Glamour

Kikade på ett avsnitt i eftermiddag. Den här serien kan man se ett avsnitt i månaden, trots att det går minst ett per dag. Saker och ting brukar inte hända så snabbt. (Tänker alltid på lillebror när jag ser programmet för han har sagt att det är en sjuk serie för folk pratar med sig själva, högt.)

Nog hade det hänt saker dock. Sist jag såg så skulle Brooke gifta sig med Eric, nu skulle hon gifta sig med Ridge! Han som lovade Taylor att det var hon som gällde! Nick var där och bedyrade sin kärlek och ville att hon skulle gifta sig med honom istället! Vars tog Taylor vägen nu då? Jag fattar ingenting. Brooke har dock tidigare redan varit gift med både Eric och Ridge, blev nyfiken på serien och gick in på CBS hemsida. Dom hade en bröllopslista, det visade sig att alla varit gift med alla...nästan i alla fall. Sedan undrar jag vad det är som är så fantastiskt med Brooke, varför är alla män i serien så attraherad av henne? Vad säger ni killar därute, är hon så himla snygg? Jag har frågat M, han säger att hon är jättesnygg. Jag tycker Taylor är finare, nja kanske inte numer...hon ser lite ...Botoxad ut...men förrut!

Brooke, jag tycker hon är vacker...men det är ju alla i serien Glamour.

Annars tycker jag killarna är lite läskiga, jag hurves när jag tänker på Ridge och Nick...

/Hera

Julfärger i bloggen!

Kommer ju inte hem förrän på första advent så jag gör som affärerna.
Tjuvstartar!

Har ingen energi för någon tjusig julsida men lite julfärger blev det  i alla fall!

Ta det lugnt med glöggen:-)

(min gamla sida återkommer nog nästa år...)

/Hera

 3D Santa 

Lämna bort sitt barn...

Har på morgonen skottat snö, hämtat smörgåsar hos en granne längst ut på gatan, hämtat kaffe mm på ett annat ställe och levererat det till aulan på Luspengymnasiet eftersom det är där fullmäktigemötet är. Hästtjejens klass ska få tjäna sig en slant till klassresan genom att sälja fika där.
Eftersom min lillebror sitter i fullmäktige så tog jag för givet att han skulle komma lite innan mötet så att han kunde sköta lillbulten medans jag sprang iväg för att hämta kaffet från Akkan...han kom aldrig, jag ringde honom. Jo nog skulle han ställa upp på det men kommunstyrelsen (där han också sitter) skulle träffas samma tid på kommunhuset för att ha ett möte innan de gick ner på fullmäktige...
Hmmm vad göra...gick ner till gymnasiets expedition och lämnade in Lillbulten där till en tjej hon aldrig träffat. Tror att det var en syster till Mejan, jättesnällt av henne att ställa upp, jag sprang som en tok till cafét och konkade termosarna tillbaka med svetten krypandes på kroppen. Jag kände mig skitdum, undra vad hon som fick sköta om Lillbulten tänkte om mig?..Inbillade mig att Lillbulten gallskrek medans jag var borta. Det gjorde hon givetvis inte, de hade så trevligt...sen var jag väl borta kanske i fyra minuter :-)

Nu är vi hemma igen, jag ska stöka ihop det sista inför Bodarnafärden imorgon. Jag längtar!

/Hera


Tack plogbilschaffören!

SnowplowEfter alla år här på fågelvägen så har han bytt håll! (Har bott här av och till sedan 1999)

Han kör nu motsatta sidan först, därmed får jag mindre snö på min uppfart. Jag är uppriktigt glad och tacksam!

  Spaz  

Kramar Hera

Måndag V 48

Fullspäckat schema!
Känns det för mig som är föräldraledig...
Måndag skriver jag på köpekontrakt.
Tisdag så ska Hästtjejens klass servera fika på kommunfullmäkige genom mig och några andra "daglediga" föräldrar!
Arla onsdagmorgon åker jag och lillbulten till Bodarna, med oss tar vi Zambina :-) hon flyttar in där med husse nu!  Måste söka fram ett gossedjur till Hästtjejen som substitut, annars lär väl inte hon kunna sova ordentligt..får kanske fylla den med sand så det känns som det är något tungt som ligger på henne (vilket hon är van)
Onsdagkväll tänker jag lyssna på Mona Sahlin i Lycksele.
Lördag ska M och jag på en FEST Cheers, ska bli kul med lite annat att tänka på!

Mina jobbarkompisar ska också ha fest på lördag, men jag hade redan tackat ja till den här festen innan de bjöd in mig så jag missar den Depressed    Saknar er! Polarna här i Big Lake ser jag skymten av ibland men ni andra har jag inte sett till på länge...åh vad jag saknar er, allihop!

Miss U
Måste fixa lite praktiska saker med när det gäller Bodarna. T.ex välja elbolag, telebolag, ja men ni vet ju hur det är!

Förresten Amren& Fredriksson, jag kallar det inte för Bodarna...det är så tokigt att det heter Bodarna! :-)

/Hera


Samvetsfråga!

Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga: "Jag önskar att jag hade" eller "Jag är glad att jag gjorde"?
Zig Ziglar

Gäsp!

Känns som en tuff vecka...satte ut mitt älskade hus till salu i måndags...har haft några visningar och nu så är det bestämt vem/vilka som ska köpa det och när...men ni får inget veta, för jag vet inte om jag får tala om det :-)

Har varit så sugen att skriva om detta under veckan som gått , så jag har verkligen fått sansa mig :-)

Känns helt overkligt, nu är det ingen väg tillbaka! Oj, undrar hur min framtid kommer att bli nu? Vilka människor kommer jag att möta, lära känna? ...Spännande!

Var det någon fler än jag som såg filmen på fyran igår kväll, det slutade jättekonstigt! Kändes som om det fattades fem minuter...(En andra chans)

Precis som Mejan, Stannapanna och Yomagic så var jag på vinlotteri ikväll. Precis som dem så gick jag hem utan vinst men det efter gofika! Tack A :-)

Nej, jag är jättetrött.

God natt!
/ Hera

Gå på moln!

Igår kväll så ordnade hästtjejens klass disco, hon dansade 11 1/2 låt med en kille. Hon är så glad :-) och lite kär tror jag!
Lovade att jag inte skulle nämna några namn här!

Kul!

  Bouncing Heart  

/Hera


Min moder...fyller år idag!

Grattis!

Här är hon med sina föräldrar, kan tänka mig att hon är ett år!

image141

Vilket hårsvall min morfar hade...det är väl inte riktigt så jag minns det.

image142 Här kan jag tänka mig att hon är kring 20, hon är lite äldre numer.
Snygg va!

Här är hennes fem barn :)          
  

Birthday SongDå är det precis en månad kvar till Jul!
Är ni laddade?
Present
  
/Hera


Chokladbollar

eller negerbollar som vi fortfarande säger, har vi fullt av i kylen. Hästtjejens klass ska ordna disco ikväll och vi fick i uppdrag att poppa popcorn och göra 60 negerbollar.

Varje gång jag öppnar kylen så är de där...flera burkar...
Tror ni man blir nå sugen!

Om man vore mager så kunde man ju få äta några...
 Scrawny 2 
Hera

Högskoleprovet...resultat

Då har även det kommit, tidigare i veckan faktiskt men jag är ju lite efter mig den här veckan :)

Skalan är från 0 till 2...jag fick 1,3. Igen för det fick jag 2001 med så jag är väl nöjd med tanke på att jag upplevde att det gick jättedåligt. Hade jag varit mer fokuserad så vet jag att det hade kunnat bli ett bättre resultat...grämer mig över att om jag hade haft ett futtigt rätt mer så hade det blivit 1,4.

Tror att det kändes extra svårt eftersom man är föräldraledig och inte riktigt "stretchar" den delen av sin kompetens så mycket då :)  Det skulle varit annorlunda om jag fortfarande jobbade eller om man kom direkt från plugget...så upplever i alla fall jag det.

Medelvärdet av normerad poäng vid detta provtillfälle var 0,90 poäng. 2001 var det 0,94. Betyder det att detta prov var lättare?...eller blir det tvärt om?

Strunt samma, eftersom man är "gammal i gården" och har jobbat ett tag så får jag lägga på 0,5...ger alltså 1,8 så jag borde väl ta mig in på några kurser nästa år med!

/Hera

(visste ni att högskoleprovet funnits i 30 år?)

Städar..nämen, är det torsdag...nej fredag?

Torsdagar brukar jag städa lite mer rejält här hemma, dammsugaren kör jag varje dag i stort sett men då är det mer stuket att "dammsuga runt saker". Torsdagar är den dag som jag brukar jag dammtorka, dammsuga och torka golven. Igår blev det dock inte av, eftersom ingen annan vuxen är hemma än jag så är sysslan kvar tills idag!

Sen bedriver jag taxiverksamhet mellan varven, eleverna på central har elevens val dagar så 8.00 skjutsade jag ner två av eleverna (varav en var min hästtjej) till stallet. De ska hämtas 10.30, sedan ska jag skjutsa modern till Stensele 13.30. Hon ska på en begravning.

Håller på att packa lite mer saker också, packar ner prylar som är "nice to have" men "no need to have"...har då reflekterat över att alla dessa saker som är "nice to have" är ren...lyxkonsumtion, miljöförstöring, vansinne!!! Detta ska väl vara västvärldens guldkantade tillvaro??? Prylar...Ja ja, hade tänkt packa ner på nivån att det vi har här är det vi behöver. Sedan får det räcka, för vi ska ju faktiskt bo kvar här ett tag till!

/Hera

Kyrklig?

Idag var jag och lillbulten till församlingsgården, vet inte vad träffarna kallas men det är väl nån slags öppen förskola i kyrklig regi.

Himla trevligt, lillbulten var överlycklig som fick träffa lite barn plus gnaga på nya leksaker...jag fick lite ont i huvudet, är ju van vid lugn och ro. Där var det full fart på lekar och i slutet även musik med trumma, maraccas, gittarr mm :-) jag klagar dock inte!

/Hera

Såg jag i syne nr 2 ?

Var in till hästtjejen för att stoppa om henne, då ser jag en konstig hund...långa ben...något är det som inte stämmer...det är ingen hund det är ett rådjur som strosar förbi..nej det är tre rådjur som kommer från korsningen timotejvägen...undrar vars de skulle...till bagarn ? eller Frassefolket ?


Förresten, mitt förra inlägg som heter såg jag i syne...det var inte Ferry, jag har frågat. Vem var det då?

Eller är det syner bara?

Bäst jag går isäng nu!

/Hera

Hmmm...

 I Dunno

Hästtjejen vill flytta till jullovet säger hon...jag har intressenter på huset...ändå känner jag mig lite ledsen faktiskt...det är ju det här jag vill men jag har nån slags separationsångest...fattar inte vad det är med mig. 

/Hera

Onsdagsfika igen!

Igår var sista gemensamma badet...nu är det badhusets tider som gäller igen om man vill bada med de små! Vi fikade som vanligt efteråt och pratade, det är himla schysst att få snacka av sig lite. Man träffar inte så många vuxna här hemma...

Vi sa att vi fortsätter träffas på onsdagar kl 11 framöver, på Akkan...varubilen har vart i byn då :-)

Jag tänker då gå så ofta jag kan...för man vet ju aldrig hur länge man bor kvar...

CU

/Hera

 Flowers  Krokusar har jag i rabatten vid garaget...o tulpaner...snödroppar under trädet på framsidan av huset...det är vår när de kikar fram!

Protestlistor via e-post

Då och då dyker det upp e-post i form av en protestlista. Man uppmanas skriva sitt namn längst ner och sedan skicka vidare till alla man känner. Den 100 personen ska skicka in hela listan till en person eller organisation.

Senaste dagarna har jag fått en variant flera gånger...

Om jag skriver dit mitt namn och skickar det vidare till, vi säger 10 personer...då finns mitt namn med på 10 listor, sedan skriver de i sin tur under och skickar till 10 ytterligare...då finns mitt namn på 100 listor...osv

Det funkar inte!

Det är inte äkta!

Skriver man på en protestlista så gör man det en gång...annars är den inte trovärdig för mottagaren.

Så, antingen djävlas man med den som man ska skicka listan till när den är full...elller så följer det kanske med ett virus i e-postet som man sprider vidare...vad vet jag ...både och kanske?

Så våga protestera, skriv inte under den typen av listor...gör ni det ...så skicka dem då inte till mig :-)

Good night!
/Hera

 Falling Asleep 


Ni glömmer väl inte mig?

   Ni glömmer väl inte mig som är så söt...

    Eller???


He he, ibland är jag ett monster!

image139

Tungkruppe!

Tungkrypt?
   

            Ibland går det så tungt här i livet....

                          .........hur är det när man blir äldre, har man då lärt sig att stanna upp och fundera över varför?


image134/Lillbulten ;-)

Till salu...

... är nu mitt hus...ångest säger jag bara!

Länk till blocketannonsen....nu vet ni var min brevlåda bor :)

Jag vill sälja :-), jag vill flytta ...men det är ju MITT hus!

Jag älskar mitt hus, vi har jobbat och slitit  både ute och inne...massor av tid, blod, svett och tårar ;-) det börjar vara som jag ha velat ha det. Sedan finns det ju saker man planerat men inte hunnit...t.ex. den inglasade verandan...i somras planterade jag tre klematisar vid komposten som jag byggde, det kommer att bli jättefint...men det får jag aldrig njuta av.. (det ingår i mitt projekt att skapa "rum i trädgården")...

Jag vill dessutom be alla blocketannonsörer om ursäkt...jag har häcklat er för dåliga annonser men nu när jag provat själv så ser jag att det  är inte lätt att veta vad man ska skriva. Jag kom i alla fall ihåg att skriva att huset ligger i Storuman :)

Lite mer bilder... sommar sommar sommar!

   Hej huset!         
   Från sidan...

      Hej lusthuset!

  Simpsons bur...tänker vi nog ta med oss...

           Hej badrummet...längre kom jag inte idag...

/Hera


Slutbetyg på Företagsekonomikursen blev....

A = mer än 90% på hela kursen
B= mer än 80
C= mer än 70
D= mer än 60
E= mer än 50  .......................Jag fick ett B...och är så glad  BounceJag vill passa på att tacka Bengt-Håkan Wiklund på Texab som tålmodigt svarade på mina frågor under intervjun som jag gjorde. Mitt PM handlar om just det företaget och heter:  " Tärnafjällens exploaterings AB (TEXAB), Tärnafjällens dynamo?"

/Hera

Måndag V 47

Sitter här måndagkväll och skriver...veckan har liksom redan börjat med raska steg :)

 Igår på morgonen drog vi iväg med bil och varsin släpvagn till Bodarna, med oss tog vi barna (hästtjejen fick vara ledig från skolan idag) och min pappa. Vi lastade av, eldade i spisen, packade upp och pysslade...Adventsstjärnan kom upp :-)

Kvart över 6 imorse åkte jag och pappa till Umeå för att han skulle träffa en läkare, det gick mycket bra...läget är bättre än vi trott! Nog om honom i detta forum!

Nu är vi tillbaka på fågelvägen och M är i skogen och jobbar, han har natt denna vecka.

Imorgon är det sista babysimmet! Ska inte missa det. Hästtjejens klass ska ha disco på fredag så det blir till att baka inför det i veckan...sen fyller min mamma år på lördag!

"Ju mer jag tänker på saken, desto tydligare tycks det mig att livet helt enkelt är till för att levas." Goethe

/Hera
Way To Go


Lass 3 o 4

Ändå är det kvar saker i lusthuset, garaget, vinden och förråden....

/Hera

Amanda äger!

Inväntar Amren och Fredrikssons utlåtande om kvällen idol men kan inte låta bli att uttrycka vad jag själv tycker :), Marie sjunger grymt, Daniel är ju hur bra som helst men Amanda...hon äger!

Amanda. FOTO: Daniel Ohlsson/TV4
/Hera

Surolog!


Var tvungen göra karamelltestet jag med... Yomagic inspirerade mig...vet inte om beskrivningen av mig stämmer... :-)

Tycket det var rätt kul med det där med yrkesval...om jag skulle välja ett arbete där jag får bestämma mycket så har då inte kock !?! varit det första som "poppat" upp.... Question Mark 


Ja, gå in och testa er!   Karamellkungen


/Hera

 
  
 
Surologer tycker om häftiga och stora upplevelser och avskyr att bara ta det lugnt. Surologer har ett hett temperament och kan lika lätt bli överlyckligt glada som ursinnigt arga. De är impulsiva men samtidigt ganska envisa. Det innebär att de bestämmer sig mycket snabbt och sedan sällan ändrar sig. Den som känner en Surolog har sällan tråkigt och man kan lita på att han eller hon alltid har något på gång. För det mesta kul. Och ibland alldeles heltokigt. Surologer arbetar ofta i eget företag eller i yrken där de får bestämma mycket själv - t.ex. som regissör eller kock. Det är inte ovanligt att Surologer och Segofyser kommer bra överens och kan dela godispåse.

Fredag :)

Hallåj!
Idag är det fredag!!!! 
  M kommer hem ikväll, efter han skrivit papperen med säljaren. Hästtjejen och hennes kompis lagar middag i eftermiddag, Tacos blir det. Sedan ska jag skjutsa ner dem till stallet.

Idag är det fem veckor sedan jag skickade in mitt PM till kursledaren för bedömning, det är två veckor sedan jag började förvänta mig ett svar. Det är en vecka sedan hon lovade svar...men inget svar har jag fått. Om en vecka så är vi lovade svar på tentan...undrar hur det blir med det?  Tänk om man får backning på PM:et, det känns som man lämnat det där bakom sig så det blir segt att ta itu med det...men jag kommer inte få underkänt :) ha ha, kaxig är jag!
Det är ett tag kvar till att man börjar grilla...Weekend BBQ

Ha en trevlig helg!
/Hera


Måste få pysa lite!

I morgon ska vi skriva kontrakt på huset. Vi sitter inte i sjön utan har ju redan ett hus...vi är dock lovade att vi får   "flytta in" imorgon, flyttstädat och klart. Jag är ivrig som tusan! (som vanligt...)

M pratade med säljaren idag, han skulle nu inte städa ut förrän på söndag...PÅ SÖNDAG, då ska ju jag lägga ut mattor, sätta i hyllpapper, hänga upp fönsterlampor...jag har ju för sjutton till och med köpt en ny snygg julstjärna på fot! Jag blev ju stortokig!!!! ShockedNästa gång jag ska dit är till första advent, då ska vi dessutom på en fest, så då hinner jag inte så mycket.

M: - Men bli inte arg på mig!
Jag:  Vem ska jag bli arg på då!!!
M:- På säljaren!
Jag : - Men du sa säkert inget till honom!!! Du visste ju att vi skulle dit på söndag !!! , Nu lovar du att du talar om att jag ska göra det där så dom måste vara där TIDIGT på morgonen!!!
M: Ja men jag sa det men ...ja ja, jag ska säga det...men spela roll...
Jag: Säg att pappa är med, dina föräldrar kommer säkert också, inte vill dom väl städa när alla vi är där!
M: Ja, jag hör vad du säger....

Jag har redan skrivit på kontraktet så jag träffar inte säljaren i morgon...
Skulle inte tro att säljaren sitter och läser min blogg :-) men gör du det så .....visst är ni klar med åtminstone nedervåningen innan vi dyker upp?

Åhhh, vad skönt att jag fått pysa ur mig lite....nu ska jag sova gott!

(Stackars M som fick ta värsta ångan...!...sorry, jag vet att du gör så gott du kan...jag skulle inte göra det bättre)

/Hera


Lim

För en tid sedan fick jag ett e-post från min svägerska (en av mina svägerskor ...) som jag insett är svaret på varför jag är "lite" rund...   :


Äntligen kan ni få klarhet i detta...
 

När man blandar mjöl och vatten blir det lim. Men när man tillsätter ägg och
socker blir det en kaka!
VART tar då limmet vägen?

Det skall jag berätta:
Det är det som får kakan att sätta sig på baken, höfterna och magen...

Då vet vi det! :-)

/Hera

Hyllpapper?

Söndagmorgon så åker jag till Bodarna, då vill jag lägga in hyllpapper i köksskåpen. Var köper man sånt?
Inte på Konsum i Storuman, Jysk, Dollarstore (de hade 5 pytterullar självhäftande hyllpapper, det vill jag inte ha!), Granngården.

Det är nog inte så modernt med hyllpapper, men det skulle kännas fräscht!

/Hera

Trött

Är nyss hemkommen. Hälsade på pappa igår, åkte vidare till Bodarna, lastade av, middag hos M:s föräldrar. Tillbaka till Bodarna, städade ladugården, tillbaka till M:s föräldrar, sov, upp åkte till Lycksele, fördrev tiden med besök på Dollarstore, Granngården och Jysk...gjorde givetvis av med pengar (vilket jag inte borde), upp till lassa, pappa skulle få åka hem idag!.....väntade.....väntade....lillbulten jätteless...väntade....lillbulten ännu mer less.....pappa less :)......till slut, utskrivning och hem! Lämnade av pappa på torpet, han var så nöjd över att få sova i egen säng...blodförtunnande medicin, sen blir det Umeå på måndag för att få medicin till ett annat organ som inte heller mår så bra...


Jag som skulle träffa min chef idag, jag har inte ens ringt henne....inte bra....Maggan, i morgon hör jag av mig!

Kram Hera

(fixade mig en p-bot utanför lassa idag....)

Såg jag i syne?

Tänkte lasta lite kartonger inför morgondagen, ska till Lycksele och hälsa på min far men passar på att göra en extra tur efteråt till M. För att kunna få med mig ett gäng (Saaben rymmer inte så många...) så använder jag pappas släpvagn.

Lysena funkade dock inte som de skulle så jag åkte till Amrén och Fredriksson för att få hjälp. Allt funkade när man satte den på Fredriksssons bil, förutom höger lampa...på min bil var vagnens lysen helt kocko...Fredriksson gjorde allt han kunde, kikade, petatade, rengjorde, sprayade men till slut gav vi upp...jag åkte till Statoil och köpte en ny lampa...satte i den och då funkade ALLT bra?!?   Que!

På vägen till Statoil så mötte jag en lång man som gick med stavar och släpade några bildäck efter sig som pärlor på en tråd...såg jag rätt?...eller har jag blivit helt snurrig...det måste ha vart Ferry som var i farten!

Nu har lillbulten somnat så jag ska gå ut och sätta på de sista spännbanden och lasta klar bilen. Det känns himla gruvsamt att gå ut nu...men det kommer vara så gött imorgon om allt är klart!

Höres!


Tisdag!

Kom just hem från badningen, det var skönt att koppla av i den varma bassängen! Sedan blev det lunch på Akkan.
Nu är det bara en gång kvar när det gäller bad så vi pratade om att veckan efter det kör vi lunch på onsdagar kl. 11 som förr...

Mamma, Lillebror och hans sambo är och besöker pappa idag, jag ska göra det imorgon. Väntar på att lillebror ska ringa och säga hur det var med pappsen. Jag funderar på att göra en tur till M när jag ändå åkt över halva vägen...vi får se!

Hörs!
/Hera Hot Tub 

Orolig

Hur mycket ska man skriva, lämna ut sig och sin familj?

Jag har skrivit om det mesta men inte så mycket om mina föräldrar, syskon osv...samtidigt händer det ibland andra personer saker som berör mig starkt och då känns det ...falskt, oäkta..att inte skriva om det här. Hera blir då någon slags låtsasperson som inte är med om tråkiga saker...

Vad jag vill säga (fast jag vet inte om han vill att jag berättar det ) är i alla fall att min pappa åter igen har trubbel med sitt hjärta, som så många gånger förr...så besöket på sjukan i morse blev ambulans till Lycksele...han är i goda händer och får all hjälp han kan få...men vi, hans familj är ändå givetvis jätteoroliga...

 Walking Home Crying
Hera 

Att tvätta kläder...eller inte?

Älskade dotter på 12 år, här kommer en fundering kring dig.
Du får ta det med glimten i ögat!

Om jag skulle beskriva mig själv så skulle jag vilja säga att jag är en person som gillar bl.a ordning och reda...
Har t.ex svårt för en överfull tvättkorg, hästtjejen som snart är 13 år är en storförbrukare av rena kläder. Jag tvättar och tvättar...därav har jag börjat fundera så här:

Jag har min tvättstuga väldigt nära till hands, jag besöker den flera gånger per dag eftersom det även är vårat skötrum. Så fort jag ser att tvättkorgen innehåller mängd för att fylla en tvättmaskin så tvättar jag, tumlar, viker ihop och oftast stoppar jag tillbaka det i garderoben (ibland ber jag berörd göra det själv). Detta medför att personen i fråga kan använda en uppsättning kläder en dag, lägga det i tvättkorgen på kvällen, dagen efter då hon kommer hem från skolan ligger kläderna i garderoben igen.

Överservar jag?

Om jag istället tvättar enbart på t.ex. söndagar så kommer favorittröjan som var smutsig på måndagen inte bli tillgänglig förrän nästan en vecka senare! Det kanske innebär att hon är mer aktsam? Eller att hon konstaterar att tröjan inte var så smutsig (vilket den oftast inte är enligt mig ) i alla fall så den duger någon dag till...

Eller kommer det innebära att det är ett helt BERG av kläder på söndagen så jag får hålla på att tvätta i flera dagar?

Vad säger ni där ute? Vad har ni för erfarenheter?

/Hera

 Laundry 


Måndag V 46


7 veckor kvar av detta år!

Det ni!

Ny vecka, nytt citat.
"Utan vänner skulle ingen välja att leva, även om han hade alla tänkbara ägodelar."
Aristotle

För familjen innebär den här veckan bl.a:
Tisdag småbarns sim (nionde gången) med lunch.

Inget annat uppbokat! Skönt, Mja jag har borde gå på medlemsmöte (S) ikväll, jag ska skriva klart mitt CV, hästtjejjen och jag ska kolla på tapeter, jag ska packa kartonger, måste sätta mig och skriva en annons på huset, hämta pappa från sjukan om en stund (han ska på besök)

Så det finns göra...det gör det :)

Sedan ska jag hälsa på grannfrun på 26:an, det var ett tag sedan sist!

Min lärare hade lovat mig svar på PM (lovat alla) senast fredagen som var...jag har inte fått svar än, så det kommer väl den här veckan?

/Hera

Uppdaterad, Simpe

Nu är presentationen av kaninen, Simpe uppdaterad. Det är hästtjejen som plitat ner några rader!

Länk till presentation av Simpson

 Bunny 

Fars dag!

Har varit till kolonin och gratulerat min far idag!
Det är ju hans dag!

Han fick  av mig, jag tyckte det var kul med en bok av en lokal författare, pappa läser mycket så den är nog snart avverkad :)

Hästtjejjen hade köpt en biltidning med nostaligbilar plus en påse sura nappar till fadern här hemma, han var jättenöjd. Sedan bakade hon en bananstubbe igår, gott för magen...både på in och utsidan!

M åkte idag med det första släpvagnslasset, undra hur många det blir...

Hörs senare
/Hera


Min pappa hemma på Aggvik!

"skrotlass"

Slänger iväg ett hej så ni vet att jag inte försvunnit :)

Är så fullt upp nu när M är hemma, mycket att stå i...idag har vi packat släpvagnen full med sådant där som tar sådan plats...skottkärra, blomjord, gödsel och barksäckar (som M ondgör sig över för han hörs ha burit runt dem 1000 gånger, fast det är inte sant. Jag har använt och köpt nya, de ser bara likadana ut) och annat ditt och datt. Ser ut som ett skrotlass...

Frigör lite plats så att jag kan börja packa fler kartonger till veckan...nu är lillbulten vaken så vi ska vara inne en stund, städa lite under tiden...har inte blitt så mycket av det sista veckan...

So long i snödjupet!
/Hera Mowing The Lawn= medpackad!

Inga kommentarer!

 Buried In Snow Shoveling Snow Snow Blower 

Inga kommentarer!

Uppdaterad! Hästtjejens önskelista, inför julafton och födelsedag.Santa
Hästtjejens önskelista:Uppdaterad 071108

PonyEn egen häst
Hästgrejer (allt som har med hästar att göra!)

Idol spelet

Karaoke  skivor

Cd-skivor

Smink

Hår grejer

Godis

Playstation 3 (Eller Nintendo wii. Eller X-box 360)

Ett nytt överkast ( Helst med hästar på)

Dataspel(The sims djurliv. Häst och ponny Ridskolan eller någe sådant.

Dra på lakan!

Premunation på Pollux-Hästbokklubb i ett år.

En Ny mobil(En Sony Ericsson W810i)

En iPod  Nano eller iPod classic

Hästböcker

Pengar

Scrapbooking

Scrapbooking greijer  Lovikavantar från mormor
En ny kudde som jag kan ha när jag sover.
Kritor och pennor som jag kan måla med.
En krustång
Ett nytt nitbälte
Nya ridbyxor  
Vinterhandskar (obs helst 2 par)(ps.tjocka)/Hästtjejen

image116

                                                                  


Södra länsdelen!

Länskarta

Västerbottens folkblad har idag kartlagt alla skidspår i södra länsdelen!

Vad   är södra länsdelen? 

  Man kan nog se det på många sätt, antingen tar man en linjal och lägger den horisontellt tvärs över kartan, då hamnar Vilhelmina Åsele Dorotea Bjurholm Umeå mm i södra delen, kanske även Lycksele?

Man kan även se södra länsdelen som allt som ligger mot den södra gränsen av länet, alltså även uppe i fjällvärlden.

Folkbladet de drar gränsen vid Vindelns kommun...Hällnäs spåret är ett av de uppräknade, det ligger norr om både Dorotea och Åsele...fast det är ju skillnad på att bo i öster och väster...

Spela roll gummiboll tycker ni kanske, jag tycker dock att journalister borde vara de som har koll (i alla fall på det område de arbetar i!)

/Hera


En tanke slog mig...de kanske inte kan skilja på län och landskap :)

Duh

Puhhh

Precis så känns det... uppe sent för att läsa inför tentan idag...upp tidigt för att fixa allt, lämnade lillbulten hon sin mormor vid 8 sedan bar det av till lärcentrum. Jag var inte nervös för jag visste att jag läst på tok för lite (gav väl mer eller mindre  upp) men nu när det är gjort så känner jag att det där gick nog vägen! Frågorna var precis på det jag åtminstonde hade läst mer ordentligt....

Kitty 3WAAAA, jag blir tokig på den där katten, nu kräktes hon igen! Torrfodret tog slut igår eftermiddag så jag har gett henne mjukmat, köpte hem torrfoder och gav henne LITE nu...hon glufsade i sig allt och så upp igen! Jag säger bara det, så fort M flyttat in i huset dit vi alla ska flytta så småningom så flyttar HANS katt!

Var var jag...det gick nog bra, så var det... väntar fortfarande på svar på PM:et, ska komma innan veckans slut!

Jag har klippt mig också :), hon plattade ut mina lockar ...jag är jätteolik mig,  just nu i alla fall :)

Vi hörs!
/Hera

Sanningens minut...

...är snart här...men jag är förberedd :)


Nja det är inte så allvarligt, dock i fokus för mig just nu.

Jag har packat Lillbultens packning inför morgondagen, hon ska vara hos sin mormor.
Jag har handlat kolsyrat vatten, minismå kexchoklad, tar med mig en klementin, banan och ett äpple.
Jag har packat ner radergummi, blyertspenna och extra stift.

Dock har jag inte läst så mycket som jag borde, har gjort några gamla tentor på prov idag...vill inte ta ut något i förskott men det känns inte alldeles strålande.
Tänk om det vore så att om man bär runt på en bok, har den bredvid sig på natten osv. så skulle kunskapen överföras till hjärnan. Då skulle jag spika tentan imorgon, nu funkar det dock inte riktigt så...jag har bara mig själv att skylla!

Såååå, vi hörs i detta forum imorgon efter detta är gjort!

So long everybody!
/Hera Rolling Eyes 

Läser...

Tenta i morgon kl 9.00

...........vojne vojne!

/Hera  Nervous

Gevalia 1853

Numer försöker alla reklammakare finna nya vägar att sprida de kommersiella budskapen, ett sätt är "mun mot mun metoden". Det innebär att man låter testare" få varuprover som de då själva och tillsammans med sin släkt och vänner får prova för att sedan återkoppla vad man tyckt. 

Jag är en av dem som fastnat i deras nät, just nu så är det "ett oväntat intensivt kaffe"   Gevalia 1853 som är på tapeten, ni känner säkert igen det från reklamen på TV. Delade ut lite prover på tjejträffen ikväll, så nu hoppas jag att de smakar av det och talar om vad de tycker...
teaserNu tror ni att jag jamsar på med annat för att slippa plugga men jag har fakiskt läst på Krafts hemsida (som äger varumärket Gevalia) om bl.a. deras visioner, värderingar och strategier. Högst aktuellt i min kurs som handlar om organisationslära :)

Visste ni att Kraft foods vision är att:
"Hjälpa människor världen runt att äta och leva bättre"...bredvid den texten finns den här bilden!
Hmmm, ja han äter säkert...och lever bra...kanske inte hälsosamt dock...


/Hera


Trevlig kväll i goda vänners lag...

Har varit på vinlotteri på gatan ovanför mig, riktigt trevligt men jag vann ingenting...

Tog med mig kaviaren sedan jag fyllde år som vi provsmakade.

Kaviar banan tyckte de flesta var okey men inte mer..
Kaviar färskost med räkor....ja den kanske var lite bättre
Kaviar med ägg...njaaääää

Tog hem resterna av tuberna så hästtjejen också får avsmaka och bedöma.

Smaken är som baken delad, tur är väl det men jag säger tacka vet jag vanlig Kalles kaviar!

Jag var lite stygg ikväll som skämtade om en före detta pojkvän....skäms lite så här i efterhand...Förlåt!

/Hera


Scizo...

Vet inte om bloggen håller på att stiga mig åt huvudet men det här har inträffat idag...

En kille från Stockholm har kontaktat mig via stayfriends.se, han skrev ett brev via dem för ca 2 veckor sedan. Eftersom jag inte är medlem där kan jag se att han skrivit men inte vad...

Idag hade han skrivit igen, antar att han tycker att jag är snorkig som inte svarar...jag gick in på stayfriends och såg att man faktiskt kan svara på e-posten där (trots att man inte kunnat läsa) nåväl...skrev några rader om att jag inte svarat för att jag valt att inte bli medlem (hatar att bli "tvingad" till något, vilket det känns som när de gör så där)...sedan skriver jag under med HERA!!!inte mitt riktiga namn :)

Det är väl så där ...17 år sedan vi pratades vid och han måste ju tro att jag blivit knäpp...

I alla fall, tur i oturen är att eftersom jag inte är medlem så fick jag (efter jag tryckt på sänd) veta att han kommer se att jag svarat men han kan inte läsa vad jag skrivit (trots att han är medlem!)
Så fort jag är medlem så kommer han kunna läsa det... så nu kommer jag aldrig lösa medlemsskap där för då ser han ju hur snurrig jag är...

/Hera

Väninnorna och Kung Carl

Reklam för en bok kommer här, tydligen är den skriven av en "ättling" från kolonin som jag hela tiden surrar om...

Om jag nu inte missuppfattat allting så är hennes far född där...

Så det är ett boktips men jag har inte läst den själv än!

/Hera

Bokus
Omslagsbild: ISBN 9789100114282, Väninnorna och Kung Carl

Scocco och UgglaJag har väl aldrig varit någon big fan av Magnus Uggla men hans blogg läser jag varje dag, jag tycker att den är så kul! Däremot har jag alltid diggat Mauro Scocco, det är nog något som min storebror rår för. Han och hans lillebror brukade lyssna på Ratata när jag hälsade på dem i deras ungkarlslya på Frösön!

Nu har de, Scocco och Uggla, talats vid för första gången någonsin. Klicka på länken och se hur Magnus Uggla beskriver mötet!

/Hera


Kalja

Fick med mig en flaska Kalja från M:s mamma, det är en svagdricka från Finland. Det är så himla gott!!! Kommer inte ihåg hur hon gör den men det kräver någon slags korn som inte finns på någon affär härikring. Så den ska jag njuta av ikväll...

/Hera

DNS cashen

 Computer Smash Ibland funkar inte min uppkoppling, får ett felmeddelande där det står att datorn ej kunnat rensa DNS cashen.
Vad är det?

/Hera

Måndag V 45

Big moment!!!


Ny härlig vecka!Father?s Day Gift

8:e babysimsgången på tisdag, tenta torsdag och slutligen att inte förglömma farsdag på söndag!


Känner mig lite kluven denna dag,  sprittande glad men ångestfylld. QUE?  

Varför?
Väntar fortfarande på svaret på PM:et som är en del av kursen jag går.
Har tenta på torsdag och jag har läst på tok för lite! (Inget alls sista veckorna)
Ska ju köpa hus som ni vet!
Måste/vill gå igenom förråd, vind och garage och saker här inne för att se vilka extrasaker och möbler vi har så M kan bo i det nya huset på veckorna istället för hos mor och far sin. (på tiden...)
Borde skriva klart mitt CV för jag borde ju söka jobb i Vindelntrakten...
Förresten, dessutom ska jag och lillebror köpa stuga i veckan :) av våran mor, den står på pappas mark i kolonin som jag tidigare skrivit om! 
Hus, stuga...Hej då alla pengar :)   ....ses nån annan gång hoppas jag :)

Fokus denna vecka (förrutom att jag tar hand om lillbulten så klart)  är dock TENTAN!

Avslutar med veckans citat:
Douglas Adams säger...
" Jag älskar deadlines.
           Jag älskar det svischande ljudet de gör när de flyger förbi."

/Hera


En hjälte!


Bow Down Designa din blogg verkar vara en kille som på sin fritid sitter och lägger upp tips för hur man kan göra om sina bloggar...dessutom förbarmar han sig över trögskallar som jag som behöver tips. Helt otroligt! Jag tackar och bugar!
/Hera

Ps. nu syns namnet när ni kommenterar.
Så nu är hä ba å skriv, hör ji hä! :)

Tjuvtitt på blivande boende

Så här ser en målad bild ut, som föreställer stället.
image125
Visst ser det romantiskt ut :), huset till vänster är det man bor i.

Så här hmpf...idylliskt är det inne...:)

Borta bra men hemma bäst :)

Äntligen hemma igen!.... hemma och hemma, ska ju flytta till borta...typ..är hemma med våra saker i alla fall!

MoonwalkerHade en jättekul helg, var på fest i Hällnäs, rackarns vad det var dansant folk där! Det buggades utav bara den och en annan som inte brukar vara alldeles blyg fick ju komplex för sin okunskap..he he så det blir nog till att gå kurs för att platsa där borta!  


Tvättar, sorterar post, ja ni vet hur det är när man varit borta en vecka...så jag är lite kortfattad här!

Vi ses!
/Hera

 Sleigh 3 

Oj oj, hus hus...

Då är det bestämt, vi ska köpa ett hus här i Vindelns kommun :), inga papper är skrivna (blir så fort vi fått fram fastighetsbeteckning) men vi har tagit hand på det i alla fall.

Återkommer vid senare tillfälle med kort och förklaring, just nu snurrar det runt i huvudet bara :)

När ni kommenterar mina inlägg så är det en grå rand som gör att era namn inte syns, hur ska jag få till det? Är inte hemma än med mina minnesanteckningar...

Inget svar på Pm:et har jag fått så man lever i ovisshet!

Höres
/Hera

Moderat för skattehöjningar, var är logiken?

Jag bor i en kommun med en högerallians som regerar tillsammans med V.

Kommunalrådet är Moderat, han har föreslagit en höjning av kommunalskatten med 50 öre! Jag skriver det igen om någon missade det, kommunalrådet är Moderat, han föreslår en höjning av kommunalskatten...

Hur kan de som röstat på vänsterpartiet uppskatta att deras representanter samarbetar med moderater?
Hur kan de som röstat på moderater uppskatta att deras representanter är för en skattehöjning? (Källa)

Jag köper inga argument som säger att partipolitik i kommuner spelar ingen roll, bara man kommer överens!

Ideologi SPELAR en väldigt stor roll för mig och jag lovar att det gäller MÅNGA andra i världen också!

Var är logiken?


/En fundersam Hera

Namnändring

Sitter och väntar på skjuts, ska få åka med några från grannbyn "slipen" till Skellefteå, och har därmed möjlighet att slänga iväg några rader.

Hästtjejen har ändrat namn! Hon har efter grundligt övervägande bestämt sig för att även hon heta Åström, så nu är det Agnes Hästtjejen Elina Sarlin Åström som gäller framöver!

:-)

Nej, ska nog passa på att pudra näsan innan de kommer :)


Mvh
/Hera

RSS 2.0