Hera

Draculas slott till salu!

Det här kanske vore något för oss :-)
Jag som alltid drömt om att driva en konferansanläggning!
/Hera

Artikeln är hämtat från:
http://www.e24.se/dynamiskt/klacksparkar/did_14402515.asp

Draculas slott till salu

2007-01-11 | Publicerad kl. 11:06

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snöbeklädda berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år.

|

Familjen Habsburg vill sälja sitt slott i Transsylvanien, Rumänien, som är känt för kopplingarna till den medeltida fursten Vlad III Dracula. Prislappen ligger på nästan 540 miljoner kronor. Lokala myndigheter är intresserade, men landets kulturminister tycker det är för dyrt.

Ordföranden för de lokala myndigheterna, Aristotel Cancescu, reser på måndag till Wien för att diskutera möjligheterna till banklån. Men Rumäninens kulturminister, Adrian Iorgulescu, tycker att köpet är dumdristigt. Enligt hans uppskattningar är slottet bara värt en fjärdedel av det begärda priset, skriver AP.

Säljarna, familjen Habsburg, försäkrar dock sina ädla intentioner. Det är de stora kostnaderna för underhåll som gör att familjen vill sälja. Och de är angelägna om att slottet hamnar hos de lokala myndigheterna som kan garantera att det behåller sin historiska karaktär.

- Vi försöker hitta det bästa sättet att bevara slottet i familjens och folkets intresse, sa Dominic Habsburg i ett pressmeddelande till AP igår.

Slottet, som ligger på en hög klippa omringad av snöbeklädda berg, är en av Rumäniens främsta turistattraktioner med 400 000 besökare per år. Slottet har också attraherat skapare av filmer med Dracula och andra läskiga teman.

Tidigare har farhågor funnits att familjen Habsburg skulle sälja slottet till en hotellkedja eller låta det bli medelpunkt i en nöjespark.

E24

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress