Hera

Sakna
Pratade med en mycket trevlig kille ikväll...han undrade om jag inte saknade Big Lake...mitt hus...mitt svar var att när jag är här i Bodarna så gör jag inte det men när jag är där, i Big Lake...så gör jag det.

En kollega jag hade när jag jobbade i Umeå på citykontoret berättade flera gånger för mig att hennes make, som var busschafför, tyckte det var så roligt att köra till kommunen Big Lake eftersom det är så vackert där. Jag håller med...det är vackert. Berg, dalar, stora och små vattendrag, fjäll..skogar. Jag beklagar dock de kommuninvånare som inte kan/vill inse styrkan av att man har en avlång kommun med olika tillväxtmotorer...utan bara hackar på varandra...men det är en annan historia.

Jag tycker vägsträckan mellan Barsele och Forsvik är vacker...när man, om man kommer härifrån, har älven på vänster sida och nakna branta bergsidor på höger sida...hmmm
När det gäller huset så känner jag nu när våren står för dörren att jag kommer att sakna grillmiddagarna bakom humlespaljen, vitsipporna under den lilla lilla eken, liljekonvaljerna vid fontänen men mest av allt grannarna. Sen att jag saknar torktumlaren och diskmaskinen är en annan femma...

Åter till den trevliga killen. Han har anknytning till Åskilje. Ikväll träffade jag en kvinna som är mamma till en av tjejerna i min Hästtjejs ridgrupp, denna kvinnas mamma är från Åskilje(visst är världen liten)...Åskilje ligger 1,5 mil från byn där jag växte upp. Kvinnan, som även hon var jättetrevlig är gift med en man som är lika gammal som M...undra om de känner varandra?

M som jobbar natt började sent idag eftersom det inte finns så mycket skotning. Detta, vad jag förstått, beror på att de gallrar i skog som inte är så grov....Tur var det för mig för när han skrapat bort sörjan från gårdsplanen och kommit in för att fika lite så dånade det till. All snö från ladugårdstaket rasade ner...vilket innebar att bilen aldrig gått få ut ur carporten utan en hel del skottande...snön var tung som bly...igång med traktorn igen blev det! Efteråt åkte han och Lillbulten bob nerför backen...massor med gånger...jag satt i solen på ett renskinn och mös!

Nej, god natt på er allihop!

/Hera
Vad gör pappa?...jo han kör ju traktor



Simpes nya bur som Hästtjejen och Hera byggde i helgen.
Han tycker det är bättre än inget men han hade åtta rektanglar stort i Big Lake...så lite sur är han!
Zambina vågade sig ut idag med...


Blä...nu luktar det mycket diesel!




Nej, tacka vet jag min bil...luktfri och tyst!


God natt!
image205

/Lillbulten
Vi uppi backen

Hoppsan! Här var det kreativt värre! Vad härligt det syns med en bob... Blir att införskaffa en till nästa vinter. Räkan är nöjd med bebbe-pulka än. Hon ställde sig på fötterna igår för första gången med hjälp av ungslucka. Ha det gott!

Jenny

Håller med inlägget här uppe. Det ser härligt ut med bob:o)
Ser att det är namnsdag idag så vi skicka gratulationer här uppifrån!!

KRam!

//J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress