Oroliga tider är det...

...undrar hur amerikanarna tänker göra...Jaaa, de verkar leva i sin lilla värld...

Här är det fullt ös...hinner ingenting, ser fram emot helgen då man får ta ikapp. Måste hitta lite varmare kläder...det var ju kallt imorse!

:-)
/Hera

Må V 40

"Livet kan bara förstås baklänges, men det måste levas framlänges." Sören Kierkegaard

Det vete fasen...det finns mycket i mitt "baklängesliv" jag inte begriper...men sant är ju att man inte kan leva i historien...utan här och nu och i framtiden! Männsikor som ältar orkar jag inte med....så jag tänker inte bli en sådan själv. Just nu känner jag då inte att jag har något att älta  heller....

Som de flesta kanske sett i tidningen så är det min svägerska, alltså makens syster, tillika f.d. namne...som gift sig. Så det var inte JAG som gift mig för tredje gången...nej...nuvarande make får stå ut med mig :-)...jag tror inte att han tycker det är så illa heller...själv så stortrivs jag med honom och inväntar glatt min födelsedag. Undra vad han ska hitta på? Funderar på att lägga ut en önskelista men det känns faktiskt lite barnsligt...men ..jag kan ju vara rätt barnslig av mig...

Här i Bodarna är det svart som natten utomhus eftersom vi inte har några som helst gatlysen...min farmor och hennes polers stickade (!) på missionskyrkan för att skrala ihop pengar till gatlysen i Juktån...det kanske jag med ska prova med...men än så länge så är det pannlampa på när man är ute och vandrar med hunden efter byavägen. Min farmor dog 1969...det var andra tider...förr.

Själv har jag knåpat ihop ett inlägg i diskussionen vi nu för kring begreppen kommunikation och storytelling (högskolekursen jag läser)...ibland får man tänka till! M jobbar natt, Hästtjejen sover (förhoppningsvis, ska upp och kolla dock), Lila likaså..jag är klar med läxan och måndagsbloggandet...nu har jag lust och tid att träna Chinook lite (stå och hit)...men han sover ju också. Så, tekopp och ...sängen blir det för mig med!

/Hera

La Zambina...

Som M brukar uttrycka det så räddade vi La Zambina (Lilleskogs Sunbeam) från liemannen år 2003, då var hon 2 år gammal och hade hunnit få en kull kattungar hos sin förra ägare. Hon var inlämnad på ett djursjukhus i Umeå för avlivning men eftersom de visste (genom min svägerska) att vi ville ta oss an en vuxen katt så hamnade hon hos oss i Storuman. Hon var smidig och elegant men mycket otrevlig :-) men hon kom nog till rätta hos oss till slut...efter ett tag var hon en trogen sovkamrat som gärna låg nära och gosa. Jag hoppas att hennes fem år hos oss har varit bra, för vi har oftast uppskattat hennes sällskap...trots hennes egenheter. (Hetsätning, kräkningar och förmåga att använda fler ställen än kattlådan som toalett) Hon var en riktig primadonna...med lite konstiga laster...men det är kanske så primadonnor är. Det känns bra att det nu är gjort men det är ändå riktigt sorgligt! Kan idag ångra att vi inte tog bort henne innan vi skaffade Chinook och Lila...för vi hade ju sagt att det här går inte för länge sedan men nu blev det liksom tvunget. Skulle dock önskat att hon inte behövde känna sig undanträngd eller utbytt...(för det blev hon inte...hon hade gärna fått vara kvar) men hon är ju ett djur så hon kanske inte tänkte så...vad vet vi!

Stor sorg...stor tomhet och saknad!
Vi kommer alltid minnas dig.
Här kommer en liten bildkavalkad.
2003
2005

Städdag

Idag har M jobbat och jag har passat på att skura upp hela huset. Lämnade toalettstolen och tvättfatet till M dock...ville inte att han skulle bli lottlös! La Zambina hatar Lila...är jätteirriterad på alla oss andra...spottar fräser och känns oberäknerlig. Känns inte roligt att de egenskaperna förstärkts och kan adderas på hennes minuslista...inte riktigt rumsren, bullimiker...hmmmm...

Lilla är söt som socker...bor i Hästtjejens rum med egna matskålar, kattlåda och massa gosiga krypin :-)
Chinook hade en toppendag igår ute på ranchen med Svägerskans hund, Svante,  och Svärföräldrarnas hund, Tuva. Han var dock dödens trött när han kom hem. Som avslutning på veckan så åkte vi alla till Umeå (utom Lila och Hästtjejen) för att hämta en motorcykel M köpt från Sundsvall. En Trial?...den har inte ens en sadel! Är visst en cykel man klättrar med...M skiner som en sol :-)

/Hera

Smekmånad.

Några i min absoluta närhet har gift sig idag :-)....fast de gjorde det i "lönndom" och nu är de på smekmånad...så jag skriver inget mer förrän de hunnit hem!

Hi hi...det är så kul och jag önskar dem all lycka i världen!

/Hera

Laddat batterierna!

Mitt i "kaoset" :-) drar jag iväg och tränar. Medelgympa...låter lite tantigt men det var det INTE, en tuff vältränad tjej med skön musik drev på oss alla ordentligt i en timma. Wow...vad skönt, hoppas jag skrämt iväg förkylningen lite! Svärmor kunde inte följa med ikväll...men en brutta uppifrån berget hängde med. Nu orkar jag ett tag till ;-)

/Hera

Dra in magen så jag kommer förbi och fram...

minns ni den?

Petroleumgelé...Nästa gång du frågar efter vaselin...be om petroleumgelé(!, vill man ha det på läpparna?)...för det är det man ber om...men varumärkesordet är Vaselin....

Fler exempel finns här i Wikipedia.


Atjooo

har det varit hela dagen. Känns skönt med en "ledig" dag imorgon, ledigt från jobbet i alla fall...så att jag kan jobba stenhårt med studierna istället. Jag ska analysera hur företag använder storytelling för att kommunicera med olika intressenter. Hmmmm....Ska även träna Chinook på att vara ensam i hundburen ute i bilen under dagen...så att han lär sig att ligger man där och sussar så kommer husse eller matte och hämtar en till slut...för min pappa har nog knappast lust att komma till oss så fort M och jag jobbar samtidigt. Svärmor och Svärfar har lovat att ställa upp på fredag...då ska de både ha sin egen hund, Svägerskans hund, Svägerskans barn (deras barnbarn alltså) och Chinook...får Lillbulten inte vara på dagis så måste de ha henne med...plus att Svärmor ska baka under en större del av dagen inför Korpendansen...oj oj...

Jag har ikväll bestämt mig, jag åker inte på hemvärnsövning. Kombinationen av känslan att ha 1000 saker ogjorda, en förkylning, en hundvalp, en kattungen, ett litet barn, ett hormonshumörssvängande tonåring och en make som ska jobba...gör att det känns omöjligt...känns lättad över att ha bestämt mig.

När jag kom hem från jobbet så var kommunens energirådgivare här...vet inte om jag blev så mycket klokare...

Pappa åkte hem idag...saknar honom redan!

Vi hörs!
/Hera

Måndag V 39

Brister strängen?

"Det är skönare att lyss till en sträng som brast, än att aldrig spänna en båge."
Verner Von Heidenstam

Fullt upp är det, nu när man "upplever" som mest så har man som minst tid att skriva. Är förkyld i halsen och öronen...jag ligger lite efter i pluggningen, jag var på baluns och hade JÄTTEtrevlig & roligt i helgen...det händer mycket man kan skriva om inom finansbranchen...borde åka på hemvärnsövning i helgen men har ingen energi just nu...Många strängar på min lyra...det kanske skulle räcka med en "sträng" som det är på pilbågen...man borde kanske sikta på en sak i taget...så det blir inga långa inlägg från mig ikväll. Här kommer dock lite i korthet:

I söndags på väg hem från Sandviken åt vi lunch på Mc Donalds i Sundsvall, jag skrattade tills jag grät när Amrenaren berättade om sina äventyr som toalettrensare. Det var skönt, ett gott skratt förlänger livet sägs det...garanterat gav det mig ett år...minst!

Min pappa är här några dagar, han ska sköta Chinook imorgon...det är topppen att ha honom här!

Chinook är galen på katten, vill bara busa...det uppskattar inte katten...men hon retas HELA tiden...det uppskattar inte vi andra...vi blir snart galna med.

Idag när jag kom hem från jobbet vid 18.30 så fick jag äntligen träffa Lillbulten (har inte setts sedan i torsdags) ...hon tittade inte på mig...men jag kramade och pussade henne i alla fall! Oj vad jag saknat henne.

En god vän från Big Lake har börjat blogga...hon kommer från släktet som jag upplever är bra på allt de tar för sig...musikaliska och kloka personer.

Bästa banken...där jag jobbar har kommit med Ekonomikompassen...en riktigt bra sajt...gå in och testa vet jag!

Nej nu ...ska jag faktiskt gå isäng...och strängen...nej den brister nog inte...än i alla fall :-)


/Hera

Sandviken

Sitter nu hos storasyster, ikväll är det 50-årsfest för svågern. Kommer att bli jättekul! Fullt hus är det...alla mina syskon är här utom storebror, han är på g från Östersund. Festlokalen är jättefin, det dekorerade vi igårkväll...drygt 100 pers blir det!
Imorgon bär det av hemmåt igen...tiden går fort när man har roligt.

Tror ni jag var på Ikea igår?

/Hera

Zzzzzz

Han sover och sover...är vaken busar...äter...rastas...leker, busar...sover sover sover sover :-)Lila...like an angel...

Nu är det drygt en vecka kvar tills hon kommer hem...visst är hon vacker!
Kortet har Lizaloop tagit...hennes familj ska adoptera  Vince...kolla in hans "debutträff" med blivande hundkamraten Frodo.


Infinity

Blir sugen på ett träningspass när jag hör den här låten...
Hon som är med på videon har nog tränat en hel del....förstår dock inte riktigt varför man ska stå i underkläder när man ska slå i en stenvägg med en slägga...varför man nu skulle göra ens det?...men men...bra tryck i låten!

Palt på påse

Tillslut har det kommit även till Vindeln, Palt på påse...alltså Raspeballer...finns på Konsum!Nu är det bara att testa!

/Hera


Mumin i burken

Sitter och ser en gästföreläsning som Christian Grönroos hållit på Umeå School of Business . Han är visst en guru inom tjänstemarknadsföring. Han låter som mumin...men är faktiskt roligare!

Chinook ligger bredvid och springer i sömnen... hoppas han tycker att han har det bra hos oss. Skulle velat åka och hälsa på Lila...kattungen...får se om vi hinner innan vi åker till Sandviken.

/Hera

Måndag V 38

" Vi ser saker inte som de är, vi ser saker som vi är" Anais Nin

Så himla sant!

Har i eftermiddag varit på ett personalmöte i Vännäs, min chefs chef var där och pratade om nuet och framtiden. Jag tyckte det var ett bra möte...känner mig glad inombords numer...och vill att det ska vara så, därför väljer jag att höra och se det positiva i saker och ting. Nu är det ju inte alla som har det förhållningssättet...kändes det som men...det är deras val. På det stora hela så var det peppande i alla fall, det var väl dessutom syftet. Kuriosa är att min chefs chef en gång var min chef...när jag jobbade i Big Lake. (jooo hon är ju min chef även nu :-)...)Hon har gjort en rejäl karriärresa på sina 5 1/2 år i banken. Well done!

Imorgon ska jag vara ledig, välbehövligt. Behöver sätta mig in i "diskussionerna" som pågår förfullt i min kurs...för varje dag så fylls det på med smarta inlägg som ska bemötas och tyckas till kring. Det är roligt, intressant men tidskrävande...man blir liksom aldrig färdig. På onsdag ska den här första delen av kursen bli klar, maximal poäng är 7,5 av kursens 100. Om jag minns rätt så ska det vara en till sådan här diskussionsomgång på 7,5 poäng, en dugga på 5...inlämningsuppgift som ger 20...resten ska tentan ge. Totalt måste jag upp i 50 poäng för att bli godkänd...men jag vill ju ha mer...mer...mer :-) Vi for si!

Nej nu ska jag gosa lite med maken i Tv soffan :-)

/Hera


Slut

Slut är helgen...lite slut på är jag. Idag har vi styckat den halva älgkalven, tömt carporten på saker (igen igen igen igen), varit ner till älven för att se på pippi (lillbultens favoritsysselsättning) som inte var där (igen igen igen har nog flyttat till varmare breddgrader) och pluggat lite. Det är fart på Chinook...busig och glad...sedan sover han som en stock... hi hi. Svägerskan klippte klorna på honom idag, det gick jättebra. Lillbulten har en ny mössa...herregud vad stor hon ser ut när hon har den där mössan, sa M....men herregud vad stor hon blev...flera gånger idag...Ja nu får han känna hur det känns säger  jag, så har jag sagt om Hästtjejen med...och då har han bara sagt att jamen hon växer ju...Tjoff så går Lillbulten i sjuan med...och M kommer inte fattat någonting...

Hästtjejen lär ha en kille just nu  :-)   det var tider det...när man gick i sjuan...

Imorgon är det Början...början på en ny vecka med nya härliga möjligheter!
Ta för er av livet!

/Hera

Se upp för Chinooks nr 2...

Hälsar man på får man se upp för Chinooks nr 2 högar, de är kolossala! Vi bär bort dem eftersom men vi kan ju ha missat...M är helt chockad över vad den lilla valpen får ur sig...samtidigt äter Chinook ju rätt mycket. Hoppas på att han hittar någon bra gömma i skogen när han blir äldre istället för att lasta ur sig framför bron...(bättre än inne...absolut), min förra hund hade ett speciellt hörn på tomten...superbra. Den enda hundskit vi hade på gården var från andras hundar...hundägarna var ute och gick med dem och tyckte väl att det var ok at rasta dem på min gräsmatta...bajspåsar vad är det för nåt?

M har jobbat idag, vi andra har varit hemma...plockat undan lite sommarsaker...nu är ju hösten här. Var in till Vindeln och laddade upp med lite plastpåsar...imorgon får vi hem en halv älgkalv...bra jobbat tycker jag eftersom vi inte jagar...

Nej, idag har jag bakat en banankaka (kors i taket...jag minns inte sist det hände)...så nu blir det kaka och kaffe på maten!

/Hera

Chinook!


Nu är han hemma :-)


Han har ätit två gånger!!!
 
Är sååå stolt :-) Nu ligger han och vilar på sin bädd under trappen...  :-)
/Hera


Tillökning

Här är äntligen en länk en bild i tidningen på min kusin, ni vet...han som blivit pappa! Agnes heter flickan...född 1:a Juli

Sedan har jag ryktesvägen hört att vår kanin Simpson, som vi gav bort för en tid sedan...redan blivit pappa...ja han är ju kanin!!!

/Hera

Hundsäkrat...

...har vi gjort ikväll. Burit ut det relativt nya vardagsrumsbordet av ek, tagit bort mattor och fäst upp elkablar. Har fixat en vrå under trappen där han ska få bo...våran lilla Chinook :-) Imorgon ska jag hämta honom...känns som julafton. Vet någon av hundgaller? Tänkte på typ sektioner man kan bygga ihop...

Ikväll ska min grupp, A4 lämna in sin diskussionsuppgift...jobbade som tusan igår och min gruppkompis tog vid och har färdigställt under dagen. Vi är två i våran grupp...grupp A3 har redan lagt ut sin såg jag...de är 6 i sin grupp. Frågan är vad som är enklast...att vara få eller många...jag undrar även vad som hänt de 5 övriga som egentligen ingår i våran grupp?

Nej...nu ska jag faktiskt jobba vidare så jag hinner se lite på Tv:n sedan...minns inte sist jag tittade!

/Hera

Osocial...

...är jag...läser inga bloggar, svarar inte på kommentarer, har knappt pratat med maken idag...imorgon ska gruppuppgift 1 in...men det är intressant!

/Hera

Olika sidor av samma person...

Så här ser man ut när pappa jobbar, mamma är på föräldramöte och storasyster är barnvakt...och klätt ut en...

Så här ser man ut när man fått en present av sina tremeningar med familj

Så här ser man ut när man bankar!!!...plus är snorig....


/Hera

Måndag V 37

"De dårskaper som man ångrar mest i livet är de man inte begick när man hade tillfälle." Helen Rowland

Ja galen är man kanske...vi ska skaffa hund :-)
Det blir en Spinone, vi hälsade på kenneln igår...och de är inte så fula...nu tycker jag den är vacker...kraftfulla ben, stora tassar och vackert flyt i travet!...

I helgen har M:s kusin varit här...tillsammans med sin fru och två av barnen. Det har varit jätteroligt men det blev kort och intensivt. De kom upp från Stockholm sent fredagkväll och lämnade oss vid 18-tiden igårkväll på kenneln. Hoppas det inte dröjer allt för länge tills nästa gång.

Nej nu måste jag plugga!

Kram Hera


Föräldramöte

Då har man varit på föräldramöte, det känns väl rätt bra...Jo det känns jättebra men slutet på mötet kändes så negativt...det handlade om att lärarnas inställning till att "nog ska de göra sitt bästa för att alla ska få minst G, rökningen ökar på skolan och nog ska de göra sitt bästa för att motverka det...nog blir det bra...det är inte lätt...vi gör så gott vi kan...vi är bara människor..." Så istället för att gå hem upprymd...så gick jag hem orolig över skolk, rökning och alkohol...men det kanske var syftet...På det stora hela så kändes det ändå bra...en av föräldrarna var lite nyfiken på om den nya rektorn var gift...han såg rätt bra ut och verkade charmig...men hon ställde inte frågan öppet :-) ha ha ha...Träffade även Prude, hon lever...jag har varit lite orolig för hon har inte bildbloggat på en vecka...vilket jag inte upplevt är likt henne.

Mina studier då...jo jag får ingen kontakt med de andra i min grupp...vars är dom? Första uppgiften ska vara gjord av oss på onsdag...i helgen har vi besök..hur f*n ska det här gå?

Innan föräldramötet hörde jag duns duns duns....gahhhhh...Lillbulten gjorde en resa i trappen...det lär ju inte va den sista... Hästtjejen var jätteduktig och tog hand om lillasyster medans jag var på föräldramöte och M var på väg hem från jobbet. Hon blev dock tvungen att byta en poopblöja!

Förresten...Svågern uppe på berget...hur mycket blåste det idag? (Han har en spejsig väderstation)


/Hera

Blåsigt!

Fasen vad det blåser ute. Tog en paus i läsandet, gick ut för att plantera ljungen i en kruka...ohoj...håll i hatten vad det blåser...allt på bron hade blåst runt...undrar om det är på gränsen till hård vind...hoppas inte lillsprallis(lillbulten) blåser bort på dagis..

/Hera
Klippt från SMHI

Vind över land

I allmänhet skiljer såväl vindens riktning som hastighet mellan lågland, fjäll och hav. Det beror på inverkan av friktion mot skrovligheter (skogar, berg, städer etc) på land. Normalt skiljer vindriktningen 10-40 grader mellan hav och land. Hastigheten kan skilja avsevärt.
Vindhastighet (m/s)I ordVindens verkningar
0-0,2LugntInga; rök stiger nästan rätt upp.
0,3-1,5Svag vindKnappt märkbara; vindens riktning visas av skorstensrök.
1,6-3,3Svag vindBlad rörs; vindfana visar vindens riktning.
3,4-5,4Måttlig vindBlad och tunna kvistar sätts i rörelse.
5,5-7,9Måttlig vindKvistar och tunna grenar rör sig hela tiden; damm och lös snö virvlar upp.
8,0-10,7Frisk vindMindre lövträd börjar svaja; grenar rör sig; vågor med kammar på större sjöar.
10,8-13,8Frisk vindStora trädgrenar rör sig.
13,9-17,1Hård vindHela träd svajar, man går inte obehindrat mot vinden.
17,2-20,7Hård vindKvistar bryts från träden; besvärligt att gå i det fria.
20,8-24,4Hård vindMindre skador på hus; takpannor blåser ner.
24,5-28,4StormTräd rycks upp med roten; betydande skador på hus.
28,5-32,6Svår stormStora skador.
>32,6OrkanMycket stora skador.

Kan hon läsa?

Nu gjorde hon nummer 2 på kattlådan!

?
/Hera


Stollig katt...

....har vi, hon springer runt och jagar ett gummiband(!)...beter sig som värsta kattungen trots att hon är 7 år.  M var hemma på förmiddagen, tog sig tid att städa...vilket gjorde att jag köpte lite ljung plus nya blommor till fönstret i vardagsrummet...de gamla hade gjort sitt! Vill fortfarande ha den där doftrankan virat på ett nätrör som jag såg på plantagen för några månader sedan men det blev blommor av mer enkel sort från den lokala blomsteraffären. Den ena lite lockig och buskig...den andra mer spretig. Bulligt...det gillar jag just nu...  :-)

På eftermiddagen så var M med Lillbulten på "service" hos distriktssköterska och läkare. Mätning, vägning, kontroll av utveckling när det gäller motorik, tal mm plus en spruta. Allt hade gått jättebra och inget gråt! Tur att coola pappan var med och inte spruträdda jag...

Har nu läst första kapitlet i den grymt tunga glansiga(vilket gör att det är svårt att läsa..varför har man sånt papper i läroböcker?) boken...intressant men den är tjock. Igår gjorde jag uppgift 1 i Ping pong...en slags presentation och säga hej till sina gruppkamrateruppgift...idag hade de gjort om grupperna och mitt inlägg har försvunnit. Vi är 56 personer i kursen...12 har varit inne idag...Var är alla?! Så nu ska jag väl sätta mig och skriva igen...synd jag inte sparat det jag skrev för det var rätt fyndigt...

Stolliga katten...vad ska vi göra? Vi tog över henne...2003, då skulle hon avlivas för hon var skrikig, nervös, jobbig och inte rumsren...hos oss blev hon lugnare, mysig, kelig (mja allt är ju relativt) och ganska rumsren...gått på kattlådan men misslyckats ibland (medvetet upplever jag) genom att ha kissat på lådan och bajsat en dm bredvid (!)...Sista tiden (nu när det är kallt och blött) så ..."misslyckas" hon nästan varje dag. Om några veckor ska vi hämta katt nr 2...och jag vill inte att den lär sig något ofog...så Zambina FÅR bara inte göra så där! Gaaaahhh!

Spinone...en uppfödare har ringt...vill att vi ska ta en hane från hennes kull...hörs vara jättefin och mentaliteten passar nog vår familj. Cool och soft inomhus men en evighetsmaskin ute...Jag har många för och emot (dels att skaffa hund över huvudtaget just nu)....en emot är att den är inte vacker...   :-)  men vem är det?...Undrar om det är färgen jag inte är van???

/Hera


Tänkte ta en nektarin...

...men de var slut. Som vanligt! Sura gröna äpplen finns ...men det är ju bara M som gillar dom. Jag skulle kunna köpa tonvis med nektariner...ändock skulle jag sitta här sugen på en...Ja ja, det är ju bra att de andra äter frukt :-)

Konstig dag har jag haft idag...det har liksom bara onnäse..tur att man kan rätta till när man gör fel....värre är det väl om man är kirurg..och råkar typ skära för mycket...nån kan ju dö då! Sedan var det lite stress på eftermiddagen...räkna kassan, träffa en kund, fortsätta räkna och städa undan papper, bokade om en kund till en kollega för tiden rann iväg...16:30 åkte jag för hämta Lillbulten på dagis, hem och äta middag som hästtjejen lagat 17:30 bar det iväg till Vindeln igen för ridskola...hem...elda elda, lägga Lillbulten...plugga plugga...göra första uppgiften i "ping pong" (vilket namn)...duscha...tekopp...sugen på en nektarin....

Åhhh vad tråkig jag var idag :-) ska gå isäng, behöver nog lite sömn...bara tvättmaskinen blir klar först!

/Hera
Nektarin.

Må V.36

Kom på att det är ju måndag idag...då brukar jag ju skriva ett måndagsinlägg med ett citat passande för mitt humör :-)

Den här veckan känns lite arbetssam...det är ju älgjakt...då har jag lediga kollegor...och M har lediga anställda...vilket innebär  för hans del att han jobbar heltid...vilket innebär att han är mindre hemma och städar och fejar...(ha ha ha). Nåväl, vi väntar besök till helgen så då bör vi ha röjt lite grann i alla fall, plus tänkt ut bra mat att bjuda på. Jag har min första studievecka plus ett föräldramöte för Hästtjejen och en skjutsning in till ridskolan. Lite tajt med tid att även fixa middagar men det måste gå för M jobbar till 18.00 varje dag. Idag hade vi tur, Lillbulten utfordrades av Svärmor och Hästtjejen av Svägerskan.

"När du känner dig fullständigt utslagen dyker det alltid upp något. Vanligtvis är det dina vänners nästippar." Orson Welles

Avslutar med ett foto på söta Hästtjejen..fast det här togs ju i början av Juli...å nu är hon ju brunett...igen!


/Hera

Snark...

Hade min långdag idag vilket innebär att jag slutar 18.00...hemkommen från stimmig miljö, slarvmiddag (mackor och te) så satte jag mig vid mitt "nya" skrivbord uppe i sovrummet för att plugga medans Lillbulten skulle somna (hon fick middag hos sin farmor). Tyst och lugnt...hon andas lugnare och lugnare...jag får svårare och svårare att läsa vad som står i boken, vore det inte så att jag suttit på en pall så hade jag nog somnat med...

År 1900 utgjorde jordbruket 80% av sysselsättningen i Sverige.
Industrin 17%, tjänstesektorn 3%
År 2000 står tjänstesektorn för 80%.
 Industrin 17% och jordbruket 3%
Allt enligt Echeverri och Edvardssons bok Marknadsföring i tjänsteekonomin.

Personligen har jag upplevt att det är lättare att få ett jobb inom industri...inte tjänstesektorn...men det verkar vara där jobben ska finnas...

En av mina nya kompisar...som knappt höll mig vaken ikväll...
Omslag 

/Hera

RSS 2.0