Huset inne. Före och efter...och efter.

Vi är inte riktigt färdiga med vårat sovrum men här kommer en före och efter bild ändå!

Nov 2007    och samma hörn mars 2008.


åsså var jag lite efter...här kommer en bild från Vindelälvsdraget, de har just startat vid kärleksuddens camping och rundat en udde...vi stod vid älven nedanför vårat hus och fotade. Wow vad det såg kul ut!

image211Jag älskar att sjunga i kör...men körslaget på fyran...hmm...njaäaäää...jag gillar Brolle dock...Agnes kör svängde!

/Hera

Done!

Nu har jag gjort tentan...kändes rätt ok, känns märkligt om jag inte skulle klara 50% gränsen = godkänd...men vi får se! :-)

Tills vidare så släpper jag det där och det känns underbart, är hos svägerskan just nu. Hon ska bjuda på plättar! ( i min värld de riktigt små pannkakorna)  Nu är det HELG!

/Hera

Åhhh

hhhhhhhh!
Varför gör man så här mot sig själv?
Varför pluggar man då man egentligen är föräldraledig?
Varför pluggar man fast man inte behöver?
Varför varför varför?

Jo jag gör det för att det är kul, intressant....men det är det INTE just nu!

/Hera

Bomber, Texab, Renkött och Krokodiler!

Lågt flygande plan...dundrade till rejält idag, lät som det skulle kraschlanda utanför huset...plan eller bomb (får jag helt plötsligt för mig), jätterädd blir jag. Ändå vill jag mena att jag är van stridsplan, är uppvuxen bredvid en militärflygplats...men då var det lite oftare. Numer är det sällan och då hajar man till!


Lillebror frågade efter mitt PM jag skrev i höstas när jag läste organisationslära. Den handlade om Texab...läste igenom den idag...lite stolt blev jag över det jag skrivit, det var inte så dumt!


Renkött...är jag  less på, åt upp det sista idag till middag av det vi köpte i höstas. Undrar VARFÖR vi köpte...jag är ju uppvuxen på renkött och kokad sik (min mor var sambo med en kille vars mor är same (om jag minns rätt)...han kände väl renskötare...plus att han gillade att fiska...) Vill ni vara snäll så bjud mig inte på renskav eller kokad sik med löksås!


Rörigt...jag har ett barn som är 13 år, innan jag fick barn nummer två så tänkte jag att den här gången ska jag inte dra på mig en massa krims krams, man behöver ju inte så mycket utrustning egentligen...och hur folk var tvungen att ha det så rörigt bara för att man har småbarn förstod jag inte.....nu trampar jag på krokodiler, grodor, klossar...vi har hoppgunga, babygym...you name it...öhhhh...varför? Vad hände?


Lost är riktigt bra nu!

/Hera


Paus

Uff, känner mig helt tjock i huvudet. Har fått läsa några timmar idag, Lillbulten sov ju några här mitt på dagen sedan var Svärmor förbi och hämtade henne när hon passerade på väg hem från jobbet. Visst har jag det bra som får hjälp?


Igår kändes det riktigt bra, läget under kontroll. Idag har jag gjort de två övningstentorna...nu känns det lite värre...det är ju några veckor sedan jag läste sist och det var typ:

Oj...ja just det prisavvikelse...kvantitetsavvikelse...hmmm...hur var det nu standardpris minus verkligt pris gånger verklig kvantitet...eller var det standard kvantitet...öhhh måste kolla i svaret...nej verklig kvantitet var det jaaaa...Sen finns det divisionskalkyler, normalkalkyler, minimikalkyler....trånga sektorer...ABC...genomsnittliga leverantörsskulder...påläggsbaser...snart vet jag knappt skillnad på intäkt, inkomst och inbetalning och det kunde jag INNAN kursen!


I morgon ska jag räkna om de uppgifter i tentan som jag fastnade på idag plus handla mat för kylen är TOM...efter Lost ikväll ska jag läsa de drygt 100 sidor som skulle läsas översiktligt innan tentan...som jag inte har läst alls...nu ska jag strax äta middag, sedan blir det Afroträning. Ska bli skönt att rensa hjärnan med lite fysisk aktivitet.


Fredagmorgon får det bära eller brista...


/Hera


Married....

Till slut så blev de gifta...Kitty och Robert
Episode 209Jag gillar den showen...vet inte om den familjen stämmer så överens med min...vi tillhör inte överklassen...men vi är nog ett gäng högljudda syskon....i alla fall när vi träffs :-)

En annan show jag gillar är The New Adventures of Old Christine...hon är så knasig, gör bort sig hela tiden...me like!Annars har jag räknat om uppgifterna i kapitel 8 plus börjat om med övningshäftet. Ska fortsätta med det imorgon plus göra de två gamla tentorna jag har tillgång till. Efter det bör jag veta vad jag måste öva extra på...då har jag ett helt dygn kvar :-)
Just nu känns det som att jag fokuserar på alla dessa formler...min förhoppning är att jag därmed ska klara alla räkneuppgifter...sen där man ska skriva, tycka, analysera...så står min förhoppning till mitt ordsvall...och fantasi...hoppas det håller.

Hästtjejen är hos Svärmor och Svärfar...fiskar, åker skoter och myser...Lillbulten och M sover sött, jag ska nu göra dem sällskap!

CU/
Hera

Ny header!

Jag har fått en ny header av Lizaloop! Visst är den fin :-) Jag är jättestolt över den!

Tackar och bugar!

/Hera

 Bounce 

V.13 Måndag

  

Bunny Face Hallå allihopa...hoppas ni haft en bra påskhelg, det har jag! Lillbulten sover nu, hon har varit förkyld hela helgen. Just nu har hon feber...får se hur orolig natten blir. M börjar jobba 9.00 så det är ingen katatstrof om vi stör honom lite...
Nu har jag tisdag, onsdag och torsdag på mig att läsa inför tentan som jag har fredag morgon. ÄrStudent Head Explodes medveten om att jag tidigare skrivit att det här går nog inte o.s.v när jag lämnat in uppgifter för bedömning och tidigare tenta men den här gången är jag väldigt fundersam på om jag fixar tentan...har nämligen inte läst sista två veckorna...hmmmm inget att skylla på än min egen oförmåga till att peppa mig.

"Hopp kostar inget"...lär någon Colett ha sagt....så jag hoppas!


Min påskhelg då?
Jo jag har fått fyra fantastiskt härliga dagar...alla med vackert väder.
De två första var med min släkt, god mat, diskussioner kring det ena och det andra ( vilket det alltid blir när vi syskon träffs...och jag kan tyvärr inte säga att samtalen kommer att leda till att lösa världsfreden...utan det är banalare ämnen än så...  :-)   )...och kallt fiske på Uman. Jo Linda...jag gick dit med barnvagnen...men M parkerade...sorry! I alla fall, det blåste kallt som f*n...fiskekort hade vi köpt men den enda som fick fisk var mamma...å hon fick flera KILO!

  Sedan blev det två dagar hos M:s föräldrar...fiske och fika på en liten sjö som ligger nära deras hus. Mysigt och varmt! Vi löste väl inga större frågor heller men jag åkte skidor efter Svägerskans hund Svante...vilken kämpe! En tung vinglig jag i släptåg är ingen lätt match! Idag gick det jättebra, då åkte vi ner till Mushfikaplatsen. Igår när vi skulle öva ute på åkern så var han rätt trött andra varvet...så jag skidade på i godan ro....sen fick han syn på svägerskan och satte av i världens fart...jag hängde inte med utan stöp som en fura! Han blev förskräckt...sprang tillbaka till mig...slickade på mig för att få liv i mig ;-) och i alla iver så råkade han bita mig i örat...där jag brukar ha örhänget...så det blödde lite (så lite som ett iskallt öra på en människa med hög puls gör när det går hål i det...) . Fick låna ett örhänge av svärmor så inte hålet skulle läka ihop totalt...Det som inte dödar härdar!....Hmmmm, jag är rätt härdad!

Åååå jag är rätt trött nu känner jag!

Hörs imorgon!

Kram
/Hera


Förberedelse

Nu har jag tvättat och packat, håller på att baka bröd till fikasäcken imorgon. Nån god onyttig kaka borde jag också hinna med.

Fick en smärre chock när jag skulle ställa in packningen i Saaben...är van att vi är tre i bilen...M brukar ju oftast Thinkingkomma i egen bil men nu när vi är på samma ställe även veckotid så ska vi alla åka i en. Två barn, två vuxna, en katt, en barnvagn, packning plus vinterpackningen (varmare kläder, pimpelspön...ja men ni vet!)  i en Saab 9 3...Tidigare i veckan bestämde vi oss för att behålla takboxen så vi ska hämta den i helgen...idag insåg jag att vi behöver den nu!!!! Min far tyckte att vi köpte en liten bil när vi köpte saaben...vi hade inte Lillbulten då säger jag till vårt försvar men jag skulle aldrig erkänna att han har rätt!   Fast det vet han ju ändå...:-) ...fast enligt M spelar det ingen roll...om bilen är stor eller liten ...den kommer ändå bli full och det rår jag för enligt honom...hmmm han får nog ingen gokaka, jag säger att hans bit rymdes inte i bilen så den är hemma!


/Hera

Waaaaahhh!

Jag är superlycklig! Det var jättekul på träningen ikväll...Afrodans med Core ledaren var sjuk så vi hade nån slags gympa med en annan tjej. Inslag från aerobics...kändes som att jag kommit hem igen ååå vad roligt!!!!

Imorrn åker vi nordväst...först till pappa...sen en natt i Big Lake hos mamma. Ska få träffa Lillebror, Storebror, en av mina Storasystrar...en Svåger och en Svägerska...plus alla tillbehör :-)   ...alltså hundar och ungar!  Det ska bli riktigt roligt, svågern har jag inte träffat på månader...trots att han bor i Big Lake. Storebror bor på Frösön och han har både fru och ett gäng döttrar men kommer med en annan...nyare böna....Ellie! Det känns jätteroligt att träffa dem allihopa...därför passar vi på i helgen!

Nej...nu ska jag fixa te och sedan är det LOST!

/Hera

Löpträning...

...fick idag e-post från tjejmilen...vad sugen jag blir på att ställa upp igen. De har ett träningsprogram som startar 31 mars...man kanske skulle haka på det i alla fall. Sen kan man ju vara med i vårruset i maj...nu när man bor nära "stan". Är det nån som är sugen på att haka på?

Tjejmilen
Vårruset

Träningsprogram

/Hera

Härmapa...

Vi har ingen diskmaskin, eftersom jag inte gillar odiskat på bänken så diskar jag rätt så många gånger per dag. Jag har alltid varit storförbrukare av handcreme och diskningen har gjort att jag använder det ännu mer. Idag när jag ...efter att ha diskat...sträckte mig efter handcremen så ser jag att Lillbulten observerar mig. Innan jag tryckt ut cremen i min hand så gnider hon sina händer ...precis som jag brukar göra.
Härmapa...Ja ....men gulligt!

/Hera
 It's A Smiley! 

Nordman och Carola

Visste ni att Nordman och Carola sjöng duett i Kiruna kyrka när de var där ...så mycket var det för den "fejden"

Länk till Aftonbladet TV

/Hera

Nya ord/begrepp

  • Man varnar för  Spontana laviner...  trodde de flesta var det...jag vill varna för ALLA laviner..spontana eller genomtänkta!
  • Efter min afroträning har vi core...visst betyder det kärna?...Que...nån språkbegåvad, hjälp mig förstå!
  • Andra punkten på årsmötet jag var på igår var parentation, då tändes  ljus..lästes dikt och hölls tyst minut för avlidna medlemmar under förra året. Det var fint och en ny upplevelse för mig på ett årsmöte!

/Hera


(S)SSSkoj!

Var på mitt första S möte här i kommunen (socialdemokraterna så klart!), vilket trevligt gäng!
Det här känns skoj!

Nyss hemkommen är jag...smög mig in...M är nog uppe och nattar Lillbulten...smyger vidare in i alkoven innanför köket....datorn är igång...den är LEDIG...    :-)   (hade väntat mig att Hästtjejen satt här) Därför får ni denna direktrapport från Bodarna!

 Yes!
Hera

V.12. Måndag

"Jag är intresserad av framtiden, jag kommer att tillbringa resten av mitt liv där!"
Charles Kettering.

Då var vi där...veckan före påsklovet.  Inget speciellt händer den här veckan...förutom att jag ska ta bort stripesen från mitt "sår" sedan jag tog bort födelsemärke. Ska bli spännnande och se hur det blev...men jag lovade att använda hudtejp, dubbla lager, i några månader...ärret skulle bli finare då....Några månader, hur många är det? För mig är det fler än två eftersom det är "ett par månader"...

Jag är lite småhes och snuvig idag, det fina vädret igår lockade mig att ta av mig mössan en stund...jag har känsliga öron :) priset får jag nu betala!

Ha en bra vecka!

/Hera


Ingen sport!

Ingen sport är det om man har fungerande teknisk utrustning när man spelar spel på blip.se (king.com) Jag har för första gången på länge fått sitta och spela i ett par timmar! Men som vanligt så falerar våran trådlösa mus...antingen tar batterierna slut eller så ramlar batterierna ur läge när man lyfter den och sätter ner den igen...troligen pga att batteriluckan försvunnit sedan länge! Så då sitter man där och ser tiden rinner iväg, givetvis då spelet börjat bra. Har man tur får man igång den innan spelet är slut och kan rädda lite granna...Ja lite rankingpoäng ramlade nog iväg, tyvärr :) Tur det inte är livsviktigt!

God natt!

/Hera

Fulltankad!

Vilken härlig helg!

Gjorde lite ärenden i stan innan vi checkade in på hotellet, god mat på jättefin restaurang och sedan konseren med Jill Jonsson...lite snöpligt var det då vi missuppfattat VAR den var så vi fick ta taxi till Aula Nordica...vi kom precis i tid. Så M fick aldrig ta henne i hand...men han fick ju se henne. Som sagt...inte min musiksmak men hon är ju fantastiskt duktig på att sjunga, vacker är hon, härlig utstrålning, naturlig...och trevlig verkar hon vara!...(VK:s recension)( å VF) .  När hon sköng Dolly Parton låtar så åkte jag tillbaka i tiden tills när jag var...kanske 12 år och satt och lyssnade på dom LP skivorna med min bästis...hennes pappa gillade Dolly...om det var sången eller utseendet är jag inte så säker på idag :)...kanske både och vem vet. I alla fall vi avslutade kvällen på Lottas Krog...Kul!...

En vårjacka med halsduk plus en klänning köpte jag...en billig fläkt blev det med, då har vi i alla fall en som funkar fram till då vi ska reparera köket...men försäljaren frågade om vi var säker som ville köpa en sådan billig fläkt, eftersom funktionen är därefter...kändes som en bra försäljare...för oss i alla fall!

Lördag gomiddag hos svärföräldrarna och melodifestival...Christer Sjögren vann inte...inte Sanna Nielsen heller...men Perellis låt är inte dålig.

I morse såg vi när hundarna rusade förbi...vindelälvsdraget. Såg ju hur kul som helst, vi blev kvar ute tills nu. Vi stekte pannkaka till lunch ute, gott gott! Vädret är underbart...och jag har ryckt upp mig sedan i torsdags...solen skiner å jag lyser jag med :-)...känner mig fulltankad av energi!

/Hera

Förresten..funderar på att köpa halksockar även till Hästtjejen. Hon gjorde en rejäl resa i trappen hos svärföräldrarna igår....och här hemma nu för en stund sedan! Hon lovade mig nu dock att ta av sig tjocksockarna...det är ju alltid en början.


Trött trött!

Fan vad tungt det känns!

Är det vädret? Grått, blött...trist!

Lillebror dök förbi igår, han hade varit i Umeå på ett möte...snällt att komma och prata bort en stund med mig. Lillbulten har varit uppe och ugglat till ca 22 några kvällar nu, när hon lagt sig så känner jag att jag får en egen stund. En stund att pyssla om mig själv t.ex...Tonade håret inatt, var klar 24.00 och kom då på att jag använt upp allt varmvatten...M vill ju duscha när han kommer hem från jobbet så det var bara att sätta igång och elda...Inget händer uppe i sovrummet heller... :(   .... det där får ni tolka som ni vill...men inget har hänt där på ett par dagar i alla fall...   :)  ....de långa listerna ligger och sträcker ut sig på golvet...de kortare ligger och kurar i baracken och väntar på vitfärg....Städat har jag gjort idag och packat inför imorgon. 9.00 ska jag vara i Vindeln för att ta stygnen, sen drar vi direkt vidare till stan vilket betyder att jag måste lämna Lillbulten hos svärmor och svärfar innan...= tidig morgon, så ikväll MÅSTE vi isäng i tid.

Stan = köpa en billig köksfläkt...bunkra blöjor och välling...ligga på hotellrumssängen och ...sova lär det väl bli så slut som jag känner mig! Sen blir det gòmiddag och konsert...hoppas vi får kul, det tror jag!

CU/
Hera

Dofta gott...

Jag gör som Lizaloop, tävlar!

Prova du med!

/Hera

Den gubben...gick... + Hårmode!

Godkänd på uppgift fyra...Yes!

Ingen afro blir det för mig ikväll, har ingen som är hemma med Lillbulten. Svärfar och M måste jobba båda två eftersom de ska byta maskin idag...inte till den nya...för den är fortfarande inte klar. Man brukar säga att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, hoppas det kommer att stämma i det här fallet! Nej de får låna en "skolmaskin" tills fabriken lyckats klämma fram den nya!


Jag skulle behövt lite träning, röra om kroppen rejält men det kommer andra dagar.
Själv har jag gjort en nyckelbräda i hallen, jag tycker den blev jättebra men på bild ser ...lite tråkig ut.
I eftermiddag ska jag flytta en vägghängd hylla och sätta upp en spegel plus krokar.
Där ska jag sedan stå och frisera mitt tjusiga hår :-)Efter påsklovet ska jag klippa mig...vad tycker ni?
Spara ut (vilket jag trivs i)
Klippa jättekort (vilket vore häftigt men då spretar det så grymt på morgonen)
Klippa lugg (vilket jag är sugen på, men passar jag i det?)
Ha håret som det är...Problemet för mig är att jag tycker jag har fint hår, tjockt, aldrig risigt, lättskött...MEN det passar inte på mig...jag känner mig aldrig fin. Det är som om mitt hår och jag inte hör ihop! Döjobbigt...antar att det beror på att jag inte hittat "min" frisyr...

Vad tycker ni?
Har ni förslag på någon bra länk där jag kan finna inspiration?

Tack på förhand
/Hera   

HaircutNerd

Sakna

Pratade med en mycket trevlig kille ikväll...han undrade om jag inte saknade Big Lake...mitt hus...mitt svar var att när jag är här i Bodarna så gör jag inte det men när jag är där, i Big Lake...så gör jag det.

En kollega jag hade när jag jobbade i Umeå på citykontoret berättade flera gånger för mig att hennes make, som var busschafför, tyckte det var så roligt att köra till kommunen Big Lake eftersom det är så vackert där. Jag håller med...det är vackert. Berg, dalar, stora och små vattendrag, fjäll..skogar. Jag beklagar dock de kommuninvånare som inte kan/vill inse styrkan av att man har en avlång kommun med olika tillväxtmotorer...utan bara hackar på varandra...men det är en annan historia.

Jag tycker vägsträckan mellan Barsele och Forsvik är vacker...när man, om man kommer härifrån, har älven på vänster sida och nakna branta bergsidor på höger sida...hmmm
När det gäller huset så känner jag nu när våren står för dörren att jag kommer att sakna grillmiddagarna bakom humlespaljen, vitsipporna under den lilla lilla eken, liljekonvaljerna vid fontänen men mest av allt grannarna. Sen att jag saknar torktumlaren och diskmaskinen är en annan femma...

Åter till den trevliga killen. Han har anknytning till Åskilje. Ikväll träffade jag en kvinna som är mamma till en av tjejerna i min Hästtjejs ridgrupp, denna kvinnas mamma är från Åskilje(visst är världen liten)...Åskilje ligger 1,5 mil från byn där jag växte upp. Kvinnan, som även hon var jättetrevlig är gift med en man som är lika gammal som M...undra om de känner varandra?

M som jobbar natt började sent idag eftersom det inte finns så mycket skotning. Detta, vad jag förstått, beror på att de gallrar i skog som inte är så grov....Tur var det för mig för när han skrapat bort sörjan från gårdsplanen och kommit in för att fika lite så dånade det till. All snö från ladugårdstaket rasade ner...vilket innebar att bilen aldrig gått få ut ur carporten utan en hel del skottande...snön var tung som bly...igång med traktorn igen blev det! Efteråt åkte han och Lillbulten bob nerför backen...massor med gånger...jag satt i solen på ett renskinn och mös!

Nej, god natt på er allihop!

/Hera
Vad gör pappa?...jo han kör ju traktorSimpes nya bur som Hästtjejen och Hera byggde i helgen.
Han tycker det är bättre än inget men han hade åtta rektanglar stort i Big Lake...så lite sur är han!
Zambina vågade sig ut idag med...


Blä...nu luktar det mycket diesel!
Nej, tacka vet jag min bil...luktfri och tyst!


God natt!
image205

/Lillbulten

Fokuserad, nej inte alls!

Vi skulle vilja ha en bastu, vad tror ni om den här? 

 ROTFL 
Nej, nu lämnar jag skrivbordet...annars kan vad som helst hända!

/Hera

Fokuserad...nej.

Har väldigt svårt att komma igång med läsningen igen, igår skickade jag in uppgift fyra...lite på vinst och förlust. Tycker att jag besvarade frågan i uppgiften men med ett A4 mindre än kravet, undrar hur handledaren ställer sig till det. Det får vi se. Hittar lätt på andra saker, städat skrivbordet, plockat påskris, gosar med Lillbulten...you name it! M jobbar natt i veckan, just nu är han ute och skrapar bort sörja från gårdsplanen. Hoppas det fryser på litegrann inför helgen då det är vindelälvsdraget...fast då får väl hundarna ont i tassarna istället...Snö finns det massor av men nu är den BLÖT.

Utvecklingssamtalet gick bra igår, väldigt bra. Hästtjejen jobbar enträget på, fort går det...kanske lite väl fort ibland. Men det är ett ständigt utflöde, textmassor som skrivs ner, teckningar som ritas, det sys, övningsböcker som räknas...Input då...jo hon läser massor. Saktar hon bara ner lite så kommer hon säkert skriva snyggare och få mindre slarvfel...men jag är lugn, det kommer nog med åldern.

Själv ser jag fram emot att få göra bort tentan, det blir nog råplugg sista veckan (tyvärr infaller det med påsklovet). I samma veva som tentan så färdigställs försäljningen av huset i Big Lake och köpet av huset här.

Vad trist bubbelbabbel det blev...nåt kul då...jo efter frukosten gick jag och bar Lillbulten. Det blev tungt, jag ställde ner henne och sa: - Ta och tjava iväg nu!....då gick hon 3 steg mot M...vi bara gapade!Shock 4 Så vi får se hur långt borta det är nu innan och springer runt för fullt!

  

/Hera

Vi är tillbaka!!!!

I Big Lake....fast nu bor ju inte jag där längre...


Artikel ur VF och från Allt om Storuman och från VK


/Hera

V.11 Måndag

"Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det"
Samuel Butler

Även jag tog sportlov förra veckan, öppnade inte mina ekonomiböcker...det känns bra. Jag behövde en paus, hoppas bara att jag får upp ångan igen. Innan veckan är slut ska inlämningsuppgift fyra vara inne sedan är tentan den 28:e

M har tapetserat klart, nu börjar det största jobbet. Att måla alla lister och få upp dem igen. Det blir superfint, ni ska få en bild när det är färdigt.

Idag ska jag på utvecklingssamtal på skolan för hästtjejen, sedan är det borttagning av stygn som gäller på fredag och konsert på senare på kvällen.

Idag är det en speciell dag....Syster Yster fyller ju år!

Ja må hon leva sjunger vi här så att det hörs hela vägen ner till Sandviken!
Sist vi träffades pratade hon en hel del om bästa bandylaget...SAIK....de är visst obesegrade hitills under säsongen och ville givetvis att det skulle fortsätta...så i födelsedagspresent kan vi ju alla hålla tummarna för det!

Kramar

/Hera

Den som spar han har...

...men inte roligt.

Idag hittade jag kartongen med frottéplast, spjälskydd, påslakan, lakan mm sedan Hästtjejen var liten...den hade jag behövt hitta för drygt ett år sedan. Nu har jag ju köpt nytt...

Jag hämtade lite kartonger när jag var till min pappa, bl.a. en massa småbarnskläder...så nu fick jag sörja de barn jag aldrig fick...de som jag tydligen sparade till när jag la undan kläderna. För jag hade verkligen sparat allt möjligt...så här typ tolv år senare så var inte resårer, galonkläder m.m. som de varit så tyvärr  måste man räkna det mesta som skräp idag.  När man kommer högre upp i storlekar så vet jag att jag gett bort till mina syskonbarn...för det är ju roligare att saker kommer till användning...än att spara och till slut få slänga det!

/Hera

Några M diggar...

Några kvinnor som får M:s hjärta att slå lite snabbare är bl.a Jill och Nigella. Den senare skaffade lite minuspoäng då hon var uppe och åt stekt fläsk(!) mitt i natten i ett av sina program. En annan favorit han har är ju Linda..när hon var i Big Lake så passade han på att dansa med henne...han är inte rädd för att fråga minsann....Gemensamt för dessa bönor och mig är att vi alla är brunetter ...men det är väl det enda...

Jag har bjudit M på en minitripp till Umeå nästa fredag, då ska vi bo på hotell och se Jill. Är inte jag en exemplarisk hustru så säg? Jag räds inte Jill utan tar utmaningen, tar med min äkta hälft så han får träffa henne (hon hörs hälsa på var och en som kommer på showen!) ! Sen får väl jag likt Jill sjunga en cover av Dolly Parton... :

Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
I'm begging of you please don't take my man
Jolene, Jolene, Jolene, Jolene
Please don't take him even though you can


/Hera

Melodifestival

Jag tycker en hel del kring det...det finns bra låtar, bra artister, bra framträdanden....en del kom med till finalen, en del inte.

Sammanfattningsvis, vill vi nu ha de här bidragen så tycker jag att vi skickar Christer Sjögren!

Så känns det just nu i alla fall...   i love Europe!

;-)

/Hera


Intensivt och roligt!

Kan man sammanfatta dagarna...gjorde en massa olika ärenden, träffade tjocka släkten och lite vänner, kollegor och bekanta. Idag hann jag till och med förbi en av mina fastrar, det var trevligt! Annars så sken solen och enormt mycket snö var det. Vilken vinterdag det var idag, kändes ändå bra att vända hemåt igen men här var det ju mulet :-(

Har sett så ska det låta ikväll, det var hejdlöst roligt...eller så är jag bara trött (för då är jag lättroad).

Rykte: En annan av mina fastrar har skaffat kattunge, hennes make som brukar kunna vara en barsk man ;-) springer både före och efter den....pratar enbart om den...jämt...vurte som e fjask!

Fakta: Hästtjejens farmor har fått en ny höftkula. Hon anser vara mer värd nu, har ju titan i kroppen! :-)

Fakta: Jag har varit hundsugen...ända sedan jag gav bor min hund för typ sju år sedan...är nu ännu mer sugen, systerdottern ska snart få hem sin valp, svägerskan bör skaffa en eftersom den måste hinna växa på sig så hon kan köra vindelälvsdraget även i framtiden!

/Hera

Saker som inte händer så ofta!

Jag kokade palt i lördags! Det har jag inte gjort sedan vi bodde i Umeå så det var väl ...år 2002 kanske..., gott var det!

Min pappa dök upp igår, som gubben ur lådan. Han skulle hämta en tvättmaskin i Vindeln, tydligen har en gammal lumparkompis en elbutik där! Kaffe och mackor å sen var han på väg igen  :)

Min ystra syster som bor i Sandviken messade mig i eftermiddag. Hon och en kollega var på väg upp till Umeå för ett affärsmöte, de ska hem igen imorgon. Tur som var så befann vi ju oss i Umeå så vi hann säga hej...sist vi träffades var påsk ifjol!

Igår var det sjukgymnastbesök och idag var jag på hud i Umeå för att kolla upp mitt födelsemärke som jag haft på mitt högra bröst...jo det såg lite lurt ut så de bestämde sig för att ta bort det direkt, fick vänta en timma för ingreppet. De lokalbedövade och tog sedan bort det med en 8 mm stans, två stygn fick jag. Det här har jag gruvat för lääänge för jag hatar sprutor och sånt men det gick ju jättebra, kändes ingenting! Hoppas det läker någorlunda fint. Om några veckor får jag veta om det var melignt melan...vad det nu heter...

Ikväll har vi packat och dolat, imorgon bär det av till Big Lake Kommunen...torsdagkväll blir det visst palt igen hos mamma! Gott!

Undrar om inte M tycker det ska bli skönt att få rå om sig själv några dagar...fast han måste ju sköta om mina fröplanteringar...å katten...å kaninen...å Hästtjejens nyplanterade skott....åsså jobba....

Kram Hera

Phra nang cave beach

Till slut, idag kom vykortet ifrån systerdottern...hon hade inte glömt sin gamla moster ha ha 34 grader varmt...jag avundas henne!

Jag har varit i lilla huset, plockat ner textilier och lagt i sopsäckar. Det blir så himla mysigt, skulle kunna bo där! Om det funnits fungerande el...vatten...toalett och dusch försåss :) Nej, nu måste jag läsa en stund innan lillbulten vaknar...

Förresten, måste komma på ett mer passande namn på det andra huset. Har ni nåt förslag?


/Hera

V 10. Måndag

God morgon på er!

Den här veckan har hästtjejen sportlov så vi tänkte oss en resa "hemöver" till Storuman bl.a. Känns jättekonstigt att säga att Storuman är hemma, för är något hemma för mig (förutom där jag bor) så är det ju egentligen Gunnarn...kolonin...men nu säger vi Storuman eftersom jag har ett hus där...ett litet tag till. Ska kika till det i veckan, köra bort de sista sakerna. Det enda vi ska lämna tills i vår är grillen och kaninburen. Båda är lite illa till just nu...insnöat om man så säger.

Ska även förbi på jobbet och förnya en certifiering jag har där...hoppas det går bra. Det ska vara gjort före sista mars...förhoppningsvis kommer jag få nytta av den sen...Hoppas på nån lunch med lite friends...bara de inte åkt bort på lov i sin tur...

Veckan börjar dock med sjukgymnast i eftermiddag, imorgon prickmottagning.


Har på sistone tänkt mycket på de som inte finns bland oss längre.

Han (i min ålder) som hämtade möblerna i helgen ur lilla huset hämtade även fotografier och andra minnessaker efter sina farföräldrar som inte finns längre, även hans far är avliden.
Bloggare (Lizaloop  IceLady MotleyCrue )som bor uppibacken (tror jag) här har under förra veckan skrivit om deras barndomskamrater som gått bort på tok alldeles för tidigt och om de begravningar de var på.
Hästtjejen kikade igår igenom den röda asken där jag lagt hennes pappas börs, armbandsklocka, glasögon, rakvatten och andra små saker...han är saknad!
Grannen till mina svärföräldrar har dött, så de ska på begravning den här veckan.

Därför tänker jag avsluta med ett veckans citat som handlar om sorg. Rita Mae Brown lär ha sagt:
" Jag saknar fortfarande dem som inte längre är hos mig, men jag är tacksam att jag fått älska dem.
Den tacksamheten har nu till slut övervunnit sorgen"

Jo, jag kan hålla med om att sorgen nog nästan har övergått till tacksamhet...jag är framför allt oerhört tacksam för att jag fick Hästtjejen! Sedan är det så att hur jäkla konstiga girar och svängar livet än tagit med mig så har jag idag ett väldigt bra liv, dessutom har jag även fått en Lillbult :)
Så ni som befinner er i någon slags sorg eller annan kris idag...håll ut, det kommer annat!

/Hera

Lugn helg

Helgen har varit lugn, lördagen rev jag tapeter i sovrummet halva dagen...(avslutade med middag och bastu hos svärföräldrarna) sen har M målat klart taket, precis som jag ville ha det :)...så nu är det "bara" alla lister som ska målas. Pillergöra. Tapeter kommer väl upp i veckan men vi som är sportlovslediga åker nog bort...

Lite möbler for det ur "lilla huset" idag...en byrå till skulle han hämta, det tråkiga var att när han väl lastat några fina skåp så sa han att han skulle sälja det, det kunde han väl ha sagt för då kunde ju det få stå kvar...vi kunde väl få köpt det? Ja ja, nu längtar jag bara ut dit för att få börja gå igenom allt och städa men jag måste då vänta på dagsljus i alla fall :-)

Annars är mars månad fylld av skollov för hästtjejen och andra aktiviteter...månaden avslutas med min tenta, så jag vet inte hur mycket jag hinner städa. Det kommer dock ett april...så det löser sig säkert :)

Nej, nu hoppas jag på att komma upp ur förkylningsträsket som vi alla är i utom M...han lär väl bli sjuk i veckan och då oja sig...åååå var det så här ni kände det...nu förstår jag...pust stön...men då är det bara katten som lyssnar för vi andra åker ju bort!

ha ha, nu var jag elak!
God natt på er!

Kramar Hera

Tredje och fjärde å ordbajs.

Fick godkänt även på den tredje inlämningsuppgiften nu är det en kvar plus tentan i slutet av mars. I den fjärde uppgiften ska man som controller övertyga socialchefen i kommunen att ekonomisk planering och resultatbudget är ett måste...varför det är så bra....Jag har skrivit en sida...det ska vara tre...M:s kommentar var att " du får väl fylla ut med lite ordbajs"

Mmmm

/Hera

Hur är man funtad?

Läste kommentarerna på en blogg...där jag ser att nån skrivit att den startat en blogg om en annan tjejs blogg, där personen totalt sågar varje inlägg på ett mycket elakt sätt...jag tänker inte länka så ni hittar igen det, den uppmärksamheten är den inte värd men man förvånas ju över hur folk är funtade!
/Hera


RSS 2.0