Orkeslös

...känns jag. Har varit i Umeå idag med papppa, han skulle på sjukhuset för provtagning och läkarbesök. Allt tar sin lilla tid, vi tog det lugnt men det är ju varmt plus att det håller på att vara jobbigt att köra bil nu...magen känns ihopklämd :)

Sitter och väntar på M och Lillbulten för att få äta jordgubbarna pappa köpte på vägen hem...men de verkar inte ha någon brådska. Upplever att vi springer mest om varandra just nu och det är lite trist. Finns inget annat än att bita ihop och gå ut på promenad med hunden fast orken inte finns där egentligen...Jag är hemsk men jag önskar att värmen kunde ge med sig någon gång...
 
Något riktigt roligt, igår ringde en väninnna som jag inte pratat med på säkert...5 år, hon kommer nog förbi imorgon eftermiddag. :) Ikväll är det morden i midsommer...är det nu?
Måste kolla!
 
/Hera

Hot hot hot...

...kompade ut efter halva fredagen pga att jag såg dubbelt när jag skulle läsa tidningen på lunchen...sov ett par timmar hemma, duschade och ansåg mig vara nog pigg att åka till pappa. Så vi har varit i Storumans kommun hela helgen men jag har inte satt en fot på marknaden! Hästtjejen har bott hos sin farmor och farfar i sällskap med sin kompis från Ekorrsele. M och Lillbulten var upp en sväng på lördagen, mest för att hälsa på våra förra grannar på 26:an...han tog en sväng på marknaden men de enda han kände igen var skoterhandlaren som bor här i Hällnäs och en kompis sedan förr som är son åt förra handelsträdgårdsfolket i Stensele.

Nu är vi hemma igen, pappa följde med för han ska på läkarbesök i Umeå på tisdag...så det blev bestämt att han skulle vara och hälsa på hos oss ett tag när han ändå hade ärenden i närheten. Två arbetsveckor har jag kvar...30 dagar kvar till beräknad förlossning...

:-) /Hera

Closer

En låt till med Kings of Leons...hittade inte orginalvideon men en textad däremot...

Sommar och sol

Eftersom jag själv inte har semester än så känns det mest jobbigt med värmen, sedan att man är stor som en flodhäst gör väl inte saken bättre. Mina ben är svällda...fotknölar är väl överskattat att se, de finns ju där ...eller?

Så det blir inte mycket gjort, vare sig här hemma eller när det gäller kreativa tankar till bloggen...ligger i sängen och surfar med hjälp av M:s bärbara dator, kikar ut genom fönstret som jag har i huvudänden av sängen och känner att....fasen vad vackert det är (ser nämligen inte härifrån sandhögarna, byggnadsställningarna osv, utan bara träd och den lilla dammen) Livet ler gott just i denna stund :)

Imorgon börjar Storumandagarna!

/Hera


Resligt värre!

Nu var det länge sedan jag lade ut något fotografi på byggnationerna...idag har resvirket (tror det heter så) kommit på plats. Ikväll har ytterpanelen på kortsidan rivits loss och jag har burit bort brädbitar till det kändes som kroppen skulle ge upp...någon smidig gasell är man ju inte direkt...
M brukar klaga på när jag vill möblera innan det är riktigt klart men här tror jag han har tagit priset...vedpannan och ack.tankar är redan på plats...men det är väl av praktiska skäl ;)


Nya avloppssystemet har tarvat en hel del jobb...fast det är ju inget som kommer att synas...
Hera


Långdagen...å tur i oturen!

är ju måndagen för mig. Slutar 18:15...M slutar 18 denna vecka...jag passade på att klippa gräs och röja ihop lite skräp här på gården ikväll i väntan på att han och Lillbulten skulle komma hem. Hästtjejen och en tjejkompis har badat på kärleksuddens camping! Kallt som fn kan jag tro...

Annars så fällde någon ett träd precis i det ögonblicket M passerade trädfällaren med bilen imorse. Boink så landade trädet på taket...tur att allt gick bra trots allt. Ibland undrar man hur folk har det ställt uppe i boetten!!!!  Fälla träd ut på vägen!?! Å det var inte en yrkesman utan en privatperson med motorsåg i högsta hugg! Riktigt "åhitte" var det dock...

Höres!

/Hera...36 dgr kvar?

Riktigt trevlig midsommar

Har vi haft på Lilla Hackholmen som ligger i Storsjön, Sandviken. Det har varit riktigt skönt att komma ifrån en hel del här hemma så nu har vi krafter att fortsätta mala på med allt möjligt igen! Tack snälla ni för att vi fick komma!

Såååå en liten resumé kommer här!

Vi har firat midsommar där tidigare så det var kul att återse ö-borna...(här finns ett inlägg om tidigare år)...men framför allt min storasyster I med hela sin stora härliga familj! Den består av henne och maken och deras totala skara av 6 barn...som är så stora så de har pojkvänner och flickvänner... många blir det :) Nu hann jag inte träffa alla...men några av dem.

En bild på en av "båtparkeringarna" på Stora Hackholmen som vi besökte på midsommarafton eftersom prisutdelningen efter fisketävlingen hålls där.

Kubbspel på midsommaraftonskvällen...dessa män fick det tungt för givetvis vann vi kvinnor ;)

Så var vi en sväng till Strandbadet i Årsunda...på fotot är det ungdomarna i en av båtarna...tyvärr blev vi inte där länge eftersom regn och vind rullade in....
Det lugnade dock av sedan så Lillbulten med sin moster I hann fiska liteImorse var vädret helt underbart...här förbereds det för vattenskidåkning och jooo det gick bara bra!


Annars hann vi fördärva Lillbulten med ett besök på Mc Donalds på vägen hem...Jo vi hann med Ikea i Valbo också :) (i torsdags)

Annars känns det här som helgens låt!

/Hera

Långsamt...kaos...

Någonstans där befinner jag mig..tiden står liksom stilla, befinner mig fortfarande i någon typ av chocktillstånd. Gråter och gläds om vartannat. Grät när jag lämnade pappa igår på sjukhuset, gråter så fort jag ska berätta/prata om eller med honom...gläds åt varje stund han finns hos oss, att han är en av dem som gett mig liv en gång i tiden och format mig till den person jag är. Gläds åt min man och mina barn, åt alla som finns runt omkring en...vem vet hur långt man själv har kvar av livet, jag kan ju själv förolyckas precis när som helst...det kan man aldrig veta och det vore helt onaturligt att sörja något som inte har hänt innan det har hänt...ändå så är jag ledsen för att pappa är sjuk...Jag gläds åt att vi är många runtomkring honom som bryr oss och vill hans bästa, jag gläds åt bäbisen i magen som ständigt pockar på min uppmärksamhet genom att buffa och greja...magen blir bara mer spänd och stor för varje dag som går nu....jag gläds åt mina två döttrar som båda ger så mycket glädje på olika sätt, den ena är så ung och omedveten om vad som sker och lyser som en sol...den andra är äldre och väl medveten men försöker komma med uppmuntrande ord och stöttar trots att jag  vet att hon har egna funderingar...och sörjer själv...

Imorgon den 16:e fyller M 41 år...den 28 Juli är bäbisen beräknad att komma...helt plötsligt får jag känslan av att tiden rusar...jag längtar efter henne men är samtidigt fundersam över hur min familj i övrigt ser ut då...hoppas innerligt att alla finns kvar!

"Långsamt leder också någonstans"
Hera

Långsamt leder också någonstans...
Långsamt

(text: Lisa Nilsson, musik: Lisa Nilsson & Henrik Janson)

Jag har kommit att röra
mig långsamt
Det har sina olika skäl
Benen känns inte lätta
Lusten finns inte där

Jag har kommit att sluta försöka
Känslan är full av besvär
Magen den blir liksom ihopsnörd
Flödet finns inte där, men...

ref: Långsamt leder också någonstans...

Jag har kommit att
fastna i mönster
Där ett steg fram
kostar tre steg bak
Där att vakna på fel sida
Det är ingen ovanlig sak

Jag har kommit
attjagas av tiden
Hon går i etttempo
som inte är mitt
Mina dygn är mycket, mycket längre
Där skiljer vi oss vitt, för...

ref: Långsamt leder också...

Och jag vill skrika högt
över hela världen
attjag kan andas av mig själv
Och jag kan flyga runt vintergatan
Och ta ner månen om ni vill
Men jag vill vara i lugnet inom mig

Ref: Långsamt leder också...

Återställning...

Nu minskar sandhögarna, det skottas tillbaka runt de uppbyggda källarväggarna. Igår var M under huset för att skotta igen där under och Svärfar fyllde på med sand...vet inte vad som oroade mest, skopan som nästan lyfte huset eller att M skulle hamna i kläm...men enligt båda var det iiiiingen fara.../Hera

Regndag...Söndag...

Idag strilar regnet, lite varmt...väldigt fuktigt. Så vi gör inte så mycket här hemma utan tar det mest lugnt vilket känns skönt! Efter middagen ska Hästtjejen och jag skjutsa tillbaka min pappa till Umeå så han får fortsätta sin behandling veckan ut.

Igår var Storasyster B med familj hit, de köpte vår takbox. De hade med sig räkor, majonäs och hård brun ost från Norge...MUMS säger jag bara! Svågern jobbar ju där...

Nästa vecka är det midsommar!

/Hera

Sommarlov..trallallala...

Besökte Vindelns kyrka för första gången idag, vilken vacker kyrka! Tycker att jag kan uttala mig lite i frågan eftersom jag gillar kyrkor och besöker dem gärna när jag är ute på semester (så jag har något att jämföra med)...är inte troende utan faschineras mer av byggnaden som sådan och historien bakom. Skolavslutning var dagens anledning till besöket, Hästtjejen gick ut sjuan...hennes pojkvän 9:an...grannens son gick också ut nian. Sommarlov har de nu...härligt :)

M:s gris (!) har nu kommit, grannen som till vardags jobbar som dräng skulle skaffa gris så då har vi andra i byn hängt på och köpt var sin...imorgon ska jag gå dit och beskåda underverken ;-)

Undrar just nu hur det går för Svägerskan som med ett kompisgäng cyklar Vätternrundan inatt, såg att bland annat min Vårrusetlagmedlem som bor i Hällnäs har med sin morbror i just det gänget (sökte på Storuman)...jag visste inte att han gillar att cykla! 30 mil ska de göra i alla fall!

Annars då? Jo pappa är här...jag är trött...och jag ska sova nu :)

/Hera

Fått igen på skatten...

...har ni fått igen på skatten? Det har jag :)

Tänk att det ska vara så positivt! Egentligen betyder det ju att man legat ute med sina egna pengar...lånat ut dem till staten, "sparat" dem ofrivilligt....man får ju igen något som man rått om hela tiden...men vad gör det, jag är ändå glad :)
 Å klirr i kassan sa det...eller sa det boink när de landade där nere på kistbotten????

;-)
Hera

Har man sagt A får man säga B...

...brukar man säga. Min pappa är som sagt allvarligt sjuk, det har han varit förr och man kan säga att det här är en fortsättning på det men mer än så skriver jag inte. Det är ändå honom det handlar om...kommer nog ändå skriva här om hur jag känner och har det, precis som vanligt, eftersom han är en mycket viktig pusselbit i mitt liv. Jag ska hämta honom imorgoneftermiddag för att få rå om honom lite extra :) och det känns riktigt bra!

Magen känns stor nu, vi har inte fotat den en enda gång...bäbisen kommer hinna ut innan vi kommer till skott med det! Ikväll har jag plockat fram spjälsängen som jag lånat av storasyster, köpte en ny madrass till den igår (den ordinarie ligger Lillbulten på i sin utdragbara säng)...givetvis var den liiiite för stor men det får gå. Tidigare har vi lånat en byrå av M:s föräldrar där vi lagt ner lite kläder vi sökt fram ur lagren men jag saknar de där minsta kläderna...knyttröjorna, byxorna med "fötter" på, de små mössorna...hoppas jag hittar dem någonstans, frågan är bara var jag ska söka...Ni kanske tycker jag är tidigt ute med att plocka fram saker...jaaaa till er olyckskorpar så säger jag bara att någonting ska jag glädjas åt i väntans tider, blir det något elände så skulle det inte kännas bättre ifall jag inte skulle ha plockat fram något innan...det är jag helt övertygad om!...enligt kalendern ska det vara 47 dagar kvar...efter imorgon har jag 4 veckor kvar på jobbet...lite mindre än 20 arbetsdagar...

Jooo det är sommar...

/Hera

Uppåt väggarna...

...så här såg det ut igårmorse......nu har det hänt lite till dock, återkommer om det en annan dag.
/Hera

Inte bra...

...nu är min pappa riktigt sjuk, det här är inte alls bra...

/Hera kanske med 49 dgr kvar till förlossning...

Otroligt ont i huvudet...

...har jag idag. Obeskrivligt ont i huvudet....

/Hera

Bröllop

Här är en länk till ett foto på min mormor och morfar, Kalle och Tordis...det är taget i samband med deras bröllop i Åre gamla kyrka...400825...min mamma är född 401124...inte såg då mormors mage stor ut...

/Hera

Vackert läge...

...
Igårkväll grattades några kollegor till mig, de fyllde jämt. Vi höll till i den enas sommarstuga som ligger vid Umeälven...väldigt vackert läge och en underbar stuga! Avis blir man...trevligt hade vi :)

Idag...har vi påtat på lite ute, M har städat på byggarbetsplatsen. Jag har klippt lite gräs, han har kört både trimmer och röjsåg. Svägerskan var förbi med ett mumsigt bröd som jag tror Svärmor hade köpt åt mig...vi gillar sånt där bröd som är mörkt och segt :)

Får se om jag fotar bygget imorgon...väggarna är nästan färdigmurade!

/Hera

Upp som en sol...

...

känner mig bara ledsen ikväll. Jag tycker att jag kämpar och tar i för att få vardagen att flyta, tänker på att inte klaga för att det hjälper ju inte...men känner ikväll att det vore ju kul om de som står en närmast kunde se, förstå att det inte är så lätt alla gånger. Att man kanske är liiiite extra trött och att det går liiiite tyngre att göra en del saker när man har typ 50 dagar kvar till att man ska föda ett barn.

Bläääääääääää känns svårt just nu att jag ska va så dj***a positiv jämt!

Pissråtta känner jag bara för att säga just nu!

Ska det va så här?
Är det hormonerna som spökar och gör mig ledsen eller är jag helt enkelt bara utslut på?
Ska försöka fokusera på att det är nog bara ikväll det känns så här...


/Hera

Vårrusat!

Perfekt löparväder, svalt...lite fukt i luften....ikväll bar det av för ca 3400 brudar bl.a vårat lag Vindelälvorna... har inget samlat foto på oss  ...vi hann precis sammanstråla innan starten och efteråt var vi mest fikasugna ;). Hästtjejen och grannfrun sprang tappert i stort sett hela vägen...under timman kom jag i mål ,det är jag nöjd med...kände sug att springa ibland men det är nog som M sa...att min kropp minns, känslan finns där... men det skulle nog göra ont...är ju ändå i vecka 33, kändes nästan som att jag hade en säck stenar på magen. Jag tycker det var jätteroligt trots att jag inte kunde springa och jag är så glad att jag fick med mig ett gäng hugade Quinns :) Hoppas de hänger på fler gånger!...Hästtjejen och Grannfrun har redan lovat att springa nästa år med, så det blir att ta tag i löpningen för mig sedan!

Länk till Folkbladet
Länk till Kuriren

Här hemma har det murats två tre varv kanske...lite regnigt och trist är det så ni får ingen bild...

Å visst har ni rätt! Det var spår det handlade om igår...det är ju sååå kul! Nu la jag bara två stycken spår, väldigt korta och enkla...kändes väl korta för han ville spåra vidare efter att han funnit föremålet jag lagt som slutmål. Nästa gång ska jag lägga lika enkelt men lite längre...
:)


/Hera med 55 dagar kvar till förlossning enligt beräkning...

Gissa vad...

...vi provade på för första gången idag...Chooken och jag...det här har varit ett av mina absolut största intressen...för så där nästan 10 år sedan...

:)

/Hera

Block...erat...

De här kom idag!


Sitter som gjutet...

...

 :-)
/Hera

RSS 2.0