Hera

Onsdag, lunch på Akkan

Onsdagar träffs ofta ett gäng, som blivit föräldrar under de sista månaderna, på Akkan för lunch. Hittills är det mest mammor, min M har vart med någon gång.Jag tror dock att papporna dyker upp då bäbisarna blivit äldre, hoppas jag i alla fall!
Det här tycker jag är jätteroligt, har stött på både gamla bekanta men även fått lära känna nya människor. Det känns bra att få möta människor som är i ungefär samma sits som en själv de kan se en i ögonen och säga: jag förstår precis vad du menar! Jag kan också se i deras ögon att de faktiskt menar det, de minns inte bara att så kunde det nog vara utan de är där, här och nu!

I min hemkommun som är väldigt stor till ytan (75 kvadratmil) men inte så tät befolkad (7400 st) föddes det under förra året 53 barn, under det här årets första fem månader så har det fötts 35 barn. (hoppas jag minns siffrorna rätt... men säg ca :-) )
Det bådar gott för i framtiden!

Lite mer siffror som jag hämtat från turistinformationens hemsida:
"Kommuen.....
 har 14 850 renar
 är 75 kvadratmil stor
 har 1800 soltimmar per år
 har snö från oktober till maj
 producerar 33 ggr mer elkraft än vi förbrukar"

33 ggr mer.......El är ju nästan värt guld... guld är något annat vi har gott om , även zink. 
De närmaste 5 åren kommer det att investeras 2 miljarder inom gruvnäringen, pelletsfabrik, turism och vattenkraft i enbart våran kommun. Dessutom vill nu Skellefteå kraft bygga Sveriges största vindkraftspark här,  investeringen blir där mellan 3,5 och 4 miljarder kronor. (enligt dagens VF)

...jag räknar ihop investeringarna till ca 6 miljarder... denna summa investeras för att kunna generera värden som är oändligt mycket mer....ändå tycker många att jag bor i en "tärande region" SUCK!

Tänk om alla skatteintäkter stannade här ( på det som produceras, det som åker in i statskassan) då skulle vi nog ha råd att hålla flygplatsen öppen ....

Dagens ämne mynnade ut i allvarsamheter... så kan det vara!

Nej nu ska jag gå för att äta min GI-tallrik på Akkan.... jag tror på människan och framtiden!

Här kommer dagens bild på Lillbulten, hon säger Hej där!!
image14

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress