Gissa greijen!

Vet ni vad man gör med den här?

Nattåg bokat

Då har jag bokat nattåg för resan till Stockholm, 11 timmar...sovandes. Riktigt spännande, känner mig som ett litet barn :-) Jag har nämligen knappt åkt tåg sedan jag var barn. Har åkt X2000 ett par gånger plus Arlanda express ett flertal gånger men inget "vanligt" tåg...Min morfar jobbade åt SJ och förr var det väl tåg som gällde om man skulle någonstans. Mamma brukar sätta mig på rälsbuss i Storuman till Östersund, ibland för att jag skule hälsa på storebror men ibland kom...om det var morfars bror...och mötte upp, fikade med mig och lotsade mig vidare till ett tåg. Då var resans mål storasyster i Bollnäs....Jag tror hennes äldsta är född 1983...det var vid den tiden så då var jag typ 11 år.

Nu är det dags igen...3 bäddar har man i kupén...hur funkar det. Lägger man sig bara som man är på en brits och försöker sova eller har man pyjamas på sig och kryper ner i en go säng?

Jag har paus just nu i storstädning av huset...borde göra upp eld, äta lite, städa klart och duscha för om två timmar kommer min blivande chef och hämtar mig. Mitt nya arbetsgäng ska ju ut och ha trevligt ikväll...börja med att golfa. Just nu hoppas jag det är att stå på en "range" (heter det så?) för att öva, eller minigolf...för jag har inget grönt kort...och då släpps man väl inte ut på nån bana (tack och lov)...men är det på det viset så kan jag ju vara trevligt sällskap.

Igår var jag i Umeå på skattenämndsmöte...skulle shoppa lite efterråt men det var så vaaaarmt så jag orkade inte!
I förrgår sådde jag lite frön, ringblommor, ärtor, sallad, persilja, krasse och annat smått och gott i den befintliga rabatten jag har ...Inte bryr sig Lillbulten om det...hon klafsar rakt över med sina små fötter, hon går så det blir nära..vilka hinder som än finns!

Nej...måste ila!
/Hera

Flasklamm

Ikväll har jag och Hästtjejen varit på skolan, föräldramöte, städning av skolområde (krattning), loppis och picknick (hur fasen stavas det?) stod på schemat. Det var trevligt att få träffa lite andra föräldrar, knyta lite fler kontakter. Vi valde att cykla dit upp, med cykelkärra (Lillbulten satt där nöjt) och en kratta lagd över styret. Lillbulten var jätteförtvivlad när vi skulle hem för hon ÄLSKADE sandlådan...så nu har vi en sådan på önskelistan...gärna en med lock så inte våran katt använder den som toa...

Imorgonbitti ska jag till Umeå, Lillbulten ska vara hos svärföräldrarna och eftersom hon skulle åka med M dit...så valde de att åka ikväll för att övernatta där (han åker typ 5 på morgonen)...så det är lite tomt här...

Hästtjejen är både bedrövad och överlycklig. Idag när hon var ute och red Sotis så tappade hon mobilen...någonstans på åkern....så hon har "kute åt å fram" hela eftermiddag utan att hitta den. Lycklig är hon dock för att hon fått ett flasklamm av grannen...den ska ha käk typ fyra gånger per dag...så nu har vi sådan välling fulla kylen!... Jag har påpekat för henne att det är en bagge ( = slakt i höst)...men det hörs inte vara något problem...säger hon nu i alla fall!...Ja vi får väl se hur mycket "bonnjänt" det är i henne till hösten ;-)

/Hera

Pass 19...Tävling...Vårruset

Nu har jag rusat...i Umeå. 5 km...på 33 min, 40 sek...i snitt blir det 1 km på 6:44. Så för att vara jag var det snabbare än vanligt för man ska tänka på att de första 200 metrarna går det knappt springa...man blir ju vansinnig...dels på de som ställer sig i ett tidigt startfält men går...och sedan på sig själv som inte ställer sig längre fram än man borde (alla andra gör ju det)...men skit samma, jag är ju ändå ingen snabb löpare. Fick faktiskt håll men jag tog mig tid att stanna och dricka ett glas vatten vid vätskekontrollen och då släppte det. Sammanfattningsvis...jag är nöjd och det var kul!

Efterråt så är det ju picknick för de som anmält lag, så jag hakade på Swedbankare från Umeå och Övik. Det var så himla roligt att få återse arbetskamrater från när jag jobbade i Umeå...och de var glada åt att se mig  (tur för mig) och välkomnade mig tillbaka till "Lokal bank Umeå/Övik"...Enkelt uttryckt...deras närmaste chefer och min blivande närmaste chef har alla samma chef...och den kvinnan har faktiskt jag tidigare haft som chef...fast det var i Big Lake...hängde ni med? För mig är det glasklart ha ha ha.

Nej trött som tusan är jag...så god natt folks!

/Hera

Ps...idag överraskade syster B med att komma förbi tillsammans med sin yngre dotter, det var kul!

TFU-GB

Jag kom med på kursen! Totalförsvarsutbildning gruppbefäl. Jag gick TFU-G år 2000 (hade M som kurschef), så det är ett bra tag sedan. Nu får jag ju repetera utbildningen på AK4, krigets lagar, sjukvårdstjänst, fältövning mm. Tillägg blir att under handledning få agera gruppchef...spännande!  En vecka på Berga (ett amfibieregemente utanför Stockholm...där det skedde en tragisk olycka nyligen...)

Det här betyder att jag är borta när M fyller 40 år...men han är den som nästan ivrat mest för att jag ska gå kursen så det hörs inte göra något...men han har lovat att flytta sin fest...ett tag. Inget datum bestämt än...men han fyller den 16:e som nu kommer för er som vill gratulera honom ändå! :-)

/Hera

V 22. Måndag

"Man är så gammal som man känner sig"
Elisabeth Arden

Undrar hur gammal min svärfar känner sig......det här fotot är inte från igår!...ska dock finnas ett ganska färskt liknande kort..fast då är det skoter han kör. Han fyller i alla fall 61 år idag. Hjärtligt grattis!

Idag ska jag ladda upp inför vårruset  som är imorgon :-)...hoppas på uppehållsväder! Torsdag så ska jag jobba...skattenämndsmöte är det då, den här gången i Umeå. Så det blir två resor till den stora staden den här veckan! Fredagkväll ska jag ut och golfa(!?!) med mina blivande kollegor, det blir kul! Hoppas på uppehållsväder även då. Vet ni vad....jag börjar jobba om fem veckor...jag har längtat innerligt men nu känner jag...ojsan hoppsan vad tiden ändå gått fort!

Nu gott folk så ska jag söka rätt på säkerhetsnålar...så jag kan fästa nummerlappen på tröjan, vi hörs!

/Hera


Mors dag

Har det varit idag...så mor var uppe först idag, tog hand om Lillbulten som sken som en sol vid 8, plockade ur diskmaskin...och i den, ställde fram frukost och ropade ner resten av familjen...Med mor menar jag inte min mor utan mig själv. Dagen tog sig dock, M gav mig en härlig ryggmassage och sedan väntade en smarrig tårta à la Hästtjejen.

Resten av dagen firades i Svärföräldrarnas sommarstuga. Nu är sommarvattnet igångsatt, flotten ligger i sjön, gräsmattor krattade, vinbärsbuskar utglesade och mygghuset monterat! Trevligt! Allt avslutades med en god middag...och ännu en god tårta. Sarek!

Annars då...grannarnas tackor har nu fått 4 lamm...många fler är på väg, de är ju så söta! Killen från Ryssland som vann ESC hade en bättre låt förra gången...vi tackar väl annars Malta för 12 poängaren de gav och jag undrar fortfarande vad Zetterlund som är född 1937 heter i förnamn...6 bokstäver och krysset tillhör 4:ans sommarkryss från i fredags!

God natt!
Hera

Här kommer Bilan från 2006.....då slutade han tvåa tror jag...(Lordi vann)

Pass 18

Långpasset var det idag...till Hjukenkorsningen fram och tillbaka sprang jag på nästan 45 minuter. Slog mitt "rekord" he he med 4 minuter. Sträckan ska vara 6,2 km enligt kartan jag fått fram på www.jogg.se...det här gör en hastighet på 7 min/ km ...hmmm....Mitt mål har hela tiden varit att överhuvudtaget kunna springa en mil i sträck, mig veterligen har jag ALDRIG gjort det...men visst skulle det vara häftigt att göra det under en timma he he...men då måste jag få upp farten!...Jag har tränat nu i 8 veckor...har 14 kvar så jag har ju lite tid på mig...

/Hera


Björn var bäst!

Men nog var väl Sveriges låt bättre än så där?

/Hera


Nice day :-) !

Nu ska jag inte klaga...alls!

VARMVATTEN....nu finns det så det är bara att elda och duscha...det är en fröjd!
GRILLEN Grillat blev det till middag, grillen var lite tjurig när det gällde att funka först..hade väl skakat om rejält på släpvagnen i söndags när jag tog hem den men efter M testat det mesta så dunkade han till den med stålborsten...och då blev den sig lik :-). M köpte den när vi bodde i Umeå...därifrån flyttade vi 2003...vi gillar att grilla, året om så den kanske håller på va lite trött också...
SKROT Nu är nog...det sista lasset klart att frakta iväg på måndag...från lilla huset. :-) Nu är det i stort bara möblerna kvar.
M...var hemma idag! Det hade jag inte väntat!
WII...spelade jag och M igårkväll/natt...vi spelade ett spel med en massa kaniner. Vi tyckte faktiskt det var jättekul, så vi kanske är lite barnsliga!
LILLBULTENS MAGE...är nog ok. Hon bajsade jämt (och då menar jag stup i kvarten) under nästan en vecka, idag inte alls...
HÄSTTJEJEN...har fladdrat förbi på sotis i eftermiddag...så den hästen är nog motionerad för idag.

VAL
Mitt tema på bloggen den här veckan verkar ha varit val.
Jag valde bort stabsträffen Lottakåren hade i Umeå i onsdags, jag valde även bort festen som "mitt kompani" skulle ha imorgon. Jag väljer bort en annan fest som jag gärna skulle gå på imorgonkväll...behöver vara hemma och ta det lite lugnt med familjen.Vi väljer dock att åka till stugan som M:s föräldrar har på söndag. Jag har även valt att söka på en kurs som är utanför Stockholm i mitten av juni...får se om jag får plats (var väl sent ute)...det har med försvaret att göra...en vecka...åååå nu väljer jag att avsluta det här inlägget!

Over and out!
/Hera

Det här tog jag in idag från det andra huset.So nice!

Pass 17

Ja då var det torsdagsintervallträningen...försökte ta i lite, få lite mer tempo...hoppas det ger resultat...:-) mja det var allt...5 min x 5 rep. Nu väntar en "dusch" med hjälp av varmvatten från en hink och kallt kallkällvatten ur duschen :-)

CU
/Hera

Blaääaaää

Så känns det idag. Får inget gjort...eller? Har varit en sväng till återvinningsstationen med ett lass skrot, f*n vad less jag är på att åka dit. M har lovat mig att vi ska tömma ur det sista ur lilla huset i helgen så att man kan lägga det projektet åt sidan innan vi börjar med taket...Innan taket ska bytas (v 23) så ska fårstängslet flyttas..så det måste göras i helgen eller under nästa vecka....vi borde även riva den där lilla "holken"...eller vad jag ska kalla "utbyggnaden" på högra sidan om huset.

Pratade med min äldsta syster yster i eftermiddag...kom in på det där med val igen...man väljer ju själv hur man vill förhålla sig till livet och andra människor...så jag känner nu att jag ska inte klaga...utan försöka rycka upp mig! Har försökt ha samma typ av samtal med min äldre dotter i eftermiddag...jorden går inte under för att håret blev för kort...vi har varit med om värre saker...jooo  hon höll med så nu är det glömt (kanske för stunden men ändå)

Nej...nu ska jag koka två ägg och äta...för jag ska ut och springa ikväll och det kan jag baske mig inte göra med enbart pannkaka i magen (jag anser att pannkaka är ingen mat..precis lika lite som våfflor är det!)

/Hera

Ps...när jag ändå häver ur mig....vi har fortfarande inget varmvatten...men imorgon ska det komma en rörmockare!

Byastafett i Vindelns kommun...

Nåååå ska vi rösta fram Hällnäs eller?...Tvärålundarna har varit duktiga på att rösta dom...

Rösta här!

/Hera

Långt men kort...ljust men mörkt...

Idag var det dags för frissabesök för Hästtjejen. Förra gången hade hon klurat och funderat, hittat två bilder på frisyrer hon kunde tänka sig. Efter rådslag med frissan så bestämde hon sig för den ena och blev jättenöjd. Det hade hon inte gjort denna gång...hon skulle bara toppa lite och klippa upp lite för hon skulle ju spara ut håret.

Det lät typ...jag vill jämna till längden så håret blir lika långt fram och bak (förrut var det kortare bak)...sen vill jag klippa upp det...okey...

Sedan köpte vi färg på ICA...hon ville ha en ljus färg. Eftersom hon pendlar mellan viljan att vara svarthårig och blond så är det här lite klurigt för mig...okey titta här säger jag...titta på förpackningen, du har den här färgen nu...om vi tar den här så blir det så här mycket ljusare...är det ok?...Mer kan det inte bli för du är så mörk nu...(och jag vill inte bleka) och det här var den ljusaste färgen som fanns...okey...

Kontenta...håret är för kort och hon är inte blond. Att jag tycker att hon är jättefin...hjälper föga!

Nog var det lättare förr...när sommarsolen blekte hennes hår och jag fick bestämma längden och klippte...och hon brydde sig inte ett dugg!


/Hera

Pass 16

Då var det dags igen, har ju hoppat över två gånger nu...så jag har inte varit ute sedan förra tisdagen. Tisdagar har varit Lätt distanslöpning med gång enligt Tjejmilens träningsschema för den som har som mål att orka jogga hela milen...idag hade man plockat bort gången...det vara bara 20 minuters löpning rakt av med 15 minuters styrketräning efteråt. Sååå hemkomna från stallet så lämnade jag in fylld matkasse plus Lillbulten till M som just kommit hem från jobbet...skjutsade upp Hästtjejen på berget för en dusch hos Svägerskan med familj och då fick jag min stund att springa. Sprang uppe i byn, tänker alltid på Bamse när jag ser hur gatorna ser ut...lite som serpentiner. Lite väl kuperat för en otränad som jag men som sagt det var inte så lång stund som skulle avverkas så det gick bra. Sedan att jag känner mig skitfånig när jag springer där folk kan se mig är ju en annan sak...Väl tillbaka hos Svägerskan så gjorde jag lite armhävningar ute på deras gräsmatta och det kändes också lite fånigt så det blev en skön dusch istället. Lite brådis hade jag nog haft för jag fick lov att låna både badlakan och tröja!

Well well...det var dagens pass!
/Hera

Vilka vinner ESC?

Säg det, ikväll är det visst delfinal 1. Där finns Norge med...himla vilken bra refräng den låten har! Norge kanske vinner hela klabbet?


Just idag tycker jag att vi (Sverige) skulle ha skickat Brandur!  :-)


/Hera

Lite udda härliga personer

Robyn är en artist som alltid faschinerat mig. Hon har liksom sin stil, är jätteduktig och verkar inte styras så mycket av vad andra tycker. Sedan verkar inte framgången stiga henne åt huvudet...jag gillar även Snoop Dogg och nu sjunger ju Robyn på en av hans låtar...det är stort!

Andra som verkar köra sin stil, fast folk nästan blir vansinnigt uppretade på dem (för hur de ser ut, hur diviga de är och så vidare) är Charlotte Perelli och Carola. Jag tycker de är rätt coola som vågar sticka ut...De man borde reta sig på är ju alla dessa kändisar som knarkar(nu tror jag tyvärr att Snoop hör dit)...nu senast åkte ju en rätt känd svensk ungdomsprogramledare fast...vad är de för förebilder? Men det hörs det knappt ett ord om!...

Snoop feat. Robyn (jag ser dock inte till henne i videon)


Robyn


 /Hera

Det finns bara två måsten...

...skrev min Lillbror i en kommentar. Man måste dö och man måste välja....jaaaa alla dör vi någon gång och i väntan på det så är det väl bara att välja...himla klokt!

Så idag har jag valt:
Att ringa sjukvårdsupplysningen, surfa på growingpeople, hjälpt Svägerskan med att sköta Räkan en stund, tonat håret :-) (viktigt viktigt), fått M att boka tid för service på bilen, bokat frissatid till Hästtjejen...ge henne lite nackmassage...:-) och tvättat två ...de allra första i den maskinen...maskiner tvätt!

Här kommer utlovad bild på Fiffi!

Och Lillbultens skrapade näsa...

Kören i psalmtoppen...och alla Al Fakirer...

....psalmtoppen såg jag för första gången i helgen, kände igen en kille i kören. Han måste vara från Big Lake...hans mamma är uppvuxen i samma by som mig...

Sedan undrar jag hur många Al Fakir finns det. Bollibompa = Nassim...popartist = Salem...och nu Aminah...som ska vara med i nästa psalmtoppen!

/Hera

Bra att ha hemsida

Jag har haft räkan idag :-) riktigt kul! Det måste bli fler gånger...svägerskan som skulle in till Vindeln fick handla hem majsvälling, morotspuré, vitt bröd och annat bra att ha när man är dålig i magen. En bra hemsida som barnavårdscentralen i Big Lake tipsade om var den här www.growingpeople.se  där kan man hitta mycket matnyttigt när det gäller "växande människor". Annars så fick jag även lite tips och råd från sjukvårdsupplysningen också.

Paketet...jag googlade och hittade företaget...jag e-postade och de ringde nyss....nej de tyckte jag skulle hämta ut det...det kanske var nån vinst på nåt lotteri...? Que??? Jooo då kom hästtjejen på...hon hade sålt lotter till sin farmor och farfar som vann en kabinväska...troligen har de skänkt den till hästtjejen!  Så vi törs nog hämta ut det! Så från skrämmande til spännande har den historien gått.

/Hera


V 21. Måndag

Å här kommer sista delen i routerhistorien..." Trådlös router III"...jo jag fick det ju att funka,skulle uppdatera våran spelkonsol...men det funkade ju givetvis inte. Gick in på support.nintendo.se...nej men se...just den routern var ju inte kompatibel med konsolen...så allt var förgäves! Nu har jag packat ner den **¤#¤!! routern i sin kartong och jag vill inte se den igen!

Annars då...jo jag har många måsten den här veckan...känns det som.

Jag borde åka på en tjänstegrensutbildning (SLK Stabstjänst) på onsdagkväll (tror det var i Umeå)
Vi måste planera M:s 40 årskalas (de vi ska bjuda kanske vill veta det i alla fall någon vecka innan)
Saaben MÅSTE in på 3000 mila service i veckan...lillebror säger att man får inte köra så mycket längre innan garantier upphör...
Lillbultens mage MÅSTE komma i form...hon har varit risig en veckan snart...
Vi MÅSTE få ordning på varmvattnet (som inte finns...eller finns ibland?)
Jag MÅSTE träna i veckan, det är ju Vårruset nästa vecka
Hästtjejen har fått ett 5 kilos paket på OKQ8 som ingen tycks ha beställt, det MÅSTE jag forska i...
Nej nu ger jag mig...det finns mera måsten men jag orkar inte rada upp dem...utan nu betar vi av dem!

/Hera

Få se nu....John Lennon har visst sagt att "Livet är det som pågår medan du är upptagen med något annat"....jo visst är det så...och visst ja...jag MÅSTE tona håret :-)

Trådlös router II

Nu är klassreseresenärerna (?!) hemma...har surrat av sig och gått isäng. Då pillade jag med routern igen...ändrade lite här och där i inställningar och nu funkar det...hur bar jag mig åt...inte vet jag, ren lyckträff...uthållighet...dumhet...kalla det vad ni vill men nu är det nog god natt för mig!

/Hera

Wireless router

Suck, varför kan saker och ting bara inte funka! Tur inte M är hemma och häcklar mig...jag har visst sagt någon gång att det inte är tekniken det är fel på utan handhavaren...och det har jag fått äta upp många gånger...

I förmiddags åkte vi hemmåt, jag och Lillbulten. På släpvagnen har vi Fiffi, en trotjänare som jag haft i ungefär 20 år...ska fota henne senare så ni får se skönheten...som dock behöver lite uppmärksamhet efter att få stå på min fars ladugårdsvind några år nu. Grillen fick jag också med :-)...min båtmotor och en gungställning. När jag väl kom hem så stod tempen ute på 6...inne på 11 så jag har eldat hela dagen. Nu är det normal temperatur men golven känns lite kalla.

Nu när jag hade lite tid för mig själv så tänkte jag passa på att plocka fram min trådlösa router som jag använde i Big Lake. Där hade jag bredband och eftersom uttaget var i hallen...så hade vi behov av den där...Här tänkte jag att det kunde vara praktiskt för att lätt kunna uppdatera vårat Wii....jo men allt såg ju jättebra ut...utom att det inte funkade/gick att surfa....waaaaaa. Jag är ju sådan där som vill fixa SJÄLV men vill gärna ha någons som kan lära mig/visa mig...så att helt lämna över det till någon annan känns inte aktuellt....så jag får väl läsa instruktionsböcker...terra min lillebror som säkert kommer att sucka och undra över varför han hjälpte mig att ordna den trådlösa routern...eller ip telefonin...när vi bodde i Big Lake....eller nåt annat. Vet inte...hade jag råd skulle jag slänga ut allt genom fönstret och gå och köpa nytt av alltihop och börja om på nytt...!!!! (som om det skulle hjälpa!)

/Hera

En rapport från Aggvik

Är hemma hos min pappa och har det bra :-) Kom hit under torsdagen efter en natt hos mamma i Big Lake....Big Lake, ja det känns som att komma hem...komma någonstans där det händer saker...Vindeln känns lite mer...lugnt faktiskt. Åt lunch på Aktivivtiten med Stannapanna och en annan god vän. Gick in på banken och surrade bort en stund med mina arbetskompisar...jag har jobbat med dem i ungefär 10 år...de är så kallade "sparbankare" jag är den sista av "föreningsbankarna"....
Big Lake har fått sin järnaffär nummer två i dagarna, där hörs det vara rusch. Annars var det mesta sig likt...Charlotte Perelli ska visst uppträda på dansgalan, det tycker man nog är kul...

Jag hoppas jag har fel när det gäller Vindelns samhälle...hoppas de lägger ut lite gatstenar, skaffar rondeller och ett Aktivitetshus för ALLA...där man kan träffas, äta en bit mat, lyssna på nån som spelar piano, läsa lite tidningar, låna en bok, spela lite bowling...låta småbarn leka och busa i deras lekhörna och annat trevligt! Ha ha ha

Nej nu ropar mamma på mig, det är visst glassätardags och ja...jag har hoppade över träningen i torsdags!

(Lillbulten ramlade i torsdags...gick på pappas altan och såg inte att golvet tog slut och blev en trappa...flög tre trappsteg ned med näsan först i betongen....den är inte snygg...uppskrapad...aj aj aj ...men det är nog inte så djupt)

/Hera

Kallt och snö

Har rusat runt hela morgonen för att packa bilen...hade tänkt dammsuga den först men precis då börjar det snöa!!! Har just gett kaninen mat...då kom grannens 20 får plus häst och skrek...de var nog också sugna nu när det är svalt. Simpson som har sin bur bredvid fårhagen sitter nu och njuter av sin pellets och fåren står bredvid...bääää bääää bääää

/Hera

Pass 15

Idag skulle det vara intervallträning igen (5x5)...Svägerskan skötte Lillbulten medans jag sprang uppe i Hällnäs...backigt och dant är det där...Började efter elljusspåret, när det började vara spångat så snodde jag ...sprang sedan runt kryddodlingen...bl.a. förbi deras "kompost" där doftade det kryddor ska jag säga! ....solen sken...det snöade...det blåste om vartannat. Nej idag gick det tungt! Gick sista biten tillbaka och avslutade passet med kaffe och bullar med Svägerskan, Svärmor och M:s farbror!...Vare lönt :-)

/Hera

Bilder och kommentarer

För en tid sedan så trixade jag  till det så att man inte kan ta bilder från min blogg utan att fråga (i alla fall inte lika enkelt)...men jag delar gärna med mig av mina bilder bara jag får veta vem som vill ha dem. Så lämna en kommentar eller e-posta mig på tillhera@hotmail.com så skickar jag bilden.

Kommentarerna har visst fått spunk nu när man flyttat oss bloggare från en...plattform (kan man säga så) till en annan...jag får kommentarer men de ser jag bara när jag är "inloggad"...däremot om jag får en kommentar till så ramlar den första iväg så alla kan se den...mysko är det men det kanske är inkörningsproblem...

/Hera

V 20. Måndag

"Livet har lärt oss att kärlek inte innebär att man sitter och stirrar på varandra...utan att man tillsammans ser ut åt samma håll"        

George Bernard Shaw

Tänkvärda ord...när man inte "ser åt samma håll" längre så kanske det är lättare att söka sig vidare...till nån annan som kanske vill se åt samma håll med en...När någon blir sviken så är det lätt att döma den som sviker (är otrogen), det är dock kanske så att den som sviker redan blivit sviken...men på ett annat sätt...vem vet...inte vi som ser saken utifrån i alla fall, det är jag säker på!

Var lugna...det gäller inte M och mig...vi ser åt samma håll, såvitt jag vet i alla fall.

Sedan läste jag att det varit ett "skottdrama" i Big Lake...fy...jag får lite ont i magen när jag hör sånt där...speciellt när det gäller människor som man kanske känner till...

Den här veckan händer det saker...imorgonkväll är hela Åströmska släkten uppbokad :)...jag och svägerskan ska på ett möte angående vars dagis ska flytta...svågern ska på samhällsnämndsmöte samma tid...Svärmor på en ledarträff (korpen)...M jobbar...hästtjejen ska på ridskola...Lillbulten följer med mig..och slutligen så ska Svärfar ta hand om Räkan plus hämta hem Hästtjejen...Pust. Sedan blir det att ladda inför resan upp till Big Lake på onsdag...ser fram emot det! Hästtjejen och M åker vidare till Ö-vik på klassresa, vilket äventyr det ska bli! Rövarby, klättring och bad plus givetvis lite shopping. Hästtjejen ska till Vindeln på onsdag för att titta på Renforsskolan (högstadiet) och träffa sin nya klass...7a...Jag minns det som igår...när jag började 7 c...niorna var jättelånga...scary...dock funderade jag inte en sekund över hur jag såg ut och hur de skulle uppfatta mig...Jag tror inte att det är så idag...här...

Blandad kompott blev det i det här inlägget, min största farhåga för veckan är dock att jag ska fuska med min löparträning nu när jag kommer att vara på resande fot...vi får se hur det går!

/Hera

Pass 14

Söndagar verkar enligt träningsschemat jag följer vara veckans långpass. Idag var det 4 x 11 minuters löpning som gällde. Innan jag gav mig ut tänkte jag att det går aldrig lägga ihop det till ett enda långt...= 44 minuter för så länge har jag nog aldrig någonsin sprungit plus att jag hade ju ett uppehåll för min förkylning. Men det gick :-) Sprang till Hjukenkorsningen och tillbaka så det blev till och med nästan 48 minuter :-O  

I´m so proud!

Däremot var det segt sä nanting uppför backen mot Hjuken...jag hade säkert gått lika fort som jag försökte jogga...men jag "studsade" fram ha ha ha... så jag joggade ...   :-)

Annars så verkar det vara något fel på varmvattenberedaren...vi eldar men det blir inget varmvatten...ja vad säger man...man kan säga att ...det går lite ved för det är inte lönt att elda!

/Hera

Nattsudd

Vi har stökat hela den här dagen med, M och hästtjejen var och köpte en ny tvättmaskin imorse. Nu ska vi klara oss ett tag när det gäller vitvarufronten...hoppas jag. Den står fortfarande på bron för vädret var alldeles för vackert för inneaktiviteter. Vi har idag eldat upp riset från björkarna som fälldes på fredagen...åsså har vi burit skrot...nu ser jag en ände på skrotplockandet i horisonten...skönt! Nu gäller det bara att få iväg det på återvinningsstationen. Så mycket att göra och så lite tid...eller?

 

Lillbulten stal kaninens vattenflaska och kröp iväg ner mot byavägen ...   hi hi...undra vad hon hade tänkt?Annars så diggar vi Brolle här men är glada att Team Cans vann körslaget...för de var ju bara bäst!

God natt på er!

/Hera

www.gunnarngolf.se

En kul grej till..."Vattenfallmannen" hade en " Vattenfallbil" som hade www.gunnarngolf.se klistrat på bakrutan...Gunnarn är ju min hemby så jag blev ju alldeles varm i hjärtat :-) frågade var han var ifrån ( jag kände dock inte igen honom) om han möjligen jobbade i Storuman...Nej..han hade varit där i ett tjänsteärende och råkat parkera på "fel ställe" och då hade väl någon av de golffrälsta gunnarnborna som jobbar på Vattenfall där varit och satt dit märket på bakluckan :-)

/Hera

Flitens lampa lyste...

....även idag....M var hemma från morgonen eftersom Vattenfall meddelat att de skulle komma klockan 12 för att se på medans M skulle fälla ett träd...om de tittar på och man råkar fälla på en ledning slipper man betala kostnaderna för att laga den. Men Vattenfallmannen var mer gentil än så...han kapade ner det åt oss...så här såg det ut efteråt. Han sa att vi haft tur att det inte blåst ner över huset för trädet var INTE friskt!...

Jag har dragit ihop ris under dagen (med lite hjälp av hästtjejen) och vi har hjälpts åt att elda upp det ikväll...sista resterna glöder därute i detta nu.

Annars så har en takplåt lossnat i ena hörnet och vikt sig över nocken. M ska upp och spika fast den imorgonbitti...hoppas det inte regnar inatt för då regnar det in i sovrummet...tur att vi ska byta hela taket inom ett par veckor!

Pizza på berget blev det idag...M och Svärfar jobbade under tiden...medan vi lyxade till det...Innan det var min Lillebror och Svägerska förbi. De var på väg hem från Umeå.

Nej...en dusch och lite sömn på det här...imorgon väntar nya ävententyr :-)
/Hera

Ett flitigt bi...

...har jag varit idag. Dammsugigt, torkat golv, tvättat tre maskiner kläder, bakat två plåtar långpannebröd. Sedan har M och jag varit på återvinningscentralen med mer skrot (det tar aldrig slut!), jag har varit upp med släpvagnen till Svågern (som ska låna den imorgon), plus lämnat tomglas från lilla huset på återvinningsstationen. När M och jag var till Vindeln så passade vi på att handla hem lite mjölk och sådant...Hästtjejen var hemma och bakade sockerkaka under tiden för vi fick ju besök mitt i allt...Stannapanna och hennes syster! Jättekul!!!! De var på väg till Umeå till sin mamma ( som är min kusin), de skulle på spa imorgon! Skööönt...för dem!

Sprungit har jag just gjort och nu väntar jag på varmvattnet....jag luktar svett så jag står nästan inte ut med mig själv...inte fräscht!

Snart är det helg!

/Hera

Pass 13

Idag skulle man springa 5 min x 4 och gå raskt 2 minuter mellan varje repetition...man skulle springa fortare än vanligt men inte så att man fick mjölksyra. Det var svårt och jobbigt :-) Jag har ju annars fullt upp med att överleva när jag springer..he he och nu skulle man ta i lite mer...när man inte vet vilken kapacitet man har så är det ju svårt att veta hur mycket fortare man orkar springa...så lite tunnelseende blev det på sista rep.....   :-)

/Hera

Facebook adjö.

För några dagar sedan rensade jag bort lite info om mig på facebook...och avregistrerade mig. Kände mer och mer att jag sällan var in dit...plus att jag tydligen skickat meddelanden till alla min vänner (fast jag inte tycktes hade gjort det) så då var saken "biff". Fick känslan av att man aldrig blir helt avregistrerad...när jag läste instruktionerna...(vilket man alltid gör för sent :-[ )
/Hera

Vad heter den här blomman?

Den här blomman fick jag av min mor för några år sedan, den hade aldrig blommat för henne. För mig blommade den sist 2006 och då såg den ut så här.


Min svägerska har också en sådan här blomma...nu är den på gång att blomma men vad heter den?

/Hera

Nej den överlevde inte till 24.00

Idag åt jag lunch hos svägerskan med en annan god vän. Trevligt...var lite "pömsig" på väg därifrån, berodde väl på allt socker som var i efterrätten. Vid middagstid kom M:s farbrors sambo...med en nybakt butterkaka. Den kommer inte överleva till efter 24.00 sa M...givaren skrattade lite och trodde nog honom inte....Med facit i hand så kan jag tala om att klockan är 22:17 och butterkakan är slut sedan länge :) Den var kanongod!

/Hera

Schtan..

Nej jag har inte varit till Schtan Skellefteå utan Stan Umeå...blev en kvällstripp. Inte så dumt, var där 16 och fördrev tiden till 21 genom att strosa på affärer. Var in på plantagen igen....ååååå längtar till den dagen jag får börja gräva i min trädgård. Först måste vi dock vet hur huset ska se ut...sen måste jag planera...och sedan gräva :) och plantera....Ja ja...jag avslutade dagen med dryga timman på Ica Maxi...
21 fick jag hämta grejerna som jag lämnat för översyn kl 16...då var jag rätt nöjd på staden. Skönt att åka hem igen!

Några händelser.
* Hann bara lämna bilen vid kajen, gå uppför backen...och där träffar jag första Big Lakebon (eller före detta)
* Jag älskar chokladsåsen man får på mjukglassen på Mac Donalds (givetvis åt jag en)
* Körde en sväng ut på Teg och Böleäng...där jag bott, såg att Volvo bygger ut...bygger ut med stort B!!!

/Hera

Här kommer ett foto M tagit på Lillbulten i eftermiddag.

Anmäld till Vårruset

Likt kalvarna på grönbete så ska jag också göra ett Vårrus i år :-) Har anmält mig idag...var lite sent ute så jag skrapade inte ihop något eget lag, hann inte komma med via min arbetsgivare heller. Så jag gjorde egen anmälan men ska pusta ut efteråt med arbetskollegorna från Umeåtrakten .Ska bli kul att träffa dem, några har jag säkert träffat förr sedan jag jobbade där...

Hur som haver, sista anmälningsdagen för vårruset i Umeå är imorgon...så ni hinner anmäla er!

/Hera

Vårrusets hemsida

Pass 12

Eftersom jag troligen ska bort imorgon eftermiddag så körde jag tisdagspasset idag. Gruvade lite innan...funderade kring hur mycket man tappat. 2x14 minuter var planen men det gick rätt bra så jag körde allt i ett (28 min) plus att jag försökte springa liiiiite fortare.Mätte nyss upp sträckan på www.jogg.se som jag fått tips om. Härifrån till Kärleksudden ska det enligt det vara 3,78 km (t o r)...snitthastighet 7,19 km/tim...så särskilt fort var det kanske inte...men det rör på sig :-)

Får jag bara ner vikten så går det nog lättare...

/Hera

Busch...en lustig filur

Har jag alltid tyckt...

Jag hade en tvmorgon denna morgon...såg ett repotage om när Busch varit något slags stormöte här i europa (kanske var det i tyskland) för ett par år sedan...Då hade han dels under en utfråging ...inte svarat på frågorna från journalisterna utan bara babblat om en helstekt gris de skulle äta på kvällen och sedan hade han gett sig i kast med att ge Angela Merkel nackmassage!...kolla klippet, hon verkar inte imponerad :-)

/Hera

Busch and the pig...hittade klippet från en annan show...

SVT 24

Är ju en superkanal tycker jag....såg denna morgon nästan hela föreläsningen av Lars Losvik som handlade om motivation, glädje och mental styrka i arbetslivet. För en tid sedan såg jag en snutt av en föreläsning utav Fredrik Paulun...samma som jag såg honom hålla "live" i Vindeln. (Ser att de finns utlagda på www.svt24.se) Det är ju helt fantastiskt att man bjuds möjlighet att ta del av föreläsningar på det här sättet! 

/Hera

For Father

Den skivan köpte jag..2005 kanske....och det här är en av mina favoritsånger. Stephen Simmonds och Dilba..Lisa Nilsson är en annan favorit...men när jag lyssnar mycket på dessa så tycker M att jag är hemsk. Det är ju bara depparlåtar säger han! Kanske det :-)...Tillbaka till låten, den här skrev Stephen efter hans pappa gått bort.

Här får ni texten...so you can sing along!

FOR FATHER
Words I thought but never said,
keeping me here in my bed
From now on to the end of time,
they're prisoners in my mind

Lord I'm so tired I walk in the dark
I sing the sadest song, cos here I'm nothing
Lord I'm so tired, Lord I'm so lost
Let me go beyond, cos here I'm nothing

I know you feel like you don't belong,
When all that you had is gone
I know you think that you're all alone,
but that does'nt make it so
It feels like nothing matters at all anymore

I escape but can't ignore
I've never been hurt like this before
You're a part of who I am
It's so clear now I understand

Words unsaid and things undone,
An ending when you just begun
It feels like nothing matters at all any more,
It's like nothing matters at all
And I'm tired of holding on
Being right, being wrong
It's like nothing matters at all any more,
It's like nothing matters at all


V 19. Måndag

"Hjärtat får aldrig rynkor"
Madam de Sévigné

Den här veckan är rätt lugn...måste till Umeå en repa men annars är det inget särskilt...Jo vänta nu, det är en föräldralunch på onsdag, i Hällnäs även denna gång. Babysimmet är stängt resten av terminen, Afrogympan är också slut. Nästa vecka är det klassresa för Hästtjejen, även M ska hänga med, så det är väl dags och kolla vilken packning som behövs.

Till helgen är det pingst, det var pingst när M och jag förlovade oss...för 5 år sedan...men då var pingst i början av juni så vi får vänta med att fira det :)

/Hera

Oväntat och trevligt besök!

Idag var det inte lika soligt och fint som vi haft tidigare i helgen...så vi bestämde oss för att ta det lite lugnt. Tog först en sovmorgon, frukost och sedan ett besök på ranchen. Fick gofika och hämtade hem åkergräsklippare och annat smått och gott. Lånade med en slags sop med uppsamlare som man hänger på gräsklipparen...den körde jag runt med på gräsmattan när vi kommit hem...KUL :-)

Sedan ringde Hästtjejen...hon var på väg hem...inte liftandes med grannen (vilket först var tänkt), inte med buss (som sedan var tänkt)...utan hennes farmor och farfar skjutsade henne. Jag hade inge gofika hemma och inget margarin så jag kunde baka ...bak blev det men det blev mitt långpannebröd. Det var så roligt att de tog sig tid att komma, nu fick de se hur vi bor och har det.

Löparpasset idag blev det inget av...men det hinner jag en annan dag!

M är liksom jag upprörd över det som hänt skogsmaskinägaren som blev påkörd. Han pratar via telefon med stackaren just nu...Inte trodde jag att min man jobbade där risk för liv fanns på det sättet. Jag trodde att det var jag som befann mig i den sitsen på mitt jobb...men tydligen har man fel.

/Hera

Träningsuppehåll...

har inte sprungit nu sedan 24 april...har alltså missat 4 pass. Allt på grund av en dunderförkylning och min noija att inte träna när man har ont i halsen. Hade tänkt mig ut idag men det blev inte på grund av oväntat besök.

Hur gör man nu? Hoppar man på i schemat där "tjejmilenträningen" är nu...eller fortsätter man där man var? Ja...det är väl bara att ge sig ut och känna hur det känns...men inte ikväll!

/Hera

Skogsentreprenörens vardag?

Så här var det för en kollega till min svärfar inatt!

Männen misstänks för stöld av diesel samt grov vårdslöshet i trafik.....grov vårdslöshet i trafik är väl det minsta!!!!Kopierat från Norran

"

Chockad efter krock med tjuvar

En man som ertappade tjuvar på sin gård i Bastuträsk och sedan tog upp jakten på de misstänkta, blev påkörd när tjuvarna plötsligt vände och körde rakt mot honom.

Det var vid tvåtiden, natten till söndagen, som en man i Bastuträsk upptäckte att minst två okända män befann sig på mannens gård och slangade diesel ur en farmartank.

När gärningsmännen begav sig därifrån bestämde sig mannen för att följa efter med sin bil. Färden gick efter väg 795. Efter en kurva upptäckte han att tjuvarna vänt och plötsligt kom körandes mot honom.

Mannen blev rädd och försökte backa undan, men gärningsmännen körde rakt på honom varvid bägge bilarna åkte av vägen och med omfattande plåtskador.

Mannen sprang chockad in i skogen och ringde polisen. Gärningsmännen tros ha fått hämtning av någon då mannen från sitt gömställe hörde en bil komma och tjuvarna plötsligt var borta.

Den chockade mannen fick lindriga skador och fördes till sjukhus.

På flaket på gärningsmännens bil, en vit skåpbil, stod en dunk med diesel i. Polisen har beslagtagit bilen för en teknisk undersökning. De uppger att det i området funnits två bilar, den vita skåpbilen men även en röd pick-up. De vill gärna ha allmänhetens iakttagelser kring detta.

Enligt polisen kan gärningsmännen ha begått fler brott då det samma natt, och i närheten, upptäckts att någon försökt bryta upp låset på en skogskoja där det förvaras diesel.

Männen misstänks för stöld av diesel samt grov vårdslöshet i trafik. "Västerbottens KurirenVästerbottens Folkblad
/Hera

 


Vilken sommardag!

Varmt som en fin sommardag hela dagen. Idag har jag städat klart i vedboden, kärrat ut flera lass med näver, spån, stumpar och jord. Nu är det en fin grusbädd på högersidan....på vänster sida är det fina breda golvplankor. Hoppas på att någon har tid att fixa golv till höger nu...Jag hängde upp alla krattor, spadar osv i ett hörn så nu har vi ett litet "redskapshörn". M röjde i garaget, körde ut stora stenar(!) med sin pirra...Nu börjar vi få lite ordning på alla saker så snart kan vi ta itu med de sista flyttkartongerna...

Lillbulten "går" på sina knän...och ibland på fötterna :) hon är så nöjd i solen! Simpson har legat och solat större delen av dagen och Zambina har legat och snarkat på Hästtjejens säng. (Antagligen för att hon saknar hästtjejen och för att det är svalt där uppe)

Hästtjejen ringde för ett tag sedan. Jag saknar henne...hon var lite ledsen. Hon känner nu när hon är i Big Lake hur mycket hon saknat platsen, människorna osv...Jag förstår henne i allra högsta grad men vad hjälper det henne? Gudarna ska veta att jag skulle vilja plocka av henne all sorg hon känner efter sin far och bära den åt henne!

M nattar Lillbulten just nu så jag ska blanda en Gin Tonic till honom och mig när han kommer ner...sen lär vi väl somna i soffan i ren utmattning :-)

Trevlig lördag!
/Hera

Egen majbrasa

Ikväll har vi eldat ris som någon kapat ner för länge sedan...det låg i slänten mot älvkanten. Vi har inte hunnit hela vägen...men en liten bit. Fick massor av hjälp utav Svågern och Svägerskan.
image245

/Hera

Första arbetsdagen...

...på länge!

Riktigt roligt var det! Kände mig väl omhändertagen av de andra tappra som arbetade den dagen (en del passar ju på att ta ledigt en klämdag som denna). Idag handlade det mest om att ta mig in i alla system igen, uppdatera mig på info, lära mig var de förvarar saker och ting man behöver...osv. Det känns jättebra...lite trött på ett annat sätt...det blev ju många intryck för mig som är van att nästan inte träffa en kotte på dagarna (numer). Ser verkligen fram emot att börja jobba på allvar om ca...2 månader.

Ikväll ska vi kanske elda lite gammalt ris som ligger efter älvkanten. M måste bara sluta jobba först...komma hem med Lillbulten och så måste vi få nåt i magen!

Trevlig helg!

/Hera


Sköna Maj Välkommen!

En riktigt härlig vårdag har vi haft idag. Vi har krattat, plockat bort skrot, eldat och greijat hela dagen. Lillbulten har åkt traktor...vinterkedjorna plockades bort och M försökte skrapa ner vägen lite med snöbladet.


Hälsans Kök - Produkt Grönsaks Smördeg Morot
Hälsans Kök - Recept BlåbärsflarnIgår var vi bjudna till Svågern och Svägerskan, det blev en riktig familjesammankomst eftersom Svärföräldrarna (mina) också var med. Efter tacosen bjöd jag på en ny efterrätt som jag tillagade av grönsakssmördegsplattorna (himla långt ord)  jag fått via mitt "buzzadormedlemsskap". (Är någon sugen på att bli medlem så e-posta mig!) Gjorde blåbärsflarn, enkelt och gott! Här är receptet


Sedan var vi ner till Majbrasan som var vid lekparken i byn, det kanske var 200 pers som samlats...riktigt trevligt!


Dagens höjdpunkt!!!!

Skjutsade Hästtjejen till Hednäs för att hon skulle kliva på bussen där (skulle till Lycksele)...den var sen...jättesen...I vanlig ordning var vi ute i rätt god tid, tio minuter innan. Bussen var dessutom 40 minuter sen vilket gjorde att vi vankade runt på parkeringen där i 50 minuter...vilket i sin tur ledde till att Lillbulten började gå själv!!!! Det är ju skithäftigt!! Hon går dock enbart om hon har gympaskorna på sig...men det är en början!

Ha det gott allihopa, imorgon ska jag jobba! Det känns lite pirrigt för jag har varit föräldraledig i 1 år och 4 månader nu...

Kram Hera
image244
(Foto av www.brunutanpals.se)

RSS 2.0