Hera

H2O
Länge sedan sist...vi har det bra...förkylda men annars är allt helt ok. Nästa fredag är det minnesstund för min far....Kommer på mig själv att jag suddar, skriver, suddar, skriver...vet inte riktigt vad mitt budskap är :) Har haft en mysig helg här i Ljustjärnbränna tillsammans med min familj, svärföräldrar och svägerska med familj. Svärfar fyllde år i veckan så vi invigde hans födelsedagspresent, gasolgrillen, igår. Idag har M, Hästtjejen och jag sått morötter och annat smått å gott hemma i Bodarna...hoppas att inte ogräset övervinner mig denna sommar...det är ett helt nytt land... Vindelälven har varit riktigt stor i veckan...här har jag en bild sedan den 24:e

Till höger om trädranden är älven...till vänster är det en åker...där det forsar som mest gick jag och grannfrun över med en massa får, lamm och en häst några timmar tidigare...då hade det just brutit igenom.

En av mina kusiner ringde idag...han kämpar för att återuppbygga sin kropp som tampas med en svår sjukdom...vad man tar hälsan och livet för givet när man är frisk...Precis i detta nu så såg jag att Lillan som stod lutad mot soffan vände sig om, greppade tag om bordskanten och klev fram ett steg mot bordet..en milstolpe passerad :)

Hmmm...är tydligen fortfarande ostrukturerad i mitt skrivande...tankarna slutar väl snurra så småningom...

Gott folk, lev livet och njut!
/Hera

Kontraster
Igår förmiddag tog jag en stunds frisk luft under tiden som personal på Lycksele lasarett skulle pyssla om pappa lite grann...jag kom tillbaka innan de var riktigt klara så jag satte mig på en stol utanför hans rum och kikade lite på tv. På tv:n kunde jag se tips hur man kunde piffa upp sina skor med olika smycken...kändes så otroligt komiskt, idiotiskt och dumt...så ofattbart ytligt. Pappa ligger inför döden, människor svälter i delar i världen...eller sitter fängslade utan att fått en rättegång...jordklotet mår dåligt av att vi männsikor bara tar och tar...och jag sitter där och ser hur vuxna människor försöker göra intressant bra tv kring hur man kan pimpa skorna...det kändes så sjukt dumt så jag kunde bara le åt det.

Jag vet att om en tid så är jag inne i lunken igen... då är livet på något vis ytligt igen...

/Hera