Somliga Går Med Trasiga Skor

Cornelis Vreeswijk – Somliga går med trasiga skor

Somliga går med trasiga skor
säg vad beror det på
Gud fader som i himmelen bor
kanske vill ha det så.

Gud fader som i himmelen bor,
blundar och sover sött.
Vem bryr sig om ett par trasiga skor,
när man är gammal och trött

Vem bryr sig om hur dagarna går
de vandrar som dem vill.
Medborgare om etthundra år,
finns du ej längre till.

Då har nån annan tagit din stol
det vet du inte av
du känner varken regn eller sol
ner' i din mörka grav

vem bryr sig om hur nätterna far
jag bryr mig inte ett spår
Bara jag får ha mitt ansikte kvar
Dolt i min älsklings hår.

Jag är en tvivelaktig figur.
Duger ej mycket till.
Bakom ett hörn står döden på lur.
Han tar mig när han vill.

Somliga går med trasiga skor,
tills de har slutat gå.
Djävulen som i helvetet bor
får sig ett gott skratt då.

Tankar och dräneras...

Har tankat massor av positiv energi :) Svägerskan och jag var i Sundsvall i helgen, bara hon och jag. Bara hotellnätter, hotellfrukost, shopping och lugna luncher och middagar. Åhh, vad härligt. Dock längtade vi hem tillslut...

Besökte jobbet igårmorse. Träffade chefen och vi pratade om vad som händer och sker i samband med att jag börjar jobba igen efter nyår. Certifikat som måste förnyas, inloggningskort som förändrats och hur ser min framtid ut...kändes inspirerande och roligt så jag längtar oerhört mycket till jobbet. Längtar ohyggligt mycket efter mina jobbarkompisar :-D

Igårmorse fick jag även besked om att Centerpartiet väljer att samarbeta med de övriga högerpartierna här i Vindelns kommun...de har tidigare (12 år) samarbetat med Socialdemokraterna. C gjorde ett dåligt val här i kommunen det här året...S gjorde ett bra val...Min tolkning är då att för att få bibehålla så mycket makt som möjligt så var det lättare att göra en deal med Alliansen...Ser att man skyller på nya vänstersossar...att det skulle vara svårt att samarbeta med dem ...vilket jag har lite svårt att känna igen mig i...framför allt för att jag är nog den nyaste inom Vindelns sossar...och är lite längre till höger inom socialdemokratin. Ja ja...vi får se vart det här bär...

Idag har jag lyckats med konststycket att göra någon riktigt riktigt arg och det var absolut inte meningen. Det är ingen idé att ni frågar vad som hände...det kommer jag aldrig tala om...det är dock inget jag är stolt över. Jag sa dock hur jag kände men det kom nog ut ur min mun på ett sätt som blev helt fel.

Ikväll har jag bestämt mig för...hur var det Grynet sa en gång i tiden...ta ingen skit!
Det som dränerar mig...ska jag göra mig av med! Så se upp energislukare...vill ni ha kvar mig kring er så sluta genast upp med det där!!!!

/Hera
Länk till tv-inslag om styret i Vindeln.

Länk till VK ang allianssamarbete i Vindeln.

Länk till Ewa-Mays veckobrev...ang. Allianssambarbetet.

Åsså var det Grynet!!!!

Kropp och själ

För att på något vis uttrycka mig så säger jag så här...bekanta har berättat om sina bekanta som...inte mår bra. Den ene mår inte bra i kroppen...och blir så fundersam och ledsen så den blir sjuk i själen...den andra mår nog inge bra i själen och blir därmed inte riktigt snäll med kroppen. Eller hur det nu var...det där hänger ju ihop...allt är ju i kroppen. Man lider med dem och skulle bara vilja kunna trolla bort det med hjälp av ett trollspö! Jaaa man påminns om hur det kan vara och får glädjas över att allt är bra för sina närmaste just nu i alla fall. Man vet aldrig hur det ser ut i morgon så lev och njut!

Allt ordnar sig dock tillslut, på nåt vis!

/Hera

Här är jag, ung och ovetandes om livets kommanden...sover sött med fodralet till Smurf-LP skivan i famnen.


38 år!

Tjo å tjim...idag fyller jag 38 år. Är väl ingen ålder...nej faktiskt inte...men jag tycker att jag ser så gammal ut och det tycker jag är värre!

Idag har hela familjen varit på småbarnssim i Vindeln. Svägerskan följde med och hade sin dotter med sig. Riktigt roligt att se de små, så himla glada :) Så enkelt, så roligt! Söndagar ska bassängen vara lite varmare än vanligt och det tycker jag att den är, riktigt sköööönt! Sen blev det tårta och kaffe här hemma så jag haft en riktigt härlig dag :)

I torsdags till frukost så samtalade jag och Lillbulten om dagens kommande. På förskolan brukar de som är födda -07 gå ut i skogen...kika på kottar och så...och då brukar de ha sällskap av ett mjukdjur, en räv, som heter Rissa. Till frukosten frågade jag Lillbulten hur det går för Rissa nu när det är lite kallare...om hon trodde att Rissa hade några kläder...Nej skrattade Lillbulten :)...men vad har Rissa då? Som håller henne värmen, undrade jag. Vad har Rissa...som t.ex. även Lila har (våran katt)...Lillbulten funderade en liten stund och spärrade sedan upp ögonen, ivrigt så utbrast hon "Jag vet vad hon har! Hon har ....öron!"
 Jo :-D det har hon :)

Lillbulten fyller 4 år i Januari och hon är i en så härlig ålder...ikväll fick jag veta att hon gör som hon vill, för det har farmor sagt! Okey....men jag påpekade allvarligt (svårt att hålla sig för skratt ibland) att det ligger inte riktigt till så!

I veckan så kommer Hästtjejen åka bort, hon ska praktisera på designhögskolan i Umeå. Kul för henne men tomt lär det bli. Däremot dyker modern upp i veckan, hon har lovat det men dagens pensionärer är ju lite fullbokade så vi får väl se. Hon fyller också snart år...men hon drämmer till med 70!

/Hera

Bilder på fröken "jag gör som jag vill"
 

Å det här är jag, vi bodde kvar i Västerås ...men jag är nog i den ålder Lillbulten är nu...tror jag.


Lyktmakare

Igårkväll föll pysselandan över vårt hus. Hästtjejen plockade fram vattenfärger och penslar till Lillbultens STORA glädje...blev fint med värmeljus i och sedan upphängda i tallarna och björkarna bakom huset med hjälp av ståltråd :) Ska investera i en lackspray så de blir mer beständiga bara...


    

/Hera


Första snön!

Imorse vid 6 fanns ingen snö på backen...nu är det vitt vitt! Sommardäcken sitter kvar på saaben så när jag kom hem efter att ha skjutsat Lillbulten till förskolan så var det tji att komma sig ända upp på gården. Efter två försök med läskiga backövningar nerför...så lämnade jag den nere på byavägen. Maken som alltid är sen med att byta till vinterdäck (och tidig att byta bort dem) ska minsann få byta ikväll vare sig han vill eller inte!

Om jag kan göra det själv? Jo det kanske jag kan...har hjälpt till många gånger men jag vill att nån ska kolldra att jag fått fast muttrarna rejält så de inte lossnar...Kommer ihåg hösten för tio år sedan, då var lillebror just över 20 men var mån om att hjälpa mig med att byta däck och påminna mig om att kolla olja osv på bilen. Jag var nybliven änka och tidigare bortskämd med att nån annan fixade det där. Lillebror visste dock hur ordningen brukar vara när det gällde bil hemma hos oss så han såg till att det efterföljdes. Så här i efterhand kan jag tycka att det var väldigt moget och omtänksamt av brorsan!

/Hera  

Byter ris mot ros...

Ja, jag kan ju inte veta om det verkligen är produktchefen för Felix ketchup som svarat men när jag googlar lite så ser jag att han heter så, e-postadressen är rätt...men det behöver inte betyda något...men förklaringen han ger verkar stämma. Nu har jag inte själv kollat hur mycket plats 20gram ketchup tar och om det verkligen inte skulle ha rymts...men en liter ketchup är det i alla fall. Så jag ber ödmjukast om ursäkt och byter ut riset mot ros...en bild på min ros som jag fick av mina fastrar i somras. Friesia heter den...sitter temporärt utplanterad för jag funderar fortfarande på dess hedersplats...Sist någon "utomstående" reagerat på ett av mina inlägg var när jag klagade på Carl Bildts kavaj... den gången var det aftonbladet (bloggvärldsbloggen)

/Hera

 Förlåt Felix tomatketchup....


Snålt med ketchup!

Löjligt säger jag bara!
Som om det inte skulle rymmas 20 gram till i flaskan...så det blir ett kilo ketchup. Undrar just hur mycket Felix tjänar på att fylla upp med 980 gram istället för 1000...vad skulle det annars finnas för syfte med snålandet på mängden?

Och ja, jag vet att det finns värre saker än det här...men ändå!

/Hera

Länk till den snåla tillverkaren med bild på ketchupen i egen hög person!
Hej!


Dagens färdigställande...

Idag åkte plantorna ner i marken...de som skulle sättas vid bron. Fick i förrgår hjälp av svärfar att bygga en snygg...vet inte vad jag ska kalla det...på vardera sida...


Ner åkte Praktriddarsporre (Black night) och Löjtnantshjärta (den vanliga rosa). Efter det så planterade jag massor av krokusar... längtar till våren för att se hur det blir :-)
Växterna var nog inte riktigt vad jag tänkt...men nu blev det så här och det blir säkert bra. Hade tänkt skippa löjtnantshjärtanen och istället sätta praktlysing ...men då kläcker maken ur sig att han tycker löjtnantshjärtanen är fina. Han som knappt vet hur en maskros ser ut!!! Så då blev det så här! :-)
Ser fram emot samma foto våren/sommaren 2011

I helgen sattes de sista metrarna av häcken, syrenen jag beställt (ungersk som jag älskar)
Innanför häcken så latar man sig...utanför arbetar man ;-)...nja, det var ju det där med att slänga in veden då...Nej, nu säger jag som Lillbulten sa i helgen när hon och jag spättade ner plogpinnar efter vår väg. Nu får det bli vinter, nu kan snön komma!

/Hera

Den som spar han har...till slut råd...

I drygt ett år har vi haft två glödlampor hängandes i sin kontakt som belysning i vårat vardagsrum....jag har funderat och sparat tillfället...till igår. Antar att Svärmor lessnat på vår "snygga" belysning så hon sa att jag kunde få lamporna i födelsedagspresent och julklapp. Mjaaaa...då kände jag att då kan jag inte ta de jag verkligen skulle vilja ha (lite hut i kroppen har man väl!)...men om jag fick va med att betala så okey då :)

Jag är sååå nöjd och tacksam!

Lite fönsterlampor på det här så...är åtminstonde lampinvesteringarna färdiga.
Tänt blir det här!!!!
/Hera

Ny mössa


På den här bilden som en kompis tagit så sitter jag och tar minuter efter att ha klättrat upp för en mycket solvarm brant lång backe. Fältmössa 90 i handen och pulsen var hög. Han som har avsevärt mycket bättre kondition än mig fotade och kom med glada tillrop för att höja motivationen. Mycket snart så var det dags att vända och gå ner för backen. Fem meters lucka emellan oss...på linje. Väl nere vid älven så var det dags att vända igen och ...jag lovar att delvis fick jag kravla mig upp på alla fyra, så brant var det. För att svalka mig så tog jag av mig mössan och stoppade ner den i höger benficka. Här gjorde jag ett stort misstag. Jag VET att man alltid ska dra igen dragkedjan men det gjorde jag inte...vilket givetvis resulterade i att någonstans i en väldigt brant backe upp från Öre älv så ligger min mössa...

Idag fick jag utan mössa i hand gå in på förrådet och göra min bekännelse. Nu har jag en ny...med gummiband i, inte lika bra som min gamla. Dock kan jag utan att skämmas åka iväg på nästa uppdrag, för det går inte an att komma halvklädd.

Svärmor som följde mig idag till Umeå utbrast när hon såg min mössa : "Men skulle du inte hämta en mössa? Det där är ju en keps!" Nja det heter faktiskt mössa...Jag har lite svårt för det där. Kallar värmebyxa och värmejacka för täckbyxa och täckjacka. M som har graden Kapten suckar när han hör mig kalla olika delar av min utrustning än det ena än det andra... Höjdpunkten var dock när jag var på eftersöket (som bilden är ifrån) för ett par veckor och sa efter en matrast "nä nu är det dags att dra på sig galonbyxorna igen" :-D de andra skrattade gott och det gjorde jag med. Visar helt klart vad jag gör om dagarna...umgås med småbarn med galonbraller! (regnbyxa heter det)  Den som vill läsa mer om uniformen kan läsa här!

/Hera 

RSS 2.0