En lättgjord sommartårta som kan förberedas och förvaras i frysen.
8-10 bitar
12-15 Digestivekex
50 g Smör
Krossa kexen och blanda med det smälta smöret. Packa kaksmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten och höga kanter.
5 dl Kesella med vaniljsmak
Bred ut kesellan över kaksmulorna.
3 dl Vispgrädde
2 dl Jordgubbssylt
Vispa grädden. Värm sylten tills den smälter. Blanda hälften av grädden med 1 dl avsvalnad sylt. Bred detta över kesellan. Ställ gärna kallt en stund. Bred sedan på resten av grädden och avsluta med sylten. Låt alltsammans stelna i kyl eller frysa ordentligt. Är tårtan fryst är det lätta att skära snygga skivor som "smälter" direkt på tallriken till lagom ättemperatur. Dekorera med jordgubbar vid servering samt gärna lite citronmeliss.
/Hera
Jenny
Åh, samma botten som i Banoffiepaj (Min favvo), om du inte har testat den så gör det. Jag ska göra ditt recept i sommar, det verkar jättegott! Mvh /Jenny
Jenny
Jag har redan lagt ut det... :) Den 13 maj tror jag. Väl värt att pröva! :) /Jenny
2