Hera

1:a maj
Idag fick jag, för mig ärofyllda uppgiften, att bära Åmseles fana i förstamajtåget i Vindeln. Jag är ordförande i S-föreningen Åmsele/Hällnäs/Ekträsk, vi är ingen stor förening men vi har väldigt aktiva medlemmar. Vädret var kallt för dagen men humöret på topp hos alla :)

Idag för ett år sedan var jag också på väg till Vindeln på 1:a majtåg men vände bilen efter att ha talat med personal på akuten i Lycksele. Min pappa som då var hos mig var inte alls pigg och efter att ha "tjyvringt" från bilen för att berätta hur jag upplevde det tyckte de att jag skulle komma med pappa. Sagt och gjort så vände jag bilen för att erkänna för pappa att jag kontaktat sjukvården utan att fråga honom först och att det var dags att åka iväg...han hade nog sett fram emot att ligga på sängen och läsa boken i lugn och ro så han var nog inte jättenöjd på mig men samtidigt minns jag hur lättat han såg ut väl framme på akuten efter att han fått syrgas. Syresättningen av blodet var väldigt dåligt.

28:e april lämnade han sitt barndomshem i Juktån för att åka till Umeå på Onkologen, jag mötte upp honom där. Tanken var att han skulle bo med mig någon vecka för att sedan åka hem igen...så blev det dock inte. Den 10:e maj somnade pappa in på Lycksele lasarett med mig och min lillebror som sällskap. Vi saknar honom så!

Livet går vidare, imorgoneftermiddag åker jag till bankens huvudkontor på Brunkebergstorg för att gå en utbildning...tanken är att jag ska vara klar för tentamen i början av Juni...vi får se hur det går!

Pappa i Januari 2010,fotograf ...min faster L
Länk till Maj ifjol...