Burr...

...Hästtjejen väckte M i morse..."det är kallt".
 12 grader i köket, -17 grader ute.
Frozen

Strax efter 21 igår gick M upp med Lillbulten för att hon skulle sova, vilket resulterade i att när jag kom upp 23.30 så låg de båda och snarkade ikapp! Hela kvällen låg tempen på just under 25 grader (!)så jag la inte på i pannan innan sänggång, uppe har jag inga element på för jag vill ha det svalt där jag sover....svalt var det i morse med men det var ju riktigt kallt på nedervåningen. Det är svårt att hålla en jämn temperatur här eftersom det är så golvkallt och när det blåser ute så känner man vid köksbordet hur det fläktar från fönstren :) ja ja, ska inte beklaga mig, det här är ingen nyhet...det här lär väl vara något barnen kommer ihåg när de blir äldre..."minns du att det var så kallt så håret frös fast i väggen" hi hi

Har hämtat tapeterna och takfärgen, ska sätta mig och plugga en stund...Hästjejen slutar strax skolan och M kommer hem om ett par timmar. Då är det HELG!   

/Hera

Imorgon är det skottdagen!

Marry MeVet inte om det är den dagen eller hela året som ogifta kvinnor med män som vägrar fria har möjlighet...förra veckan fick jag reda på en kvinna som tog chansen och friade...på alla hjärtans dag, han svarade ja. Numer är det nog sällsynt med friare över huvud taget...man kommer väl mer överens om det...så tråkiga var vi i alla fall....  

Läs mer om Skottdagen här...

/ Hera


Världens bästa torsdag?

Någon ringde och frågade om det är världens bästa torsdag idag....trots att jag är trött...pga för lite sömn så kan jag säga att efter det samtalet så...jo det är världens bästa torsdag idag!....Ni får veta varför...en annan gång :)

Hur känns det för er?

/Hera

Bollar i rullning

...vi har haft många måsten på sista tiden men igår konstaterade M och jag att vi har nog alla bollar i rullning och ingen ligger hos oss...just nu.

Huset i Storuman är snart tip top och köparna kan snart flytta in. (1 april är dagen D egentligen)
Representanten för de förra ägarna av "lilla´" huset här på gården kommer till helgen för att hämta sakerna.
Vi har pratat med en snickare för prisuppgift för att byta till nytt tak på huset vi bor i.
Sista detaljerna kring avstyckningen av marken här fixar Metria med just nu.
Hästtjejen har fått sina nya glasögon, hon ser bra och ser bra ut i dom!
Jag har beställt tid hos både sjukgymnast och prickmottagningen.

Såååå...nu är det bara att glida runt och vänta på att bollarna så småningom kommer tillbaka för slutförande! Riktiga avsparkar i vårt nya liv som torpare blir det ...ha ha...

Annars...
Den nya skogsmaskinen kommer kanske inte till veckan...då kan M följa mig till prickmottagningen :) , vilket han LOVADE att han skulle göra (jag gillar inte sprutor...knivar...huvva) bara jag beställde tid!

Lillbulten är jättetät i näsan och har inte sovit mycket inatt...inte vi andra heller...

Jag har en JÄTTEBOLL kvar...en sån där medicinboll...jättejobbig att få fart på...det är min läsning...men jag gnetar på och den rör väl på sig....litegrann i alla fall.

/Hera


Varför?

Har tidigare skrivit om den lokala icahandlaren som finns här...han som driver "butiken med tryck". I de två senaste bladen han skickat ut så har han haft med frågor av olika svårighetsgrad.

Den här veckans Varför? är:
Varför äter inte isbjörnar pingviner?   Den frågan var busenkel, tycker jag!

Förra bladets fråga var värre...
Varför blir "marknaden" och konjukturen(konjunkturen menar dom?) emellanåt "överhettad"?
Den frågan kräver nog sin man...eller kvinna att svara på...eller vad säger ni?

Började fundera på det där med Butiken med tryck...butiken heter Ica Draget...Varför inte butiken med drag i?...fast de har nog dåligt med fiskedrag...dragselar...de kanske trycker saker....finns det samröre med de som trycker VR bladet...går in på VR bladets hemsida...Vet fortfarande inte vad VR står för...kan inte utröna det på hemsidan....det finns en bild på en person...vem är det?..det står inte heller...nej jag ger nu upp min nyfikenhet men väntar däremot spänt på nästa Icablads...Varför?

/Hera


Tärd var det ja....

"Positivt intryck fick jag av butiken, ungefär som hemma men med lite mer ordning och reda i lokalen...liksom mer inspirerande!"

Det skrev jag igårkväll...
Vad skriver jag undrar jag idag....?

"ungefär som hemma" då syftade jag inte på hemma i huset utan orten Big Lake...så det blev lite tokigt...
Sedan undrar jag också varför jag tycker Big Lake är hemma...jag bor ju inte där...
Hmmm, jag bor nog här i Bodarna fysiskt men tydligen inte fullt ut psykiskt....hur lång tid tar den flytten undrar jag?

/Hera
 Thinking 

Lärd och tärd!

 
Army Woman nu har jag lärt mig allt om den där mackapären( okey, nu överdrev jag...inte allt) ....varför är det alltid bara jag som vågar ställa dom dumma frågorna på kurser?...eller är det bara jag som är så dum så jag inte förstår allt direkt? Ja ja, det bjuder jag på!

Hur gick det med tapeterna? Jo men klart de hade Boråstapeter! Det är ju de tapeter vi säljer mest av, sa hon på färgaffären. Positivt intryck fick jag av butiken, ungefär som hemma men med lite mer ordning och reda i lokalen...liksom mer inspirerande!

Nu är jag trött!

God natt!
/Hera

V.9 Måndag

  Eftermiddag jobbar mannen denna vecka, morgon dock just denna dag. Sedan flyttar de skotaren med, skördaren flyttades...fredagmorgon tror jag. Dom for långt borti tjottis! Så nu har han väl nån timma resväg enkel väg.

Själv ska jag bada idag med Lillbulten, sen är det en till Hemvärnskurs...ikväll, Vännäs igen.
Tapeter ska handlas in och sedan skulle jag behöva träffa en sjukgymnast...har haft en låsning i ryggen....sedan i juni...ifjol...har varit illa av och till men nu är det VÄRRE..har fått börja senaste dagarna med en Alvedon....jag som ALDRIG äter piller om det inte är absolut nödvändigt...Ni som har hängt med mig från mitt tidigare bloggande vet ju hur det var med mitt första å andra  sjukgymnastbesök då, i juni. Vid det tredje fick jag hjälp...men det försvann inte helt (bara på en sida). Svärmor sa häromdan att jag skulle fundera på varför jag fick låsningen. Å det är sant, gräva så mycket när man är rätt otränad som jag var...inte så klokt. Ursäktar mig med att sånt där också är träning men jag kan ju inte lugna mig när jag börjat...sprida ut på det...utan allt ska grävas upp NU!

På fredag får Hästtjejen Sportlov...kanske åker man nordväst...samtidigt så ska jag upp v 11...och så skulle jag vilja åka upp den 15:e...fast den 14:e ska M och jag vara i Umeå....Ibland är det tätt på given...fast förrut körde ju M varje vecka...

Har ni saknat smileysarna...ja det är länge sen...här kommer en!Digging


/HeraOj, veckans ordspråk blir då...
"Jag har dallriga lår, men som tur är har jag en mage som döljer dem!"
Joan Rivers


Äntligen lite mindre färg...

....vi köpte färg...innan vi permanent flyttade in. Den var till vårat sovrum, nu är den på väg upp! M står för målningen eftersom jag bara kluddar och kladdar...(ändå hade jag en farbror som var målare)...själv har jag skruvat (ja, ni läste rätt...skruvat) ner lister och foder, dammsugit och dammtorkat...provat att måla litegrann i taket.

  Nov 2007...alltså före :-)

Träet nertill blir täckande vitt, taket ska också vara vitt men där ska man ändå se ådringen...Väggarna har en strykning kvar, blir precis som jag vill ha det men taket har vi målat två gånger fast det syns knappt. Fortfarande träfärgat...behöver mer vita pigment?

..Tapeterna har jag inte köpt men det ska vara Boråstapet, Anno 1905 Pigkammaren. Enligt nätet finns ingen återförsäljare i Vindeln, är det möjligt? Ska kolla i morgon i verkligheten...


Det känns så kul att äntligen få det här gjort...fast det är lite rörigt just nu.

Nej, tillbaka till BAS-planen!

/Hera

Släpp ut mig...

...och ge mig kameran!

image195


Lönesamtal

Var till stan idag...alltså Umeå, träffade min chef som var där i annat ärende ( hon bor i Vilhelmina) för genomföra det årliga lönesamtalet. Jag inte hade så stora förväntningar på högre lön eftersom jag varit föräldraledig plus att hon väl vet att jag inte kommer tillbaka till Big Lake...men det var så kul att träffa henne! Hon är en frisk fläkt   :-) Träffade även lite annat folk för att försöka utröna min framtid i eller utanför banken...vi får se vad resultatet blir.

Lillbulten var hemma med M, jag åkte med hans föräldrar..vi hann på en hel del affärer innan deras bil blivit servad ( vilket var deras ärende)....galonkläder, tvättlappar och 30 l välling till Lillbulten och gardiner till hästtjejen...en chokladkaka till M....två till mig ;-)...

Det här med att säga stan....när jag nyss träffat M så pratade jag om att jag skulle till min brorsa i stan en helg...M tyckte det skulle bli roligt....tills han insåg att det var inte stan som han var i (Umeå) utan Östersund....så kan det bli ibland, när man inte är tydlig i kommunikationen...

/Hera

Nyckeln till lilla huset

Till huset rakt fram alltså...
...............


Fick vi idag...spännande :-)

Här kommer några kort.
Känns inte riktigt som det är vårt....i och för sig...fd. ägaren ska hämta lite möbler, det bästa förståss...men annars så är det vårt!

/Hera

Gäsp

Vilken lång dag det blev...föräldraträff med lunch, jättetrevligt. Det är så kul att börja lära känna lite folk...visar sig att man inte är ensam om att vara inflyttad...Sedan Vännäs ikväll, stabsutbildning...hemvärnet. Nu är jag trött...ändå sov jag till halvåtta imorse. Svägerskan var uppe vid 5!

Mamma och pappa kommer inte imorgon...trist...fadern är inte riktigt i form. Får försöka ta igen lästid istället, läser på distans halvtid = 20 timmar i veckan....räknar man bara vardagar så blir det 4 timmar per kväll....ikväll blev det inget...så då blir det 8 imorgonkväll  :-)   ...Tur M jobbar morgon i veckan så han är hemma tidigt!

God natt!

/Hera

Segt för blogg.se

Skrev ett inlägg igår kväll, eller natt om jag ska vara ärlig. Jag är ju en nattskata och känner mig som mest kreativ när kvällningen närmar sig. Tyvärr är det ofta så att det är så segt den tiden när man ska logga in sig på sin blogg för att skriva sitt inlägg. Hade skrivit ett ganska långt men fick det aldrig publicerat...

Episode 205


Hur som helst, jag grät floder när jag såg Brothers & Sisters igår. Gud vilket sorgligt avsnitt!

Innan var jag på plastparty, köpte mig bl.a en shaker...jag har ju haft en sådan tidigare men den liksom många av mina andra plastsaker är borta...troligen rensats bort i någon period då jag inte ville ha plast i mitt kök, utan enbart porslin...man kunde ju lagt det i en låda och sparat det men vem vet det kanske jag har fast jag har så många lådor...på flera ställen.
En liten babygosse var på partyt med sin mamma, de bor i grannbyn och han är världens sötaste som finns. Så söt så jag skulle kunna äta upp honom, skulle jag måsta välja Lillbulten en make nu så skulle jag välja honom! Mörkt hår, blåaste ögon, smilgropar...glad och givetvis charmig!

Här kommer en länk till vindkraftverket i Skarven...nya bilder har kommit in, det är stora greijer det där!

Här kommer en annan länk som svågern tipsade om igår, födelsedagar och adresser på ett överskådligt sätt. Jag upplever inte att han är den som hänger på låset med tårtor, blommor och presenter när någon fyller år men han tyckte den sidan var jättebra för då missar " jag inte att någon fyller år". Man kan lägga in så man får påminnelser...ja det är i alla fall något för mig!

Har läst på fyra Big Lake bloggar att man fått vykort (troligen inte från samma person) från Thailand....jag har inte fått nåt...bu huuu. Huvudsaken är dock att systerdottern har det bra och det verkar hon! Hon har vad jag vet inte varit så mycket utomlands...en hel del i Norge i och för sig men inte längre bort...så jag tycker det är så häftigt att hon drog iväg så långt och så länge!

Jag har en brorsdotter som flyttar till Birmingham, det är också coolt!

/Hera

Jämtland Jämtland, jämt å ständut!

Läste en artikel på VK:s hemsida att Britt-Marie Lövgren (fp) skrivit i sin  blogg att hon tyckte att döpa en eventuell storregion där västerbotten skulle ingå till Jämtland var ett piggt förslag.

Mitt hjärta klappar ju varmt för Jämtland eftersom min mor är född Jämte, jag har själv stått på Stortorget i Östersund vid tolvslaget , försökt sjunga med i Jämtlandssången, hört presidentens tal och ropat Jämtland Jämtland, jämt å ständut!   :-)

Har inte satt mig in i storregionernas vara eller icke vara så jag har ingen åsikt i frågan men kan jag tillhöra Jämtland fast jag bor i Bodarna så är det fine for me... :-)...sen är det ju frågan om Jämtarna som förlorade sin självständighet 1178 (norska myndigheter tog makten) och sedan blev svenskar 1645 (freden i Brömsebro) vill vara med oss....men i och för sig, ju fler desto starkare!


Här kommer en länk med nationalsång mm! Å tycker ni inte det är lönt att börja öva för att ni inte tror att det här kommer att ske så kan ni ta till er Jamtelagen i alla fall!

Jamtelagen.
Av Ewert Ljusberg

1. Du skall veta att du är något - jämt.

2. Du skall veta att du är lika god som andra.

3. Du skall som jamt aldrig tro att du är för mer än andra eller mindre än andra.

4. Du skall komma ihåg att du alltid duger som du är.

5. Du skall älska dig själv så du kan älska andra.

6. Du skall inte döma andra för att de heller inte begriper bättre.

7. Du skall alltid bekämpa självgodheten inom dig.

8. Du skall jämt vara glad över ditt tungomål.

9. Du skall vårda och försköna den bit av jorden som du ett ögonblick i historien förvaltar åt de ofödda.

10. Du skall bejaka den gåva som heter livet.

/Hera

Verkligheten kallar...

...och det känns bra...min chef ringde mig idag, hon funderade hur det går med jobbsökeriet...jag är ju tjänstledig till första augusti men måste säga upp mig från min tjänst i Storuman 1:a maj om jag inte lyckas finna en placering härikring... Tanken att börja jobba igen känns bra, kul att få träffa mer folk då trivs jag ju! Så jag har ringt runt lite idag...det är inte lätt för dom att veta nu om nån har slutat någonstans i augusti. Ska givetvis även söka jobb utanför banken... visst det skulle också va spännande...SIFFROR o  MÄNNISKOR...jo då är jag rätt!

Man skulle även kunna söka ett sommarjobb på nåt helt annat ställe...bara för att testa...typ fångvaktare :)...skulle säkert ge nya erfarenheter av livet.

Nej, nu kallar verkligheten som ligger allra närmast. Två hungriga barn, bäst att fixa käk!

/Hera

Ps, jag är lite konstig i halsen...inte är det väl nån förkylning på gång!

Klurigt...gick bra

Jo men jag fick ju godkänt på uppgift två med...skönt! Känner dock att jag inte knäckt "koden" än men det är bara att göra fler övningsuppgifter...

Det ringde en kille i morse och ville veta vilken storlek jag har på underkläder...för då skulle han skicka mig en uppsättning, helt gratis...
- öhhh nej det vill jag inte
- vill du inte få det gratis, det kostar inget...inte ens porto
- nej...jag vill inte tala om vad jag har för storlek på mina underkläder till en helt främmande karl...nej tack.

Ja, jag är väl pryd!

/Hera

V.8 Måndag

Inspirerad av en kommentar min lillebror lämnade förra veckan kommer här veckans citat, av Sophia Bush:

" För att finna lyckan måste du först känna dig hemma i dina egna skor. Resten löser sig på vägen"

Har ett födelsemärke som jag har en stark känsla av att jag borde ta bort (borde ordnat för länge sedan), ska ta mig an det den här veckan igen. Kontaktade vårdcentralen här för ett par veckor sedan men de var helt ointresserade av min önskan och min oro...så jag vänder mig åt annat håll nu. Får se hur det går.

Del två på min stabsutbildning har jag på onsdagkväll, Vännäs är det som gäller denna gång. Sist var det Balsjö...där hade jag aldrig varit förrut.

Annars rullar allt på enligt plan, saker och ting reder sig sakta men säkert...ser mest fram emot våren!!! Solen, knoppar, värme....mysigt!  M och jag pratade lite kring det här ikväll, han ser fram emot löpträningen...ja alla är vi olika. Hur går det då för mig med mitt sundare leverne...äre lönt? Jo, jag äter fortfarande så lite socker som möjligt...kolhydrater jag äter försöker jag se till att de är långsamma. Däremot så har det slunkit ner nån efterrätt här och där när man blivit bjuden. Bl.a svärfar är ju skoningslös, bjuder alltid på hemglass Stor o God med hjortronsylt...gott. Äter dock inte där så ofta så det gör förhoppningsvis inte så mycket. Eftersom jag inte väger mig så vet jag inte om jag gått ner i vikt men det känns så. Sen säger M att jag tagit ihop...han uttrycker det så, aldrig att jag går upp eller ner i vikt utan att ...nu har du nog täjje ihop!....tur att han har vett att aldrig säga att jag schvulli ut....

/Hera

Årets första fräken!

Å , det var härligt. Fint väder, vackra vyer, gott fika och trevligt sällskap! Vi åkte ingen lång sväng, kikade förbi vid buberget...slalombacken, såg fint ut! Är nu nyss hemkommen, väntar på att Lillbulten ska äta klart sedan åker vi till ranchen för att bli bjuden på middag. Jag har fått mina första fräknar idag, jag gillar dom...ser mer levande ut med dem än mitt annars bleka jag...

/Hera

Välkommen till Vindelns kommun

Vi fick ett brev förra veckan med en välkomsthälsning från kommunstyrelsens ordf. och vice ordf. Ewa-May Karlsson och Karin Nilsson Sandqvist. Väldigt trevlig gest tycker jag, fick även ett presentkort till en blomma eller tårta beroende på vad vi själva var sugna på!

Det var trevligt! Tänker då på min förra kommun...de har inget sådant, om inte man fixat det på senaste året men det har jag väldigt svårt att tro. De har nog annat att tänka på :)

Såg en jobbannons som Storuman energi har ute "Med placering i Storuman - där aktiva människor trivs" tycker det var en rätt trevlig "slogan" ....Storuman - där aktiva människor trivs....det kanske kommunen skulle använda sig av?

Sitter och väntar på två vuxna män som skulle med ut och åka skoter...vi är två vuxna, två barn och är färdiga....sedan länge....men vi är ju i och för sig redan på plats, de skulle åka en liten bit med bil först!

/Hera

Sista tillväxtrapporten!

Nyss hemkommen är vi från BVC, Lillbulten ligger utslagen på vardagsrumsgolvet. Hon är helt slut på av besöket! Först fick vi träffa en tandsköterska som pratade om matvanor, tandborstning och tänder. Sen var det vägning och mätning av distriktssköterskan + 2 sprutor, en i vardera ben...det är så hemskt när Lillbulten blir så där ledsen så hon tappar andan...tur det går över snabbt.
70,6 lång och 8475 gram...följer sin kurva, ser hur bra ut som helst! Det här är sista offentliga rapporten, hädanefter får hon ha den hemlig som resten av familjen :-)
Jag hoppas nu att det inte blir så stora effekter av sprutan för Lillbultens farfar ska sköta henne ikväll eftersom M jobbar och jag ska lyssna på vad Fredrik Paulun har för klokt att säga.


HelloÅ i morgon är det fredag...tiden går, tiden går! Man brukar säga att tiden går fort då man har roligt,så jag måste ju ha himla roligt!   

/Hera

Valentin har namnsdag

...idag, det är även alla hjärtans dag. Jag har lite svårt att anamma dessa nya högtidsdagar...varför inte fira rejält på de vi har sedan förrut istället för att fira alla jordens högtidsdagar, det blir ju liksom något varje helg till slut...

För Hästtjejen är det här ingen ny högtidsdag utan den har funnits hela tiden för henne...

Jag säger det här i stort sett varje dag men för sakens skull då...

M, jag älskar dig!
 
Lips
 Vad hände då på alla hjärtans dag 1996...jo, jag hade just börjat jobba efter föräldraledigheten. Började mitt på dagen eftersom jag jobbade deltid...det var dock lite folk jag inte kände igen bakom disken...å chefen var borta...han kom inte tillbaka på jobbet mer utan hamnade i fängelse...å folket bakom disken var ekoroteln...

/Hera

Lost lost

Va int' å rör ti hä du int ha å göra vä!

Var det  en chef som sa till mig på ett sommarjobb jag hade för länge länge sen. Kändes då hårt att höra men det kanske var rätt vid just det tillfället.....

När vi flyttade hit i december så köpte vi en tv med inspelningsbar hårddisk, har inte orkat/haft tid att sätta mig in i hur den funkar men testade den iförrgår inför igår kväll. Huset var nämligen tomt, M jobbade, jag var på stabsutbildning, Lillbulten var hos svärföräldrarna och Hästtjejen hos svägerskan. Jag lämnade huset vid halvfem, hade programerat tv:n för att spela in Lost...lämnade tv:n på + "modemet" som tar in kanalerna. Tänkte skriva en lapp men vad då, alla var ju borta och ingen skulle komma hem före mig...gömde dock dosan till modemet utifall någon mot förmodan skulle komma hem och få för sig att stänga av den....

Glad i hågen kom jag hem 23.00.....någon har varit in...letat rätt på alla fjärrkontroller
OCH STÄNGT AV ALLT!

Jag och M har därmed missat Lost!

Hmmmmm.....not happy!

Troligen är den skyldige min ordningssamma dotter...så jag kanske inte ska skälla trots allt...

:-)
/Hera

Världens bästa lillebror har jag!Å han fyller år idag!

Grattiskramar från mig
till dig!


Han är uppskattningsvis ca ett kvarts sekel äldre nu ;-) ...

/Hera

Schkabank!

Lät det när tjejen (inte min) ramlade av hästen (som kastade av henne just efter de fattat galopp) och landade i sargen...tiden stod stilla en stund men allt gick bra. Herrejistenes vad rädd man blir! Efter en stund så hoppade hon upp på hästryggen igen...men efter lektionen gick hon illa...nu kommer jag ihåg varför jag slutade rida...Hästtjejen säger däremot att det är sånt som händer och att det är så roligt så det är värt ett falll då och då...mmm

Magnus Uggla slutar blogga!
Vad ska jag nu läsa....hmmm

Jag bloggar på....däremot vägrar jag gå in på facebook! Det är jag döless på!

Jag planterade lite fröer idag....Basilika, Lobelia och lite sallad...tidigt, ja jag vet :-) Det här med trädgård har varit en stor passion för mig men det har svalnat de senaste åren, ifjol satte jag inte ett frö! Däremot så pockar det på nu, det känner jag och det känns.....bra!
 Flower 
/Hera

Klurigt...

Inlämningsuppgiften är nu skickad, känns inte riktigt bra....Läraren har klurat till det lite, precis som med förra uppgiften...liknar exemplen i övningsboken men med en lite knorr, klurighet...kalla det vad ni vill men det gör att man inte riktigt känner sig säker. Ni får hålla tummarna för mig!

Idag har vi varit på banken, fixat id-kort, visa kort mm till Hästtjejen. Det får man ju gratis på bästa banken när man fyllt 13 år! Kändes lite konstigt att vara kund...men det var ett jättetrevligt besök. Hästtjejen provade bågar hos optikern och hitade ett par hon skulle vilja ha så det blir synundersökning på fredag. Dyr utgift men hon måste ju få se bra :-)


Nej, M lagar middag nu så jag ska räkna lite till..sedan blir det att agera taxi ikväll, hästtjejen ska ju på sin ridning! Fast just nu springer han runt runt, är jättestressad för att jag fyllde på pannan med för mycket ved och lämnade spjället öppet...så den stod på 95 grader nyss...Hästtjejen diskar (!) för att förbruka  varm(het)vatten....jag sitter här och ....skäms...nej myser i värmen...


/Hera


Dieselstölder

M ringde för nån timma sedan...han bubblade om att jag borde skriva om dieselstölder som ingen bryr sig om...dieselstölder...jag vet inget om dieselstölder.
 
Jooo jag vet att bl.a skogsentreprenörer ( M:s bransch) drabbas ganska ofta av dieselstölder...
Att det är klart kännbart för företagaren (det här är små företag) att bli bestulen på typ 25 000 kronor...
Att det ofta inte räcker med dieseln utan även skador på egendomen...
Att inga försäkringar täcker, utan det är ren skär förlust....
Att det inte drabbar företagaren enbart en gång...utan då och då om den har riktig otur
Att de som stjäl måste göra det med hjälp av ett större fordon för det är inga små mängder det rör sig om (hur många äger det)
Att de som stjäl tjänar pengar på det här...för de använder det inte bara själva utan säljer vidare...
Att det finns (tydligen) folk som köper dieseln...en del kanske har oljeeldning som uppvärmning hemma (men de lär väl inte vara så många numer) så det lär väl även vara några som tankar det i sina bilar...
Att polisen inte är så intresserad av att åka ut och undersöka brottsplatser (trots att det finns bilspår mm)...
Att entreprenörerna är jättebesvikna, trötta på det här och känner sig helt maktlösa.
Att dom trots det inte ger upp...utan kämpar vidare och hoppas på att komma fram till en lösning på problemet.

Vad kan vi göra då....ja inte vill då jag leka detektiv...så det jag kan göra är väl att uppmana till att sluta köp stulen diesel!

Detta forum är dock kanske fel ställe att göra den här uppmaningen på för jag har svårt att tro att någon av mina trogna läsare köper stulna varor över huvud taget...och skulle ni göra det så är ni inte SÅ många så att min uppmaning skulle ge någon större effekt :-) men man måste ju börja någonstans....Det här handlar ju egentligen om sunt förnuft, vad som är rätt och fel, uppfostran från hemmet...värderingar vi har och för vidare på nästa generation.

Mer än så vet jag inte....

Å du M....du får nog tota ihop ett eget inlägg..så lägger jag ut det sedan...
/Hera

Pannkakepremiär

Nice med ett bad, många bäbisar, många pappor! Räkan var inte pigg så de hängde inte med, dock jobbar M natt i veckan så han följde med :-) Kul!

Lillbulten käkade fläskpannkaka till middag, premiär...betyg 5!

Kolla in de här bilderna från Skarven, kolla vingen! Rätt stor va!
Obs...scrolla ner....
/Hera


V 7 Måndag

Den här veckan är det mycket för Hera.

Måste hinna ikapp i läsningen.
Måste göra min inlämningsuppgift!!!
Måste få tag på någon i Vindeln så jag kan får göra min tenta där...varför svarar inte folk på sin jobbe-post?
Hästtjejen är ledig på tisdag
Onsdag, lillebror fyller år
Onsdagkväll stabsutbildning i Balsjö
Torsdag vaccination, vägning, mätning, tandhygenist för Lillbulten
Torsdagkväll föreläsning i Vindeln (Fredrik Paulun)
Borde fixa lite bankärenden för Hästtjejen.
Å annat smått och gott

Vi börjar veckan med att bada med Räkan och Svägerskan!

Det här citatet av Alexander Graham Bell tycker jag är bra:

"När en dörr stängs, öppnas en annan.
Men vi tittar ofta så länge och ångerfullt på den stängda dörren att vi inte ser den som öppnats för oss"

/Hera

Vänta nu, visst är det alla hjärtans dag också?

Jag kommer aldrig att glömma vad som hände på alla hjärtans dag 1996...

Trögt...

....nu går det trögt i studierna. Det ska visst vara tungt nu, enligt informationen från min lärare men...gud så trögt det är. Skulle behöva sitta en heldag koncentrerad, för att känna att jag kommer in i det men jag hittar ingen tid utan det blir en stund här och där. Ja ja, det är ju hur man ställer det för sig så jag kan ju inte begära annat än hur det är! Man får väl skylla sig själv som pluggar när man egentligen är föräldraledig...det blir då sena kvällar, å tidiga mornar.

Jag ger mig för ikväll i alla fall!

/Hera

Flocken är samlad igen!

Då har jag fått hem henne igen, Hästtjejen. Kom hem för en timma sedan, hon åkte med M som varit upp till Big Lake idag. Det känns bra när alla är hemma :-) I Big Lake var allt under kontroll, det känns också bra. Själv har jag försökt läsa idag men det är svårt när Lillbulten hänger i benet och tycker att man är tråkig. Har även tittat på skidskytte, svåger och svärfar var förbi när de åkte skoter så jag fick bjuda på lite fika.

Igår var vi upp till svågern för att käka lite födelsedagstårta som hans mamma bakat, de (föräldrarna) hade tagit med sig den från Haparanda (där de bor)....trots detta var den dubbelt så hög som mina tårtor brukar vara. Det behövdes ingen stor bit för att bli mätt! Kusinerna fotades i hundkorgen. Räkan är född i juni...Lillbulten i januari...det skiljer dock inte speciellt mycket i storlek!

image189
Ps...gissa var min lillebror varit i helgen.....jo i Östersund...nej jag är inte alls avis!
/Hera

Att vara en rolig programledare...

...är säkert inte lätt...vissa lyckas...vissa inte.

Jag gillar roliga filmer och tv program, är en person som gillar att skratta. Däremot så börjar de "lustiga" programledarna stå mig uppi halsen...tänker främst på let's dance och nu senast melodifestivalen. Jag tycker inte att det är roligt när man ger elaka kommenterer eller ställer det för sig så att andra framstår som dumma. Är det så man ska uppföra sig mot varandra?
Blääää Thumbs Down 

/Hera

Tur man har TV!

Nu kör det igång!

VM i skidskytte plus melodifestivalen.

Jag hade lovat mig själv att besöka Östersund nu när det är VM. Min mamma är från Jämtland, jag har därmed stor del av min släkt där. Min storebror bor t.om. på Frösön, så det skulle bara vara att planera in köpa biljetter och närvara. Extra roligt att det är någon man känner som ska tävla...Förra året tänkte jag att det är ju perfekt, jag är ju till och med föräldraledig så det är bara att åka! Var är jag då....ja inte i Östersund i alla fall...Man är ju ynklig!

Lycka till Björn Ferry och alla andra! Jag ska följa er via tv:n!

Sen drar ju melodifestivalen igång, där är man ju VIP gäst! Så vi är bjuden på förfest varje lördag tills finalen är i globen. Det ni....fast det är ju i och för sig också via tv:n....vi som har Telia Digital TV får se "exklusiva förprogram". De har skickat oss en discokula som vi kan hänga i taket för att komma in i stämningen :-)

Tur man har TV!

Då kör vi!

/Hera

Lång torsdag...å nu är det fredag!

Idag har jag försökt städa lite hemma men tog ett break mitt på dagen med ett besök till svärföräldrarna. Lite fika och surr och sedan ett minibesök till deras grannar...med mera fika...de är ett äldre par som gärna ville träffa Lillbulten....frun i huset tyckte att Lillbulten var sååå lik M. Hon mindes så väl när M var liten och brukade hälsa på!

Med välfikad mage lämnade jag byn med mig hade jag två par byxor till Lillbulten, Lingon till familjen, en låda chokladgodis och en skrivare som jag får låna ett tag! Det var inte illa...dessutom hade jag fått surra av mig lite.

Fortsatte tappert med min fuskstädning när jag kom hem (städning utan att torka golven)...dessutom speedade jag upp min dator genom att rensa bort program och filer jag aldrig använder och defragmenterade hårddisken...det gjorde skillnad. När alla gått till sängs löste jag uppgifterna i kapitel 9, har svarat på lite e-post å nuuuuu är jag lite trött. Det har ju till och med hunnit bli fredag...

Hästtjejen som ska se ut som en skogshuggare när hon går till skolan imorgon ("stilbytardag") ska till sin farmor och farfar i helgen. Jag är så glad för att hon tar för sig och åker iväg...men det känns som vi träffs mindre och mindre...tillhör väl livets gång antar jag, så det är väl bara att vänja sig.

Good night!

/Hera


Brukar det vara kö här?

Varför?
Det här har förbryllat mig något enormt...varför två brevlådor med några meters avstånd utanför ett postkontor? När jag postat brev så har jag vankat mellan dem och funderat över vilken jag ska välja. Inget skiljer när det gäller tömning.
image188

Krokig lunch

Åt lunch i Böjern, en km härifrån, med några andra småbarnsmammor. Riktigt trevligt...där blev det en semla till så nu är jag uppe i tre. Har dock tränat ikväll så det känns inte så farligt. Jag har dansat....varit påfågel, vattenhjul, vattenfall, krigare...you name it...det är så himla kul!


Ikväll är det LOST...så jag ska skynda mig in i duschen nu!

/Hera

Hjälp mig till Italien!

Hej!

Lufthansa har en tävling där man kan vinna en resa för två personer till Rom + 10.000 kronor i fickpengar!

Klicka på länken  och gå med du också!

Tävlingen är gratis. Det är dessutom så att om du tipsar vänner om tävlingen och en av dem vinner, så vinner du också! Det vill säga: om du vinner, så vinner jag också!

Vi hörs! 
/Hera

Två semlor

Har jag ätit i år, en i fredags med Hästtjejen i Umeå. Den andra igår i Hällnäs med resten av min familj...gött!

Hästtjejen sa igår att hon tyckte det var synd att jag inte bakat i år för jag gör så goooda semlor. Åhhh vad varm i hjärtat man blir!

/Hera

Lagfart, öronlossning, biathlon och skrivare!

Äntligen! Nu har vi lagfart på det "lilla huset", att det ska ta sådan tid...det har varit förköpsyttrande från kommunen, bouppteckningar, underskrifter...mera underskrifter. Fy vad omständigt, ändå tycks man kunna det här...hur skulle det varit för någon som har noll erfarenhet? Det här innebär att vi kan slutföra affären på resten, papperen är inskickad till Metria idag...så då får vi höra om han (tjänstemannen) tycker det saknas något.

Lillbulten är så rolig, när hon står utan stöd så tycker hon att det är så kul så hon nästan kiknar av skratt...därmed druttar hon på ändan! Hon är så glad...surrar hela tiden, precis som sin storasyster...våra (vi vuxnas) öron kommer nog att trilla av till slut! Så här låter det:
Lillbulten - Da da da brrrr phf da iiii
Hästtjejen- Häst häst häst häst häst

Här har ni schemat till Biathlon!

Föresten våran skrivare har gett upp, efter några matcher med Lillbulten...min pappa har en som både skriver och scannar och den funkar bra...men vad har ni för erfarenheter?

/Hera

Hemvärnsmöte!

Vilket bra gäng det verkar vara! Det känns bra, det som förvånar mig är att det inte finns fler som tar chansen och går med i hemvärnet. Finns ju så många olika grenar, där man har möjlighet att lära sig en massa saker...helt gratis och sedan har man en möjlighet att göra en insats för samhället man lever i...

Vad kan man göra då? Jaa t.ex...köra olika fordon...bil, motorcykel, terrängbil...bli hundförare, hemvärnssoldat, laga mat, pyssla med radioapparater...sjukvård...har säkert glömt en massa...

Jag slår ett slag för Lottakåren ikväll! Det är en av de åtta frivilligorganisationer som har särskilt samarbetsavtal med hemvärnet. Vilken av de åtta skulle passa er bäst?

/Hera

Till Svågern

En bild på en tårta som Alice Lindberg i Vännäs gjort. Kolla in fler på http://www.sockerkonst.nu 
  (tack för tipset ludvigssons)

Han gillar ju att fiska så jag tyckte den här skulle passa!!!
Du får dock äta med ögonen Laughing 2


Ps...kolla in bröllopstårtorna...M och jag hade ju ingen...undra om man kan köpa en i efterskott, typ när det är jubileum :-)  
/Hera

V.6 Måndag

Är det bara jag som tycker att tiden rinner iväg? Nu är det måndag IGEN, sanslöst!

Lill Lindfors lär ha sagt "Alltid blir det nå´t, - fast inte alltid som man tänkt"

Sant sant!

Vad har vi den här veckan framför oss då...-24 grader har vi, därför skippar vi badet idag. Är hemma och eldar istället...det behövs när det är kallt ute. Här inne är det antingen väldigt varmt eller väldigt kallt, dålig isolering kallas det kanske? Det går dock bra så länge jag är hemma och eldar och att vi har ved att elda!

M jobbar förmiddag, så han åkte fem imorse, Lillbulten och jag drog oss till halvåtta. Hann precis säga hej då till hästtjejen som då gick ner till taxin. Idag fyller en av mina svågrar år, han uppi backen. GRATTIS!!! 33 år ung! Ingen tårta blir det för mig för jag ska till Tavelsjö ikväll, hemvärnsmöte. Spännande blir det...hoppas många ur kompaniet är där så man får se vilket gäng man hamnat i nu!

Har fått upp innetempraturen från 16 till 18, ska koka mig en kopp té för jag känner mig frusen. Lillbulten som sitter med stickekläder på sig (önskar hon kunde börja gå så hon var mindre på golvet) ska snart få sova.

Måste kolla upp...visst börjar skidskytteVM snart? Är det i helgen?

/Hera

Njäää

Hade tänkt skriva några rader men jag kryper ner hos M istället....God natt!

/Hera Sleeping 

SNÖ SNÖ SNÖ!

Bastu och mat...toppen!

Kändes jättelyxigt att bli ompysslad...och det gjorde dom trots att de var jätteförkylda...snällt!

När vi kom hem fick vi stanna efter byavägen, vi skulle aldrig ta oss upp med saaben...trots att vi skottade innan vi for...så M är ute och skottar igen.

H-vete vad det har snöat och det är ingen överdrift!

 Snowy House 
/Hera

Storken

Den här roliga historien fick jag från min svägerska!

Baby

Lilla Ola, 5 år frågar sin pappa:
- Pappa. Hur kom jag till världen?
Pappan försöker att förklara så gott han bara kan:
- Eh..ja.. jo det var så att storken kom med dej...
Ola kollar förvånat på honom:
- Men är du dum på riktigt eller? Hela stan vimlar utav brudar, och så går du och sätter på storken!  

Snö snö snö

Igår blev det Umeå på eftermiddagen, hästtjejen slutar ganska tidigt på fredagar så jag hämtade henne halvett å sen drog vi iväg! Det blev lite kläder på rean...gummisnoddar och kam för grannens häst...blöjor och välling. På kvällen kom hästtjejens bästis från Mitt i Viken. De har idag tolkat efter grannhästen, såg för himla kul ut! M har hållit snöslungekurs idag....lite svårt....sedan har vi åkt lite skoter efter älven...drog kallt som f*n...men roligt roligt! Vi har ingen egen skoter utan svärfaderns står här just nu....däremot har vi en släde och ett renskinn:-)


Måste nog skaffa en egen så småningom....å en båt... å en hoj till M....å å å å

Nej, kaffe och varma bullar blir det nu, sen drar vi till ranchen (M:s föräldrar) för att basta och äta!

Höres!

/Hera

Friday

Veckorna susar iväg!

Igår när jag var i Lycksele passade jag på att springa in på banken där för att få säga hej till lite arbetskompisar. En hade lunch så jag hann surra en stund, det var kul!

Igår kväll var jag på ett Perfect Home party...jisses vad det finns fina saker. Lite kul för hon är den enda som säljer här i norrland...annars finns det i några av våra större städer plus i Norge!

Vill även kommentera det här med rykten...min erfarenhet är att man inte ens ska tro på hälften av det man hör! Känner man de som de går rykten om...och man inte känner igen beskrivningen så ring verderbörande, om det känns viktigt att veta fakta i fallet...är det inte viktigt eller känner man inte personerna det rör ....så ska man inte spekulera så mycket heller...så känner i alla fall jag! Tänk på det....nästa gång ni berättar något vidare som ni hört...på byn...å jag lovar att jag med ska tänka på det...
Kram på er!

/Hera

RSS 2.0