H2O

Länge sedan sist...vi har det bra...förkylda men annars är allt helt ok. Nästa fredag är det minnesstund för min far....Kommer på mig själv att jag suddar, skriver, suddar, skriver...vet inte riktigt vad mitt budskap är :) Har haft en mysig helg här i Ljustjärnbränna tillsammans med min familj, svärföräldrar och svägerska med familj. Svärfar fyllde år i veckan så vi invigde hans födelsedagspresent, gasolgrillen, igår. Idag har M, Hästtjejen och jag sått morötter och annat smått å gott hemma i Bodarna...hoppas att inte ogräset övervinner mig denna sommar...det är ett helt nytt land... Vindelälven har varit riktigt stor i veckan...här har jag en bild sedan den 24:e

Till höger om trädranden är älven...till vänster är det en åker...där det forsar som mest gick jag och grannfrun över med en massa får, lamm och en häst några timmar tidigare...då hade det just brutit igenom.

En av mina kusiner ringde idag...han kämpar för att återuppbygga sin kropp som tampas med en svår sjukdom...vad man tar hälsan och livet för givet när man är frisk...Precis i detta nu så såg jag att Lillan som stod lutad mot soffan vände sig om, greppade tag om bordskanten och klev fram ett steg mot bordet..en milstolpe passerad :)

Hmmm...är tydligen fortfarande ostrukturerad i mitt skrivande...tankarna slutar väl snurra så småningom...

Gott folk, lev livet och njut!
/Hera


Lillan!

Glädje och kärlek :-D


Kontraster

Igår förmiddag tog jag en stunds frisk luft under tiden som personal på Lycksele lasarett skulle pyssla om pappa lite grann...jag kom tillbaka innan de var riktigt klara så jag satte mig på en stol utanför hans rum och kikade lite på tv. På tv:n kunde jag se tips hur man kunde piffa upp sina skor med olika smycken...kändes så otroligt komiskt, idiotiskt och dumt...så ofattbart ytligt. Pappa ligger inför döden, människor svälter i delar i världen...eller sitter fängslade utan att fått en rättegång...jordklotet mår dåligt av att vi männsikor bara tar och tar...och jag sitter där och ser hur vuxna människor försöker göra intressant bra tv kring hur man kan pimpa skorna...det kändes så sjukt dumt så jag kunde bara le åt det.

Jag vet att om en tid så är jag inne i lunken igen... då är livet på något vis ytligt igen...

/Hera

Älskade pappa

Idag kl 14:15 somnade min älskade pappa in efter en lång kamp mot cancern. Det finns så mycket att säga...men det känns så tomt. Allt gick lugnt och fint och jag är så tacksam över att min bror och jag kunde säga adjö tillsammans.

Jag är så innerligt tacksam över alla nära och kära vi har runt omkring oss. Å älskade mor som för snart 40 år sedan såg min far för första gången inne i ett kök hemma hos en kompis till henne, i Ånn, ...hennes första tanke lär ha varit "han ska jag ha" ...å så blev det tillslut....efter många år gick de skilda vägar men de har ändå haft god kontakt efter det...när min storasyster och hon kom till Lycksele idag just strax efter att pappa tagit sina sista andetag sa hon...vad ska det bli av mig nu....

Ja vad ska det bli av oss nu....som inte har pappa längre....jag tror det kommer att gå bra för det har ju han faktiskt genom sin kärlek till oss alla sett till!!!

/HeraFina ord från en av mina älskade storasyskon...Ingrid

Skogsmaskinsentreprenörer?    

Lillan verkar ivrig att köra i alla fall...Lillbulten övervakar...

Etapp 2

23:e april


24:e april27:e april...samma hörn, annan vinkel


ååå från andra hållet...


Det har hänt en del...mer bilder kommer...

Lungkänning

07:30 klev jag innanför dörren på pappas rum på lasarettet i Lycksele, han såg både förvånad och glad ut! Natten hade varit bra för honom och han var pigg och ovanligt stadig på rösten. På eftermiddagen var han lite mer trött igen...men det är nog inte så konstigt. Man har inte fått svar på alla prover än...så man vet inte till 100 vad som egentligen händer. Vi tar en dag i sänder dock...riktigt trevligt att hinna sitta och prata lite i lugn och ro...sedan hade jag med mig en bok som jag läste medans han tog sina vilopauser.

Kom lagom hem till middagen och hängde sedan på M till Hällnäs på träning...såååå kul, jobbigt jobbigt men kul kul!!!Värmde upp med innebandy...har inte spelat det sedan jag träffade M och det är snart 10 år sedan...innan uppvärmningen var klar så hade jag blodsmak i munnen och lungorna kändes som de var vända ut och in :-) Sen var det dryga timman med hopprep, armhävningar, mage, skottkärra, bära kompis på ryggen och göra benböj....ööööö minns inte allt.

Sista veckan har jag gjort flera saker jag aaaaaldrig gjort förrut...t.ex. ge någon annan spruta (blodförtunnande till pappa), tömma ett bäcken, åka bil med min dotter och slutligen...bära grannfrun på ryggen :-D Man växer varje dag...eller som maken brukar säga "det går inte en dag utan att man lär sig något".

Te...och säng!

/Hera


Snart sova

Ligger redan till sängs, kollar igenom dagens e-post och bloggar lite innnan jag släcker lampan. Natten som var sov jag värdelöst...drömde om pappa och att jag hade svårt att andas, var ömsom vaken och sovande. Idag var vi till Umeå på Hjärtkliniken barn. Kollade upp Lillbultens hjärta som har ett blåsljud...hon var superduktig så det gick jättebra att undersöka och det är hur bra som helst!!!Skööööönt! Ringde sedan pappa för att berätta...så han skulle få lite positiva nyheter...han tyckte givetvis att det var skönt att höra men han berättade att natten varit som jag drömt...

Just nu är mamma och min syster B där hos honom...imorgonbitti åker jag dit. Jag väljer bort hemvärnsövningen i helgen, det kommer fler av dem framöver. M är just nu och jobbar ikapp timmarna han missade idag och alla flickor ligger i sina sängar...kan tro att den äldsta ligger med sin bärbarar dator i knät som jag :)

Tidig kväll ja...men jag tror jag behöver det!

/Hera


Hit å dit

Känns som jag flöjer än hit än dit...igår Lycksele å Vindeln...idag Bodarna...köket kom...imorgon Umeå...torsdag Nordmaling...fredag Umeå en sväng...tillbaka till Nordmaling...hem sova...Vindeln....Söndagkväll hemma igen efter hemvärnsövning....Ny vecka igen å nya utmaningar!

Pappa pysslas om där han är...så läget är under kontroll.

Jag har tvkväll ikväll ...inför melodifestivalen, desperate housewífes...couger town....Lillan har feber :( Lillbulten mår bra...Hästtjejen är hemma...allt på plats!

Korthugget, sammanfattat...å kanske obegripligt :-D

/Hera


Dränerad

Idag var jag till fadern, hade med mig dillkött som min svärmor lagat åt honom och det diggade han stenhårt...tyckte att det smakade precis som det gjorde när hans mor lagade det åt honom. Efter lunch dränerade man hans ena lunga så han kände sig som ny efterråt :)...ja vi får se! Känns lite bättre nu i alla fall...annars så har Lillan feber och hon kräktes ner både sig, mig och köksgolvet för en halvtimma sedan. Mysigt!

/Hera

Kämpigt

Igår morse så berättade pappa att han inte kunnat sova...han har så svårt att andas...jag ringde Lycksele och vi fick komma in med honom på akuten...syrgas...nu är han inlagd på medicin och avvaktar röntgen. Nu känns allt svårt och tungt...

Lillebror är hos honom nu...jag ska åka dit imorgon.

/Hera

RSS 2.0