Midsommar

Tänk om det vore midsommar :-) Vad härligt det ser ut!


Så här blond var hästtjejen hela uppväxten...nu vet jag inte riktigt vilken färg hon har egentligen...

Saknar henne...hon åkte idag....hur ska det gå när hon vill flytta hemifrån?

Addera

Då kan jag lägga till ett pass till i min träningsdagbok, skönt! Önskar att jag kunde gå 2 gånger i veckan...nu när det blir riktig vinter... M jobbar natt, svärfar skötte Lillbulten...Hästtjejen är i Kaskeluokt...jag är nog lite mörkrädd nu...

/Hera

Grattis från Bodarna...

...till min svägerska...i Big Lake. Jag är så glad för att hon finns och framför allt att hon vill vara med min bror :) ha ha...hoppas ni missförstår mig rätt!

Vad blev det?

Vad blev det för varmvattenberedare? Jo det blev en elberedare på 50 liter...behöver vi den inte sedan när vi byggt om så kommer den till nytta någon annanstans, garanterat! Nu har vi varmvatten alla timmar på dygnen (så länge vattenfall producerar el) och det känns jättelyxigt...

Idag köpte jag biljetter till dansen på fredag...skönt att man inte blev utan! Idag har jag fått sista frågan på hemtentamen...say no more!

Jag är lite sur...M har sålt motorcykeln!!! Nu är jag glad för Fredrikssons del...men va fasen...det skulle ju varit roligt för M, jaaaa men jag hinner ju inte ens fixa till den , än mindre köra säger han till sitt försvar...Det enda positiva är att detta innebär att de, Familjen Vi, kommer hit på söndag:)

/Hera

Fullt hus

har det varit här...M, Hästtjejen, Lillbulten och rörmokaren. Nu sover Lillbulten, M jobbar, nya varmvattenberedaren är på plats, Hästtjejen är nog i Lycksele nu. Hon skulle åka dit för att möta upp en kompis från Big Lake, de ska göra stan, äta middag och komma med bussen strax innan det bär iväg på ridskolan.

Själv försöker jag ...få till några sidor till svar....nu när det är lugnt!
/Hera


Jag var också tonåring en gång...Mr mister...Broken Wings


åhhh

Trött som tusan...och jag som inte tvättat bort mascaran än...det måste jag göra annars ser jag väl ut så här imorgonbitti....

Må V 44

Idag har alltså Hästtjejen och M varit i Umeå, servat jobbarbil och handlat allt möjligt. Lite lilla julafton när de kom hem :), reflexvästar till hela familjen, t.om. Chinook. Han fick även en jaktväst...en ny usb-pinne till mig och en lite ficklampa. M skulle byta ryggsäcken åt mig...till en utan ram...men varför plockar du inte ut ramen menade försäljaren..jaaahhh...kan man det...avancerat! Till sig själv köpte han bl.a. en mp3...så nu ska han lyssna på ljudböcker!

Har fått andra frågan på hemtentamen...det här känns svårt...min kollega sa i början av min kurs att marknadsföring, det är bara flum!...ja...det känns lite så just nu...det värsta är att imorgon, min pluggardag så är ALLA hemma...Hästtjejen har höstlov, M jobbar natt...lillbulten ska inte på dagis förrän vid 13...hur ska det här gå, funderar skarpt på att emigrera...

Annars...till helgen är det årets happening här i krokarna. Dans på folkets hus i Hällnäs, vi ska äta gomiddag uppe på berget uppe hos några bekanta...det är en tradition de har, som vi halkade in på ifjol...så det är svaret på din fråga Lizaloop men vi ses på dansen...och jag tar gärna med mig M vid nästa möjliga tillfälle :) träffa trevligt folk är aldrig fel!

/Hera

Inser att det snart är ett år sedan vi hittade det här huset...och att jag började lära känna Lizaloop via hennes blogg...tiden går...

Sunday

Då är klockan omställd...vilken lång dag man fick :) det blev några timmar vid vedhopen idag i det vackra vädret. Någon hundbur har vi inte kunnat bygga för nätet har inte kommit, så det blir väl veckans och kommande helgs projekt. På tal om projekt...nu har vi bekymmer med rören igen...det rinner hela tiden ur expansionskärlet, troligen är det något tokigt i varmvattenberedaren så vi har måstat stänga av huvudkranen till vattnet. Rörmokare tillkallas imorgon...herre jisses säger jag bara. All el är nu utbytt i ladugården...det verkar vara samma visa som gäller vatten, avlopp och el i bostadshuset , tur man är ung...och har tiden framför sig ...eller? ;)

Jag är ensam hemma med kattungen Lila, alla andra är på ranchen för de ska upp supertidigt imorgonbitti för att åka till stan och serva jobbarbilen. Lillbulten och Chinook blir kvar med Svärmor och Svärfar...Hästtjejen och M med inköpslista får kliva upp arla morgon. Har passat på att besvara första frågan på hemtentamen...men det blir liksom aldrig färdigt. Jag har alltså fått ut en fråga (av hur många...vet ej)...och jag ska besvara den genom att:

"Arbeta er systematiskt och analytiskt igenom de relevanta begreppen och teorierna från litteraturen för tema 1 och 2. Visa i era analytiska diskussioner och slutsatser att ni förstår kurslitteraturens begrepp och teorier och att ni har förmågan att med hjälp av analyserna och slutsatserna knyta samman tema 1 och tema  2"

Den ena boken är på ca 200 sidor, den andra på dryga 500...hmmm...ja ja det här är en början, resten av hemtentamen får jag imorgon och på tisdag ska jag sätta tänderna i det här ordentligt. Hästtjejen har dock höstlov...så jag får nog inte riktigt vara ifred...skönt för henne dock!

Nej...nu trycker jag på repeatknappen igen...Beyonce!

/Hera

Hmmm...tänkvärt...

...om man nu vore kille...

Jag gillar den här låten stenskarpt för att jag hör att hon menar det hon sjunger...låter kanske lite skumt...Min körledare jag hade när jag var med i Luspenkören sa alltid att vi inte bara skulle sjunga utan läsa texten, tolka och förstå och sedan förmedla budskapet.

Ja...det här är ingen dussinvarasång...thats it!

En RnB version ska det visst vara...
Beyonce - If I Were a Boy


If I were a boy
Even just for a day
I'd roll outta bed in the morning
And throw on what I wanted then go
Drink beer with the guys
And chase after girls
I'd kick it with who I wated
And I'd never get confronted for it.
Cause they'd stick up for me.


[Chorus]
If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I'd be a better man.
I'd listen to her
Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
Cause he's taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I could turn off my phone
Tell evveryone it's broken
So they'd think that I was sleepin' alone
I'd put myself first
And make the rules as I go
Cause I know that she'd be faithful
Waitin' for me to come home (to come home)


(Chorus)


It's a little too late for you to come back
Say its just a mistake
Think I'd forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong


(Chorus)


But you're just a boy
You don't understand
Yeah you don't understand
How it feels to love a girl someday
You wish you were a better man
You don't listen to her
You don't care how it hurts
Until you lose the one you wanted
Cause you've taken her for granted
And everything you have got destroyed
But you're just a boy


God choklad

I födelsedagspresent fick jag bl.a choklad av min lillebror och svägerska. Tre olika sorter...jag har hittat min nya favorit...
...Lemon & Ginger....vansinnigt god, helt i min smak...den andra sorten har jag inte testat så den kan jag inte uttala mig om...

/Hera

Saturday!

Då har vi lördag, alla har varit hemma idag och det har varit kul :)

M har kört röjsåg. Hästjejen och jag har städat M:s jobbarbil, sedan började vi bära möbler från "lilla huset" till vår nya vind...nu är det bara några tunga möbler kvar...det tar vi när vi har stark man på besök ;-) Nu på eftermiddagen har vi ätit go mat...och vet ni vad...jag har bakat bullar! De blev inte riktigt som de brukar, lite för gräddade...måste skaffa mig en äggklocka!

Igårkväll så skulle vi hyra en film...vi satt och bladade fram och tillbaka i menyn på TV:n och äntligen fick JAG gehör för min önskan. En komedi :)...en film med Helen Hunt...Then she found me....alltså visst var den rolig...men så grymt tragiskt sorgligt....så en tokrolig komedi var det inte...Hästtjejen och M förtjust??? ...inte! Så det lär väl bli senaste Rambo ikväll...
DVD Film: Then She Found Me
Jag som trodde jag skulle bli pluggfri i helgen...nej...första frågan på hemtentan är släppt...den är hur omfattande som helst! Man ska besvara en fråga med hjälp av allting...i hela boken....suck!...Jag tror jag föredragit en fyra timmar lång vanlig hederlig tenta!


/Hera

Friday!

Då var det helg :) trevligt! Har försökt färdigställa inlämningsuppgiften, väntar att klasskompisen ska läsa det...så vi kan vara överens och lämna in. Sluttentan, som är en hemtenta kommer först på måndag...så det kanske blir en "pluggfri helg", vem vet!...Fri blir den dock inte, det är mycket som ska göras innan snön kommer...sen ville M...göra en hel del i helgen...åka ut med Chinook till fågelskogen för att "inspektera jaktmarkerna"....ja det kan de behöva. Själv ska jag försöka täta källarluckan imorgon, det kanske gör att det drar liiite mindre kallt på köksgolvet!

Förresten, hörde något otäckt förra helgen. Svägerskan och ena storasyrran sa att om man motionerar hunden direkt efter den ätit så kan magsäcken slå runt...speciellt på stora hundar....aaajjjjj...det är ju inte så lyckat. Hur länge ska man vänta då? En timma...två?

/Hera

Give it to me...yeah!

Tankat energi på gympapasset...har jag gjort! Skönt...sen är det så härligt att jag har en så duktig klasskamrat i min grupp....våran ENORMA grupp på två personer :-)....utvecklande och roligt...trots att jag varit så förtvivlad i veckan!...Jag ser ljuset i tunneln!

/Hera


Möten...

...senaste dagen har det varit ett par möten. Igår ett utvecklingssamtal på dagis för Lillbulten, allt verkar gå jättebra...säger personalen och vi...hon verkar trivas med tillvaron utmärkt! Idag var det möte två, byamöte! Praktiskt taget alla byamedlemmar deltog...både bofasta och inte. Ärtsoppa med pannkaka hemma i grannarnas kök, vi var 12 stycken som åt och spekulerade om framtiden. Trevligt!

/Hera

Utmanad

har jag blivit, bäst jag skyndar mig att anta den och genomföra den ...medans det finns bloggare kvar att utmana :-)
Jag blev utmanad av Maine...än vän från Big Lake, av den sorten...att när man träffas efter typ två år så känns det ändå som igår....

Reglerna är följande:
* Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.
* Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg

7 saker om mig själv...jag som berättar om mig själv varje dag i detta forum...är det något jag utelämnat?

Väljer en tv inriktning...

1. Jag har varit med i Glashuset...ett samhällsprogram från början av 90-talet. Handlade om ensamheten i Verksamheten och verksamheten i Ensamheten. Jag bodde då med hästtjejens pappa i Verksamheten, jättetöntigt känns det idag...Programledare och reporter hemma hos oss var Kicki Hultin..maka till Harald Treutiger...
2. Jag har även varit med i en tv-reklam...jag var kursledare i Skellefte på Hotell Aurum...de behövde statister till en reklamfilm...jag ville inte...men min kollega propsade...det skulle bli så kul. Hon var först på tur...hon fick stå i ett fönster med ryggen mot kameran och dra igen en gardin. Min tur...jag fick ligga i en säng med kameran riktad mot mig, först fick jag klä av mig på överkroppen och krypa ner i sängen...därefter skulle jag släcka en lampa.....tända den ...släcka den...kändes väldigt ..mysko....Det enda man såg i reklamen av mig var slutklämmen...någon som släckte en lampa...svart.
3. Jag gillar amerikanska serier. Vänner, Christine, Vita huset, Brothers & Sisters...men nu hinner jag inte se några alls.
4. När jag var föräldraledig så brukade jag se radio på tv...The Voice...
Nej men nu ebbar det ut....vad ska jag nu hitta på....
5. Min bloggvän Lizaloop var nyligen på TV, hon hade anmält sina kompisar till Lyxfällan...jag tror de uppskattade det.
6. Jag stendiggar vår nya TV...man kan pausa programmet...spola tillbaka...hur bra är inte det!
7. Min pappa är värst...först surfar han och läser nyheter via datorn...sedan sätter han sig och läser texttv på sin TV...pip pip pip låter det när han byter sidor...fast det hör inte han :-)
Älskar dig pappa!

Vilka utmanar jag då...jo...
Lizaloop
Ice Lady
Svägerskan
Prude...nu vill vi ju se det i bilder...

Brorsdottern
Min barndomskamrats syster.
och....Maryam...om Maine utmanade mig för mitt mod och min styrka så är det här en tjej som jag tycker är jättemodig och stark...trots att jag inte känner henne alls...men vi är uppvuxna utanför Big Lake båda två!

/Hera

Promenad i solen

Efter några timmars skrivande så tog jag och Chinook en lunchbrake...en lång promenad i solen. En timma och en kvart blev det...känns riktigt skönt. Det blev lite träning uppe på berget, det är inte lätt att koncentrera sig på att gå fritt vid vänster sida när hundar skäller, bilar kör förbi och en orange katt psykar en :-)

Premiär blev det imorse, lämnade honom hemma medan jag lämnade Lillbulten på dagis. Det gick bra, tror inte han märkte att jag var borta...sedan har han legat själv på bron på förmiddagen, Lila satt här inne i alkoven och kikade ut...så jag kunde se på hennes spaning ifall han lämnade bron...de är gulliga de små liven...i alla fall när de sover!

/Hera

Må V 43

Missmodet har gett med sig lite. Har nyss haft "brainstorming" med min kurskamrat via msn...vi vet nu vilken väg vi ska gå...men PM.et ska vara klart helst före helgen...och det är väl minst två veckors mindre tid än för PM.et jag skrev på organisationslärakursen...Skulle behövt vara ledig minst en dag till i veckan (förutom den imorgon) men det är inte möjligt för jag har minst lika mycket att göra där...'

Hade en chef en gång som pratade om att livet består av tre cirklar...som måste vara i balans. En är sig själv, den andra familjen, den tredje jobbet. Det går bra att det är jobbigt i en av dem...om de andra flyter bra...men alla får inte vara jobbiga samtidigt. Jag har det inte "jobbigt" in någon cirkel...men jag har oerhört mycket att göra i dem...allihopa samtidigt och det är INTE bra...men jag vet att min egna bubbla lugnar sig snart...så det är bara att hålla ut.

Är faktiskt för första gången på hela året...inte inspirerad nog för att lägga ut ett veckans citat...ni har ju fått 42 tidigare i år...så vecka 43 blir tom...nu får ni inspirera mig istället!

/Hera

Snabbvisit och missmod.

Drog upp till Big Lake på fredagkvällen, jag fyllde ju år :-)...så vi samlades hemma hos mellansyskonet B...hela min familj utom storebror och mamma. Mamma är och hälsar på sin mamma...således inte hemma...och jag förväntar mig inte att Storebror kör 30 mil för att gratta mig på min 36-årsdag. Storasyster från Sandviken råkade dock vara i Big Lake. Kul :-) Så vi umgicks så mycket vi hann. Chinook fick träffa tre hundar...Tindra, Dakira och Urax. Enklast var det med Urax, han var tydlig och visade direkt vem som var chef i stan :-)...Dakira som själv är valp gick det också rätt bra med men Chinook var som tusan på Tindra som valde att inte säga ifrån.
Annars så fick jag med mig några nya bra tips från Amrenarn, tack för det. God mat, gott sällskap och fina presenter...kunde inte bli bättre!
 (Urax, The Man)

Har ni tänkt på vad känsligt det kan vara när det gäller hur man ska fostra barn och hundar...och hur enkelt det är att säga hur man skulle göra när det gäller andras barn och hundar...och hur svårt det ändå kan vara att göra rätt alla gånger själv...alltså med sina egna barn och hundar. Min lärpenning i helgen var dock att följa sitt eget hjärta. Jag gjorde inte det vid ett tillfälle och då blev det helt fel, i alla fall för mig. Fy fläsk som Amrenarn brukar säga! Ja ja...man gör inte rätt själv alla gånger... då är det skönt att se att andra har strul med ibland...jag menar ingen är ju perfekt!

Har nu suttit och kikat på några föreläsningar...ska skriva ett PM...kommer inte på något...snart ger jag upp kursen känns det som...

/Hera

Jordskalv

När Svärfar startade "Pickisen" så dundrade det till hela vägen in i huset, jag kutade och kollade pannan...kokar den? Det gjorde den ju inte (precis som jag skrev i förra inlägget...så var det ingen brasa där)...nu visar det sig att det var ett jordskalv! Läs själva på vk.se

Var det Svärfars fel?

Tjuvstart

Fick en jättefin ryggsäck av mina kära släktingar här...(kallar man släkten man gift in sig med för släkt...jo men det gör man väl?) Så nu är det bara att träna inför fjällvandring à la längre tur :-)...den kanske är liite stor hade kanske räckt med 10 liter mindre...men den var så snygg...(och den mindre var slut)...men man behöver ju inte packa den full... ;-) Hästjejen hade bakat tårta ikväll så den var nästan klar när Svärmor och jag kom hem från Korpenpasset...så därav blev det en tjuvstart på "min dag" för mig :-) Svågern och Svägerskan...jag lovar bjuda på fika sedan! Skulle just kliva in i duschen nu när Svärmor och Svärfar åkt hem...men nu hade ju inget eldat så det var lite väl kallt för mig.Större bild,MATRIX 50Slimmad ryggsäck som kombinerar minimalism, låg vikt och goda bäregenskaper

· Ram i 6065 aluminum ger utmärkt lastkontroll med låg vikt

· Haglöfs justerbara ContactTM bärsystem som kan anpassas efter din egen rygglängd för bästa passform

· Formpressad rygg

· Frontfickor med instoppsbara isyxöglor

· Delbart huvudfack

· Snölås med Haglöfs unika system som öppnas i en rörelse

· Sovsäcksfack med inre kompressionsrem

· Flytande topplock med fästöglor

· Utrustningsfickor för vattenflaskor, tältpinnar etc

· Förberedd för vätskesystem

· Flera fästpunkter på frontpanelen för liggunderlag etc

· Bröstrem med visselpipa

· Frontpanel med elastiskt fästsystem

· Vikt: ca 1,75 kg

· Storlek: ca 50 liter

/Hera


Hundgård...

...det är hög tid att få upp hundgården...skulle velat köpa sektioner men det är dyrt dyrt. Så nu är vi inne på nät, synd eftersom vi inte är säker på placeringen av hundgården.

Några tips någon?
Har hittat nät på rulle, 25 meter för 1700 kronor.
Ingen där ute som har en hundgård att sälja?

:-)
Hera

Premiär

Första föräldramötet på dagis för Lillbultens räkning. Trevligt att träffa de andra föräldrarna och personalen i lugn och ro.
Allt känns väldigt bra, det känns tryggt att ha henne där...själva mötet ...ehhh själv blir jag tyvärr lite stressad när det känns som man saknar struktur. (Hållpunkter för hur länge håller vi på...vilka punkter ska tas upp (så man vet vilka frågor man kan flika in när) osv..men det är ...mitt problem(Dom hade säkert en jättebra struktur...men jag visste inget om den). Trevligt var det och bra information, tog lite tid bara. Det är dock viktigt för tid att prata också...

Tras...verkar vara något nytt man jobbar med. Ett arbetsmaterial för observation av tidig registrering av språklig utveckling, ska bli spännande att se vad det innebär i praktiken...

Bästa kommentaren var från chefen ..."jag blir inte kvar så länge för jag har varit igång ända sedan imorse" :-)...det hade nog fröknarna och vi med...he he....

/Hera

Iris

Nöter på Iris...här kommer en annan "video" än den bluemist har på sin blogg.

Iris - Go Goo Dolls


And I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now


And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
'Cause sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight


And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am


And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah you bleed just to know you're alive


And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am


And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am


And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am


Måndag V 42

Öhhh, det var visst måndag igår...
"Livet är ett verb, inte ett substantiv" Charlotte Perkins Gilman


Lillbror och jag :-)


Antecendents

Ska läsa två vetenskapliga artiklar på ca 20 sidor vardera...kruxet är att de är på engelska och på fackspråk. Antecendents...betyder Korrelat...betyder "följd av ett visst förhållande ". Har börjat med den ena artikeln, läser högt för mig själv för då förstår jag bättre(!?) Tack och lov för hemsidor som www.tyda.se och svenska akademins ordlista!

/Hera

Kollage

Lillbulten ska ha ett kollage på dagis...med bilder på de närmaste...kolla vilket fint Svägerskan gjort åt henne :-)

Tackar för hjälpen...

/Hera

Bloggkänslor i svallning...

Bara en sak till...brukar läsa några bloggar på vk.se...kika in där på bloggare i Vindeln. Där är det både kärlek och ...i stort sätt krig. Kärlek mellan två bloggare...Dan och Kerstin (gulligt :-) )...och krig mellan tjänstemän/man på kommunen...och moderater...Spännande, vem behöver TV? Ni får länken till Dan...resterande får ni själva söka reda på!

/Hera

Bilder på Chooocken...

Sedan ville min lillebror ha en bild på Chinook...där han inte har näsan i kameran...men det är svårt...han liksom dras till den. Den andra bilden på honom...är sååå ful, ser ut som om han håller på att berätta något, tror det var början på en gäspning dock!/HeraOj...nu är det redan söndagkväll

Har lyssnat på en sorgsen sång som jag hittade på Bluemists blogg..."when everything's made to be broken"..ja så är det nog...fast inte lavastenarna jag kokade igår. Skulle bära bort gasolgrillen för säsongen och tänkte att vad tusan...jag rengör den och byter ut lavastenarna i den (eftersom jag hittat en kartong med sådana)...läser då på kartongen att man bör koka stenarna några gånger per säsong för att få bort fettet på dem. Det har vi ALDRIG gjort....M köpte grillen medan vi bodde i Umeå...2002 kanske...Ja men jag slänger de gamla tänkte jag, för vi har ju nya...men då står det på kartongen att stenarna är 200.000 år gamla...vem vill då känna att man sabbat så gamla stenar..., till den milda grad att man anser dem värdelösa...inte jag i alla fall. Så jag kokade och kokade dem, fast jag lade dem i kartongen och de nya stenarna i grillen :-)

Tack för igår vill jag hälsa upp på berget till Svågern och Svägerskan. Var där igårkväll, bastade och umgicks med lite vänner...riktigt trevligt. Chinooken fick träffa Svante (svägerskans hund) och Magda (en annan liten valp), det var nog bra miljöträning.

Hämtade en skogskoja igår...den hade säkert stått i skogen i 10 år, nedsjunken och dan...men tillslut fick vi upp den, bytte däck och åkte de ca 5 milen hem med en hastighet på 30 km/h

Tonade håret igårkväll...till mörkbrunt (min egna hårfärg)...men det blev nästan svart...inte riktigt vad jag planerat men skit samma!

Nej...diskussion 2 avslutas om ca 3 timmar...(tjänstemarknadsföring) och här sitter jag och bloggar...några bilder hade jag dock tänkt lägga ut till er!

So long!
/Hera


Det här har varit ett viktigt moment i vår utbildning av dottern...att kunna suga fast ett glas i ansiktet.


Blod, svett &...

lite kortare hår.

Har just kommit hem från Korpengympa...det är så himla KUUUUUUUL...svettig är jag dock..och M har inte eldat(!)...han måste ha haft fullt upp...han har nu varit ute med kajaken varje kväll och det är så himla fuskit...hans muskler liksom bara plopp plopp...kikar fram...en annan får kämpa som e tok...samtidigt så ska väl i sanningens namn tilläggas att han inte har någe...vad ska vi kalla det för...bomull, stoppning, utfyllnad...som jag har ;)...nej, minimalt underhudsfett...så jag har säkert jättemuskler därinunder ha ha

Det var svetten...blodet då...jag har massa småsår på fingrarna, nagelbanden...har jag ätit för lite vitaminer, stressat för mycket, druckit för lite vatten...eller vad beror det på?

Kortare hår har jag också...klippte mig idag igen...hälften bort igen...nu är det rätt kort, för att vara jag och det är sååå härligt!

Imorgon ska Chinook få en spruta!

Ha det
/Hera

VQ VQ


Då har man varit på kurs heeeela dagen. Först genom jobbet...en superbra dag bl.a. fick vi en uppdatering på sakförsäkringar. Det var intressant! 17.00 var vi klar, nästa kurs började 18.30...så det blev en kycklingsallad på MC till middag. Då var det hemvärnet som gällde, engelsk signalering. Blir lite förvirrad när man ska anropa, bokstavera och använda prowords på engelska...men själva meddelandet som ska sändas är i vårat fall på svenska. Efter ett tag sladdar man på svenskan så man låter som Dolph Lungren :-). Visste ni att man aldrig säger Over and out? Man säger Over..när sändande station avslutar sändföljd...och Roger out när man lämnar kvittens med avslutning...men aldrig kombinationen Over and out!...vilket i alla fall jag tycks ha hört när jag ser film...


Nej god natt på er...det är ju en dag imorgon med...och den är inte långt borta nu!

Out
/Hera

Ordnar upp...

...sitter och fixar lite grejer så här innan sänggång. Väntar på M, har inte träffat honom idag...njaa inte medvetet i alla fall för jag sov när han for imorse (han började 06.00). Lång dag blev det för honom eftersom han skulle på ett möte mitt på dagen...trevligt verkar det vara för han är ju inte hemma än :-) Ingen nöd går det på oss hemma i alla fall, svägerskan och svågern bjöd på middag...sedan var det ju ridning som gällde för hästtjejens del. Chinook är duktig och väntar i bilen...Lillbulten och jag passade på att handla ...glömde dock Bregott igen igen...trist med mackor utan smör!

8.00 ska jag vara i stan imorgon, utbildning gäller för min del. Ska bli kul att träffa lite kollegor från andra närliggande kontor. På kvällen är det annan utbildning...hemvärnet...Engelsk signalering. Gick en likande kurs för ett par år sedan..lite lustiga betoningar är det när man ska bokstavera i etern på engelska...jag blir mest full i skratt...

Enligt kursmatrialet från 2006 säger man t.ex...
1 wun
2 too
3 tree
4 fow-er
5 fife
6 six
7 sev-en
8 ait
9 nine-er
0 ze-ro

tycker jag låter som en kines som försöker prata engelska...hi hi

/Hera

Hästtjejen...

Har uppdaterat hennes presentation...klicka här...längst ner så finns nu ett nytt skolfoto!  ...Joooo mormor, morfar, farmödrar och farfädrer...ni får de i fysisk form snart.

/Hera

Brister fördämningen snart?

Skrev inatt om en fördämning som infunnit sig...det är liksom slut på ordflödet som bör rinna ur mig likt en porlande bäck nu när vi är inne i en diskussionsfas i våra grupparbeten. Har ikväll lyckats få ur mig litegrann, så kanske håller någon dammlucka på att öppna sig...känns dock som att det är mest grodor som sipprar igenom...efter mitt sista inlägg..så känner jag att jag måste lugna mig. Ge mig tid att veva upp luckan lite till...så att större och mer kloka väsen kommer fram...ämnet är alltså Storytelling....hur företagen använder sig av olika historier i sin marknadsföring, analyser kring hur de gör det och om det blir äkta osv. Senaste grodan som for löd:

"När jag t.ex ska besöka Båtsuoj samecenter, skulle jag (utan för den del bli rasistisk) bli väldigt förvånad om jag mötte en afrikan som utgav sig för att vara same ...istället för en äkta urinvånare, same (bland personalen)..."
Tror ni jag får full pott på den här diskussionen ...tveksamt om jag fortsätter så här!

/Hera

Må V 41

Än är det söndag...men snart måndag så jag passar på att skriva innan jag går isäng.

Har suttit och pluggat ett par timmar, vilket betyder att jag läst de andra tre gruppens inlägg och läst lite i litteraturen för att kunna komma på några smarta saker att kommentera...går lite si och så...när jag är på humör så flödar det ur mig...men just nu är det någon slags fördämning :-)...fokus har inte infunnit sig helt enkelt!

I helgen har det sorterats upp på en av ladugårdvindarna...så nu har jag hittat igen nån stickad tröja m.m...skönt med lite ordning! Svärfar har gjort en trappa så man kan ta sig upp på den "nya" ladugårdsvinden ovanför carporten...sen har vi haft elektriker här i veckan så nu törs man slå på lyset där ute utan att behöva vara rädd för någon felkoppling...bra. Idag har M paddlat kajak...det tyckte han var jätteroligt...han ska öva lite till innan han och elektrikern ska ut och kappaddla...vilket ord det blev ;-)

"Lyckan att bli älskad liknar ingen annan på jorden" J.G Herder

/Hera


Ingen penna

Som vårdnadshavare för Hästtjejen har jag möjlighet att logga in på högstadiets hemsida för att se vilka läxor hon har, hur det gått på läxförhör och prov, närvaro osv. Idag fanns en anmärkning vid en av dagens lektioner...huga vad har hon nu gjort tänkte jag...klickade på lektionen...anmärkningen var....ingen penna...ja är det inte värre så är då jag nöjd.

/Hera


Ska inte se skräckisar...

Pratade just i telefonen med svägerskan, satt uppe i hallen för att inte störa Lillbulten som försökte somna (men som vill ha mig på övervåningen). När vi nästan pratat klart styr jag igen dörren till sovrummet eftersom jag förstått att hon somnat. Sätter telefonen i laddaren och vänder dörren ryggen till för att gå ner för trappen...då hör jag ett hasande ljud från sovrummet...är det lillbulten tänker jag...nej hon kan inte ta sig ur spjälsängen...helt plötsligt känner jag håren resa sig på kroppen för den minns helt plöstligt en bok jag läste när jag gick gymnasiet...djurkyrkogården, av Stephen King. Jag läste den på engelska för att den skulle bli mindre otäck (för jag vet att jag inte kan med den genren)...nu var det inte något återuppstått djur...utan Chinook som ville följa med ner, han hade visst tagit en tupplur ... och var lite såsig...

Tänk vad kroppen minns och kan reagera på bara några sekunder!

Spooky!

Nej nu ska jag se Lyxfällan för första gången..några grabbar som bott uppe här uppe på berget handlar det om, jag känner dem inte...men vad tusan...det är bekantas bekanta :-)....

/Hera

5 poäng...

Gjorde nyss en "dugga"...så nu vet jag att jag har 5 poäng...av de 100 man totalt kan få :-)...alltid en början...Det är rätt spännande när man klickar på "lämna in"...tjoff ...så får man domen direkt :-)

Så här ser poängsättningen ut..
Har gjort duggan och en av diskussionerna (har dock ej fått bedömning än...)


Kursen består av ett antal diskussioner, litteratur, filmer och duggor. Du måste få minst 50% av poängen på hemtentamen respektive lärdagbok för att bli godkänd på kursen. Poängsättningen för kursen är som följer:

Diskussioner (2*7,5) = 15poäng
Dugga = (1*5) = 5 poäng
Inlämningsuppgift (gruppvis) = 20
Hemtentamen (individuell) = 60 poäng (minst 50% för G)

TOTALT: = 100 poäng

Godkänd = 50 poäng (+ minst 50% på hemtentamen)
Väl godkänd = 75 poäng (+ minst 50% på hemtentamen) 


Ohhh noooo...

...förkylningen har backat...nu är jag lika förkyld som för en vecka sedan...blä! Jag är så j-*&%¤-a less på det...får man uttrycka sig så...

M jobbar natt så här är det lugnt och stilla....läser lite på olika sajter om vad som händer i världen...amerika...sverige...vilka drev som går, till och med nu finns det företag/personer som ser till att tjäna pengar på andras oro...typ de som sysslar med blankning...eller varför inte kvällspressen...många verkar man vilja lyssna mer på dem än finansinspektionen eller riksbankschefen...ja..så känner jag i alla fall. Man fokuserar på lite fel saker...tycker jag...själv undrar jag över företags orderingångar...vanligt folks arbetstillfällen...huspriser...Ja vi får se vad som händer!

Har läst en bok av Landin om fågelhundar...dressyr...lite annorlunda användning av kommandon/ord än inom bruks...jag som hade tänkt försöka använda hunden inom båda...hmmm Har en film också, ska försöka se den i helgen. Chinook sover...Lila börjar komma igång...hon är lite busig om natten säger Hästtjejen... :-)

Nej...te och sängen nu...
PS...har man inte en toppensvärmor! Jag ringde när jag åkte från jobbet, hon åker hemifrån sig..kommer hem till oss med Hästtjejen, Lillbulten och Chinook...alla mätta och glada..dessutom har hon med sig matlådor till mig och M! Tack känns inte tillräckligt!

/Hera

RSS 2.0