V 27 Måndag

"Den största källan till njutning är omväxling" Samuel Johnson

Första dagen på jobbet, hur kul som helst!!!!! Säger man bara som det är...alltså att jag har jobbat länge i banken men jag har varit föräldraledig i 1 1/2 år plus att jag befinner mig på nytt kontor...så har alla förståelse för att man är lite långsammare än de andra :) Trevliga kunder, trevliga arbetskompisar...det här känns bara bra! Lite trött är jag nog dock....

Hur kan det bli nästan 40 mil nu när jag ska till Östersund för att gratta storebror i helgen!!!  Östersund ligger ju söder om Storuman...Jag har flyttat mer söderut...Lik förbaskat så blev det 10 mil längre !!! Bor jag mer ocentralt nu? Är det möjligt att man måste åka över Lycksele...Åsele...måste kolla en karta!

/Hera


Ungdomskyl...och bloggvänner?!?

Kikade in i en kyl hos ett par ungdomar idag ..lite mjölk, smör...fast typ gin, cider övervägde! Ha ha...så var det längesedan man hade!

Bloggvänner...skymtade en del av dem i helgen...några som jag känner mer väl... Mejan, STannapanna, och Yomagic. Andra t.ex. Bumfan, Anill, Lovebuz nickar man igenkännande till men vet liksom inte vad man ska säga...jag känner igen dom men de kanske inte känner igen mig...vi kommenterar varandras bloggar ibland...blir lite märkligt...Trevligt att se er i alla fall!

/Hera

Storumandagarna!

Pust!

Har avverkat årets Storumandagar, alltid lika trevligt! Började fredagen med en återträff...det är 20 år sedan vi gick ut nian (hur är det möjligt?) Vi var 38 tappra...de flesta från min klass, c. Efter rundvandring på Röbroskolan, ledd av våran gamla gympalärare, så åt vi god mat och surrade bort flera timmar. Hälften av oss fortsatte festen på Hotell Toppen där coverbandet Finn Fem Fel, de var jättebra!...och vi hade öskul! Strax före tre landade jag i sängen hemma hos mor där M och Lillbulten sov sött. Lördag så snurrade vi runt några varv kring marknadsstånden...inga stora fynd...hann sedan hälsa på storasyster för att se hur de har det i sitt nya hus. På kvällen bar det av till dansgalan som Perelli missade pga sin kollaps (stackars människa?) Vi hade dock jättekul, Barbados, Jan Johansen och Riff Raff Ruff hann jag se...eftersom jag lovat vara söndagschafför så kände jag dock av kyla och mygg...
Nu är vi hemma igen, hästtjejen som varvat marknadsbesök med tältsovning i Kaskeluokt är jättetrött...det är vi andra med. Imorgon är det jobb som gäller :-)

Några övriga saker:
Systerdotterns hund är jättefin...jag blev lite hundsjuk nu igen! (lite läbbigt med dubbla sporrar dock)
Träffade en liten bäbis idag....massor av bäbisar verkar även va på G i Big Lake...blir man kanske lite sugen på det med... :-)
I helgen träffade jag lite trevligt folk från Sorsele..som gick samtidigt som mig på gymnasiet i Lycksele, varför lärde jag inte känna dem då?
Det är gott med hamburgare från Vallnäskiosken kl 2 på natten!
Mina klasskompisar från C...det var inte igår...men det kändes så! Love you!
En före detta jobbarkompis har blivit årets vildman!!! Hon är helhäftig!
Lite bilder på Folkbladets hemsida

/Hera

Pass 22

Kom på vid 20 att ...fasen, jag skulle ju träna idag...det är ju torsdag! Tänkte springa lite mindre och cykla mer fram till att jag köpt mig ett par nya skor så jag cyklade till svärmor och svärfar. Resten av familjen tog bilen dit så  det blev kvällsfika när vi kom fram. 1,7 mil är det...höll i snitt 20 km/timmen...så 51 minuter tog det. Nä, ni behöver inte undra...visst var det uppför!

/Hera

Midsomer

Nu är det sommar för mig...har just avverkat första delen av Morden i Midsomer!

/Hera

Pass 21

Oj, nu var det ett tag sedan igen...under veckan i Stockholm sprang jag inte någonting...men jag gick och bar tungt stor del av tiden...tappade nåt kilo faktiskt!...Tur som jag hade idag så var det kort löppass enligt mitt träningsprogram...nu följer jag inte tiden så slaviskt utan kör en sträcka istället...för då kan jag registrera rundan på jogg.se och se om jag förbättrar tiden...Det gjorde jag idag..med 11 sekunder/kilometer, springer man inte så fort så finns det ju gott av tid att kapa in på ha ha...

Har fått ett erbjudande att hänga på en av kurskamraterna jag hade på Berga på tjejmilen (hon är lång som en fura och snabb som en vind så jag hänger nog inte på henne i loppet he he ) ...jag får till och med bo hos henne...lockar gör det...men resan kostar ju lite...så jag funderar ett tag till.

/Hera

TFU GB resten

Om jag nu minns rätt så gick dag två ut på att lära känna varandra, klargöra mål för kursen, orientering med karta och kompass. Dagarna var ofta långa, mornarna tidiga så tiden liksom flöt ihop...svårt att minnas vilken dag man gjorde vad. Sjukvårdsutbildning hann vi med under veckan, folkrätt, chefsskap/ledarskap likaså. Vapen (Ak4) var kul...några kallade mig sniper Åström ;-) så det gick väl rätt bra! :-) Hann med att träffa utredare från pliktverket och frivilligförsvaret, Lottakårens ordförande och många fler...hoppas vi gav ett positivt intryck! Tror faktiskt det för vi var ett glatt gäng :-)...men med huvudena på skaft! Höjdpunkter under veckan var att få öva på att vara gruppchef, försökskaninerna var TFU G...och det var under fältdygnen. Mycket mycket lärorikt! Roligt var det att få åka stridsbåt 90 plus besöket på korvetten. Det var också roligt att åka folkabuss med kurskamraten M...hon körde som värsta rallyföraren! NBC utbildningen innebar fullständig sanering...vilket i sin tur slutligen innebar att få bada näck i havet... var också kul :-) vi hade dock skyddsmasken på så helt nakna var vi inte...he he. Jag har säkert glömt massor, det finns så mycket att berätta...men som Lt N sa " det är lättare att förstå om man varit med och upplevt det" så jag ska inte tråka ut er med detaljer. Vill bara säga att jag har träffat fantastiska människor, både elever och instruktörer. Jag ångrar inte en sekund att jag for. Jag har vuxit som människa, det betyder mycket för mig och gör att jag kan ge andra tillbaka! Tack kurskamrater, tack Lt N, tack Fanj S, tack familjen som ställde upp!

Avslutar med några bilder...enbart där man inte ser vilka vi är...det är ju inte säkert att alla vill va med här ute i cyberrymden!

 Här kikar de ut ur stridsbåt 90, den svängde hit och dit, kunde stanna jättefort. Helhäftigt! Vi turades om att sitta bredvid föraren. Bilden är skakig...det var skakigt!


 Några sekunder innan Fanj S besprutar oss med farligheter! (I efterhand fick vi höra att det var kaffe ha ha)

/Hera

Kommentar:

Har lärt mig att när man ger order kan man aldrig vara nog tydlig...det är inte självklart för alla att man måste elda när man sitter på eldpost...tala om det! (eller gör som jag...frys)
Har lärt mig...att MAN inte ska säga MAN...vem är MAN?..Jag är jag...kan bara tala för mig själv, ingen annan.
Det heter SKYDDSmask...inte GASmask! Kom ihåg det! Jag glömmer det inte!

V 26 Måndag

"Ensamma kan vi göra så lite; tillsammans kan vi göra så mycket."
Helen Keller

Då har jag gått in på sista skälvande föräldraledighetsveckan. I stort har jag varit hemma sedan januari 2007 så jag längtar tills måndagen kommer, trots att det är sommar och att både Hästtjejen och M är lediga. Den här veckan startade lite hysteriskt med det nästan avbitna pekfingret men blir det inga otäcka infektioner eller dyligt så ska väl det där gå bra. Småbarn har ju bra läkkött! I morgon så sätts sista stuprören upp och byggställningen plockas ner ,då är projekt takbyte på huset klart. Här är en länk till några bilder...ska uppdatera med en "efter bild" om nån dag. Innan sommaren är över så ska ladugården målas om klart, en vägg sättas upp i carporten plus att veden ska rustas upp. Enligt bondepraktika så ska väl den vara staplad och klar innan midsommar...men vi har inte ens börjat. Svärfar kom med lasset idag, ca 9 kubik är det. Troligen så ska vi inte använda den här veden förrän nästa vinter så det är väl ingen katastrof...Tillbaka till gården...ska sätta träd /flytta träd i sommar med, vi behöver lite ljud och insynsbarriär.

Svärfar på väg bakom ladugården och baracken med vedlasset, trångt såg det ut men ingen konst för honom...han har många år bakom spakarna!


Några otäcka bilder på Lillbultens lillfinger får ni inte, jag lovar att jag sett värre i mina dagar så jag är väl medveten om att man klarar mer än man tror...men det var otäckt!

På fredag bär det av upp till Big Lake. På kvällen är det jubileum, vi ska fira (?) att det är 20 år sedan vi gick ut högstadiet !?! (Var for den tiden) Lördag är det dansgala!...inte för att jag brukar dansa...men nästan alla man känner är ju "hemma"  :-)


/Hera


Kaninbitet bäbisfinger!

Så har vi hunnit vara in på akuten nu på morgonen. Lillbulten var som många gånger förr och surrade med vår kanin men den här gången bet han henne i pekfingertoppen. Tur att M var hemma så han höll i henne och jag körde in till Vindeln, hon blödde som tusan. Stelkrampssprutor har hon tidigare fått så det var ingen fara med det. Läkaren som tidigare jobbat på infektionskliniken sa att kaninbett är ju INTE bra...sen tittade hon på fingret OJ, DET VAR ETT REJÄLT BETT. Jag som inte tål minsta lilla gnutta blod höll på att ramla av stolen. Nu är hon omplåstrad och ska äta penicillin...vi ska till läkaren på torsdag för kontroll!

Simpan ligger j*****t pyrt till just nu!

/Hera

TFU GB...dygn ett.

Klev på i Vindeln på onsdagkvällen, det var två tyska backpackers...kanske 4 cyklister (skulle göra vätternrundan) och jag. Vaknade på morgonen trött som tusan, det kändes trångt att ligga på nedersta bädden i sovvagnen. Gick ut i korridoren på utsatt tid, det var dags att kliva av...kände dock inte igen mig. En otålig tjej bakom mig stirrade irriterat (tyckte väl att jag var en seg propp) Var är vi undrade jag...Uppsala svarade hon...oj tåget var en halvtimma sen vilket jag senare under veckan fick erfara av en lokförare att det var rätt vanligt för södergående tåg...trångt om räls är det.... Tåligt väntade jag vidare, ungefär en halvtimma senare var vi framme på Stockholm Central. 08.15 på morgonen är det full fart på alla människor som är på väg på sina dagliga äventyr...Kontrasten är enorm...Vindeln 20.37...Stockholm 08.15...Wow!

Mitt på dagen kliver jag ombort på en buss som tar mig och ett gäng andra förväntansfulla människor ut till Berga. När vi kommer fram får vi macka och festis på stående fot, sedan är det dags för att hämta ut utrustning. Kön ringlar sig fram i förrådet där man tilldelas allt man kommer att behöva under veckan. Lätt fyller man ryggsäcken och väskan man tilldelats. De dryga 30 som går TFU-G (Totalförsvarets grundutbildning) står i ring och får genomgång på alla prylar, vad det är och var/hur man har det. Vi 10 som ska gå TFU-GB(Totalförsvarets grundutbildning befäl) går bakom knuten och byter om direkt. Vi åker vidare till en gympasal, vi får order om att packa ryggsäcken med vad vi tror vi behöver...det enda vi vet är att vi ska återkomma nästa morgon. Jag minns inte så mycket mer av den dagen annat än att instruktörerna lämnar oss i skogen med lite kvällfika, tält, sovsäckar och liggunderlag. Det var genialiskt av dem, vi lärde känna varandra snabbare på detta sätt. Det här var bara början på en helt fantastisk vecka!

Några tillägg:
* Skog och skog...vi var inte långt borta från vakten (området de har att förfoga över är inte sååå stort) men vi var i en skog!
* Det blev rätt kallt om natten, eldningsförbud rådde.
* Det var synd att en av oss tio lämnade oss redan på morgontimmarna.

/Hera


Hem...nu vill jag hem!

Sitter på centralstationen i Stockholm, tog farväl av Berga kl.13.00 så jag har hunnit slå ihjäl några timmar på stan. Några toppar till flickorna hemma blev det plus en glass på Montis!


Jag är så full av intryck från veckan som varit, har träffat fantastiska människor och lärt mig så mycket. Det finns så mycket att säga och berätta men jag tar det allt eftersom...måste smälta allt...kl.20.00 går mitt tåg hem till familjen och det känns riktigt bra!

/Hera

:-)


Säg HEJ!

Då åker jag om drygt 5 timmar från Vindeln...så det lär blir lugnt här på bloggen en vecka ungerfär...

Därmed lämnar jag ett uppdrag till er...så att det är lite aktivitet här!
Kikar ni in och läser det här så lämna en kommentar...t.ex.
 * En rolig historia
 * Ett tänkvärt citat
 * En länk till en annan bra sida på internet...och varför man ska besöka den.
 * Något annat kul
 * Ett grattis till min älskade M som fyller 40 år på måndag
 * eller/och åtminstonde ett HEJ!

Vi hörs och ses!

/Hera

Skolavslutning!

Då har hon gått ut sjätte klass, nu väntar sommarlov och sedan högstadiet!
Sanslöst! Nyss var hon bäbis...
Det som var extra roligt var att hennes farmor och farfar kom hit från Big Lake...så de fick träffa M:s föräldrar och M:s syster. Det betyder jättemycket för oss och framför allt Hästtjejen! Nu är vi alla lite trötta...min pappa är här och kommer stanna minst tills imorgon och det händer inte heller varje dag :-)

Imorgon ska jag till Stockholm...och jag har inte packat än...men imorgon!

Några bilder kan jag tyvärr inte bjuda på :-(      hade laddat dåligt med batterier...så min förhoppning står till Prude som har en son i samma klass...

/Hera

Pass 20

Oj då...har inte tränat sedan vårruset...varför då?

Vi har jobbat rätt mycket ute...med huset, sedan har jag haft en liten förkylning plus att det varit jäkligt varmt på sista tiden. Idag fanns dock inga ursäkter, har varit inne och bakat och såsat (inte så fysiskt krävande), svalt ute (duggregn). Så det var bara att ge sig ut. Trögt som attan första fem men sedan kom jag igång....skönt!

Däremot...jag har inte haft ont i ryggen på sistonde...hmmmm. Det kan vara så att jag behöver nya skor plus gå ner i vikt för att palla med löpningen. Funderade kring om jag skulle byta ut ett springpass i veckan till ett långt cykelpass på låga växlar (lillebror menar att cykla länge utan större motstånd bränner mer fett)...får se hur jag gör...nu ska jag först genomföra en vecka i försvarets regi!

/Hera

Oj då...jag får nog ta tillbaka det där...

Precis efter jag lagt ut förra inlägget så ringde en man från Vattenfall...angående vår förfrågan. Han ville komma och kika hur det såg ut, kom på besök efter en halvtimma! Han var väldigt trevlig. Sedan ringde en kvinna från Vattenfall i Ö-vik...hon såg att han i Stockholm skickat en blankett men att det var fel så hon skulle skicka rätt blankett! Man skulle ju kunna tro att de läst min blogg...fast det är nog föga troligt! Nu verkar saker och ting vara på rull i alla fall :-)
/Hera

Urdålig service Vattenfall!

Där jag är uppvuxen har det funnits gott om folk som arbetat åt Vattenfall eftersom det finns ett par kraftstationer i det området. Har själv sommarjobbat åt företaget...sammantaget gör det här att jag känner rätt många som jobbar/jobbat där och jag tycker det är serviceinriktade och framför allt trevliga människor. Om man hade någon fråga ringde man bara på kontoret i Big Lake. Idag när man använder sig av deras hemsida så upplever jag den är överskådlig och bra....men där tar mina lovord slut...i alla fall för idag.

I slutet av april så ringde jag för att säga upp ett abbonnemang på ett hus som så småningom kommer att rivas...telefonisten var i och för sig hjälpsam men kunde inte så mycket. Hon tog emot mitt ärende och föreslog att slå ihop abbonnemanget med det vi har i bostadshuset...hon visste dock inte så mycket om innebörd och kostnader så hon lovade att någon annan kunnig i frågan skulle höra av sig. 26 maj e-postar jag Vattenfall eftersom ingen hört av sig trots att en månad förflutit, beskriver ärendet igen och ber snällt att de ska höra av sig. Får en bekräftelse på e-postet att förfrågan gjorts om var mitt ärende tagit vägen plus att jag erhöll då ett telefonnummer där jag kunde få hjälp och svar på mina frågor. Jag ringer förra veckan men får aldrig tag på någon...nu på morgonen så svarade dock en herre. Mr Korrekt och Snorkig svarade. "Jooo du får precis som du önskar om ni bara följer Vattenfalls rutiner och regler...det är så det funkar"...jaaa tänker jag men jag vet inte vilka rutiner och regler som gäller...det var ju liksom det jag funderade över...

Så mycket klokare känns jag inte..förrutom att det är lika bra att säga upp abbonnemanget eftersom det är rätt otroligt att vi skulle stycka lös den där markplätten igen (som rivobjektet står på) i framtiden. Det som retar mig är att de fasta avgifterna för nätet tickar på...för att DE inte fått tummen ur.

Så, nu har jag fått pysa ur mig lite. Skönt...då släpper vi det!

/Hera

V 24 Måndag

Andhämtning.

Idag regnar det...allt är stilla lugnt.
Inga snickare, M är på jobbet, Hästtjejen gör sista dagen på skolan.
Lillbulten går runt med sina gympaskor i händerna och undrar när vi ska gå ut.
Jag fixar och donar lite men tar det mest bara lugnt.
Nice!

"Allting som är trevligt är bra för magen!"
Tove Jansson

/Hera

Husbilder Ute Ladugård

Ladugårdsbilder 

Här har vi börjat på ommålning. Foder och dörrar är nedplockade.080607


080607 

080607
 
En rykande färsk "nattbild" av ladugården...så ljuset gör att det ser lite trist ut...men visst är det
skillnad...sen är det ju inte riktigt färdigt...
080608
080720, golvet i vedboden är kompletterat. Nu har vi dubbelt så mycket plats!!! Eller???Vi slipper stampat jordgolv i alla fall...
 
Igår 080830 började svärfar och M med golvåsar till golvet ovanför carporten...idag ligger golvet
där!

Husbilder Ute Tak

 Taket 080601

 Taket 080607
 Framsidan 080607

 Någon dag senare
 080831, taket har varit klart länge nu...men bilden har saknats.

Flitiga bin...

...har vi varit här i helgen. Det är helt sanslöst så mycket som blivit gjort! Svärmor och Svärfar har sågat, målat och spikat. Vi andra har haft fullt upp att hänga med! Jag är så oerhört tacksam för hjälpen och det blir så fint så jag blir nästan gråtfärdig bara jag tänker på det! Jag har inte tränat i veckan, är frisk nu men jag har ingen energi över till det. Som vi har jobbat så känns det som jag inte suttit still en sekund så det får räcka som träning! Nu ska jag ta till mig informationen om kursen jag ska på i veckan så jag har koll på allt jag behöver ha med mig. Imorgon bitti är snickaren här för att fortsätta med taket på huset...så jag ska försöka ta mig till sängs snart. Jag har ju mitt sovrumsfönster precis där de har byggnadsställningen!

/Hera

Vinterkriget

av Allan Sandström har jag läst. Den handlar om det 105 dagar långa kriget mellan Finland och Ryssland 1939. Det var en ojämn kamp, finnarna var dock skickliga så ryssarna förlorade många soldater. Problemet för finnarna var dock att ryssarna hade hur många nya soldater som helst att fylla på med...Så Finland kände sig tillslut tvungna att söka fred och därmed få ge upp bl.a. en hel del mark, bl.a Karelen där 430.000 personer bodde...som nästan manngrant lämnade området. Boken var väldigt intressant, man fick Allan Sandströms syn på vilket sätt Sverige, Norge, England, Tyskland mfl valde att hjälpa/inte hjälpa Finland. Jag tycker den var läsvärd och känner mig sugen på att läsa fler böcker i ämnet!

/Hera 
Karelen idag. Länk till Wikipedia

"Jag ska måla hela världen lilla mamma...

....full av solsken varje dag
att det regnar och är grått det gör detsamma
du ska solsken i ditt fönster ändå ha"

Här har det målats nästan hela dagen....och ändå finns det mer att måla kvar. Det är så roligt att måla när det blir STOR skillnad. Vi har haft hjälp av min svärmor och svärfar, vi har kört lite olika nivåer. Svärmor längst ner, jag och hästtjejen liiite högre upp och svärfar högst upp. M har målat på bostadshuset, där rännorna ska hänga + foder till ladugården...alltså bara vitt vitt vitt...vi andra målar rött rött rött. Min mamma ringde idag, pappa ska komma ett par dagar till veckan. Det blir jätteroligt :-)...är han i form så finns det att måla för honom med!

Hästtjejen har det jobbigt med Elvis, han avgudar henne så han ropar på henne hela tiden och när hon matat honom så blir hon inte av med honom. Smålammen springer ju nämligen genom maskorna på fårstängslet...inget problem för de flesta lamm som har sin mamma på insidan...värre för Elvis som har henne på utsidan. Tårarna har varit nära att komma flera gånger i förtvivlan för att hon inte lyckas bli av med honom...men oftast är han till glädje.

Jag har betalat räkningar och försöker fixa och dona med lite praktiska saker. Om några dagar åker jag ju iväg till Stockholm och kommer inte hem förrän på midsommaraftonsmorgon....

"önska lilla mamma, önska vad du vill
färgerna är många och de räcker till
himlens alla stjärnor
sagans alla slott
allting kan jag måla mamma önska blott"

/Hera

Att fira svenska nationaldagen...

...är vi dåliga på, det känns som att man firar den mer på midsommarafton...på nåt vis. Så nationaldagen har vi inte brytt oss så mycket om idag. Här har vi dock börjat måla lite på ladugården idag...den blir sååå fin!

/Hera

Går på moln!

Så känns det ju när man putsat upp fötterna lite extra! Ett härligt fotbad...puhhh, varför gör man det inte oftare! Annars så är varmt och skönt här, lite väl varmt.Jag skulle gärna köra typ varannan dagsväder...ena dagen som idag, sedan rejält rensande regn osv. Inför varje sommar tänker jag att den här sommaren ska jag blir härligt brun på hela kroppen. Det funkar dock aldrig. Jag har inte ro att ligga still och sola, möjligen om jag har en bok går det an. Är jag uppe och rör mig så vänder jag mig omedvetet från solen, alltså ryggen hela tiden mot den = brun baksida, vit framsida. Sedan känner jag mig aldrig bekväm i bikinibh..har aldrig hittat en snygg i min storlek som har vanliga bh-band. Den jag har nu är fin men den knyter man i nacken = ont i nacken och huvudet efter en stund...jag tycker mina boobs är ok ... men de är knappast praktiska. Det här gör att jag föredrar mina vanliga bh:ar med ett linne ovanpå = vit överkropp...Ja ja...drömma kan man göra....och använda brunutansol, någon gång...Nu när vi ändå gjort vandringen från fötterna till brösten så tänkte jag berätta över en fundering som dök upp idag. När jag lyft upp Hästtjejens flasklamm i mitt knä för att ge honom dagens lunchnappflaska började han genast buffa på mig här och där, precis som jag ser de andra lammen gör på sin mammas juver. Tänkte då även på valpar och kattungar som  trampar på sina mammors juver för att stimulera att mjölken ska rinna till. Vad gör våra bäbisar? ...Buffar och söker kanske lite första gången men sedan då??? Mina har då bara legat och gapat och väntat på servering...och mjölken har aldrig runnit till nog mycket! Vad säger ni? Vilka signaler har jag missat?

/Hera

Love our TV!

Lillbulten hade svårt att komma till ro för att tillslut somna...så jag missade första 10 minuterna av Desperate Housewives...fasen tänkte jag, hade ställt in TV:n så att den skulle spela in men ändå...Då kom jag på det! Jag kan ju spola tillbaka och se...samtidigt som den spelar in...sedan spola i reklampauserna igen...innan slutet var jag nästan ikapp!  Vilken bra grej! Jag är lyrisk...synd bara att det tagit ett halvår att komma på det...

Förresten, nästa gång det är reklampaus, gå inte iväg utan sitt kvar och räkna hur många olika reklamfilmer det är...om jag skulle gissa så skulle jag säga 6-7 st...men det är måånga fler...

:-)
Hera

Doft av mylla...

njaä...mer av torr jord. Läste på Ludvigssons blogg att det var en doft av solskyddsfaktor..lite utlandskänsla hos henne i Big Lake...så är det inte här. Möjligen då mer på något ställe där man håller på att anlägga ett semesterparadis...här är det också oerhört varmt och torrt. En bonde som skyndar med att bruka åkrar har kört fram och tillbaka med diverse redskap efter traktorn på vår åker som ligger ovanför 363:an...vinden har sedan sakta men säkert spridit jordmoln över till oss så det känns som jag har jord på allt både ute och inne...både i huset och kroppen. Dessutom så har vi själva skräpat ner eftersom ena sidan av taket revs idag, där var det ju brädor, spåntak, spån(isolering)...snabbt har det gått...Efter halva dagen hade de byggt ställning, rivit en halvan, skräpet var sorterat och bortfraktat (förutom spåntaket som är hopkrattat i högar) sen har de börjat bygga nytt :-) Svärfar är här och hjälper till, M gör så mycket han hinner och jag försöker också dra mitt strå till stacken.

Träna...ska egentligen ut och springa ikväll...Hästtjejen är på sin ridlektion, M jobbar = ingen kvar att se efter Lillbulten...+ att jag är rätt slut på, det är varmt och jag känner mig fortfarande tät i näsan (fast det beror kanske på alla partiklar i luften)...så jag hoppar över ikväll med... känns INTE bra...vill ju hinna med några pass innan jag åker till Stockholm och det är ju faktiskt redan nästa vecka!

So long och drick mycket vatten i värmen :-)

/Hera


Plastparty

Då har man varit på "plastparty" hos svägerskan...dessa fantastiska produkter känns som en del av mitt liv :-) Man har ju liksom vuxit upp med dem, min mor var ständig värdinna under min uppväxt och jag vet att mina föräldrar hade dessa produkter redan när jag var jätteliten. Enligt Wikipedia så uppstod företaget redan i slutet av 30 - talet! Det företaget måste ju verkligen ha lyckats när det gäller att behålla sitt positiva varumärke trots oljekriser och annat! För några år sedan så hamnade jag i en ...slags fas...när jag inte ville ha NÅGON plast alls i mina skåp, det skulle bara vara glas, keramik och metall...men det är inte så praktiskt...så visst beställde jag ett par burkar idag... :-)...dyra som stryk...men håller i evigheter!

I eftermiddag satte jag upp en persienn i köket...fasen vad pilligt det var...man är ju så himla lat, orkade inte gå ut och hämta borrarna (för att förborra) utan tänkte att jag kör in skruvarna direkt...och då skulle "hä onnes"...men nu sitter den där!

/Hera


V 23. Måndag

Vecka 23...året har 52 veckor, snart har vi avverkat hälften. Hmmm...tiden går snabbt! Har inte skrivit så mycket sista dagarna eftersom vi har haft fullt upp och vackert väder. Den här veckan jobbar M 15.00 - 24.00 så vi hann bära ihop det sista riset nu på morgonen innan han for. Annars så fylls gården allt eftersom med släpvagnar verkar det som. Nu har vi en tom (våran) som väntar på skräp från taket, sedan har vi en med nya taket (plåt och reglar mm) och slutligen en med en byggställning på. Imorgon drar det igång!

På torsdag ska Lillbulten få en spruta, Prevenar nr 2. Dessutom ska vi passa på att mäta och väga henne...hennes "magåkomma" för ett par veckor sedan var ju inte så bra...hon var ju nog späd sedan tidigare. Vi har dock försökt få henne att "äta upp sig"...extra mycket smör på mackorna osv. Själv har man ju inte riktigt det problemet...att man är för smal, min träning har legat nere två pass nu. Får se hur det känns imorgon! På fredag är det nationaldagen och på söndag har jag och M varit förlovade i 5 år...tror ni han kommer ihåg det...vi får se :-) Jag kom i alla fall ihåg det IDAG...hoppas det sitter kvar tills dess.

Hästtjejen hade långdag på skolan idag så jag fick mata Elvis mitt på dagen...det var ju rätt mysigt :-)

/Hera

Upptäckte nu kl. 22.55 att jag glömt veckans ordspråk...tur att klockan inte passerat 23.59 :-)

Det blir ett av Molière...."Av villovägar är de kortaste de bästa"

/Hera

Golfbollstvätt!


Var det, här demonstreras den av en kollega.  Så skumtvätt var ju nära...men flaggstång he he...det stod en sån här "tvätt" vid några av banans utslagsplatser. Sedan hade de gulliga banmarkeringar...små bävrar :-) Nåväl...golf verkar vara en "prylsport" som tom. kräver golfbollstvätt hi hi!
Så i fredags blev det golfspel, i  ...vi spelade en variant som heter scrambel. Det var kul! Sedan satt vi på ett mysigt ställe utmed Öreälven, grillade och surrade...jag frös, var för dåligt klädd. Sååå då kommer förkylning som ett brev till posten. (Jag vet att man inte blir förkyld av att blir kall...men mina förkylningsbacillusker inväntar väl att min kropp ska utsättas för köld eller drag och då BAM!)....Eller så är det feber på grund av att jag bränt mig lite i den starka solen + pollenallergi! Vi har fällt ut två gigantiska björkar och när de landade så steg ett gult moln upp sedan har vi dragit ihop riset till en hög så jag har nog gått någon kilomter eller två idag...Igår så flyttades fårstängslet....nu är vi rätt möra.

Bröllop har det vart i helgen i Vindeln...Mejan skulle dit, lycko henne! Får se om hon lägger ut några bilder sedan...

Avslutar med en bild på Hästtjejen och Elvis


/Hera

RSS 2.0