Chilistekt vit fisk i lök- och tomatsky Ingredienser Beräknat för 4 portioner 1 | fiskblock, tinat | | salt | | Sås: | 1 | stor gul lök | 300 g | coctailtomater | 0,5 tsk | chiliflingor | 3 msk | olivolja | | finstrimlat skal av 1 vältvättad citron | 1 dl | strimlad persilja | 1 krm | salt | 1 tsk | socker | | färskpressad saft av 1 citron |
| | | Gör så här: 1. Skär fisken i fyra portionsbitar. Salta. 2. Skala och skiva löken. Dela tomaterna. 3. Fräs lök och chiliflingor i oljan ca 1/2 min. Lägg i fiskbitarna och stek dem 2-3 min på varje sida. Tillsätt tomater, citronskal, persilja, salt och socker och fräs ca 2 min, rör om försiktigt då och då. Ringla över citronsaften. Efterstek under lock på svag värme ca 10 min eller tills fisken är klar, känn med provsticka. Servera med kokt potatis eller ris.
Trolla med halvfabrikat till vardags! Då går maten rekordsnabbt att laga. Här uppgraderar jag vanligt fiskblock med lite lyxiga cocktailtomater. Till fest byter jag ut fiskblocket mot färsk marulk eller hälleflundra, väljer tomaterna i olika färger och spetsar såsen med ett par matskedar torrt vitt vin!
|
0