Fy bubblan

Fick magsjuka igårmorse...så jag återkomer imorgon då kraften kommit åter till mig! Ser att jag fått massa gulliga kommentarer :)

/Hera

Kusinerna

Ett härligt foto på kusinerna som Svärfar tagit!

/Hera

Sjunka in.

Ibland tar det ett tag innan något sjunker in...innan man "landar". Jag har ju vetat länge att jag är gravid men det blir liksom extra verkligt när man ser bäbisen på ultraljudet, hur den fäktar och rör sig. När jag väntade Lillbulten så syntes det inte alls på min kropp att jag var gravid vid den här tiden...nu är det inte riktigt så, min mamma trodde absolut att jag väntade tvillingar för det hade "oraklet" som är gift med min morbror sagt. Så vi var lite spända, M och jag inför ultraljudet. Nu var det bara en :) fast jag har ju alltid önskat tvillingar men man kanske är lite för "gammal" för det nu...det är ju säkert jobbigt. Om någon vecka så har jag gått halvtid...

M är på ranchen och jobbar, företaget har ju sitt kontor kvar där och det är hög tid för löneutbetalningar...själv ska jag snart natta Lillbulten. Hon brukar annars vara duktig att påminna...SOVA ropar hon :)

Förresten...fick ett e-post från min "gammsvägerska"...hon hade drömt om mig...att vi satt uppe på Brakken (fjälltopp kring Tärnaby nära före detta Svärföräldrarnas stuga) och grillade korv ...det lät himla mysigt! Saknar ibland den tiden...man fattade inte hur bra man hade det när man hade tillgång till stuga vid Ryfjällets fot. Jag saknar även "gammsvägerskorna"...så det är kul att höras ibland!

/Hera

En bäbis.


En liten sån här ska vi få kring den 28:e Juli :)
Spännande va!

Vill ni följa med vad som händer så finns jag på www.familjeliv.se under signaturen Torpliv....jag hade ju tagit bort min gamla...Hera och det har ju givetvis nån annan snott :)

Tack för gratulationerna jag redan fått...vi började berätta det öppet igår men som Stannapanna sa...goda nyheter sprider sig fort :)

/Hera

En heldag i Umeå

Blev det idag! Stressade som tusan på morgonen för att passa en tid klockan 9 i stan...ärendet tog väl en kvart! Var hungrig...men det var lite dåligt med öppna matställen den tiden på dagen. M och jag fördrev dagen genom att bl.a. titta på badrumsutställningar...det ska ju bli nytt badrum på försommaren för oss är det tänkt. Bilen skulle besiktigas på eftermiddagen och det gick ju givetvis bra :) Nu är han och jobbar och jag har sett Mästarnas mästare plus Daniel och Viktorias presskonferens angående förlovningen. Grattis! Hade tänkt överraska ena storasystern genom att besöka henne imorse, på lasarettet...men hon hade fått åka hem igår....har tänkt på dig mycket syrran!!!! Annars har vi ruvat på en hemlis i ett par månader...men jag tror jag väntar tills imorgon med att berätta ;)

God natt!

/Hera

Nu kan han komma hem ;)

Igår tillbringade Hästtjejen och jag dagen på stallet. Hon blev 2:a av sju stycken i hennes klass (50cm)! Det var så himla nervöst men roligt att titta på. Det här är hennes första hopptävling. Först var jag rädd att hon inte skulle hinna till start (den där hästen skulle visst borstas i evigheter först) , sedan att hon skulle bli så nervös så hon inte skulle minnas banan. Omhoppningsbanan visste jag att hon inte hade kläm på och givetvis var hon så duktig (felfri) i första hoppningen så att hon kom till steget att få göra omhoppning...men hon tog det lugnt (hennes mål vara att komma runt)...så hon red rätt och felfritt även i omhoppningen så det blev en bra placering!

En stolt mamma och en dotter fylld av adrenalin som formligen sprutade ut i form av fnitter och högljutt pratande åkte vi till Svärföräldrarna för att bli bjudna på middag och bastubad. M och Svärfar mötte upp, de hade jobbat under dagen...Lillbulten var med Svärmor.

Melodifestivalen...va f*n är det för fel med att BWO skulle kunna få gå vidare...och Velvet! Nej gu vad trist, sedan fattar jag inte varför melodifestivalen ska försöka va så roligt hela tiden! Tänk er andra tävlingar...Kalla har åkt och kommentatorn skulle skoja till det lite om att få mens! Eller fnittrigt påtala hur snygg Fredrik Ljungberg är när han står där svettig efter en väl genomförd fotbollsmatsch. De som tävlar i musik har väl också förberett sig och lagt ner tid, engagemang och pengar...Nej, jag gillar humor men inte på det sättet :(

Annars har jag precis satt mig ner efter en dags fejande i huset. Jag har torkat alla golv nu älskling så du kan nog komma hem från jobbet nu ;)

/Hera

PS. det blev 11 valpar...4 var dock dödfödda...

Avslutar med Velvet...

En tålmodig herre...

Uppfödaren har sagt att man ska aldrig he blött i öronen på en hund...alltså typ Vetriderm ear cleaner som jag använt...eftersom det har svårt att komma ut igen. Däremot ska håret i öronen ryckas bort på honom och sedan när det behövs torkas öronen ur med en bomullsrondell. Jag tog ikväll dock lite medel på tussen och gud sår rent och fint det blev i ytterörat. Jag tyckte nog det var mer obehagligt än honom när jag ryckte de små tussarna ur öronen...mitt upp i alltihop kommer katten, Lila, kastar sig ner vid hans baktassar, griper tag och gnager på hans trampdynor! Han försöker sparka bort henne eftersom jag håller i hans huvud. M fick bära ut henne till slut för att vi skulle bli kvitt henne. Efter öronrensning så provade jag att rycka hår från hans rygg...ja men nu gick det lite lättare...mycket hår blir det på golvet...men det mesta sitter ändå kvar på honom. En början dock! :-)

Konstaterar dock efter denna behandling att Chinook, snart 8 månader gammal, är en rätt tålmodig herre. En herre som dessutom blev morbror inatt! Athena fick valpar!


Ha en bra fredagkväll!

/Hera


Livstecken...

...jo men livet knallar på här i Bodarna.

Härligt att det blev silver i Mixstafetten (skidskytte) trots att Ferry inte stod på benen!

Härligt med "guldregnet" som dragit över byn jag växt upp i, känner igen varenda en som nämns i artikeln...grattis på er...är dock tveksam på om min far prenumererat...(han bor ju också där)!

En härligt brun kollega fick jag träffa idag, hon har återvänt från 3 veckor i Indien :)

Mindre bra är att älskade M är sjuk...han hade knappt tagit sig hem från jobbet men landade till slut vid 03.30 i soffan på nedervåningen med värk i kroppen och känsla av feber. Jag blev jätterädd när jag vaknade imorse och han inte låg vid min sida... tankar som ..nu har det hänt något ute i skogen, typ träd över maskinen...nu har han kört av vägen...eller har han blivigt alldeles tossig som jobbar än fast klockan är 06.30...cirkulerade runt i mitt huvud. När jag fann honom i soffan så frågade jag irriterat...VAD GÖR DU HÄR! (med andra ord, duger det inte att sova bredvid mig längre)...Jag är sjuk...pep han till svar :)

Jag har anmält Chooken till en utställning i Nordmaling...måste få bort hår innan dess...

Hästtjejen ska tävla i hästhoppning på lördag...och jag ska visst sälja fika...

Det har varit kallt sååååå länge nu och jag har inte tränat någonting på sååååå länge, alltså inte ens tagit en promenad...så jag känner mig sååååååå jäkla ur form!

/Hera

Ekorre...

Nu är det äntligen dags igen :)

/Hera

Aj, Oj, Men...

OJ, Här är en amerikanska som inte klippt sina naglar sedan 1979...urk...och hur lever man då? Hur tvättar man sig? Torkar sig i baken efter toabesök? Får upp posten ur brevlådan? Osv...klart begränsad livskvalitet kan man säga....

AJ, Min ischias hade i stort sätt gått över i helgen, till min STORA glädje! Idag bytte Svärmor och jag bil, för att vi skulle slippa flytta bilbarnstolen...Svärmor som är precis som smurferna, typ 3 äpplen hög, hade kört fram sätet max...så när jag skulle in med min STORA rumpa så tog det tvärstopp...och nu är ischiasen tillbaka...

MEN, är det så att man kan döda granar? Det härjar visst en "grandödare" kring Göteborg...vad gör min make och hans anställda hela dagarna....dödar de också träd?....Är de mördare då?....Nä, där håller jag inte med Aftonbladet, igen!

/Hera

I Marsfjällets skugga

Läste man ju under skoltiden men det är ju länge sedan nu så jag läste om den i helgen. Är nog den första boken jag läser för andra gången...har tidigare aldrig förstått vitsen med det men det visade sig att jag mindes ingenting av den så det blev lite av en förstagångsupplevelse i alla fall! Jag tycker den var jättebra! Sina egna vedermödor vi haft ibland framstår som minst sagt futtiga i jämförelse med hur folk hade det för typ 200 år sedan! Rekomenderas varmt!!!

Här kommer en länk till Bernard Nordhsällskapet!

/Hera

Home sweet home...

...visst är det alltid skönt att komma hem, trots att man har haft det bra där man varit. Vi susade upp till Storuman i fredags, hämtade upp en förkyld far på vägen dit, för att gratta min lillebror. Det var roligt att få träffa släkt och vänner. Annars så har vi varit hos min pappa, tagit det lugnt och haft det bra. Har hunnit se skidskytte och läst I marsfjälllets skugga, igen. Melodifestivalen kikade jag lite på...håller på vara less på den!?!  Saknade dock M en hel del...han har varit hemma, jobbat och stått i! Nu är vi alla hemma i alla fall och det känns bra.

/Hera

Packat och klart!

Är det i stort, vi åker hem för att gratta bror min imorgon. Drar iväg så snart vi klappat igen banken för dagen...de andra får räkna pengarna och röja ihop och jag schappar iväg snabbt och lustigt :). Tar med mig barnen men lämnar Chook, Lila och M hemma. M vill jobba ikapp sista tidens ofrivilliga stillestånd, vilket jag har stor förståelse för! Lillbulten är rätt ok, hon går i stort sätt runt på välling...fick i henne en halv pannkaka med lite grädde igår...har dock laddat med lite glass som vi ska testa om en stund. Fisken till middagen petade hon bara i. Snoret rinner men leendet har kommit tillbaka :) så då är vi lugna!

Vi har vårat brunn vid en kallkälla uppe på berget, enligt M så är den utmätta höjdskillnaden 15 meter...Det finns vatten i brunnen, dock har tillrinningen varit dålig på sistonde eftersom nån sten visst ställt sig på tvären i inloppshålet. Kallkällan rinner retfullt intill ...grannen skulle upp och "peta" upp det där nu ikväll. (Vi är två hushåll som delar på brunnet) Trots att utloppsröret är under vattenytan så är vi dock utan vatten här nere i huset...igen...M fattar ingenting och inte jag heller. Han ska dock imorgon fylla slangen härifrån huset och upp till brunnet för det brukar hjälpa, så gjorde vi i höstas och det har funkat tills nu. Undrar när man kan börja gräva och fixa till det där undrade M rastlöst idag innan han for till skogen...jaaaa inte än på ett tag i alla fall, svarade jag. Det är ju faktiskt bara februari och snön ligger djup därute...Less är vi dock på det här...jag skulle gärna pröjsa ca 300/m till kommunen om jag var garanterad vatten ur kranen jämt. Det är JÄTTEBILLIGT och JÄTTEPRAKTISKT (Det betalade jag i biglake och då ingick ju avloppsavgiften i det!) Tänk på det nästa gång ni får räkningen...gläds, sucka inte!

/Hera

Release me...en gång till.

Jag gillar den fortfarande...här i en annan version.

I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down
Please don't hold me down
I am a rolling wave without the motion
A glass of water longing for the ocean
I am an asphalt flower breaking free but you keep stopping me
Release me
Release me

I am the rain that's coming down on you
That you shielded yourself from with a roof
I am the fire burning desperately but you're controlling me
Release me
Release me

/Hera

Hemma

Hemma är jag med Lillbulten, hon är på bättringsvägen i alla fall...det känns bra. Hon hade feber från tisdagnatt förra veckan till måndagnatt den här veckan. M var med henne till läkaren den här tisdagen, fick medicin för hostandet men i övrigt så hittade de inget särskilt fel. Man lyckades inte ta urinprov för hon vägrar ju kissa på pottan men det gör nog inget för nu verkar det ha vänt. Det värsta är att hon ätit så lite så hon har gått ner ett kilo i vikt, vilket är rätt mycket när man väger 10,5 sedan förrut. Så nu är våran magra fågelunge ännu smalare...får väl göda henne med grädde när aptiten kommer åter! Idag är hon alltså bättre men orkeslös...Barnen och jag hade tänkt åka hem till min pappa i helgen, det var länge sedan sist och dessutom fyller lillbror 30 år på fredag men jag vet inte nu...hon måste bli piggare innan jag vill dra iväg!

Igårkväll var vi in till stan från jobbet, för att lyssna på rörelsechefen och träffa kollegor från andra kontor. Riktigt trevligt var det men kvällen blev sen. På vägen in till banken på city så träffade jag en av mina kusiner, Stannapannas mamma, hon var strålande glad som vanligt! Fick skämmas lite för hon hade läst hur jag häcklat hennes arbetsgivare för ett tag sedan :). Jag saknar släktmiddagarna kusinens mamma, alltså min faster brukar ha. Hon och hennes systrar brukade turas om och dra ihop ett gäng i alla fall en gång per sommar...nu har de antingen blivit äldre och har svårt att genomföra det eller så finns de inte alls....

Annars så har det givetvis snöat som tusan så de stenhårda spåren på älven är ett minne blott, jag hann inte ens ner med skidorna. Vindelälvsdraget ska dock gå där så de kommer säkert trampas upp igen...jag har inte åkt skidor...på evigheter. Det har antingen varit kallt, kallt, snöigt eller kallt...men nu skiner solen..det är kallt :) men våren kommer nog snart!

Ni som brukar se Vänner har säkert hört Phoebe sjunga Smelly Cat...jag sjunger snart Smelly Dog här för Chooken LUKTAR så mycket hund! URK Sedan har jag gnällt att han lossar mycket hår men insåg imorse när jag dammsög övervåningen att det är nog knappast han som legat uppe på nackstödet på fåtöljen och hårat ner...det är nog en annan vit varelse...Varför skaffade vi vita djur?....och vi som har mest mörka kläder...hmmm
/Hera

Tidningarnas man :)

Är han väl kanske inte...men han var med i senaste Jord och Skogbilagan av Västerbottningen. Min man alltså, på sidan 36,37.

Hera

Hänt var det här...

eller är det tänt man brukar säga? Lillbulten har varit sjuk i snart en vecka (feber) vi jobbar och står i...blir inte mycket här på bloggen men vi lever!

/Hera

Senaste hundsport

Är hemma med Lillbulten idag som hade grymt hög feber inatt. M är i Piteå, Hästtjejen på skolan. Har redan hunnit bläddra igenom dagens post, bl.a. senaste hundsport. Månadens raspresentation är Beaceron, vilket är den hundras min systerdotter nu har haft ett år. Är lur på att det är uppfödaren som Dakira kommer från som intervjuats på sidan88. På sidan 47 finns en bild på en Spinone, Framells Athena som faktiskt är ett syskon till Chinook. Inte ett kullsyskon men ändock ett helssyskon.

Ja det här riktade sig bara till er hundsportläsare :)

Chio!

/Hera

Tvååringar och fjortonåringar...


Firade min tvåårsdag i Gunnarn hos min älskade kusin, bodde där under någon månad minst eftersom mina föräldrar hade annat för sig...(pappa jobbade i Stockholm och jag tror mamma gick någon utbildning...i Åre...vi bodde i Västerås)...måste fråga dem igen någon gång.  (Kolla in Festispaketen...)
Min äldre dotter firade sin tvåårsdag 4 kilometer därifrån, i Juktån, vi bodde där när hon föddes...rätt coolt för min egen far är född i kammaren i det huset :)...och han bor där än idag (fast han bodde inte där under de tre åren vi bodde där...)
Sedan har vi Lillbulten...väntar fortfarande på foton från pressfotografen, tror det hänger på att min make inte lämnat en minnespinne där...
Är vi lik varandra....hmmmm de små kanske...foton på fäderna från den tiden...har jag inte!


Åsså var det fjortonåringarna, där har inte Lillbulten hunnit...alla säger att Hästtjejen är lik mig...men jag vet inte det jag...inte var vi lik varandra när vi gick sjuan i alla fall...eller?

Bilderna är lite sisådär för scannern...är väl lite sisådär...men jag har en i alla fall :) å det är jag tacksam för!

/Hera

PS...går ni in på kategorin familjepresentation så finns där en ny bild på hela familjen...längst ner...men tala inte om det för någon, speciellt inte min man som inte vill vara med på bild ;)

TV-tipset!

Klart bästa programmet som går nu är Mästarnas mästare...lite Robinsonaktigt över det men mycket bättre, begriper inte att det sänds på en vardagkväll dock...
Ice Lady...visst har du märkt att på Lördag drar det igång! :-)/Hera

Hur ska det gå?

Lyssnade lite på Odell och Ohlys diskussion i nyhetsprogrammet på TV...angående statligt bankstöd. Staten vill att bankerna ska låna ut mer pengar till företagarna eftersom de inte får några lån utomlands längre. Nyheter kring bl.a. SAS minusresultat på 6 miljarder (om jag minns rätt) eller ta nedgången på försäljningen för Volvo (64% ner i USA) gör att man undrar om räddningen är att företagen lånar mer. Beror inte utvecklingen på att konsumenterna inte flyger, köper bilar osv. längre...i och för sig för att de kanske är rädda att bli arbetslösa...deras villor och bostadsrätter sjunker i värde istället för att stiga...man kanske som privatperson har lånat lite för mycket i de goda tiderna...konsumerat i stället för att spara...precis som företagen har gjort...det verkar vara en ond spiral utan ände, eller? Samtidigt så är det så att de som fortfarande har jobb faktiskt har det rätt bra, låga räntor, lite mindre skatt...en del tar sig råd att köpa en bil till ett bra pris...eller varför inte ett hus...månadsspara lite i fonder som har kurser som liknar mellandagsrea...sedan är man vinnare när det väl vänder upp igen...

Hur ska det bli? Hur långt kan det gå? Tar de som bestämmer rätt beslut? Om 15 år kan vi säkert läsa om det i en bok som avhandlar ämnet nationalekonomi...

/Hera

Ischias

Har haft ischias sedan jag var på muskelbalanseringen för snart två veckor sedan. Det var då skönt att tänja ut kroppen rejält men tydligen väckte jag den björn som faktiskt sovit i ett par år till liv...å inte blir det bättre...

Ett kort sammandrag av helgen:
I lördags kom mina föräldrar, M:s föräldrar och min förra makes föräldrar på kalas. Grannfrun med yngsta dotter dök även upp plus att en av hästtjejens kompisar närvarade. Dagens överaskning var när min syster, hennes sambo och två av barnen kom :-)
Fredag kväll kokade jag en full gryta med köttfärs för att kunna bjuda alla på middag under lördagen, spagetti och köttfärssås stod på menyn. Lördagmorgon fann Chinook grytan på bron och mumsade i sig hälften (ca 2 liter)...så det blev en betydligt mindre middagsbjudning (mina föräldrar och M:s föräldrar)...
Lördagkväll med schlagerpub var jättetrevligt trots att jag var jättetrött...beundrar MötleyCruAnnika som höll i efterfest, jag skjutsade hem henne så hon hann förbereda innan resten av gänget dök upp. Extra plus till arrangemanget var att de hade många ickealkoholalternativ. Det var riktigt gott att slippa dricka sötsliskig cola till de goda korv/ost-brickorna de sålde..de hade bl.a lättöl!...Ja jag körde, kände inte för att partaja efter en dags barnkalas utan det var bekvämt att köra bil :) nästa gång får väl M köra...eller så är det varmare så man kan cykla!
Söndagmorgon tog jag en rejäl sovmorgon, klev upp ur sängen 10.30, trodde att M var dålig för han var uppe flera gånger...tidigt...men det var han inte...han var bara frustrerad över att han INTE kunde sova. (halvsex var han pigg)
Idag var Chinooks uppfödare förbi, det var kul! Hon tyckte han växt till sig fint. Fick kurs i hur han ska trimmas....alltså allt hår ur öronen ska ryckas bort...det visste inte jag...inte konstigt att vaxet kletat sig kvar. Nu är han slät som en bäbisrumpa inne i hörselgången :) Insåg i eftermiddag när jag skulle testa trimma honom på ryggen...det där är tidsödande, speciellt när det aldrig blivit gjort tidigare...

Bilder från kalaset ska ni få när jag fått ett gäng från Svärfar som numer är ständig pressfotograf men sin jättesystemkamera :)

Sleep well!

/Hera

"Vackerväre"

Idag har vi varit ensamma allena hela dagen, M o jag. Vi var ute på baluns igår (Schlagerpub, Folkets hus i Vindeln  Hällnäs) så barnen är hos svärmor och svärfar. Idag har solen visat sig från sin goda sida vilket i och för sig först kändes jobbigt (nu ser man ju hur skitiga fönstren är plus allt damm!!! som finns överallt.) Så allt började med att jag torkade golven i huset men avslutades med en lång härligt promenad uppefter älven, vände vid Kärleksuddens camping och tog 363:an hemmåt. Trevligt att kunna gå och prata på tu man hand i lugn och ro! Chooken fick springa av sig på älven och tuktas i att gå bredvid på vägen hem :) han är duktig då det bara är vi...så nästa steg är att träna mer med distraktion. Vi har hittat det perfekta stället, utanför grannens hus där fåren oftast häckar (höbalen står där)!

Igår hade vi barnkalas...skriver mer om det...kanske ikväll!

/Hera

Lizaloop såg att jag var lite virrig...så jag har ändrat lite i texten :)

RSS 2.0