Att nå "mellanåldern"

Gårdagens inlägg från min sida andades tungsinthet och misstro mot andras och framför allt mitt eget sunda förnuft... idag är det annat ljud i skällan :-) Idag tänker jag mot mina egna principer lämna ut mig själv och min kära lillebror! (Forgive me, hoppas du tar det med glimten i ögat.)

Inget allvarligt utan bara en anekdot från mitt eget liv som jag kom att tänka på idag vid lunchen på Akkan då min lillebror undrade om jag och Mannen skulle hänga med på en kräftskiva på lördag.

Det här är alltså ca drygt 6 år sedan minns inte riktigt om det kan ha varit kring jul... i alla fall så här var det. Vi var hos våran mor, lillebror skulle på hotellet i Lycksele för att slå runt med sina kompisar. Mannen och jag var lite sugna på att hänga med så vi föreslog just det. Min lillebror harklar sig lite försynt och påtalar att det inte skulle följa med så många ÄLDRE såååå. Kontentan blev att jag och mannen fann oss snabbt och sa att vi skulle nog vara kvar hos modern vi...

Det som slog mig idag är att skillnaden i ålder mellan mig och min lillebror är 7 år alltså är han nu ungefär i den ålder som jag var då....sedan är hans flickvän äldre än både mig och mannen..... Allt detta måste betyda att min lillebror kommit in i "mellanåldern" nu eftersom åldern inte längre har någon betydelse! Vad jag menar är att när man är riktigt ung så är det stor skillnad på att vara 5 år och 10 år. När man är riktigt gammal så har det betydelse om man är 95 eller 100 (risken är ju större att man inte lever ju äldre man blir). Däremellan i "mellanåldern" så spelar det inte lika stor roll, 30 40 eller 50. Vem bryr sig? Så kära lillebror, välkommen in i "mellanåldern"!

Kramar systeryster Hera

Funderingar kring rätten till sitt eget jag...

När man nu bloggat en tid så har en del funderingar dykt upp.

Sedan jag själv börjat blogga så har jag även börjat läsa i andras bloggar. Dels för att söka inspiration men även bara för att se lite vad andra har för sig i sina liv.

Jag konstaterar att alla skriver på sitt sätt och utelämnar sig själva mer eller mindre. Själv tillhör jag skaran som inte riktigt skriver ut all information om mig själv och min familj men samtidigt är jag väl medveten om att läser man allt jag skrivit, kikar på bilderna, lägger ihop ett och annat så är det inte speciellt svårt att räkna ut vilka vi är och var vi bor. Jag fortsätter ändå skriva som jag gör, det känns som att man har lite intigritet kvar (konstigt resonerat kanske, jag bloggar ju helt frivilligt! Jag är dock inte alltid konsekvent i mitt görande :-)    )
Andra skriver ut allt, vilket jag tycker är helt okey eftersom man gör det av eget val och alla vet vem man är ändå. Min egen metod upplever säkert många som bara omständig.

Nog om detta, nu kommer jag till pudelns kärna...hur mycket kan man skriva om andra i sin blogg??? Var går gränsen där??? Det finns ju regler kring det här t.ex att man inte får förtala någon, uppmana till brott, kränka någon osv. Det är ju solklart men i övriga fall? Hur mycket äger jag min egen person?
* T.ex.  jag blir fotad av någon annan som lägger ut det på nätet utan att fråga om jag tycker att det ok? Eller detsamma fast det gäller mina barn?
Själv brukar jag oftast fråga (men har inte alltid frågat) eller lägga ut en bild som är tagen på långt håll, man ser kanske inte vilka det är men man ser vad som försigår, är det ok?
Själv tycker jag det är svårt för det är ju kul att lägga ut bilder från saker man varit med om!
* Kommer mina barn uppskatta allt jag skrivit och alla bilder jag lagt ut på dem den dagen de är vuxna?

Det man dock måste vara medveten om är att allt som en gång är skrivet och publicerat på nätet finns för alltid kvar trots att man går in och ändrar eller tar bort. Varför? Jo någonstans i världen kan någon varit in och läst och sett och laddat ner bild och/eller text till sin dator.

Jag vet att jag inte är ensam med dessa funderingar och något rätt svar finns nog inte för alla tycker nog helt olika men så här ser mina egna grubblerier ut när det gäller om rätten till sitt eget jag, vad tycker ni?

/Hera
Helg med havsdoft!


M jobbade i helgen och hästtjejjen var hos sin farmor och farfar. Själv åkte jag österut till havet med lillbulten. Vi var ett gäng brudar i olika åldar med olika erfarenheter men med samma partibeteckning :-) som var bjudna dit utav en av oss S-kvinnor.

Det var kul!

Mysigast tycker jag att det var när vi igår eftermiddag satt på solvarma stenar vid det glittrande havet och bara.... just det....  myste!

Eftersom M jobbade i helgen så kommer han hem när han vaknat på onsdag (han jobbar natt) det ser jag fram emot!

Avslutar med veckans citat..... "Levnadskonst i få ord : lev sunt och ta det lugnt."     Carl O Segerberg

Ja det tycker jag låter!

/Hera

 Virgo 


Mums, äntligen!

Åh vad det var kul att träffa morsorna igen på Akkan, det är än så länge morsor. Inga farsor men de dyker väl upp så småningom, kanske...
Lånade hem en bok på vägen hem + handlade hem lite mild havrevälling. Jag börjar blanda ut modersmjölksersättningen med det nu till en början. Det är väl hög tid, lillbulten är ju 7 månader nu. 
 
Hon har inte varit så förtjust i att äta gröt och så men igår köpte jag även hem någon slags fruktblandning och serverade även det nu på morgonen. Med gröten alltså och dååååå mums vad gott det blev, det var bara att sleva in!

Kul :-)   Roll 
lite glädjer en småbarnsmamma!

Hästtjejjen är hemma idag, på första skoldagen. Trist men hon hade feber igår och jag vill ha hemma henne en dag feberfri innan jag släpper iväg henne. Hon var dålig , jag gick förbi bageriet igår och köpte en bakelse till henne eftersom hon var så sjuk ( M brukar säga att det är bra med ren energi när man är sjuk :-)   ) men hon åt bara någon tugga sedan ville hon inte ha mer. Då är hon sjuk! Det ska jag bara säga.

So long friends!

Nu ska jag gå ut en sväng med lillbulten, får se om jag skriver lite ikväll eftersom jag åker bort imorgon!

/Hera
FlossingFörkylt var det här!

Sista dagen i stugan blev lillbulten jättesnorig, det var väl hennes allra första förkylning. Nu har jag och hästtjejjen den...
Hästtjejjen cyklade ändå ner till stallet för en timme sedan, hon är medhjälpare på lektionerna på tisdagar och idag var det första dagen för terminen. Hon ville inte missa det.
Jag däremot har tagit det lugnt, vill ju vara pigg piggelin imorgon då det är lunchardags på Akkan, jag har ju inte varit där på säkert.... 1 1/2 månad. Enda aktivitet idag har varit ett besök hos veterinären för vaccination av katten.

See you!
/Hera


Presentation, Zambina

Namn: Lilleskogs Sunbeam kallas Zambina
Ras: Cornish Rex
Färg: Sealpoint, CRX n 33
Född 2001-06-26

Pappa Goldens Lucifer
Mamma Goldens Miss Medusa

Hon har blivit utställd en gång och då vann hon bästa hona cornish rex.
Hennes föräldrar är båda Europa Champions.
Pappan "Lakke" blev Sverige och Norges bästa cornish rex 2003
Zambina har "3 bäbisar" med Torplidens Floyd
image66


Blöjpriser

En helt ovetenskapligt gjord prisjämförelse som jag samlar på just nu!


Pampers eller Liberopaket.

Ica Maxi Skellefteå  115:-/ paket. Köp 2 paket få 40:- rabatt = 95:-/paket
Konsum Vindeln 125:-/paket
Ica Maxi Umeå 95:-/paket. Man får max köpa 2 paket.
Konsum Storuman, Ica Storuman 125:-/paket, de har dock blöjstege. Handlar man för 500 kronor förutom blöjorna så får man 50 kronor rabatt!  Inte dåligt! På konsum gäller det på alla märken, på ica pampers och libero.

Måndag, sista skälvande veckan!

Nu är det sista skälvande veckan på hästtjejens sommarlov,  hon börjar på torsdag. Har lust att följa med för att se hur mycket klasskompisarna hennes växt den här sommaren (en hel del kan jag tro) men det är nog lite töntigt att ha morsan i släptåg när man börjar sjätte klass...

Veckans citat!


"I morgon, i morgon, bara inte idag, säger alltid lata människor. "       Christian Felix Weisse


Vet inte om jag håller med... tycker Christian verkar som en surgubbe :-)


/ Hera

Här kommer ett foto på hästtjejen som gillar tigerkaka.

Söndag zzz snark!

Jag har vart på hemvärnsövning hela helgen, det har varit jätteroligt!
Nu är man ju bara så himla trött...M åkte för ett par timmar sedan, han hade röjt upp rejält här hemma. Städat, packat upp, handlat, dammsugit bilarna, tvättat och putsat upp Saaben så den blänker ! Vi åt middag när jag kom hem, hann surra lite plus att jag klippte (rättare sagt  rakade  ?!?) hans hår  innan han susade iväg österut igen.

Nej, utslut på är jag så nu ska jag gå och knyta mig!

Ha det!
Hera

Home sweet home!

Kom hem igår kväll efter att ha kört en liten omväg för att hämta hästtjejjen som vart hos M:s kusin ett par dagar. Gräsmattan var JÄTTElång, packningen var enorm men glädjen stor. Det är trots allt skönt att komma hem! Bar in grejjer och försökte sortera upp lite men efter en timma började jag sprätta post. Ett brev från försvarsmakten, intressant. Ojsan! Övning i helgen... start... nu.

Kastar mig i bilen, endast 1,5 timma sen för att få lite info om helgens begivenheter.
Hem igen, ta fram alla hemvärnsprylar, sy fast märken på jackan (som M vänligt och retsamt talade om för mig att jag borde gjort för länge sedan...) Upp arla morgonstund, ska även iväg i morgonbitti, såååå


God natt på er vänner, Hera är trött!

Utlovade bilder!

Vi var till min far som bor i kolonin, här är ett foto på M mitt ute i ån utanför torpet Strömnäs.

Här är hästtjejjen i samma läge, lite vatten var det...
Torpet Aggvik, här bor fadern!

Sedan var det ridning i Hörnsjö! Skitskoj!
Kolla in manen!

En bild från flotten, jag hade glömt lillbultens mössa, satte byxan på huvudet.  Hon var då inte lessen för det...Heras Spa vid stugan!
Duktig storasyster hjälper till!           

Den här " sängen" hade lillbulten i stugan, tittut!

Det är så svårt att välja ut bilder, det här var bara några...
Vi har haft det så himla bra!

image62
/ Hera


Semesterrapport v 29-33

Min semester verkar aldrig ta slut!

Nåväl...

Hej där, länge sedan sist!

Jag som älskar ordspråk ger er härmed ett österländskt!

Den kloke kryddar sitt språk med ordspråk, den enfaldige med svordomar.

Den ni! :-)

Sedan M börjat jobba igen så har vi bott i hans föräldrars stuga i Ekträskby. Hela familjen med både katt och kanin! Det har varit jätteroligt!
Stugan har el, fast telefon och mulltoa.
Nästan ingen mobilteckning, ingen dusch.
Vattenvärmare, tv dvd och flotte däremot.
Ingen spisfläkt eller diskmaskin men ett mygghus och en kamin.
Svärmor har tvättat våra kläder och vi har alltid varit välkomna dit för att se på parabolkanaler, använda internet eller bara umgås. Vilken service!

Vad har vi då gjort? Jo, vi har hunnit med ett 70 årskalas, shoppingturer både till Umeå och Skellefteå, röjt bort lite ris kring stugan, besökt goda vänner. lugna dagar på flotten med både bad och abborrfiske och lite äventyr.

M har som sagts jobbat och hästtjejjen har ibland varit hos svägerskan med familj tre mil bort så vissa dagar har jag och lillbulten varit ensamma hemma. Därmed har en hel del tid för reflektion funnits, det har varit bra!

Tar man sig tid för reflektion/ eftertanke så kan man möta livets skeenden med större känsla.
Wow, det blev djupa tankar men jag är övertygad om att det är så. Istället för att rusa genom livet och jaga nya utmaningar så stannar man av och verkligen upplever det man befinner sig i.
Såå, här kommer några ögonblickshändelser från mina senaste veckor!
 

Glädje- Lillbulten står på alla fyra och gungar fram och tillbaka.


Lycka/Stolthet  - Hästtjejjen galopperar fram på en islandshäst, det ser urtjusigt ut, wow!


Rädsla - Min islandshäst rusar från stigen vi följer, träden tätnar, jag kör knät i en rätt stor björk, aj.

Rädsla/Lycka- Jag galopperar fram på en islandshäst efter en stig mitt i skogen. Inte snyggt men fan så modigt/dumdristigt av mig :-)

Glädje - Svärmor följde med och red, hon som är rädd för krakarna!


Sorg - Att vi, hela familjen inte delar vardagen varje dag.

Glädje - När mamma säger :  " Nu ska jag gå ner i vikt" och man hör att det är lite jävlar anamma i rösten. Visst hörde jag min riktiga mamma där... Så se upp, här kommer morsan!

Lycka - Storebror har gift sig och ska snart få hämta sin hundvalp. Sin allra första hund! (tror jag) www.carlsen.st

Total lycka - Hela familjen mår bra och M älskar ... MIG :-)

Tiden i stugan är inte över än men snart bär det hemåt, väster ut igen. Skolan väntar för hästtjejens del. Jag har saknat mina nära och kära hemmavid, mina onsdagsluncher på Akkan och min kära grannfru!

Vi ses!


PS Jag kompletterar med fler bilder när jag kommer hem!

RSS 2.0