Solskensbullar

- Dom här tycker jag om!!!
Så lät det för ett par veckor sedan när Lillbulten satt och bläddrade i min receptpärm...hon pekade med sitt lilla finger på receptkortet...idag var det dags för att baka dem!

Jag har haft receptet i flera år men aldrig bakat dem så det var roligt att det blev av...de blev dock större än vad som var nödvändigt men man lär sig till nästa gång. I princip kan man säga att det är semelbullar med marsankräm i...
Fick hjälp att baka, hon har hostat på i stort sett alla bullar innan de åkte in i ugnen...och som bilden visar så blev det på den här efter gräddningen också...efter fotosessionen var det dags för provsmakning...å då ville hon inte ha! Sträckan från önskemål till färdig produkt var väl allt för lång! Farfar råkade dock komma förbi i samma veva och han tyckte då att de var goda. Nu har vi i alla fall fikabröd till påsk..var än vi firar den!
 

/Hera

Funderar över hur samhället ser ut...

Varför har man sänkt skatter senaste åren, varför får man göra avdrag för att någon städar hemma hos nån...när det inte finns pengar så det räcker inom vård och omsorg...för det är väl därför alla inte får hjälp som man önskade....inom den tid man önskar...? Eller...Ska fortsätta fundera ett tag till...

/Hera

Påskkaniner?

Lillbulten påstår att till påsk kommer kaninerna...alltså inte påskharen utan kaninER...är förväntan då många små påskägg istället för ett stort?

/Hera

Sex säljer?

Är med i aftonbladet viktklubb....blev medlem för några månader sedan i min iver att få ett mindre fysiskt jag. De skickar e-post varje vecka oftast läser jag bara rubriken på brevet och slänger det oläst. Idag hajade jag dock till för nu hade de klämt till med en rubrik som kändes lite mer spännande än glada tillrop som t.ex. du har viljan vi resten...Denna vecka lockar de med "Du kan få ett bättre sexliv - på köpet"!

Våra lokala tidningar Västerbottens folkblad och Västerbottens Kurirens huvudnyhet idag verkar vara handelsstudenternas festande. Själv prenumererar jag på VF och blev faktiskt förvånad när jag fick se två män i stort sätt nakna på framsidan av tidningen imorse...den bilden lär vara sedan damernas middag i höstas och liknande bilder från helgens herrmiddag finns men givetvis då med lättklädda tjejer. Ingen från vare sig universitetet, studentföreningen eller studentkåren verkar ha vetat någonting...knappt de som besökte festen heller...Det enda jag tänker när jag läser artikeln är att jahaaaaaa....är det de här studenterna man kanske ska få som kollega eller kanske chef en vacker dag. Eller kanske får de ett jobb som revisor, controller...ekonomiansvarig....Jag vill inte påskina att vi som är ekonomer är torftigt tråkigt folk men vår image består ändå av att vara ansvarsfulla, seriösa...förtroendeingivande...( Nu när jag lägger in länkarna till artiklarna reflekterar jag över att det är bara bilder på tjejerna med på nätet...de på killarna valdes bort...varför då?)

Hur blev det nu då med brevet från viktklubb...njaäää jag slängde det oläst också men fick inspiration till att skriva i min blogg istället. Annars så promenerar jag på mina 10 000 steg per dag....solen skiner, våren är underbar! Å inte för att vara kaxig men jag tycker inte det är något fel på mitt nuvarande sexliv ;-)
/Hera

Stillhet

Alla sover och jag njuter av stillheten...slötittar på en film samtidigt som jag surar på nätet. Borde gå isäng eftersom Lillan vaknar inom ett par timmar hungrig som få...men det är rätt skönt att få va ifred en stund :) Fast Hästtjejen som varit i Ekorrsele hela helgen och inte väntas hem förrän imorgon saknas...jag mår bäst när jag har alla i min flock hemma!

/Hera

Hoppsan hejsan...

Fick redan igår så grymt ont på utsidan av smalbenen...sa till maken att jag måste ta fram springskorna och gå promenaderna med dem för jag trodde att mina kängor jag fått av mina svärföräldrar för många år sedan hade gjort sitt. Imorse var det ännu värre, kunde knappt gå...smög fram så det blev knappt utslag på stegräknaren. IDAG BLIR DET INGEN PROMENAD sa jag! Vi var ute hela dagen, städat vedboden ...skottat snö...åkt bob å så. M skulle skotta gården med traktorgrävaren så barnen och jag gick in...tänkte att jag kör igång Wii active sport så det skulle bli lite svett idag med...har gjort ett eget cardiopass...första övningen är hopprep....ååååååååååååååå jääääääääsingen....där hade vi orsaken.....jag är lemmen av hopprepshoppning!!!!!!

M körde ett pass när han kom in och sedan spelade vi Rayman Rabbit med Lillbulten..riktigt kul :)

Imorgon blir det nog en promenad i alla fall :-D

/Hera

Snart helg

Skönt!
Vi var ju i Sandviken förra veckan för att gratta min syster som fyllde 50 år. Hela familjen älskar att vara i Sandviken, min syster med familj och vänner är så himla härliga...synd det ligger så långt bort för annars skulle vi gärna bo där. Borta är bra men hemma är ändå bäst! Mannen i mitt liv =M har jobbat natt i veckan vilket innebär att han jobbar 15-24...minst...inatt var jag upp och kokade välling 03:15 och då hade han inte kommit hem. Blir lite orolig då för jag  vet ju inte om något hänt honom där ute i mörka skogen...om han fått något träd över maskinen eller kört av vägen på hemresan. Tur mobiler finns!

Själv jobbar jag på att gå 10 000 steg per dag eftersom jag är med i ett lag som heter Steget före på www.tappa.se....laget består av personalen som just nu jobbar på Swedbank i Vindeln plus föräldralediga jag och pensionerade A. Vissa dar går jag mer än tiotusen steg...ibland mindre...men jag håller snittet och det är målet jag har. Förhoppningen är att jag ska kunna börja jogga snart så jag är i form till Vårruset då Vindelälvorna sedan ifjol ska göra repris :)

Vet inte ut eller in just i detta nu...pappa som varit lite ensam hemma på sistonde fick för sig att träna benen i söndags...han som har väldigt svaga muskler...nu gissar jag...körde igång värsta träningsprogrammet a lá 10 minuter om dagen som han och hans kompis körde på början av 60-talet...vilket gjorde att han tyckte att han blev svälld i ena benet på måndagen...men det hördes bli bättre för varje dag...man blir inte svälld utav träningsvärk tyckte jag....imorse var det dock mycket värre...upp på sjukan i Storuman, helt om å till sjukhuset i Lycksele där han är i detta nu. Propp misstänker jag men vi får se...känner att jag skulle vilja åka dit men tänker mig att det är bättre jag åker imorgon eftersom han troligen blir där över helgen (gissar jag igen)...TJURIG är han, tack och lov för det! :-D

Nej nu har jag skrivit av  mig lite rastlöshet...så nu får jag hitta på nåt annat!!!!

Kram kram
/Hera

Tröttsamt...

ibland blir man bara så trött fast ingen märker det runt omkring en...å då blir det så här tillslut...


notera dock att hon har ett bra grepp om sitt mariekex...
/Hera

Tänkvärt...


Vilken leksak!

Eller vad tänker Lillan :-D

/Hera

Vilken Svärson...vilken Svärmor!

Det är min syster som fått den tillägnad sig!

/Hera

Lite bättre :)

känns det idag. Fotbad igår vid 23 tiden och sol idag...våren kommer!!!
/Hera

Tycker inte riktigt om mig själv...

...just nu. Tycker mest att jag går runt i huset och plockar...plockar i och ur diverse maskiner, fixar lunch å middag...handlar hem mer å mer mat...känner att jag blir mer och mer grinig mot alla runt omkring mig. Hinner inte med att ta hand om mig själv och lyckas jag få en stund för mig själv så landar jag i någon tidning som jag inte hunnit läsa. Försöker sluta med amningen eftersom Lillan blivit så hårdhänt med mig så det kanske är det något med hormonerna...grrrrrrrrrrrrrr känner jag bara mot allt. JAG VILL VA IFRE FRÅN ALLA EN LITEN STUND! Nästa vecka är det sportlov, så jag måste plocka ihop lite packning å sen klämmer vi alla fem in oss i 9 3 :an för att umgås extra nära i typ 55 mil. Vi ska fira älskade syster yster som fyller jämt...hoppas jag hinner bli mer social till dess, annars är jag rädd att familjen dumpar mig innan vi ens nått Hippologum i Umeå!

/Hera

RSS 2.0