : The Sims.

Det är riktigt kul, lite tjejigt men kul! Man undersöker kaniner, hundar, katter, grisar och hästar, ställer diagnos och vårdar dem.

Hästtjejen spelar varianten där man löser uppdrag, olika scenarior. Hon spelar och kan få typ en miljon för att hon vårdar en kanin i några dagar, sedan kan hon köpa saker...ny disk till informationen eller en röntgenapparat av värsta slag. Jag  valde att spela fritt, min veterinär är nu fullt utbildad, har en assistent som även den är fullt utbildad och det mesta jag fått är 35.000:- i ersättning för att ha vårdat en häst! Så jag hankar mig fram och får köpa billig utrustning och omodern soffa osv.... orättvist :)...ja ja, det gör kanske att jag är mindre sugen på att spela...
/Hera


http://www.panvision.se/o.o.i.s?id=33&product=16837KS0166

Bröllopspresent

Min mamma gav oss en försenad bröllopspresent igår :)
Visst är den fin!


/Hera

Blir det nåt husköp?

Den här gången är det nära, tror till och med att nu blir det av!
Fast jag törs inte ropa hej förrän ...hur det nu var...åhhh vad spännande!
Ni ska få veta så fort vi satt namnen på papper :), var det är, hur det ser ut osv.

Har svårt att koncentrera mig på pluggandet, har börjat fundera på vilka saker vi kan börja frakta iväg...t.ex sakerna på vinden, i förråden...hmmmm

Var förbi på mitt jobb idag, läste av lite e-post, närmare 1000 st var det :)...
Nej jag läste dem inte utan raderade bort allihopa! Synd att jag inte kollade hur många jag fått förra gången jag suddade... Det kan nog vara värt att fundera på mängden e-post för min kära arbetsgivare...vad jag menar är att hade jag jobbat så skulle jag ha läst igenom alla plus att det skulle varit ännu fler i det fallet...det är inte lite tid man lägger ner på det istället för kunder.....samtidigt är väl e-post effektivt om man jämför med förrut då mycket kom i pappersväg. Jobbet jag har innebär en hel del kunskapsinhämtning så det hör ju till :)

 Leaf Pile  Hur har ni det med lövkrattningen? Inte många har röstat  än...
Kramar Hera

Morning has broken...

Då var man igång igen! Laddar upp för att gå ut på byn idag :) Lillbulten ska inte bada idag heller men jag ska gå förbi och säga hej plus äta lunch med dem!

Oj där fick katten en snyting....våran katt är en grinig rackare enligt mig men hon är otroligt nog tålig när det gäller Lillbulten. Det är ju bra, men jag känner mig aldrig trygg och säker när det gäller djur och barn i samma rum...jag älskar verkligen djur men eftersom de inte kan tala om hur de mår och känner så ...jag är inte rädd eller orolig men jag har respekt för dem, på ett bra sätt!

Höres!
/Hera  
 Cat And Mouse Tail 

Nattskata

Det är jag det :)

Den här tiden trivs jag att sitta uppe i min ensamhet, barnen och katten sover. Tyst och lugnt :)

M jobbar som bäst i skogen just nu...stackaren, han är ingen nattskata...

Jag försöker renodla mina e-postadresser...har pysslat hela kvällen, har ju flera stycken och det är ju dumt...är nu nere på två. En jag använder mycket och en lite, men jag kollar båda varje dag! Sen har jag kollat om man kan ha bredband och tv via telejacket där vi är intresserade av att köpa ett hus och enligt förhandsbesked så kan man det. Så ni slipper mig inte här ute i cyberrymden :)

Låter som att vi ska flytta imorgon...så är det ju inte, vi har ju inte ens köpt ett hus än. Sedan ska ju hästtjejen gå ut sjätte klass...som hon just börjat :)

Hon har levererat lite jultidningar idag, sedan var vi bjuden på middag hos min mamma. Gott!

Nej, nu ska jag nog ge mig... God natt!
/Hera 
Förresten, krattar ni på våren, hösten eller både och?Raking Leaves

Måndag V 43

God dag på er!

Här kommer veckans citat:

"Onormal är den människa, som aldrig byter åsikt."
A. Barthélemy

Skönt, man är normal :)


Hm, vad ger den här veckan då?

Tisdag babysim och lunch...6:e gången vi badar och studieförbundet har fortfarande inte skickat mig listan där jag ska föra närvaron... vad säger man?

Torsdag så skulle jag vilja gå på miljö och samhällsbyggnadsnämndens möte, jag får det eftersom jag är suppleant men jag vet inte om jag riktigt har tiden till det...

Fredag ska jag och förhoppningsvis även fru Ludvigsson få säga hur centralskolans föräldrar ser på saken om besparingarna inom fritid, kultur och utbildningsnämnden inför just dem...10 minuter har vi till förfogande...Vi ska framföra vad vi kom fram till på senaste föräldrarådet...vilka farhågor vi har....

Lördag ska jag göra högskoleprovet (varför då kan man undra) och söndag är deadline för PM:et men det skickade jag in igår...så nu har jag två veckor på mig att nöta in boken till tentan!

Nu på morgonen har jag handlat, hämtat böckerna till nästa kurs :). M jobbar natt i veckan så han åkte för någon timma sedan, så den här helgen har han varit hemma länge!

Fredag går skolbarnen här på höstlov! Hästtjejjen vill till svägerskan...får se exakt när det blir...vi skulle ju kunna åka bort hela familjen...har hört talas om en höstfest i Hällnäs, vilket datum var det nu igen?

CU/
Hera Vampire

Dagen efter!

Idag är det lite dagen efter!

Igår kväll gav vi oss iväg på krogen för att äta väldigt god mat och fira den blivande 40-åringen. Det var jättetrevligt! Senare på kvällen gav vi oss av till hennes brors garage, där satt vi och skrålande hela natten, karaoke säger jag bara :) så man är lite hes idag. M och lillbulten gav upp vid halvtolv, jag och Hästtjejjen höll i till halvtvå....så man är lite trött....numer är man inte van att vara ute så där sent :)

Tänk att det är så kul att sjunga, fast man inte är bra på det...sjunger hellre än bra så att säga!

Så till er som var där...vi hade jättetrevligt, tack så mycket för igår!

M har läst igenom mitt PM, så ikväll ska jag skicka in det till min handledare...waaa vad spännande igen:)
Själv är jag lite mallig för jag fick till sidnumreringen som jag skrivit om tidigare, fråga mig inte hur jag gjorde, be mig inte göra om det!

Nu har vi eventuellt ett hus på G i Vindelns kommun igen....vi får se om det klaffar den här gånget (håll tummarna)

Kram på er/Famous 1
Hera

Ont i huvudet

Kändes som en lång dag igår, var till Stockholm. Kul var det men trött är jag idag och har ont i huvudet... Lillbulten är ju förkyld med...

Idag så skulle jag fjällvandra, kl 8 i morse tog lillebror med sig sambon (som inte visst om det i förväg och inte vet så mycket nu heller om sin dag )och drog iväg till Hemavan. Hela konkarongen, hennes släktingar och våra skulle följa efter....men jag och lillbulten är hemma eftersom hon är så förkyld och eftersom jag inte heller riktigt är i form så fick M och hästtjejjen representera familjen Åström idag...dom har säkert jätteroligt!

Öhh, anledningen är att hon fyller jämnt om nån vecka!

Fy..nä, jag orkar inte författa mer nu,

Hoppas ni har det bra
/Hera

Facebook... beroendeframkallande..

Tänk hur det kan bli!


http://www.dagensps.se/article.aspx?articleID=30227&categID=137


Facebook kostar företagen fyra miljarder dollar

 

  

Personalen hänger på Facebook i stället för att jobba, till enorma kostnader för företagen. Det visar en undersökning som säkerhetsföretaget Surfcontrol gjort.

Surfcontrol har undersökt hur användandet av Facebook påverkar produktiviteten. De har kommit fram till att enbart i Australien förlorar företagen omkring 4 miljarder dollar per år på att de anställda hänger på Facebook istället för att arbeta, enligt Reuters.

"Folk älskar att vara inloggade på Facebook och berätta för andra vad de gör och tänker just nu. Det är så beroendeframkallande så folk kollar sina profiler hela tiden", säger Surfcontrols talesman Richard Cullen till australisk radio, enligt Reuters.

Uträkningarna antar att en typisk Facebookanvändare har en genomsnittlig lön och spenderar en timme om dagen på nätverket.

Källa: Metroteknik.se


Dagens PS

redaktion@dagensps.com


2007-08-21 kl 07:03


Kattmat på tub!

 Den här makrill i tomatsås hade svärmor provat, hon tyckte inte om den. Inte hästtjejen heller så vi gav det til vår katt. Hon älskar det!

Att ha allt på tub verkar vara populärt, tänker på just den här produkten men även färskost...vad kommer härnäst...

Varför inte ha kattmat på tub?
Det skulle jag köpa för min katt får mest torrfoder men lite kattmat ibland som efterrätt :)

/Hera

:-) Helg...

Då tar jag helg...det känns så eftersom M kommer hem snart, han jobbade till 15 idag, sedan har han ett par timmars bilkörning...

Imorgon bär det av till Stockholm igen, andra besöket på Brunkebergstorg. Ska nog hinna med glass den här gången också, sedan tar jag bra skor så att jag kan gå mycket :)

Idag har jag kompletterat mitt PM med bilagor, källförteckning och fotnötter (heter det så?). Jag är full av beundran för dem som skrev böcker förr på vanliga skrivmaskiner...(gör Guillo det än?)...tänk er....oj jag skulle ha skrivit in det för tre blad sedan...  :-)

Lillbulten snorar och hon kraxar..rinner lite ur ett öga med...ingen feber. Hästtjejjen åkte för att bada...jag hade bara 12,50 hemma, hon 1,50...så hon skulle låna en krona av sin kompis för att ta sig in :-) ja vad säger man i denna kontokortsvärld!

Får se om vi hörs någe mer nu....har lite fullt upp ett par dagar

/Hera Leaf Pile 

Avsnoppade fartdårar :)

Det gäller att vara klurig, det är man down under :)
Se artikel i ....aftonbladet....
(tänk om svärmor läser det här, jag retar ju jämt henne för att hon läser skräptidningar typ Aftonbladet och Expressen...)

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1038737.abÄr vi fattiga nu?

En till från tjuvlyssnat.se

WoW, it Sims like daddy knew how to Counter strike

Coop extra, Upplands väsby

En pappa och hans son ~6 står i kassan. Sonen står vid slutet av bandet medan pappan betalar.
Sonen: Pappa är vi fattiga nu?
Pappan fortsätter prata med kassörskan.
Sonen: Pappa är vi fattiga nu?!
Pappan: Fattiga?
Sonen: Ja, är vi fattiga nu?
Pappan: Nej man blir inte fattig av att köpa mat, men man blir fattig av att köpa dataspel!
Sonen blir tyst och ser lätt skärrad ut.

God natt!
/Hera


Vilken härlig dag :)

Det var ju inte så farligt ändå...att fylla 35 år!

Jag har haft besök nästan hela dagen, riktigt roligt att det blev utspritt för man hann prata då...annars när man jobbar så kommer alla på en gång och då har man fullt upp med att servera fika :)

Det började vid lunch, då kom lillebror med sambo. De byttes av utav en av storasystrarna, hon löstes av genom att grannparet från 26:an kom som i sin tur just skulle gå när mina föräldrar kom. Vi lagade middag, sen kom lillebror igen...mamma blev trött så hon ville hem. Så kom dottern till grannarna på 26:an och därefter systerdottern med sambo (http://www.amrenofredriksson/). Sedan överaskade goda vännen och grannen på 5:an i sällskap med http://www.ludvigssons.blogg.se/ och http://www.mejan.blogg.se/ plus mejans barn!

Himla kul, gissa vad jag fick :)

 Massa olika Kalles kaviar, bla med banansmak.

Vi fikade och surrade men hann aldrig in på korgen...åh jag skulle vilja att vi gjorde det någon kväll! Ska klura!

Vill också tacka för alla gratulationer jag fått via telefonsamtal, här på bloggen och via SMS!

Sen kommer ju M hem imorgon, förhoppningsvis har han ett paket med :)

Kram Hera

Roligt törs man ha i alla fall!

Den här berättelsen har jag lånat/knyckt från www.tjuvlyssnat .se 

Att vara ung är inte bara en dans på rosor

Friskis & Svettis på Sveavägen, Stockholm

Två tjejer sitter och väntar på att släppas in till ett pass. De pratar om ett danspass som tjej 1 var på förra veckan.
Tjej 2: Var det kul då?
Tjej 1: Ja, jo det var kul. Men du vet, man vågar ju inte riktigt släppa loss. Men de som är gamla, de som inte längre får dansa på riktigt och som inte bryr sig hur man ser ut, de hade nog väldigt roligt.


Lillbulten är vaken igen och gnölar...undrar hur länge hon tänker vara vaken inatt?

Sedan är det ju Desperate housewives och Brothers & Sisters ikväll :)
/Hera

Puhhh

Lillbulten har inte varit nådig i eftermiddag, gnölat hela tiden...det är det där med näsan som är problemet men annars mår hon bra. Jag har försökt baka bullar med marsansås i. (solskensbullar)..ett nytt recept jag testat, så det blev inga vanliga bullar.

Idag var det första gången jag lämnade Lillbulten med Hästjejjen ...i säkert...en kvart, jag åkte på affären och köpte jäst. Kan tyckas som en simpel händelse men i våra liv var det stort!

Sedan provade jag att baka två Pavlovarulllar, typ rullade marängtårtor.. det blev en fin...och en mindre fin (full med hål) Får se hur de ser ut imorgon när jag rullat dem :)

Hästtjejen och bästisten håller på att färdigställa fyllningen i tårtan som Hästtjejen bakade igår kväll så det är rätt rörigt i köket.

Jag känner mig hur sliten som helst just nu och klockan är bara 18:38, Lillbulten har just somnat, försökte hålla henne vaken en stund till men det gick bara inte.

Ni som känner mig vet att jag tycker det känns lite jobbigt att fylla år nu igen, inträder i en ålder som för mig känns...lite äldre. Jag kommer till en ålder då jag har ett år kvar innan man "tippar" över mot 40 år...men en sak ska ni veta, som det känns just nu så är jag väldigt tacksam om det bara är 35 år jag fyller imorgon!

Tror jag går och tar en dusch, det kanske känns bättre sedan!
/Hera

Att skriva ett vetenskapligt PM

En deluppgift i min kurs är att skriva ett PM om någon del av organisationsområdet som jag finner extra intressant.


Jag har valt att skriva om ett företag i våran kommun och syftet med det är att se hur det företaget gagnar oss kommunmedborgare...jag har hållit på ett tag nu...


När man skriver ett PM så ska man , jag förklarar lite kort, ...:


Utgå från en forskningsfråga eller ett problem, skriva en Problembakgrund som smalnar av i en Problemformulering, konkretisera ett Syfte och Tillvägagångssätt. Sedan ska man skriva ner lite Teori som är relevant, sedan samla in Empiri alltså data och undersökningar man gör, t.ex intervjuer, artiklar å sånt. Till slut så ska man knyta ihop allt i Analysen, pröva teorin mot verkligheten och se om det blir några skillnader...därmed kan man i sin Slutdiskussion komma med egna slutsatser, visa sin uppfattning, ge förslag på förändringar och förbättringar.

(Hoppas jag fick med allt)


Jag är där i det där knytandet...


Jag har radat upp alla blad på köksbordet och kikar på rubrikerna med dess innehåll, läser häftet PM om PM som jag fått från Mitthögskolan och Seminarieboken av Björklund & Paulsson febrilt....


För er som kanske inte skrivit ett sådant här PM kan jag berätta att det känns som när man gör ett paket, man står där med flera meter långt snöre och ska äntligen knyta ihop det trilskande paketet, sedan upptäcker man att man glömt lägga i presenten...öppna justera...fortsätta knyta....fan, tog jag bort prislappen?...öppna ta bort den... fortsätta....


Jag önskade att min handledare i Östersund kunde komma hit och hjälpa mig?....Hålla fingret på knuten när jag ska knyta! Men skam den som ger sig, nog ska jag få ihop det till slut, sedan kanske det inte blir så snyggt men godkänt SKA det bli!


Lillbulten har sovit två timmar men nu är hon vaken så det blir pluggarpaus tills sent ikväll och då ska jag på det igen   

/Hera

Bouncy 3


Täppt

Då var det snorigt i lillnäsa på lillbulten, sååå inget babysim idag :(, pluggade till halvett inatt, sedan när jag skulle sova då vaknade hon! Ursinnig över att det inte gick andas så bra genom näsan. Näsan är tydligen en känslig detalj på lilla fröken för man behöver bara fundera på att ta fram ett papper för att torka bort lite snor så är hon arg :)

Blev inte mycket sova så jag tror att jag är hemma hela dagen, vi får se...jag har inte bakat såå det kanske är dags nu... glömde dock köpa jäst igår. Blir nog bara tårta?

Vi ses nog mer här idag!
/Hera  Doofus

Jämmer och EländeSurfade på litebarnsidor på nätet och hittade en mycket gammal och sorglig visa.

Maritza Horn gav ut en skiva 1978 (jämmer och elände), mina föräldrar hade den och jag brukade lyssna på bl.a den här låten. Vad jag inte visste men lärt mig idag är att denna sång räknas som ett skillingtryck och att Lapp-Lisa spelade in den redan 1948.

1978 var jag 6 år gammal, jag lyssnade säkert på den när jag var äldre också. Skulle gärna ha den på CD format, jag gillar ju visor!

Här kommer texten, ni känner säkert igen den!    Ta fram näsduken, den är jättesorglig

/Hera

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.


Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.


Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?


Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.


Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla sjuka flickan
låg där ständigt i sin säng.


Så på nytt hon frågar läkarn
som vid hennes sida står:
Får jag komma hem till hösten
till min egen lilla mor?


Läkarn svarar ej den lilla,
men strök sakta hennes hår,
och med tårar i sitt öga
vänder han sig om och går.


Nu hon slumrar uti mullen
slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud.


Smart Viasat!

Jag avskyr telefonförsäljare!!

Därmed har jag Nixtelefon, jag ligger i ett register så inga försäljare får ringa mitt nummer såvida jag inte redan är kund i företaget de säljer för.

Jag har nej tack till reklam i brevlådan, en riktig höjdare :)

Däremot så översköljs jag av reklam via tidningar, tv och internet. Det räcker för mig, upplever inte att jag missar något...

Sååå nyss ringde en kille och ville göra en undersökning via telefon, fem snabba frågor. Ok sa jag, går väl snabbare att svara än att ursäkta sig och tacka nej.

Frågorna var typ..
Har ni digitaltv via box?
Ja
Hur många tvapparater har ni?
En
Då är undersökningen slut, Viasat som beställt undersökningen undrar om de får kontakta er med ett bra erbjudande, går det bra?.....

!!!
Tror dom man är dum eller? Det där är ju också telefonförsäljning!
Vad hade hänt om jag sagt ja, skulle han ha bytt keps och sagt jaa men då är jag försäljare nu såå...

Nej, Canal Digital får stå ut med mig ett tag till :)

Gahhh
/Hera

Måndag, V 42

Veckans citat

"Tillfället får inte försummas. Ett precis likadant besöker oss sällan två gånger."

F.de Voltaire

Då var det måndag igen...fasen vad tiden går fort!

Den här veckan innebär...föräldraråd i kväll (representerar föräldrarna i Hästtjejens klass), babysim imorgon, Stockholm fredag och sen är det helg. Stockholmstrippen innebär att M kommer hem torsdagkväll, trevligt :), han skulle svänga förbi min far för att hämta upp våra SAAB vinterdäck. De behövs säkert snart...

Annars är det ju någon som fyller år i veckan....har inte bakat....känns mest jobbigt faktiskt. Trodde att föräldraledigheten skulle göra mig till en glad bulltant som doftade nybakta bullar varje dag då Hästtjejen kom hem från skolan med sina kompisar i släptåg som hört talas om mina Fantastiska bakverk...men så blev det inte. Vi har precis lika lite fikabröd hemma som förr, alltså inget!

  Birthday 
/Hera

Sorsele- Världens barn

Jag gratulerar Sorselianarna eller rättare sagt jag respekterar verkligen dessa givmilda personer! Sedan vilken marknadsföring för kommunen!!!! Måste ju vara enbart positivt att bli omnämnd i direktsänd TV med ett helt gäng tittare i det sammanhanget! Ni har förtjänat det plus att många kommer att få hjälp!

Hörrni mammabrudar som fortfarande ammar, det är akut brist på bröstmjölk i Stockholmsområdet, det är bara att leverera för er som kan!  :)

Vi har vart hos M:s föräldrar i helgen, M:s systerdotter "räkan" blev döpt...hon var så fin:), det var skoj att träffa svågerns släkt...de flesta av dem bor i Haparandatrakten...de flesta åkte dessutom över dagen...endast 40 mil enkel väg :)
Trevligt att bli servad med allt i helgen...så jag har haft det bra:) Hästtjejen var lite ledsen när vi åkte för hon hade inte hunnit vara hos "räkans" föräldrar så mycket som hon skulle ha velat...men det kommer ju ett höstlov strax!

Annars så vi har ätit kakor, tårta, gòmat, kakor, tårta ,gòmat, kakor, tårta....så man är lite..däst!? Var orolig att det skulle vara halt nu på vägen hem (kom hem vid 20.30) men det gick bra! Lillbulten var vaken hela tiden (förvånad är jag) så hon kommer nog att sova i natt med!

Nu har jag lite att stå i....så jag återkommer imorgon!

Hej då
/Hera

Kalles kaviar...banan...?!

Läste på Magnus Ugglas blogg att Kalles kaviar banan finns, trodde det var ett skämt faktiskt (han skojar rätt mycket...) men såg på Konsum igår att den faktiskt fanns. Jag och Hästtjejjen är Kaviarfantaster, så vi tycker att de här blandningarna inte är riktigt ...passande. Kaviar ska va kaviar! Men jag är nyfiken....har någon av er smakat den? Såg just på tvreklam där de lovar att den är god!

/Hera

Trevlig lunch!

Åt lunch på byns thairesturang med min lillebror. Jag har faktiskt aldrig ätit lunch där, det var ju jättebra..., buffé för 75 kronor. Dessutom hade jag glömt min börs så det blev väldigt billigt (men det kommer jag givetvis bjuda igen). Tror dock inte att thairesturangen skulle uppskatta om vi föräldrar som är på babysim på tisdagar dundrade in dit med varsin barnvagn...vi brukar väl va ungefär 6-8 varje gång....sedan brukar vi äta, dricka kaffe & prata i minst två timmar.....så det blir nog Akkan ändå i fortsättningen...

So long
/Hera

God morgon!

God morgon på er!
Har varit dålig på att lägga ut bilder, vilket var ett av syftet när jag började blogga, så här kommer två stycken.
Den ena är där Lillbulten pillar på träbrickan som sitter fast i Hästtjejjens kista. Hon kan greija med den i långa stunder... Den andra är från köket, visst ser hon hungrig ut :)

                           


Det här med att få de små att fördriva en stund själv medans man lagar middag eller dyligt är ju praktiskt. Däremot är leksaker ganska överskattat, en färgglad katalog typ H&M duger...en Clas Ohlssons likaså...  :)
Vanliga tidningar funkar dock sämre, kan bli svart om näsan då!
image112


CU
/Hera

Är det sant?

Hörde jag rätt? På radion? Några ungdomar är åtalade för att ha misshandlat en handikappad man. Tog paus gick hem och åt kom tillbaka och misshandlade honom ännu mer...gick hem och chattade, bestämde sig att återvända...fortsatte misshandeln tills han dog!!! Plus att de filmade allt!!!
Det här har hänt i Sverige...
I Upplands Väsby!

Är det sant? 
Vad är det för värld vi lever i?

/Hera

Lev!

Inget särskilt händer här, Hästtjejjen är fast i Stensele och tar sig inte hem.... det är ju så där när man inte ringer farfar i god tid och frågar om det går bra att han hämtar en viss tid. Hon verkar tror att han driver en taxifirma, bara att ringa, han hämtar...farmorn är nämligen rätt duktig på att prata i telefonen...länge. Hästtjejjen ringer och det är upptaget. Det finns de som åker upp hit senare ikväll men hon vill hem nu...löser det sig inte får jag gå till grannen och be henne sitta barnvakt en stund så att jag kan hämta...

Jag lärde väl mig också något, nästa gång skjutsar jag inte dit henne om hon inte har skjuts hem...eller är beredd på att vänta så hon kan samåka...samtidigt tycker jag att hon är så snäll som tar sig tid att vara där en extra kväll då och då för att leda en häst åt en nybörjarelev...det är ju egentligen föräldrarnas jobb men de vill eller har kanske inte möjlighet...Hon känner säkert också att andra har hjälpt henne så hon vill ge tillbaka.

Passar på att tacka hennes farmor och farfar för allt, ni är toppen!!! Tack för att ni har möjlighet och vill hjälpa oss.En som står mig väldigt nära fick ett sämre besked än önskat på en slags hälsokontroll igår.
Känns inte så bra, för någon...

Var rädda om er själva och varandra!


image109
 
Kram
/Hera

1500 Jobb!

"Statliga myndigheter drar in 1 500 jobb

De statliga myndigheterna ska effektivisera sin ekonomi- och personaladministration. Det innebär att uppemot 1 500 jobb kan försvinna från totalt 250 myndigheter under en femårsperiod.

Nedskärningarna ska spara 1,2 miljarder kronor åt statskassan, enligt beräkningar från Ekonomistyrningsverket som har överlämnats till regeringen"

Saxat från SR-Ekot
20:37 | tisdag 9 oktober 2007

1500/250 myndigheter = 6 personer på varje myndighet...
6 / 5 år = 1,2 personer per år...

Jag undrar är de väldigt få på varje myndighet...kanske...

Jag har inget svar och därmed kan jag knappast skapa mig en åsikt... den som lever får se.

Jag har haft tv-kväll med plugg i reklampauserna :)
Desperate Housewifes & Bröder o Systrar!
/Hera


Hmmm, intagen!

    13 september var jag på 37:e reservplats till en universitetskurs som börjar efter den jag gör nu...idag fick jag brev om att jag kommit in :)

Affärsredovisning 7,5 p, halvfart på distans är det då som gäller, det är ju faktiskt kursen jag helst ville gå.....

   
Reading 2
/Hera

Jättefin 1:a med 2.200:- i månadshyra, bra läge

www.blocket.se/vi/13391438.htm?ca=2_s


Ring Lillebror för info, det är hans...

Den är jättefin, det menar jag verkligen och bra läge är det oxå!

Priset vet jag är förhandlingsbart i hög grad!!!
Ring Johan: ########

No comments...

Såg att jag hade 72 unika besökare på min blogg igår...kul...men inte EN enda kommentar lämnade någon av er, tyckte att åtminstonde afrikanen skulle ha gjort att det kliade i fingrarna på er :) Jag måste ha tappat stinget i mina texter...

Får väl skriva ett lååååångt politiskt inlägg med tokiga tankar igen för att få reaktioner...

Nej skämt åsido, kul att många läser!
              Men jag sticker inte under stol med att kommentarer är roliga att få...

/Hera


Möte avklarat..

Då har jag och lillbulten avverkat mötet :) det är alltid lika intressant och trevligt fast hon blev trött tillslut så vi fick gå i "förtid" så att säga. Jag vill varmt rekomendera er alla att gå med i en politisk förening, då kan man gå på medlemsmöten som hålls och får på det sättet information om vad som är på gång...inte dumt, då slipper man bli förvånad...Givetvis kom det här med kommunens besparingar upp, jag tycker väl som förrut men kanske i en annan ordning...förstod ni?

Ska vi kanske starta ett upprop? Vi bloggläsare....om vi ser nåt i vår närhet och tänker, gud vad konstigt, varför gör man så här....är det inte bättre och billigare att göra på det här viset? Det kan vara litet eller stort...själv kan man tycka att det är uppenbart och självklart men det kanske inte är någon annan som ser det eller har upptäckt det! Ni vet många bäckar små...blir till en stor å. Då kanske vi kan ha kvar de stora puckarna så att säga :)

Nu har Lillbulten somnat och Hästtjejjen landar snart i sängen. Eftersom Lillbulten borde sova tills imorgonbitti nu (visst har jag det bra!) så ska jag gå över på 26:an och se på tv3. Det är väl den enda kanalen som vi saknar...ska se Mia Törnblom där...vissa får ju åka till Ume och se henne men jag får nöja mig med tv :) Hästtjejjen ringer mig om lillan vaknar!

Over and out!
/Hera

Möt kärleken i höst...Lördagsnöje

Jag och Mannen har hittat ett nytt lördagsnöje, passar bra vid frukostbordet när man häller i sig det sista kaffet... Kontaktannonser från Västerbottens Folkblad.


Kontaktannonser är säkert jättepraktiska för många... vissa verkar vara väldigt seriösa och för dem är det ju bra med detta forum. Jag respekterar detta!


Men andra...menar de allvar?


Här är olika exempel inledningen i olika annonser från senaste lördagstidningen, :

  

Snygg kille 23 söker er gifta kvinnor el med sambo för diskreta träffar...osv


Jag vill träffa en gift kvinna. Är snäll och generös...osv


Den här tog priset!


En 30 årig afrikansk man, lång, vältränad, fräsch och mkt välväxt söker en kvinna för trevliga träffar. Gärna gift/sambo...osv


Jo jo...         man kanske är lite pryd av sig....Shy Whistlermen i och för sig, välväxt kan man ju tolka som man vill...

Förra helgen var det mer av temat... 60 årig man söker kvinna mellan 20-30 osv...


Här kommer en länk i alla fall!

http://date.folkbladet.nu/       

So long!
/Hera 

PS. Ni behöver inte vara oroliga, jag har inte svarat på nån av dem :-)


Måndag V 41

"När vi är oförmögna att finna ro inom oss själva är det ingen idé att söka efter den någon annanstans."
Francois de la Rochefoucauld


Ny vecka, nya härliga utmaningar och möjligheter!


Många är deppiga nu när det är höst men jag älskar det. Det är mörkt och mysigt på kvällen och då kan man tända en massa värmeljus.... det är härliga färger ute, luften känns frisk...underbart!


Denna vecka måste jag lägga in mitt utkast i klassrummet på webben, ska på ett S-möte på måndagen, babysim och lunch på tisdagen och dop i helgen. Därför måste jag vara väldigt fokuserad på att läsa de lediga stunder jag har för det börjar dra ihop sig.


Det är 4 ½ vecka till tentan, innan dess ska jag även ha skrivit pm:et klart, sedan går det bort en dag till högskoleprovet en till kurs i Skellefteå en till skattenämndsmöte en till ett Stockholmsbesök, ett dop, min födelsedag, fira en fyrtioåring, en höstfest....sen kan det ju vara skönt att bara vara och framför allt....jag är föräldraledig för att jag har en åttamånadersbebis att ta hand om! Å en tolvåring med...


Men med god planering så går det säkert jättebra!


Ha det!

/Hera


Old friends, where are you?

Har nu hunnit testa facebook litegrann... har idag verkligen försökt söka rätt på folk...skulle vara kul att hitta vänner från skoltiden...höra var de är och vad de gör...

Om man säger så här... många tjejjer byter efternamn när de gifter sig...klasskompisar och andra kompisar från förr heter typ....jättevanligt, kan få 200 träffar...ORKA...söka vidare.  Men mest troligt så har man inte ens lagt upp sig....så jag vet inte...Har hittat en barndomskamrat från Västerås i alla fall...lite släkt... och kompisar på byn! M vill inte lägga in sin profil...har inte tid säger han...förstår honom, han har rätt fullt upp. Jobbar, tränar...sånt som jag borde göra kanske :-)

Idag har vi kollat upp vad vi ska ha på oss nu när räkan ska döpas på lördag, hade köpt en snygg topp i Skellefteå när jag var där sist men hittade ingen underdel här hemma, vill inte ha byxor...kjolarna var för kort (toppen är lång), snyggast var att ha den som klänning men det passar inte nu i höstrusket...sedan är benen inte speciellt läckert solbrända... snarare motsatsen...det löste sig till slut, det blev bröllopsklänningen :-). Ingen fara det var ingen traditionell bröllopsklänning...vi gifte oss en månad innan Lillbulten föddes... inget ståhej...bara Mannen, jag och Hästtjejjen..i Hemavan med Stig Strand som vigselförrättare. Både jag och M har testat ett varsit ståhejbröllop så det behovet kändes mättat....Oj vilken lång utvikning det blev, räkan alltså Mannens systerdotter blir dock säkert döpt på lördag ändå :-)

Nej go vänner, nu ska jag plocka ihop för kvällen och säger därmed...
.. God Natt!
/Hera

Facebook...

... är ju ett annat teknikens under?

Kul att få kontakt med folk som är långt bort men annars...jag fattar ingenting... :-), kanske för att jag inte har tid att fördjupa mig i alla funktioner... ska peppa M att lägga upp sig. Problemet för honom är inte att han inte kan med tekniken utan att han inte armbågar sig fram till datorn och tar sig datortid :) Jag och hästtjejjen är skoningslösa ha ha ha

/Hera.

Teknikens under...

Har äntligen kommit igång med mitt PM skrivande som är ett delmoment i kursen jag går, det känns jättebra. Har gjort utkastet som först ska lämnas in men även börjat skriva ner den så kallade teorin som man ska använda för att känna att jag är rätt ute.

Seminarieboken av Maria Björklund och Ulf Paulsson är en bok som ingår i litteraturen till kursen och den talar om hur ett sk. vetenskapligt promemoria ska vara utformat. Ett exempel är att sidnumreringen ska börja på sidan efter innehållsförteckningen, i mitt fall på sidan 4....har använt mig av hjälpen i worddokumentet.... har lagt in en sk. avsnittsbrytning efter innehållsförteckningen och därmed börjar den numreringen precis som jag vill MEN den numrerar lika fullt sidan 1,2,3,4 sedan börjar den om på 1,2,3 osv. Jag vill få bort de första 1,2,3,4...tar jag bort det försvinner all numrering....gaahhh. Innehållsförteckningen får jag däremot till, helt automatisk... helt fantastiskt!

Jag tycker mig vara rätt bra på att använda min dator, sedan är det så att eftersom jag är kvinna :-) så kan jag nedlåta mig till att läsa bruksanvisningar = hjälpen. När jag gör precis som det står där men jag inte får önskat resultat blir jag däremot helt vansinnig! M är absolut ingen hjälp, tvärtom :-)

Nu struntar jag i det där.... men jag måste ju få till det innan uppgiften ska skickas in...så tipsa mig gärna!

Sedan var det ju min mobil som är på reklamation... under tiden har jag först haft M:s (ur)gamla som inte kunde ta emot MMS överhuvudtaget....Mannen som hunnit skaffa ytterligare en ny mobil under denna tid har nu lånat ut sin numer gamla mobil , till mig, som ska kunna ta  emot MMS men inte tycker om det...eller vad det är för den hänger sig när jag får ett MMS....
Mannen ringde till sin stackars lillasyster och gormade att skicka inga MMS till Hera!!! Hon ringde till sin mamma, eftersom lillasyster denna gång var helt oskyldig...mamman ringde Mannen och sa...ursäkta, det var jag...Vet inte varför han jagade upp sig men det kanske var för att jag gormat över teknikeländet i datorn och när telefonen började jävlas så var bägaren fylld...

Så har vi det här :)
/Hera

  Electric 


Stockholm tur och retur

Var till vår kära hufvudstad igår :-)  Bara över dagen, var på mitt jobbs huvudkontor på Brunkebergstorg. Har tidigare lovat er mer information om det mötet men det får ni senare för jag ska ner om två veckor igen...

Köpte mjukglassen nere i Gallerian och gissa vem som stod i kö efter mig....Thomas Brolin...sedan såg jag Swedbanks tidigare VD Birgitta Johansson Hedberg och den långa smala killen i Rob´nRaz, lillebror säger att han heter Rasmus. Jag är ingen fotbollsfantast men Brolin måste ge många poäng...
Shoppade på eftermiddagen så jag hade GRYMT ont i fötterna.

M är ute med Lillbulten så att jag ska få plugga i ett par timmar så....bäst jag gör det!

Ha det!
/Hera

Dear Staff Assistant...

Har varit ute på promenad för att rensa huvudet idag, det här med läsningen håller på att göra mig galen tror jag :-)

Vill plugga inför tentan men kan inte koncentrera mig för jag har inte skrivit och lämnat in Uppgift 2, ett pm. Sätter mig och skriver på uppgift 2 men jag har redan gjort ett första utkast, konstaterar att det får duga... försöker plugga igen men känner mig inte nöjd med uppgift 2 ändå. Tänker som så att då skriver jag något helt nytt! På ett annat tema, men kommer inte på något...
Om vi säger så här, promenaden var inte nog lång för att lösa problemet...


Hästtjejjen kom hem från skolan för en timma sedan, så jag frågade henne hur det går på skolan i allmänhet, engelskan i synnerhet....bra svarade hon ..som alltid...Vad bra för nu ska man börja skicka all post på engelska,  sa jag! VA säger hon! Jo, jag har fått mitt första brev idag svarar jag henne och lämnar fram brevet jag fick idag från Lottakåren.
Inte lite paff hon såg ut :)          Brevet var på engelska, jag var inbjuden att delta på en kurs i Stockholm som kommer att hållas på engelska och då tyckte de att det var lika bra att skicka inbjudan på det språket också. Jo visst fattar jag inte vad som står i brevet så kan jag ju inte åka på kursen...
Kul kurs säkert men jag avstår...får se om någon annan av oss som kallas "Staff Assistant" åker härifrån Storuman...
Trots att det var ett skämt mot Hästtjejjen så undrar jag hur mycket det ligger något i det...kommer svenskan alltid finnas kvar? Med Gunnarnbonska och Baschsellemål??? Nordea har väl engelska som koncernspråk.. vet inte vad det innebär för personalen där.

Ja ja, hon knatade nyss iväg till en kompis som hon skulle få lifta med till ridskolan, hon skulle hjälpa till på en lektion...jag ska mysa med lillbulten nu

Ny energi fick jag:)

VG Wakka Wakka


Simultanförmåga... njää

Konstig man är!
Är bara att konstatera... lillebror ringde och ville surra lite, precis då spelade jag alfapet med någon ute på cyberspace. Det var en hård match, jämn men den var nästan slut då han ringde...istället för att säga, du jag ringer upp om fem minuter så försökte jag både prata och spela...med resultatet att jag bara fick ihop ord med typ två bokstäver = lite poäng = till sluuut förlorade jag Samtidigt som han fick snacka med en okoncentrerad syrra som svarade med typ tvåordiga meningar.
Sorry brorsan är allt jag kan säga, du var inte ointressant, tvärtom. Jag kan bara inte avbryta ett spel, det är liksom mot mina....principer... vad jag har mycket principer....tråkigt, nej vi säger att det är emot mina levnadsregler :)

Observera dock att jag inte avvisade min lillebror det är tydligen också emot levnadsreglerna utan jag försökte mig på både ock, inte lyckat dock!

Har läst all info han skickat mig tidigare idag, tackar tackar! Har plockat ihop alla papper plus flygbiljetten inför Stockholmsresan på fredag. Tvättat kläder efter hästtjejjen, de luktar dock så mycket häst så jag måste tvätta dem igen... ska hänga ut dom imorgon på vädring först.

Det var förbi en brutta idag och funderade på vårat hus, om vi skulle sälja det. Joo det har jag ju tänkt, hon ville liksom köpa ett nu, idag, så fort som bara möjligt.... ok det ska nog gå bra men...blir det inte litet? undrade jag?...  de har tre barn. Det här är fyra rum och kök så det blir nog lite trångt, ca 100 kvm. Hon tyckte det med, de hade tittat på ett större också, sen ville hon som sagt ha det snarast möjligt. De hade blivit uppsagda från sin lägenhet helt plötsligt, huset skulle tydligen säljas... Det enda som snurrade i mitt huvud var, om de vill ha det vars ska vi ta vägen, till lillbrorsans etta eller? Det hörs ju vara dåligt med fyror i lägenhetsväg...Nu blir det nog inte så just nu i alla fall , så jag kan skjuta det på framtiden!   :)

Nej nu ska jag gå till sängs... imorgon är det badartime plus lunch, sedan blir det väl plugg...javisst ja, läraren har varit in och läst första insändningsuppgiften och hon skrev att det såg bra ut och att betyg kommer inom kort (på just den uppgiften), det skrev hon vid två idag och jag har väntat heeela dagen men hon loggade ut vid sju ikväll så imorgon får jag nog veta...waaa vad spännande!


Måndag V 40 Giv mig styrka!

Vecka 40....

"Fråga dig ibland på fullaste allvar om de människor du umgås med lyfter dig eller drar ner dig."
Richard Jahnke

Hmmm...

Bjuder lite på före och efter bilder på Lillbulten, vi har klippt hennes lugg. 
Jag ville först inte klippa håret alls på henne, hon ska ju ha långt hår :-)
Det skulle dock bli lite konstigt till slut för luggen var MYCKET längre än resten av håret...så nu är det gjort!

      Här är vi och kikar på ett gammalt hus utanför Strycksele, det lutade så mycket så hon blev förskräckt och håret åkte rakt upp:-)  . Det blev inte vi som köpte det...
     En klassisk Lillbultpose, benen åt olika håll, luggen på sné
  
 .Här är luggen, minuten innan klippning...

Nu var tanken att jag skulle fota henne men batterierna är slut i kameran...det här med batterier...Hästtjejen har en laddare som hela familjen använder, vi har haft MASSOR av uppladdningsbara batterier, jag köper vanliga batterier för jämnan dessutom, ändå har vi INGA batterier!!! Var tar dom vägen? De vanliga som är tomma lägger jag i en burk så ni ska inte tro att de hamnar i hushållssoporna men varför finns det aldrig batterier när jag behöver dem???
Jag fyller snart år, snälla giv mig styrka. Gärna i form av batterier!!!

RSS 2.0