Hera

Reflektion, Blocket
Är ute på blocket.se nu och då för att kika bl.a efter hus.
Det är lätt att fördriva någon timma eller två vid den hemsidan för det finns ju allt, jag menar då allt möjligt till salu!

Vad som däremot förvånar mig är alla dessa människor som gjort sig besvär att lägga ut annonserna men sedan inte skriver VAR...

Jag väljer ofta län, alltså Västerbotten. Då vet jag att det som ska säljas troligen befinner sig i länet, allt bra så långt.

Sedan skriver då många till exempel sitt förnamn t.ex lars eller Sara men inget mer, inte var de befinner sig och inget hemnummer så att man kan gissa ungefär var de bor med hjälp av riktnummer. Hemligt och kryptiskt verkar det ska vara men sedan klämmer de till med sitt mobilnummer! Så då går man in på hitta.se, söker där och upptäcker att t.ex den där fina byrån finns i Byske...(kanske, byrån kanske inte är där säljaren bor) Jag får även reda på för och efternamn och adressen till personen. Om jag vill kan jag även kolla vilket hemnummer personen har, så mycket fick säljaren för det hemlighetsmakeriet.

Ni kanske inte tror mig men jag har till och med hittat husannonser där man glömt skriva var huset finns!  Det har väldigt stor betydelse för mig i alla fall :-)
Tror dom att jag gör mig besväret att ringa och fråga dem om huset möjligen ligger i Vindelns kommun och exakt var? Eller att jag liksom blir mer sugen och nyfiken på just deras hus för att de utelämnar den uppgiften? 

Just nu finns en annons där det står "7 km från vindeln utefter Vindelälven"

Uppströms eller nedströms undrar man ju då...
Johansson heter säljaren och enligt hitta.se bor han i en annan kommun så jag får ingen ledtråd där heller...
Tur för mig har jag en svåger som trots att han inte bott så många år i Vindelns kommun har stenkoll på det mesta! Jag frågar honom.

Sedan beror det ju givetvis på vad det är man säljer, ska jag sälja en skoter, bil eller båt så är säkert köparen villig att köra långt för att hämta den. Säljer jag däremot en billigare vara som dessutom är svår/dyr att skicka per post så är det inte lika självklart...

Alltså, jag vill slå ett slag för tydlighet i annonserna :-)
Skriv i alla fall i vilken kommun grejjerna finns så är möjligheterna mycket större att ni blir av med dem. Köpare som bor i samma område hittar igen er på blocket.se mycket enklare.

Ska ni sälja ett hus, skriv ut orten :-)

Lycka till!

PS. Håller ni med? Håller ni inte med? Lämna gärna en kommentar!

/hera
Hur är det nu, ska vi flytta?

Vi har ju starkt funderat på flytta den senaste tiden till Vindelns kommun som jag skrev den 26:e juni här i bloggen. Många undrar nu SKA NI DET, ELLER?

Ja det ska vi och Nej det ska vi inte.

Vi har fortfarande siktet inställt på att göra det någon gång men just nu har jag inget jobb där och vi har inget hus att bo i. Har varit och hört mig för och visat mitt intresse för ett jobb men den tjänsten tillsätts först nästa sommar...

Eftersom jag har jobb :-) och hus att bo i här :-) så avvaktar vi men man vet ju inte när det dyker upp tillfälle för det ena eller andra!

Sedan är vi ju fler än jag och M i familjen... så vi tar en termin i taget!

Så vi får se, vi är precis lika nyfikna som ni på när det blir av!

/Hera