Hera

Skogsentreprenörens vardag?

Så här var det för en kollega till min svärfar inatt!

Männen misstänks för stöld av diesel samt grov vårdslöshet i trafik.....grov vårdslöshet i trafik är väl det minsta!!!!



Kopierat från Norran

"

Chockad efter krock med tjuvar

En man som ertappade tjuvar på sin gård i Bastuträsk och sedan tog upp jakten på de misstänkta, blev påkörd när tjuvarna plötsligt vände och körde rakt mot honom.

Det var vid tvåtiden, natten till söndagen, som en man i Bastuträsk upptäckte att minst två okända män befann sig på mannens gård och slangade diesel ur en farmartank.

När gärningsmännen begav sig därifrån bestämde sig mannen för att följa efter med sin bil. Färden gick efter väg 795. Efter en kurva upptäckte han att tjuvarna vänt och plötsligt kom körandes mot honom.

Mannen blev rädd och försökte backa undan, men gärningsmännen körde rakt på honom varvid bägge bilarna åkte av vägen och med omfattande plåtskador.

Mannen sprang chockad in i skogen och ringde polisen. Gärningsmännen tros ha fått hämtning av någon då mannen från sitt gömställe hörde en bil komma och tjuvarna plötsligt var borta.

Den chockade mannen fick lindriga skador och fördes till sjukhus.

På flaket på gärningsmännens bil, en vit skåpbil, stod en dunk med diesel i. Polisen har beslagtagit bilen för en teknisk undersökning. De uppger att det i området funnits två bilar, den vita skåpbilen men även en röd pick-up. De vill gärna ha allmänhetens iakttagelser kring detta.

Enligt polisen kan gärningsmännen ha begått fler brott då det samma natt, och i närheten, upptäckts att någon försökt bryta upp låset på en skogskoja där det förvaras diesel.

Männen misstänks för stöld av diesel samt grov vårdslöshet i trafik. "



Västerbottens Kuriren



Västerbottens Folkblad
/Hera

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress